תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 18 יוני 2025, 11:24

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2811 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 94  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 30 נובמבר 2016, 07:53 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד. חבר שלי סירב לשרת בשטחים אבל מאז התקרב לדת ועכשיט הוא בעד ארץ ישראל השלמה. אני לחילופין התנדבתי לקרבי וההייתי עסוק בלתת לפלשתינאים תחושה קצת יותר טובה ממה שהקצינים בצבא ההגנה לישראל נתנו להם. להגיד שהייתי מרוצה מה שקרא שם ממש לא. אבל בניגוד לחבר שלי ולשאר הסרבנים אני באמת הצלתי סחורות של עשרות פלשתינאים ומנעתי התעמרות בילדים בני 10.

ומהצד השני גם הצלתי חיים של חיילים ישראלים שכבר הייתה עליהם כוונת של טנק שלנו בגלל טיפשות של המערכת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: אשכול פוליטיקה ישראלית (כי הבחירות נגמרו מזמן)
הודעהפורסם: 30 נובמבר 2016, 08:16 
סמל אישי של המשתמש
ו...?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 30 נובמבר 2016, 08:49 
אדום נחמד כתב:
כל הדיון סביב ההשפעה של הסרבנות על המשימות הוא מיותר.
לעולם לא יהוו מספיק סרבנים כדי שהצבא ירגיש את זה בסדכ.
אבל אם יהיו 1000 סרבנים בשנה, זה יכול לשנות את התודעה.
אני מזכיר שנדרשו 4 אמהות כדי לצאת מלבנון.

חוצמזה שבאופן אישי זו הבחירה המוסרית היחידה

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

תקן אותי אם אני טועה אבל לא היו יהודים/ישראלים שגרו בדרום לבנון, לא היו
התנחלויות בדרום לבנון...
אם כבר גוש קטיף זאת הדוגמא הנכונה ורבים מאיתנו כאן בפורום בעד נסיגה
מההתנחלויות, אבל לא בדרך שאתה מעוניין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 נובמבר 2016, 09:18 
אדום מטלי כתב:
פוקרה,
לשם חידוד הדיון איתך, אנא ענה לשתי שאלות:

1. יש אנשים שלא מוכנים מוסרית לשרת בשטחים. הם מעדיפים לשבת בכלא על סירוב פקודה, ולא לשרת שם. האם אתה בשם העקרונות שציינת קודם מוכן לא לציית לחוק ולשבת בכלא? (אני לא יודע לגבי אדום נחמד, אבל אני חושב שזו יכולה להיות נקודת מבחן לגבי מתי סביר לא לציית לחוק).
2. האם יש חוק כלשהו או פקודה כלשהי שיכולים להיחקק/להינתן, שאותם אתה יכול להגיד שתסרב לקיים?

1. כרגע אני עדיין אדם חופשי אז כנראה שזה לא בדמי ברמה כזאת שאני אלך לכלא בשביל זה, אם מישהו מוכן ללכת לכלא בשם העקרונות שלו אז סבבה.
2. ישנו יותר מחוק אחד שאותו אני שובר (מסרב לקיים) כמעט מידי יום, בדרך כלל אלו חוקים ש"נועדו" לשמור עליי מפני עצמי או מה שהממסד החליט שלא טוב עבורי.
לשמחתי במקרים בהם נעצרתי, העו"ד שלי ידע לנקות ולהוציא אותי מזה.

אני חושב שאם הבעיה היחידה לביטחון ישראל היתה הנושא הפלשתינאי, ושכל יתר שכנינו היו אירופאים נאורים אז אולי סרבנות היתה יכולה להיות איזה שהוא אמצעי לחץ על הממשלה לשנות את המצב (לא באמת, כי אני דיי משוכנע שכיום ובמידה והסרבנות תהפוך לכלי פוליטי, על כל חיל שיסרב לשרת שם, ימצאו שניים שיתנדבו), אבל כל עוד המצב אינו כזה, ולצערם של הפלשתינאים, אני לא ארצה לראות את הצבא עסוק במלחמות פנימיות שיחלישו ויעסכנו את בטחון המדינה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 נובמבר 2016, 10:05 
סמל אישי של המשתמש
KingAlpaca כתב:
ו...?

