Officer Barbrady כתב:
באמת? לפני 67׳ הפלשתינאים לא טבחו בנו? אני בטוח שאתה יודע את התשובה. ואז אולי הבעיה היא לא חייל בשטחי איו״ש אלא יהודי בשטחי ארץ ישראל. ואז זה אומר שאנחנו צריכים לעוף מפה כדי שהם יירגעו.
האם אני מציע שנכבוש את עזה שוב? לא יודע. שאלה מורכבת. השאלה היא מה יותר בלתי נסבל, שליטה על עזה או טילים על מיליון אזרחים? כפי שאמרתי, מורכב.
אני לא יודע מה כוונתך במילה "טבחו בנו".
אחרי 48 מקרי הטרור (מה שנקרא אז פדיון) בוצעו בעיקר על ידי פליטים שברחו/הוברחו במלחמה מבתיהם, ורצו לחזור אליהם. הם ניצלו את הנסיונות האלה גם למקרי רצח. לא חושב שבתקופה הזו ניתן לומר שהם טבחו בנו (בודאי לא יותר ממה שטבחנו בהם, אפרופו יום הזכרון לטבח בכפר קאסם).
אחרי מבצע קדש ועד להקמת אש"ף גם זה נפסק כמעט לגמרי. הקמת אש"ף זה כבר כמעט 1967, אז אני לא יודע על איזה תקופה אתה מדבר.
אני אומר לך שוב, בתור ילד טיילתי עם המשפחה שלי בערי הגדה המערבית ללא פחד. אף אחד לא ניסה לטבוח בי. עם השנים הכיבוש נהפך לבלתי נסבל, וגם אתה תחת אותם תנאים היית נהפך לטרוריסט. אז שוב, אל תהפוך את הדברים. האשה בת ה-30 שהולכת עם סכין להרוג חיל במחסום, זה בגלל מה שהיא חוותה מרגע שנולדה ועד היום, ולא בגלל שיש לה בדם שנאת יהודים.
אני לא יודע ממתי אתה מתחיל למדוד את הזמן. הפלשתנאים לא היו מרוצים מההגעה שלנו לכאן בסוף המאה ה-19, ברגע שהבינו שיש לנו כאן שאיפות לאומיות על חשבונם, ובמידה רבה מאד של צדק. דיברנו על זה כבר בעבר. בסופו של דבר לסכסוך יש דינמיקה משלו, והפלשתינאים שבתחילתו לא יכלו לקבל את זה שתקום מדינה יהודית על אדמתם, יודעים שהיהודים כאן כדי להשאר, וחלוקת הארץ לשני העמים מובנת להם ומוסכמת עליהם.
הנוכחות שלנו כאן הפריע הרבה שנים להרבה מדינות. לא נשארנו לשלוט על העמים האלו בגלל הפחד הזה. לא נשארת בתוך סוריה אחרי 73, יצאת ממצרים עד 82, ואפילו מלבנון יצאת ב-2000.
אנחנו לא צריכים לעוף מפה כדי שהם ירגעו, אנחנו צריכים לחיות ולשלוט בארץ שלנו בלבד, ולא בארץ זרה.
Officer Barbrady כתב:
המקרים שתיארת קורים גם בארה״ב עם שחורים, וזה קורה בגלל מה שאמרת- חיי הערבים/שחורים נחותים בעייני השוטר. ושוב אנחנו מגיעים לשאלה דומה לעזה- מה עדיף? הכיבוש על כל תחלואיו או טילים על 5 מיליון אזרחים חפים מפשע? אני מעדיף את האפשרות הראשונה, וכנראה שכך גם רוב אזרחי ישראל.
אתה באמת משווה את חיי השחורים בארה"ב לחיי התושבים ביהודה ושומרון?? גם מה שסיפרתי על המאחז החדש לפני כמה ימים קורה לשחורים בארה"ב? גם הם מתענים כל בוקר בתורים בלתי נגמרים במחסומים כדי ללכת לעבוד, אם בכלל מרשים להם? אני מבטיח להמשיך לספק לך סיפורים עד שלא תאמר יותר "קורה גם בארה"ב עם השחורים".
אם אתה מעדיף לחזור לשלוט בעזה, ואתה חושב שזה יקדם משהו ביחס להיום, לא נותר לי אלא לאחל לך בהצלחה.