תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 17 יוני 2025, 00:24

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 103 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2016, 13:35 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
ניסים, תמכת במעצר המנהלי של אטינגר וחבריו?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

הוא כתב שזה היה מבורך ומתבקש :LOMASHOO:

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: מצב התקשורת בישראל
הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2016, 13:46 
teknoboy כתב:
מקווה בשבילך שאתה לא תמים כל כך גם בנושאים יותר גשמיים ויומיומיים.
ובהצלחה עם זה.
זה כבר התחיל לחלחל לתוך הקו הירוק וכבר עושים את זה ליהודים.
נקווה שאף אחד מפה לא ימצא את עצמו חורט שירים של נימלר על קירות תא המעצר.

אל תהיה תינוק. מדינת ישראל אינה גרמניה הנאצית.
עושים את זה ליהודים לא מהיום, מזכיר לך את פרשות פדרמן (9 חודשי מעצר מנהלי!) ומרזל כבר לפני עשור ויותר.
אני בעד שימשיכו לעשות את זה במקרה הצורך לכל אזרח מכל דת ומין ומקום מגורים.
העצירים לא מוחזקים בתאי גזים, אלא בתאים ממוזגים ונקיים, הם מקבלים אוכל ושתיה, שירותים ומקלחת וגם ליווי רפואי צמוד.
כל התהליך מפוקח ומבוקר ע"י גורמים מתוך המערכת ומחוצה לה, כולל בית המשפט, זה גרמניה הנאצית?
אני הראשון להרים קולי כשהמדינה עושה עוול, ואישית גם סבלתי מעוול ומאלימות של המערכת לא פעם, ואני לא טוען שהכל תמיד ורוד ויפה ותקין, אך כאן העוול יהיה לא לעשות זאת, כלומר לא למנוע פגיעה אפשרית בחפים מפשע בשל פגיעה בחירותו של זה שמיוחסת לו עפ"י מידע מודיעיני הכוונה לפגוע בהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2016, 14:00 
אדום נחמד כתב:
ניסים, תמכת במעצר המנהלי של אטינגר וחבריו?

מכיוון שעמדת המערכת היא שעצם מעצרו מנע פגיעה בחפים מפשע, או מנע מימוש של תכניותיו לכאורה לביצוע פשעי שנאה גזעניים, ומכיוון שעמדה זו נבחנה כמה פעמים ע"י בית המשפט אשר עיין במידע המודיעיני (בניגוד אליי) והתקבלה, וודאי שאני בעד. האם על המערכת היה לשבת להמתין לביצוע המעשים שתוכננו לכאורה ורק אז לעוצרו רק כדי לא לפגוע בחירותו? תשובתי היא: ממש לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2016, 14:18 
סמל אישי של המשתמש
תהיה בריא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2016, 14:20 
מדהים אותי באיזו קלות אנשים מוכנים לקחת את החופש שלהם ופשוט לזרוק אותו לזבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2016, 14:27 
Noam כתב:

אפשר גם אחרת:
מדהים אותי באיזו קלות אנשים מוכנים להקריב את חייהם של אחרים בשביל החופש של האחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2016, 14:27 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
teknoboy כתב:
מקווה בשבילך שאתה לא תמים כל כך גם בנושאים יותר גשמיים ויומיומיים.
ובהצלחה עם זה.
זה כבר התחיל לחלחל לתוך הקו הירוק וכבר עושים את זה ליהודים.
נקווה שאף אחד מפה לא ימצא את עצמו חורט שירים של נימלר על קירות תא המעצר.

אל תהיה תינוק. מדינת ישראל אינה גרמניה הנאצית.
עושים את זה ליהודים לא מהיום, מזכיר לך את פרשות פדרמן (9 חודשי מעצר מנהלי!) ומרזל כבר לפני עשור ויותר.
אני בעד שימשיכו לעשות את זה במקרה הצורך לכל אזרח מכל דת ומין ומקום מגורים.
העצירים לא מוחזקים בתאי גזים, אלא בתאים ממוזגים ונקיים, הם מקבלים אוכל ושתיה, שירותים ומקלחת וגם ליווי רפואי צמוד.
כל התהליך מפוקח ומבוקר ע"י גורמים מתוך המערכת ומחוצה לה, כולל בית המשפט, זה גרמניה הנאצית?
אני הראשון להרים קולי כשהמדינה עושה עוול, ואישית גם סבלתי מעוול ומאלימות של המערכת לא פעם, ואני לא טוען שהכל תמיד ורוד ויפה ותקין, אך כאן העוול יהיה לא לעשות זאת, כלומר לא למנוע פגיעה אפשרית בחפים מפשע בשל פגיעה בחירותו של זה שמיוחסת לו עפ"י מידע מודיעיני הכוונה לפגוע בהם.