אתה מספיק חכם בדביל להבין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 נובמבר 2016, 10:06 
כלומר פוקרה, אתה פורע חוק, כשזה נוח לך אישית, אבל יש לך ביקורת על מי שמוכן לפרוע חוק (סירוב פקודה) בשם עקרונות הומניים? הבנתי נכון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 נובמבר 2016, 10:44 
אדום מטלי כתב:
כלומר פוקרה, אתה פורע חוק, כשזה נוח לך אישית, אבל יש לך ביקורת על מי שמוכן לפרוע חוק (סירוב פקודה) בשם עקרונות הומניים? הבנתי נכון?

אין לי ביקורת על איש (אשמח אם תגבה את טענותיך כלפי בנושא) וגם לא זכור לי שכתבתי על כך, יכול מאוד להיות שאני לא אסכים עם דרך פעולה מסוימת ואחשוב שהיא לא נכונה או לא המייטבית לפתרון הבעיה, אבל מבחינתי, שכל אחד שיחיה את חייו כפי שהוא רואה לנכון (כל עוד הוא לא פוגע באחר), וכל עוד הוא מסוגל לשאת בתוצאות.

אני פשוט לא חושב שבמציאות הנוכחית שלנו, סרבנות תשנה את המצב (בטח ובטח כשברגע שזה גם יהפוך לאיזה "מחאה פוליטית", מצד שני יהיה מחאה הפוכה של להתגייס דווקא לשרת שם) אלא רק תגרום ליותר קרעים והחלשת הצבא ואיתו הביטחון שלי ושלך ולכן אני לא אתמוך בה (ועדיין אי תמיכה לא הופכת את זה לביקורת).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 30 נובמבר 2016, 12:03 
סמל אישי של המשתמש
בסוף כל אחד צריך לחיות עם עצמו. עכשיו זה לא חוכמה כי המיינסטרים זה 'לך לקרבי'. אבל יום אחד זה ישתנה. יום אחד נצא משם. ועשרות שנים אחרי זה נכה על חטא. ואז, אז זה כבר יהיה לנו, לכולנו, קשה יותר.

אני יכול להעיד על עצמי שכל פעם שאני נזכר בעצמי, עם הצוות שלי, בבית בשכם כשהמשפחה כלואה שלושה ימים בחדר השינה, בא לי להקיא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 נובמבר 2016, 13:18 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
כל הדיון סביב ההשפעה של הסרבנות על המשימות הוא מיותר.
לעולם לא יהוו מספיק סרבנים כדי שהצבא ירגיש את זה בסדכ.
אבל אם יהיו 1000 סרבנים בשנה, זה יכול לשנות את התודעה.
אני מזכיר שנדרשו 4 אמהות כדי לצאת מלבנון.

חוצמזה שבאופן אישי זו הבחירה המוסרית היחידה

ממה שזכור לי 4 אמהות לא קראו לסרבנות לבנון ולא עודדו סרבנים.
בסך הכל הם היו קבוצה הולכת וגדלה של אזרחים שיצאו כל מוצאי שבת להפגנות נגד כיבוש לבנון ואם לא הצטברות אסונות בפרק זמן קצר לקראת סוף שנות ה90 אנחנו עדיין יושבים שם היום.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 30 נובמבר 2016, 13:42 
הבעיה הכי גדולה שלי עם סרבנות המצפון תמיד הייתה שהיא מלווה בכל מיני הזיות שלום לא רלוונטיות. עקבתי ברפרוף אחרי הבלוג של תאיר קמינר (לב לב) ונדהמתי מרמת אובדן הקשר מהמציאות. תנועת הסרבנות יכולה להכיל לכל היותר 1000-2000 איש בכל שנתון (בינתיים אנחנו רחוקים בערך 99٪ מהרף העליון), ומי שחושב שיכולות להיות לכמות כזאת של אנשים השלכות שאינן אישיות, טועה.
עם זאת, אין אלא להעריך את אומץ הלב שנדרש כדי לשלם מחיר כל כך כבד עבור אידיאולוגיה או מוסר, ולהצטער על כך שלי לא היה האומץ לעשות את מה שהיא ושאר הסרבנים עשו.
נותר רק להעריץ ולאחל הצלחה לכל הסרבנים שיושבים כרגע בבתי הכלא, יהיו סיבותיהם אשר יהיו. בין אם אלו שתי סרבניות המצפון שנכלאו השבוע (ואני חושב שיש עוד כמה שיושבים כרגע), ובין אם אלו 86 סרבני הגיוס לשריון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 נובמבר 2016, 13:53 
pokara כתב:
אדום מטלי כתב:

אין לי ביקורת על איש (אשמח אם תגבה את טענותיך כלפי בנושא) וגם לא זכור לי שכתבתי על כך, יכול מאוד להיות שאני לא אסכים עם דרך פעולה מסוימת ואחשוב שהיא לא נכונה או לא המייטבית לפתרון הבעיה, אבל מבחינתי, שכל אחד שיחיה את חייו כפי שהוא רואה לנכון (כל עוד הוא לא פוגע באחר), וכל עוד הוא מסוגל לשאת בתוצאות.

אני פשוט לא חושב שבמציאות הנוכחית שלנו, סרבנות תשנה את המצב (בטח ובטח כשברגע שזה גם יהפוך לאיזה "מחאה פוליטית", מצד שני יהיה מחאה הפוכה של להתגייס דווקא לשרת שם) אלא רק תגרום ליותר קרעים והחלשת הצבא ואיתו הביטחון שלי ושלך ולכן אני לא אתמוך בה (ועדיין אי תמיכה לא הופכת את זה לביקורת).

הנה הגיבוי:

כתבת ״כמו שקובסטר אומר אתה מנסה להוביל לאנרכיה, כי לי פחות מפריע מצב הכיבוש לדוגמא, אבל הרבה יותר מפריע חלוקת ההקצבות והכפיה הדתית במדינה, אתה חושב שזה לגיטימי שאני אפסיק לשלם מיסים לדוגמא?״

וכתבת ״המטרה הייתה להראות לך שאם כל אחד ינקט לפי האמונות/מוסר שלו בלבד, תהיה כאן אנרכיה מוחלטת.״

לפי הבנתי, והסבר לי איפה אני טועה אם אתה סבור כך, אם אתה כותב שסירוב פקודה של אדום נחמד הוא דרך לאנרכיה, יש בכך קמצוץ של ביקורת על אי ציות לחוק. אם זו לא ביקורת, אנא הסבר מה זה כן.

בנוסף, יש כמובן צביעות בכך שאתה מעיד על עצמך כפורע חוק לשם הנוחות האישית שלך, בעוד אתה כותב לאחרים שאי ציות שלהם לחוק (מטעמי מוסר, לא לטובתם האישית, כן?) יוביל, שומו שמיים, לאנרכיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 30 נובמבר 2016, 14:36 
סמל אישי של המשתמש
אני חייב לציין שההפחדה מפני אנרכיה היא מגוחכת, בהתחשב בכל שהמצב שהסרבנים מנסים לסיים הוא אנרכיה (אמנם אנרכיה עבור פלסטינים, אבל שמעתי שגם הם בני אדם)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 נובמבר 2016, 14:53 
אדום נחמד כתב:
בסוף כל אחד צריך לחיות עם עצמו. עכשיו זה לא חוכמה כי המיינסטרים זה 'לך לקרבי'. אבל יום אחד זה ישתנה. יום אחד נצא משם. ועשרות שנים אחרי זה נכה על חטא. ואז, אז זה כבר יהיה לנו, לכולנו, קשה יותר.

זה בחיים לא ישתנה, גם אם נצא משם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 נובמבר 2016, 15:09 
כתבת ״כמו שקובסטר אומר אתה מנסה להוביל לאנרכיה, כי לי פחות מפריע מצב הכיבוש לדוגמא, אבל הרבה יותר מפריע חלוקת ההקצבות והכפיה הדתית במדינה, אתה חושב שזה לגיטימי שאני אפסיק לשלם מיסים לדוגמא?״

לא הבעתי שום ביקורת אלא ניסיתי הסביר לאדום למה "לקיחת החוק לידיים" יכולה להוביל לאנרכיה - כולה הסבר פשוט ללא שום ביקורת על אדום נחמד או המעשה.

וכתבת ״המטרה הייתה להראות לך שאם כל אחד ינקט לפי האמונות/מוסר שלו בלבד, תהיה כאן אנרכיה מוחלטת.״

אתה אפילו מחזק את מה שכתבתי קודם, הדבר היה הסבר פשוט, לא נקיטת עמדה, לא ביקורת, נאדה.

לפי הבנתי, והסבר לי איפה אני טועה אם אתה סבור כך, אם אתה כותב שסירוב פקודה של אדום נחמד הוא דרך לאנרכיה, יש בכך קמצוץ של ביקורת על אי ציות לחוק. אם זו לא ביקורת, אנא הסבר מה זה כן.

אתה שוב מנסה להכניס לי עמדה על תיאור מצב.
כן אמרתי, אם אדום נחמד יסרב ועוד עשרות יסרבו זה יכול להוביל לאנרכיה - תיאור מצב
לא אמרתי - אדום נחמד וחבריו הסרבנים רוצים לגרור את המדינה לאנרכיה - ביקורת על מעשה הסרבנות
(מקווה שזה קצת יותר ברור בעייניך).

בנוסף, יש כמובן צביעות בכך שאתה מעיד על עצמך כפורע חוק לשם הנוחות האישית שלך, בעוד אתה כותב לאחרים שאי ציות שלהם לחוק (מטעמי מוסר, לא לטובתם האישית, כן?) יוביל, שומו שמיים, לאנרכיה.

ראשית, אני לא שונה מאף אחד אחר ובנושאים מסוימים יש בי צביעות מסוימת.
שנית, אני גם הדוניסט ואגואיסט, אז כן, הנוחות שלי הרבה יותר חשובה לי מנוחות של כל בן אדם אחר (היחידים שחשובים לי באותה מידה היא משפחתי וחבריי הקרובים ביותר).

ולסיום: זה מה שכתבתי לגבי מעבר על החוק ביומיים האחרונים:

אבל מבחינתי, שכל אחד שיחיה את חייו כפי שהוא רואה לנכון (כל עוד הוא לא פוגע באחר), וכל עוד הוא מסוגל לשאת בתוצאות.
אם מישהו מוכן ללכת לכלא בשם העקרונות שלו אז סבבה.

יש גם הבדל קטן (בעייני) בין לעבור על החוק בביתך ובצנעה לעומת כזה שעליו אתה מכריז בקול גדול וקורא לאחרים להצטרף אליך, אבל זה שטויות כי כבר הסכמתי איתך לגבי הצביעות שבי :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 נובמבר 2016, 15:18 
אם אתה טוען (ללא נקיטת עמדה) שלקיחת החוק לידיים יכולה להוביל לאנרכיה, ואחר כך אתה מספר שאתה לוקח את החוק לידיים, אני יכול להסיק מזה שאתה אנרכיסט?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 נובמבר 2016, 15:37 
Noam כתב:
אם אתה טוען (ללא נקיטת עמדה) שלקיחת החוק לידיים יכולה להוביל לאנרכיה, ואחר כך אתה מספר שאתה לוקח את החוק לידיים, אני יכול להסיק מזה שאתה אנרכיסט?

כמעט :), אם תקרא את השורה האחרונה תראה גם שיש הבדל בצורת לקיחת החוק לידיים, בצנעה ובאופן פרטי לעומת קול תרועה גדול. (ובסוד אני אגלה לך שלפני 15 שנים בערך כשהייתי הרבה יותר קרוב לדעותיו של אדום נחמד מאשר כיום עדיין הייתי קצין בשירות מילואים (קצין ת"ש במיל אוגדת יהודה ושומרון), אז לא צעקתי בקול שאני מסרב (ועוד יותר מפחד) לשרת בשטחים אלא מצאתי דרכים אלגנטיות להשתחרר כל פעם שניסו לזמן אותי לתרגיל או למילואים.

אבל כן, בבסיס שלי אני מאוד לא קונפורמי ויש בי מן האנרכיסטיות.
אבל אני לא בעד אנרכיה כי היא מובילה בסופו של דבר לאלימות,

אני כן בעד הקטנת ההתערבות הממשלתית בחיי האזרחים ככל האפשר ןמתן בחירה הרבה יותר חופשית לאנשים לנהל את חייהם בעצמם ועל פי הבנתם (כל עוד אין פגיעה פיזית או התעמרות מכוונת באחר).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 30 נובמבר 2016, 15:40 
עצור הכל.
קצין ת"ש?!?!?!?!?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 נובמבר 2016, 15:42 
אירוניה הא :)

זה מה שעושים בצה"ל עם קצינים בעייתים:)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 30 נובמבר 2016, 15:50 
סמל אישי של המשתמש
'כל עוד הוא לא פוגע באחר'..
זה לגמרי שורש הענין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 נובמבר 2016, 15:58 
מעולם לא נתקלתי בגבר שמילא תפקיד כזה, זה מרגש מאוד.
כאילו, שמעתי על מש"קי ת"ש בגדודים החרדיים (ואפילו פעם ראיתי אחד בתחנת אוטובוס), אבל לדעתי זה קרה אחרי תקופתך.
אתה מכיר אנשים בקישור שיכולים למשוך אותי למחלקה?

בכל מקרה, לעניין. אני מאוד מסכים עם מה שאתה אומר לגבי האנרכיזם. זה דיון די עמוק ומאוד לא קשור, אבל אני מאמין (אם כי אני מכיר אנשים שיטענו בדיוק ההפך) שאנרכיה היא נקודת הקצה של הסקאלה של הליברליזם. מכיוון שאיני אנרכיסט מוחלט (אם לתמצת למשפט אחד - אני כן חושב שצריך מסגרות של חוק ומדינה ולא אנרכיזם מוחלט, אבל שהמדינה היא מכשיר שנועד לשרת את תושביה ולא להפך) אז אין בינינו מחלוקת בנושא.
אני לא מסכים עם הטענה על האקט של הקריאה לסרבנות, אבל יותר מזה אני לא לגמרי מבין מה בוער לציין את נושא חשיבות החוק, אפילו בלי לחוות דעה, בהקשר של אדום נחמד.
אצטט, ברשותך, את היועמ"ש לשעבר חיים כהן, בהתייחסו לחוק האוסר על קיום יחסי מין הומוסקסואליים (אותו הוא הורה לא לאכוף עד שבוטל): "חשבתי שמחובתי שלא לקיים חוק שהוא לפי דעתי בלתי מוסרי. אנחנו דרשנו מן השופטים הגרמנים שלא יבצעו את החוקים של הנאצים כשהיו אנטי-מוסריים בעיניהם, ואני חושב שזו חובה המוטלת על שופט ועל יועץ משפטי שלא ייתנו את ידם לביצוע חוקים שהם לפי מיטב מצפונם בלתי מוסריי"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 נובמבר 2016, 16:06 
ובחיתוך חד (וגם באחת ההתייחסויות האחרונות שלי לנושא), "אינתיפאדת ההצתות" מגיעה לשלב הסיכומים, ולהלן המספרים:
תמונה

מלבד לירון האדום ( :ROSE: ), שהוא היחיד שהתייחס למה שכתבתי כאן אתמול או שלשום, יש עוד כמה משתמשים שציטטתי (וגם כמה שלא) שעוד לא עמדנו על האם הם שקרנים או שהם סתם זורקים אמירות בלי ביסוס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 נובמבר 2016, 16:27 
Noam כתב:
כאילו, שמעתי על מש"קי ת"ש בגדודים החרדיים (ואפילו פעם ראיתי אחד בתחנת אוטובוס), אבל לדעתי זה קרה אחרי תקופתך.
אתה מכיר אנשים בקישור שיכולים למשוך אותי למחלקה?

בכל מקרה, לעניין. אני מאוד מסכים עם מה שאתה אומר לגבי האנרכיזם. זה דיון די עמוק ומאוד לא קשור, אבל אני מאמין (אם כי אני מכיר אנשים שיטענו בדיוק ההפך) שאנרכיה היא נקודת הקצה של הסקאלה של הליברליזם. מכיוון שאיני אנרכיסט מוחלט (אם לתמצת למשפט אחד - אני כן חושב שצריך מסגרות של חוק ומדינה ולא אנרכיזם מוחלט, אבל שהמדינה היא מכשיר שנועד לשרת את תושביה ולא להפך) אז אין בינינו מחלוקת בנושא.
אני לא מסכים עם הטענה על האקט של הקריאה לסרבנות, אבל יותר מזה אני לא לגמרי מבין מה בוער לציין את נושא חשיבות החוק, אפילו בלי לחוות דעה, בהקשר של אדום נחמד.
אצטט, ברשותך, את היועמ"ש לשעבר חיים כהן, בהתייחסו לחוק האוסר על קיום יחסי מין הומוסקסואליים (אותו הוא הורה לא לאכוף עד שבוטל): "חשבתי שמחובתי שלא לקיים חוק שהוא לפי דעתי בלתי מוסרי. אנחנו דרשנו מן השופטים הגרמנים שלא יבצעו את החוקים של הנאצים כשהיו אנטי-מוסריים בעיניהם, ואני חושב שזו חובה המוטלת על שופט ועל יועץ משפטי שלא ייתנו את ידם לביצוע חוקים שהם לפי מיטב מצפונם בלתי מוסריי"

למרות שההשוואה בין המצב בגרמניה למה שקורה אצלינו הוא מופרך בעייני,
אין שום בעיה שיגיש אדום נחמד או כל מי שחושב שהדבר אינו מוסרי בג"ץ כנגד צה"ל ושירותו בשטחים, אבל ממה שאני יודע במקרי העבר, כל הפסיקות היו נגד העותרים (למעט אם הם ביקשו לא לשרת כלל בצה"ל מסיבות מוסריות/פצפיסטיות):

הכל מויקיפדיה:

כבר בפסק הדין של בג"ץ 470/80 אלגזי נ' שר הביטחון נקבע כי סרבנות סלקטיבית איננה חוקית. השופטים קבעו כי "שום מערכת צבאית אינה יכולה להשלים עם קיומו של עקרון כללי שעל פיו יוכלו חיילים אלה או אחרים להכתיב לה היכן ישרתו, בין מטעמים כלכליים או חברתיים ובין מטעמי מצפון".

בשנת 1983 בעקבות מאסרו וסירבו לשרת טען יעקב שיין בבג"ץ 734/83 נגד שר הביטחון ששהות צה"ל בלבנון אינה חוקית. השופט אילון דן בכך בבית המשפט וכן כתב מאמר על כך לפי המשפט העברי.[41][42] בבג"ץ זה קבע:
זוהי סרבנות גיוס, שיסודה בנימוקים אידיאולוגיים-פוליטיים שלא להילחם במקום מסויים, וההכרה בה פוגעת בתקינות ההליך הדמוקרטי של המערכת השלטונית בישראל בקבלת החלטותיה, וגורמת היא לאפליה בתחום הגיוס הצבאי. סרבנות סלקטיבית זו לא תוענק לה הכרה גם באותן מדינות, המכירות בזכות הסרבנות הכללית כגורם לפטור משירות צבאי, וקל וחומר שאין מקום להכרה בסרבנות גיוס סלקטיבית זו במערכת המשפט הישראלית, שאינה מעניקה הכרה לסרבנות גיוס, כזכות, לשחרור גבר יוצא צבא מהשירות הצבאי...

בסוף 2002 סיכם בג"ץ את התקדימים בעניין זה, על פיהן סרבנות מוחלטת לשירות בצבא מטעמי מצפון היא צעד לגיטימי, אך סרבנות סלקטיבית למילוי פקודות מסוימות אינה לגיטימית.[15][43]
"החומרה שבמתן פטור מקיום חובה המוטלת על הכול בולטת לעין. תופעת הסרבנות המצפונית הסלקטיבית היא מטבעה רחבה יותר מזו ה"מלאה", והיא מעוררת במלוא העצמה את תחושת ההפליה בין "דם לדם". אך מעבר לכך: יש לה השלכות על שיקולי הביטחון עצמם, שכן עניין לנו בקבוצה שיש לה נטייה לגדול. מעבר לכך, בחברה פלורליסטית כשלנו, ההכרה בסרבנות המצפון הסלקטיבית עשויה לרופף את החישוקים המחזיקים אותנו כעם. אתמול ההתנגדות הייתה לשרת בדרום לבנון. היום ההתנגדות היא לשרת ביהודה והשומרון. מחר ההתנגדות תהיה להסרת מאחזים אלו או אחרים באזור. הצבא של העם עשוי להפוך לצבא של עממים המורכבים מיחידות שונות שלכל אחת מהן תחומים שבהם מותר לה לפעול מצפונית, ותחומים אחרים שבהן נאסר עליה מצפונית מלפעול. בחברה מקוטבת כשלנו, זהו שיקול כבד משקל."

כיצד תקבל ותתיחס לחיילים שביום הפקודה (שנקווה שתגיע במהרה) יסרבו לפנות מאחזים וישובים בשטחים כי זה לא מוסרי בעייניהם לעקור יהודים מביתם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 30 נובמבר 2016, 16:32 
אני מקבל את זה ומברך על זה.
במצב אידיאלי של ביטול הגיוס בכפייה ומעבר לצבא מקצועי ברור שמי שמתגייס לצבא לא יכול לברור פקודות, כמו כל עובד בכל חברה נורמלית.
במצב כמו שהוא היום, זה מעשה שאני מקבל בהבנה ובהסכמה. מי שכופים עליו גיוס לצבא ומצליח לגייס את תעצומות הנפש הנדרשות כדי לשלם את מחיר ההתנגדות, אפילו ההתנגדות החלקית, ראוי לכל ההערכה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 נובמבר 2016, 17:36 
Noam כתב:
ובחיתוך חד (וגם באחת ההתייחסויות האחרונות שלי לנושא), "אינתיפאדת ההצתות" מגיעה לשלב הסיכומים, ולהלן המספרים:
תמונה

מלבד לירון האדום ( :ROSE: ), שהוא היחיד שהתייחס למה שכתבתי כאן אתמול או שלשום, יש עוד כמה משתמשים שציטטתי (וגם כמה שלא) שעוד לא עמדנו על האם הם שקרנים או שהם סתם זורקים אמירות בלי ביסוס.

ממליץ לך להמתין עם החגיגות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 נובמבר 2016, 17:37 
סמל אישי של המשתמש
Noam כתב:

החל מסוף 1998 או תחילת 1999 הוכשרו לפחות 12 מש"קי ת"ש עד סוף 2000.
לא נראה לי שהייתה כמות כזאת של גדודים חרדיים בתקופה ההיא.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 נובמבר 2016, 17:42 
סמל אישי של המשתמש
סימרוטיץ כתב:
Noam כתב:

מוזר, היה נדמה לי שפתחת פה במערכה כוללת נגד אלה שכתבו לחברים שלך שמוקדם להתחיל בחגיגות ה"רואים? צדקנו" שלהם.
האמת שגם קודם לא הבנתי מה בדיוק היה הטיעון שלך, אבל לנוכח העמדה החדשה שלך (שזהה לעמדה שאותה תקפת קודם בעקביות) אני מבין עוד פחות.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 נובמבר 2016, 18:02 
teknoboy כתב:
סימרוטיץ כתב:
Noam כתב:

מוזר, היה נדמה לי שפתחת פה במערכה כוללת נגד אלה שכתבו לחברים שלך שמוקדם להתחיל בחגיגות ה"רואים? צדקנו" שלהם.
האמת שגם קודם לא הבנתי מה בדיוק היה הטיעון שלך, אבל לנוכח העמדה החדשה שלך (שזהה לעמדה שאותה תקפת קודם בעקביות) אני מבין עוד פחות.

פה קבור הכלב
אנא פרט הסבר ונמק היכן בדיוק מישהו (למעט עופרי וגם אני לא בטוח) אמר משהו ממה שאתה וחבריך מאשימים אותם?
כמו כן אם אתה יכול להביא סימוכין לעובדה זו אשמח.
ממה שראיתי וזו גם עמדתי הברורה בנושא הזה, נאמר בצורה ברורה ולא משתמעת לשני פנים שהיו הצתות על רקע לאומני, כל מה שנאמר מעבר לזה אינו נאמר על ידי ולא ראיתי שעל ידי מישהו אחר, כל מה שנרשם באשכול הזה וציטוטים שהובאו היו של אנשים מחוץ לפורום.
עכשיו אני עדיין עומד על מה שאני אומר ויותר מזה, גם אני יכול להביא לכאן 1001 ציטוטים ו"עובדות" שהיו הצתות על רקע לאומני, אבל בניגוד למר נועם אינני ממהר להביא תמונת שלא ברור מאיפה היא עם המילה "עובדה" בענק
הרי רק הבוקר מנכ"ל משרד האוצר (או משהו כזה) התבטא שהחומר שהועבר למס רכוש על ידי אנשי המקצוע קובע כי ב99% מהמקרים מדובר על הצתות על רקע לאומני ולכן מס רכוש החליט על ישובים שהוגדרו שנפגעו כתוצאה מפעולת איבה על כל המשתמע מכך

שוב כמו שראינו במקרה פוקרה את מטלי, אני מקווה שהתבלבלת בתום לב ולא יחסת לי דברים שלא אמרתי ;)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 נובמבר 2016, 18:27 
סימרוטיץ כתב:
אדום מטלי כתב:
זה לא לגמרי ברור שיש הצתות.
בתנאים האלה מספיקה רשלנות בשביל השריפות הללו.
באזורים מסוימים באוסטרליה יש את זה כל שנה באופן קבוע בעונה המתאימה, הרבה יותר מכאן, עם נזקים גדולים בהרבה, ובלי ערבים בכלל.

ברור ידוע סגור ונעול
הצתות, חלקן מאורגנות וחלקן כמו באינתיפאדת היחידים זה עניין שמתפשט "כמו אש בשדה קוצים"
יש מידע ספציפי בנושא שכבר ידוע לגורמי הביטחון
יכול להיות מאוד שיש גם הצתות או רשלנות של אנשים שאינם ערבים, אך זה לא אומר מהומה על זה שהרוב והמכוונות שבהן נעשו על רקע לאומני

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 נובמבר 2016, 18:31 
Noam כתב:
סימרוטיץ כתב:
אדום מטלי כתב:
זה לא לגמרי ברור שיש הצתות.
בתנאים האלה מספיקה רשלנות בשביל השריפות הללו.
באזורים מסוימים באוסטרליה יש את זה כל שנה באופן קבוע בעונה המתאימה, הרבה יותר מכאן, עם נזקים גדולים בהרבה, ובלי ערבים בכלל.

ברור ידוע סגור ונעול
הצתות, חלקן מאורגנות וחלקן כמו באינתיפאדת היחידים זה עניין שמתפשט "כמו אש בשדה קוצים"
יש מידע ספציפי בנושא שכבר ידוע לגורמי הביטחון
יכול להיות מאוד שיש גם הצתות או רשלנות של אנשים שאינם ערבים, אך זה לא אומר מהומה על זה שהרוב והמכוונות שבהן נעשו על רקע לאומני

ו... ?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 30 נובמבר 2016, 18:41 
אתה באמת לא מבין?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2811 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 94  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 8 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: