Officer Barbrady כתב:
KingAlpaca כתב:
אגב, מבחינתי אין כזה דבר "עניין פנימי".
לגבי זה שיהודים יסבלו מחוץ למחראה,
אין ספק שזה מטריד אותי,
אבל נראה שדרך טובה למנוע את זה, זה שלא יהיה חרא, לא זה שלא יראו שיש חרא.
אתה באמת חושב שהפקיסטני האנטי-ישראלי\אנטישמי בלונדון לא יתנכל ליהודים אחרי שנפנה את חברון?
ואם אתה מאמין שזה לא ייפסק, למה בכל זאת לנסות למרר את חיי הישראלים? מיכאל ספרד יכול לטעון שזה טענה ימנית, אבל זאת טענה דמוקרטית. בדמוקרטיה צריך לשכנע את העם, לא לרוץ למדינות זרות. ולא, כמה מחסומים ומעצרים של צה"ל הם לא סיבה לבטל את הרעיון הדמוקרטי ולכפות החלטות שנוגדות את רצון העם. אם היה מדובר כאן ברצח עם, הייתי מבין ותומך.
אתה בודאי יודע שדמוקרטיה זה לא רק ״הרוב קובע״. לכן, חבל שאתה מנגן כל הזמן על עניין השכנוע של הרוב. לדמוקרטיה יש עוד כמה יסודות, שדווקא נועדו להגן על החלש מפני הרוב. אם הכנסת תחוקק עכשיו חוק שלאתיופים אסור ליסוע ברכבת ישראל, אז למרות שזו הכרעת הרוב שנבחר באופן דמוקרטי, זה חותר תחת יסודות הדמוקרטיה.
לשם כך למשל יש הפרדת רשויות. לכן, למשל, בגץ יכול לפסול לפעמים חוק שנחקק על ידי הרוב בכנסת.
כאשר הדמוקרטיה נרמסת ברגל גסה על ידי ממשלת ישראל, אין שום דבר לא דמוקרטי במאמץ להפסיק את העוולה הזו, גם מחוץ לגבולות ישראל. הדוגמא של התערבות בעלות הברית בגרמניה היא טובה ברמת העיקרון, למרות שאני לא משווה את מעשי הנאצים למעשי ממשלת ישראל. אם תרצה, אפשר להשוות לדרום אפריקה. האם אתה מצדיק את הסנקציות שהוטלו עליה בעקבות האפרטהייד האכזרי שהיא ביצעה בתושבי המדינה? האם היה ראוי שאזרח דרום אפריקאי מוסרי יתמוך ויקדם חרם כזה, שהוטל בהחלטה דמוקרטית?