ממש לא התכוונתי להגיד שישראל זה גרמניה הנאצית.
אני מבין שממש נוח להיטפל למילה היחידה שבעייתית בטקסט ולפסול אותו אפילו בלי לעיין בו, אבל אתה עושה פה צחוק מהעבודה.

אבל חבל על הוויכוח. כבר כתבתי שלא נגיע להסכמה.
רק רציתי לבדוק איתך אם אתה באמת סומך עד כדי כך על עובדי המדינה (על רשויותיה השונות) שתהיה מוכן לוותר על חירותך בגלל שלמישהו ייראה שאתה בעייתי, או שיותר נוח שתהיה בהשגחה (בתא ממוזג ועם טלוויזיה בכבלים והכול) מאשר שתסתובב ברחוב ותעשה מה שבא לך.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2016, 14:28 
לירון האדום כתב:
Noam כתב:

אפשר גם אחרת:
מדהים אותי באיזו קלות אנשים מוכנים להקריב את חייהם של אחרים בשביל החופש של האחר.

מה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2016, 14:31 
Noam כתב:
לירון האדום כתב:
Noam כתב:

אפשר גם אחרת:

מה?

מה מה?
מעצר מנהלי מתבצע בדר"כ בכדי למנוע פגיעה בחפים מפשע.
מה עדיף? שקודם יפגעו אנשים ואז לעצור את התוקף?
או להכניס את התוקף (או את זה שיודע משהו על תקיפה מתוכננת) למעצר מנהלי ע"ח החופש שלו?
די להיתממות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2016, 14:35 
אם מעצרים מנהליים היו מונעים פגיעה בחפים מפשע, היינו אמורים להיות מדינה שלא נפגעים בה חפים מפשע.
תסתכל רגע החוצה מהחלון, ותגיד לי אם אתה חושב שזה המצב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2016, 14:42 
מערכת המשפט יכולה לפעמים להכניס לבית סוהר אנשים חפים מפשע, למרות שהיה משפט ונתנו לנאשם את האפשרות להגן על עצמו.
תארו לעצמכם כמה זה נפוץ אם לא נותנים לנאשם להגן על עצמו.
אם אתם טוענים שמערכת המשפט בודקת כל מקרה כזה בכובד ראש, אני מבקש שתמצאו לי באיזה אחוז מערכת המשפט משחררת אנשים כאלה, ועל אחת כמה וכמה אם הם לא יהודים, ממעצר מנהלי למרות שמערכת הביטחון דורשת את מעצרם, וכמה המספר הזה רחוק מ0%.
עכשיו תחשבו על השב"כניק שמחליט לעצור מישהו מעצר מנהלי, ותחשבו על מקרים שאתה מכירים של שוטרים שמכים אוהדי הפועל ואז מאשימים אותם בהכאת שוטר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2016, 14:42 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
אלא בתאים ממוזגים ונקיים, הם מקבלים אוכל ושתיה, שירותים ומקלחת וגם ליווי רפואי צמוד. .

בלי קשר לנושא הדיון, משפט כזה מראה שאין לך כל כך מושג על מה אתה מדבר
איזה תאים ממוזגים ונקיים בראש שלך?
לא ראית אף פעם לא מעצר מבפנים. לא שאני חס וחלילה מאחל לך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2016, 14:47 
Noam כתב:
אם מעצרים מנהליים היו מונעים פגיעה בחפים מפשע, היינו אמורים להיות מדינה שלא נפגעים בה חפים מפשע.

אין 100% בחיים.
השאלה היא כמה פיגועים סוכלו באמצעות מידע מודיעיני או באמצעות מעצרים מנהלים.
התשובה היא הרבה מאד אבל על חלקים אין לנו בכלל מושג.
תכף גם תתנגד להאזנות סתר לשיחות טלפון של חשודים.

