el dudernio כתב:
כן אבל מעט.
פיזקלית התפשטות חומר בחום תשפיע הרבה יותר וזה עיקר הבעיה.
איציק אף אחד לא אומר שזאת תאוריה מנותקת מהמציאות אבל יש בה לא מעט חורים ולכן לא ראוי להתייחס למי שטוען אחרת כהזוי. הסיבה שזה נהיה אקסיומה היא לצורכי תקשורת.
כן, זה בדיוק מה שאמרת קודם, ולא ענית לתשובות שלי.
לפי מה שאתה אומר, כל הקהילה המדעית מקבלת תיאוריה רק בגלל יחסי ציבור, כלומר הקהילה המדעית לא רצינית בעיניך.
החברות המזהמות והפוליטיקאים קופצות על כמה מדענים תמהונים שלא מסכימים בשביל שלא יכריחו אותם להפסיק את הזיהומים. הם הרציניים בעיניך.
הכל מתמצה לענין הזיהום. מי שאומר שאין חימום רוצה להמשיך לזהם כי זה יותר זול.
ה"נזק" שתביא רגולציה בתחום הוא שחברות אמריקאיות תתחרנה שווה בשווה בחברות הגרמניות שכן מחויבות שלא לזהם, בלי היתרון שיש להן היום.
נאמר שאתה חושב שהתיאוריה של חימום גלובלי יש סיכוי נמוך שהיא נכונה, אז כמה נמוך? גם אם זה רק אחוז אחד סיכוי הנזק למין האנושי יהיה עצום אם זה נכון.
ככה שצריך גם אם הסיכוי שהחימום נכון נמוך להתייחס אליו כאילו שהוא נכון, כלומר להפסיק לזהם.
ואם אתה מעריך שהסיכוי נמוך רק כי יש כמה "דרווינים" שלא מצליחים לשכנע את הקהילה המדעית זה די מוזר בעיניי
(דרווין מעולם לא התקשה לשכנע, התיאוריה התקבלה כי היתה מקובעת בעובדות, רק בציבור הנבער היתה התנגדות דתית. למה בחרת דווקא בדרווין? הוא הרי כן שכנע ובקלות.).
לא יותר הגיוני להעריך את הסיכוי כגבוה כשרוב המדענים מסכימים עליו ככזה?
יש דברים בתיאוריות המקובלות במדע שאני לא מסכים איתן כי אני תמהוני, אבל זה רק אומר שאני חושב על תיאוריות חליפיות ולא שאני מהמר על החיים שלי שאני צודק (שזה מה שהאנטי חימום עושים). עד שלא אוכיח משהו אחר (גם לעצמי) אני מקבל את הדיעה המקובלת.