וולטון היה שם את זה כתב:
מערכת המשפט יכולה לפעמים להכניס לבית סוהר אנשים חפים מפשע, למרות שהיה משפט ונתנו לנאשם את האפשרות להגן על עצמו.
אם אתם טוענים שמערכת המשפט בודקת כל מקרה כזה בכובד ראש, אני מבקש שתמצאו לי באיזה אחוז מערכת המשפט משחררת אנשים כאלה, ועל אחת כמה וכמה אם הם לא יהודים, ממעצר מנהלי למרות שמערכת הביטחון דורשת את מעצרם, וכמה המספר הזה רחוק מ0%.
עכשיו תחשבו על השב"כניק שמחליט לעצור מישהו מעצר מנהלי, ותחשבו על מקרים שאתה מכירים של שוטרים שמכים אוהדי הפועל ואז מאשימים אותם בהכאת שוטר.

ערבבת בין יותר מידי נושאים.
יש ויכוח מאד גדול בעניין אחוזי ההרשעה בישראל, האם המספר הגבוהים נובעים מכך שמוגשים כתבי אישום רק כאשר אין ספק שאותו חשוד ביצע את המעשה בו הוא נאשם
או שפשוט "מאמינים" יותר לפרקליטות.
הכלל אומר שעדיף פושע חופשי מאשר חף מפשע בכלא.
אין ספק שיש בעיה בעניין הענישה כלפי לא יהודים לעומת יהודים.
בסופו של דבר כל העצורים במעצר מנהלי מגיעים אל מול שופט, זה לא החלטה שרירותית סתם ככה של שב"כניק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2016, 14:51 
סמל אישי של המשתמש
לירון, להביא אותם מול שופט, כשהם לא מלווים בעורך דין ולרוב אפילו לא קיבלו את המידע הבסיסי שבגינו הם מואשמים, זה לעשות צחוק מעצמך.

נערך לאחרונה על ידי אדום נחמד בתאריך 17 אוגוסט 2016, 15:22, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2016, 14:54 
סמל אישי של המשתמש
אגב, כל הנושא הזה של בית משפט רלוונטי רק למעצר מנהלי של אזרח ישראלי (בשטח ישראל?).
רובם המכריע של המעצרים המנהליים נעשים תחת מגבלות אחרות לגמרי (יש שם סוג של "ביקורת" שיפוטית, אבל לא ממש - גם לא בעיקרון, כי הביקורת לא חיצונית, וגם לא במבחן התוצאה).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2016, 14:54 
כשאתה מצדיק טענה מסוימת, רצוי שתצדיק אותה בעזרת עובדות. לומר "אם לא היו מעצרים מנהליים אז היו הרבה יותר פיגועים" זה קשקוש, לא עובדות. זאת טענה מהסוג של "אם היינו יוצאים מהשטחים אז היו חופרים מנהרות לכפר סבא".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2016, 14:56 
teknoboy כתב:
אגב, כל הנושא הזה של בית משפט רלוונטי רק למעצר מנהלי של אזרח ישראלי (בשטח ישראל?).
רובם המכריע של המעצרים המנהליים נעשים תחת מגבלות אחרות לגמרי (יש שם סוג של "ביקורת" שיפוטית, אבל לא ממש - גם לא בעיקרון, כי הביקורת לא חיצונית, וגם לא במבחן התוצאה).

באיו"ש הם מובאים מול שופט צבאי.

Noam כתב:
כשאתה מצדיק טענה מסוימת, רצוי שתצדיק אותה בעזרת עובדות. לומר "אם לא היו מעצרים מנהליים אז היו הרבה יותר פיגועים" זה קשקוש, לא עובדות. זאת טענה מהסוג של "אם היינו יוצאים מהשטחים אז היו חופרים מנהרות לכפר סבא".

אוקיי קשקוש.
מעניין כמה סוכניות ביון ברחבי העולם מפרסמים את הסיכולים שהם מבצעים.
תכף תרצה שגם ישראל תודה בכל מעשה שהיא מבצעת מחוץ לגבולותיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2016, 14:59 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
teknoboy כתב:

באיו"ש הם מובאים מול שופט צבאי.

teknoboy כתב:
לא ממש - גם לא בעיקרון, כי הביקורת לא חיצונית, וגם לא במבחן התוצאה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2016, 15:07 
אתה מתייחס לטענות שאני לא טוען.
המעצרים המנהליים לא עובדים. לא הם, לא הכיבוש ולא שום דבר.
כבר 50 שנה שאתם חוזרים על הטיעונים הבטחוניים השחוקים האלה, שאם רק רבע מהם היו נכונים היינו שוויץ.
בפועל יש כאן כל יומיים פיגוע דקירה וכל שנתיים מלחמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2016, 16:28 
לירון האדום כתב:
Noam כתב:

אין 100% בחיים.
השאלה היא כמה פיגועים סוכלו באמצעות מידע מודיעיני או באמצעות מעצרים מנהלים.
התשובה היא הרבה מאד אבל על חלקים אין לנו בכלל מושג.
תכף גם תתנגד להאזנות סתר לשיחות טלפון של חשודים.

וולטון היה שם את זה כתב:

ערבבת בין יותר מידי נושאים.
יש ויכוח מאד גדול בעניין אחוזי ההרשעה בישראל, האם המספר הגבוהים נובעים מכך שמוגשים כתבי אישום רק כאשר אין ספק שאותו חשוד ביצע את המעשה בו הוא נאשם
או שפשוט "מאמינים" יותר לפרקליטות.
הכלל אומר שעדיף פושע חופשי מאשר חף מפשע בכלא.
אין ספק שיש בעיה בעניין הענישה כלפי לא יהודים לעומת יהודים.
בסופו של דבר כל העצורים במעצר מנהלי מגיעים אל מול שופט, זה לא החלטה שרירותית סתם ככה של שב"כניק

אז בוא נפרוט את הנושאים:
1. אתה יודע שיש אנשים חפים מפשע שנכנסים לכלא למרות שלא פשעו, אפילו שעברו משפט עם פרקליט וכו', נכון?
2. ברור לך שאם אין להם עו"ד או שהעו"ד לא יודע במה הם מואשמים ואין לו גישה לחומרים כמו ברוב מוחלט של המעצרים המנהליים, אז הסיכוי שלו להתגונן הוא נמוך יותר ומכאן שיש יותר סיכוי שחפים מפשע יוחזקו במעצר מנהלי מאנשים שנמצאים בכלא. נכון?
3. עצורים מנהליים מובאים בפני שופט צבאי, אבל השופט הזה (מעבר להיותו שופט צבאי ומוטה לטובת כוחות הביטחון) רואה חומרים של צד אחד בלבד, וב-99% או יותר מהמקרים, במקרה של פלסטינים מאשרר את המעצר המנהלי. כך שקיומו של שופט זו פרוצדורה פורמלית בלבד. באותה מידה היה יכול לשבת שם פקיד עם חותמת. נכון?
4. אנשים שיש בידם כח, ושאין מישהו שמפקח עליהם בצורה רצינית, לא תמיד פועלים ממניעים טהורים. כולנו יודעים על שוטרים אלימים שמאשימים אזרחים תמימים בתקיפת שוטר כי אז זו מילה שלהם מול מילה של אזרח. כמו שיש שוטרים כאלה, שזוכים לגיבוי של המשטרה, אתה יכול להניח שיש שב"כניקים כאלה שזוכים לגיבוי של השב"כ, נכון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2016, 17:11 
Noam כתב:
אתה מתייחס לטענות שאני לא טוען.
המעצרים המנהליים לא עובדים. לא הם, לא הכיבוש ולא שום דבר.
כבר 50 שנה שאתם חוזרים על הטיעונים הבטחוניים השחוקים האלה, שאם רק רבע מהם היו נכונים היינו שוויץ.
בפועל יש כאן כל יומיים פיגוע דקירה וכל שנתיים מלחמה.

ועדיין אתה חושב שיהיה טוב יותר אם ניענה לרוב
(אם לא כל) הדרישות הפלסטיניות, אני חושב אחרת.
אפשר תמיד לשפר את המצב ולשאוף לטוב יותר.
אבל לא צריך לצייר את ישראל כמדינת תוקפנית בעוד הפלסטינים
מסכנים סה״כ רוצים שלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2016, 17:30 
אני לא מצייר אף אחד בשום צורה, אתה בחיים לא תשמע אותי אומר את המילה 'שלום' כי אני לא מאמין בשלום. ואמרתי לך את זה לפחות 5 פעמים.
אני גם לא חושב שאנחנו צריכים "להיענות לדרישות של הפלסטינים", אני חושב שאנחנו צריכים להתנהג כמו מדינה דמוקרטית נורמלית (למשל, לא לעצור אנשים ללא משפט או לא להחזיק מיליונים בלי זכויות אדם) ולא כמו בריון פאשיסטי.
בכל מקרה, הדיון הזה לא קשור לתקשורת, מלבד העובדה שלא יכולה להיות עיתונות חופשית במדינה בה עוצרים עיתונאים בלי משפט.
כמה הערות על שאר הנעשה באשכול:
-שרון שפורר אישה מדהימה. יש מעט מאוד עיתונות אמיתית בישראל, והיא ללא ספק אחת מקרני האור בה.
-עד היום הייתי בטוח שאני היחיד שקורא את 'העין השביעית' סתם כי הוא נהנה מזה
-פרח על כל מה שהמשתמש 'הפועל' כתב באשכול
-פמפלט זו מילה ממש מרגשת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2016, 19:28 
סמל אישי של המשתמש
אחת הבעיות הקשות של התקשורת בישראל בעיני היא האינפנטיליות. הפניה למכנה משותף נמוך מבחינת רמה מנטלית.
זה חוצה גבולות פוליטיים, עדתיים, ומגדריים. גם מבחינת היצרנים וגם מבחינת קהל היעד.
חלקים לא קטנים מהעשייה התקשורתית מבוצעים ע"י בני 8 שמייעדים את התוצרים שלהם לבני 3.

השוק הוא גם כל כך גדול, שקשה לסקר אותו עצמו. "מי נגד מי" של אביב הורביץ נהדר, אבל היריעה שלו מטבעה יחסית קטנה,
וכך גם העין השביעית. "ולווט אנדרגראונד" היה מעולה ולמרבה הצער נסגר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2016, 20:55 
סמל אישי של המשתמש
לצערי, זה ממש ממש לא רק בישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 אוגוסט 2016, 08:00 
Noam כתב:
אני לא מצייר אף אחד בשום צורה, אתה בחיים לא תשמע אותי אומר את המילה 'שלום' כי אני לא מאמין בשלום. ואמרתי לך את זה לפחות 5 פעמים.
אני גם לא חושב שאנחנו צריכים "להיענות לדרישות של הפלסטינים", אני חושב שאנחנו צריכים להתנהג כמו מדינה דמוקרטית נורמלית (למשל, לא לעצור אנשים ללא משפט או לא להחזיק מיליונים בלי זכויות אדם) ולא כמו בריון פאשיסטי.
בכל מקרה, הדיון הזה לא קשור לתקשורת, מלבד העובדה שלא יכולה להיות עיתונות חופשית במדינה בה עוצרים עיתונאים בלי משפט.
כמה הערות על שאר הנעשה באשכול:
-שרון שפורר אישה מדהימה. יש מעט מאוד עיתונות אמיתית בישראל, והיא ללא ספק אחת מקרני האור בה.
-עד היום הייתי בטוח שאני היחיד שקורא את 'העין השביעית' סתם כי הוא נהנה מזה
-פרח על כל מה שהמשתמש 'הפועל' כתב באשכול
-פמפלט זו מילה ממש מרגשת

איזה זכויות אתה מוכן לתת לאנשי עזה ואיו״ש? מעבר חופשי לישראל?
דרך אגב מעצרים מנהלים זה לא המצאה ישראלית והיא עוברת בראי הדמוקרטיה.
הבעיה היא שאתה דורש מהשב״כ להוכיח שהמעצרים האלו מנעו פיגועים, זה קצת מגוכח לדרוש זאת
ואתה יודע את זה.
יותר קל להגיד איך לא מנענו את זה, הכתובת היתה על הקיר מאשר להגיד
יפה מאד איך הצלחנו לעצור את זה.
קח לדוגמא את המעצרים של חוליית הטרור של חיזבאללה באיו״ש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 אוגוסט 2016, 08:49 
לא שזה כל כך משנה לי אישית, אבל פתחו דיון על התקשורת בישראל, איך זה שוב נהפך לדיון על הסכסוך עם הפלשתינים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 אוגוסט 2016, 09:35 
אדום מטלי כתב:
לא שזה כל כך משנה לי אישית, אבל פתחו דיון על התקשורת בישראל, איך זה שוב נהפך לדיון על הסכסוך עם הפלשתינים?

בדיוק בגלל זה עצרתי את הדיון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 אוגוסט 2016, 10:56 
Noam כתב:
אדום מטלי כתב:

בדיוק בגלל זה עצרתי את הדיון.

צודקים.
מודה ועוזב ירוחם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 אוגוסט 2016, 12:21 
סמל אישי של המשתמש
בעל(ת) האוב כתב:
אחת הבעיות הקשות של התקשורת בישראל בעיני היא האינפנטיליות. הפניה למכנה משותף נמוך מבחינת רמה מנטלית.
זה חוצה גבולות פוליטיים, עדתיים, ומגדריים. גם מבחינת היצרנים וגם מבחינת קהל היעד.
חלקים לא קטנים מהעשייה התקשורתית מבוצעים ע"י בני 8 שמייעדים את התוצרים שלהם לבני 3.

השוק הוא גם כל כך גדול, שקשה לסקר אותו עצמו. "מי נגד מי" של אביב הורביץ נהדר, אבל היריעה שלו מטבעה יחסית קטנה,
וכך גם העין השביעית. "ולווט אנדרגראונד" היה מעולה ולמרבה הצער נסגר.
מה זה מכנה משותף נמוך? מבחינת נושאי הסיקור? השפה?

ואני חושב שבכל זאת התקשורת צריכה להתאים את עצמה גם לקהל היעד שלה, אי אפשר לקיים פה עיתונות רק מסוג דה-מרקר והארץ (בהנחה ששנינו מסכימים שהם איכותיים) כי זה לא ידבר לרוב הגדול של האזרחים.

אני חושב שהבעיה אמיתית בתקשורת הישראלית (והעולמית), כפי שאמרו כאן, היא האינטרסים הכלכליים ששולטים בה. ביקורת נגד ביבי ונגד ראשי ממשלה חופשי, ביקורת כלפי גורמים כלכליים מאוד מאוד קשה. אתה מפרסם נגד טייקון מסויים, פתאום כל החברות שבבעלותו מחרימות את העיתון ולא מפרסמות בו. יש התנגשות אינטרסים בין הרצון לייצר עיתונות חוקרת ואמינה לבין האינטרסים הכלכליים של העיתון, שבלי כסף הוא לא יתקיים. השאלה היא מה הפתרון?

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 18 אוגוסט 2016, 12:39 
זאת בעיה שאני מתאר לעצמי שקיימת לא רק בישראל. איפה שיש קפיטליזם, התקשורת תהיה כפופה לבעלי ההון. איפה שהממשלה מממנת את התקשורת, תקבל תקשורת שנרתעת מלבקר את הממשלה במקרה הטוב, ופראבדה במקרה הרע.
זאת בעיה שהשורש שלה נעוץ בצורך במימון לעשיית תקשורת. לכן לדעתי הפלטפורמה הכי טובה* ליצירת וצריכת תקשורת כיום היא פייסבוק. נכון שגם לפייסבוק עצמה יש אינטרסים, ושגם שם לבעלי הון יש יותר כוח מאשר לאדם הפשוט (פרסום ממומן וכו'), אבל האינטרסים בטלים בשישים אל מול אלה של אנשים כמו נתניהו, מוזס או בן צבי, ובשורה התחתונה לדעתי זאת הפלטפורמה הכי חופשית והכי מאוזנת כרגע.

*בהערה הייתי מוסיף את השיטה של מימון המונים ותרומות. יש לה חסרון קרדינלי והוא החוסר ביציבות (שהוא הדבר החשוב ביותר כדי לייצר תקשורת), אבל העקרון שצרכני התקשורת יממנו את עשייתה בצורה ישירה הוא בעיניי הדרך הטובה ביותר לייצר תקשורת, וחבל שהוא לא נפוץ יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 103 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: