אוגוסטוס היל כתב:
לפיד הוא איש מסוכן וחשוך. איש שהאידאולוגיה היחידה שלו היא לאן נושבת הרוח. הנזק שהוא עושה הוא נורא כי הוא מצטייר כאיש מרכז מתון ומתשמש בדימוי הזה באופן מבחיל ככה שמה שאתמול נתפס כאמירה קיצונית ולא לגיטימית הפך בין רגע ללגיטימי. הוא לא בוחל באמצעים לטנף על כל מי נמצא 2 מ"מ מהקונצנזוס. המסיט הכי גדול בכנסת. הרבה יותר גרוע מביבי.
לגבי העשיה שלו זה ממש מצחיק. באמת. מזל גדול שהתפרקה הממשלה.
היה לו הזדמנות לעשות פה מהלכים משמעותיים אחרי המחאה והוא פשוט לא עשה כלום. זה לא רק אני אומר זה אנשים מבפנים אומרים.
והדבר המטורף שנקרא מע"מ 0. גולת הכותרת. פשוט איש הזוי.
אנסה לנהל דיון רציני, מראש הודיע שאפנה רק אליך כי אחרת נגלוש להרבה מסביב וזה רק ימסמס את הדיון.
כאשר אתה קובע שהוא מסוכן וחשוך אתה מוכן לתת נימוקים? כמו שאמרתי כבר רבות יש לי לא מעט בעיות עם לפיד אבל עושה רושם שהוא לפחות
הבין לאושרה את המפה הפוליטית בארץ. מפה בה יש 2 מפלגות שלטון שלא משנה גודלן עדין קוי היסוד הבסיסים של הממשלה יהיה לפי נוחכותן בה,
ומעבר לזה מפלגות לווין מגדריות. לפיד הוא בדיוק מפלגה כזאת גם אם הוא מנסה להציג את עצמו כלא, רק שלפיד הוא מפלגת לווין של הציבור בו אני ואתה
נמצאים. לכן השפיטה של לפיד אמורה להיות לא ביחס למפלגת שלטון אלא ביחס למפלגת לווין אחרת, הבית היהודי, ש"ס, מרץ, ישראל ביתנו וכו'.
כנפלגת לווין בעלת אנג'נדה מאוד ברורה של חיזוק מעמד הביינים לפיד פועל על בסיס כמה דברים מאוד משמעותיים :
1. שמירה על תקווה מדינית.
2. שוויון בנטל.
3. דאגה לרווחת מעמד הבינים הבורגני.
לתפיסתי לפיד במהלך הקדנציה הקצרה שלו ניסה / עמד בכל שלושת הדברים הללו.
1. במהלך כהונתו (יחד עם ציפי) בוצע לפחות למראית עיין נסיון למו"מ עם הפלשתינאים.
2. לפיד העביר את והריץ את חוק השוויון בנטל כנגד רצון ראש הממשלה וגם הצליח בזה מבחינה חוקית, בנוסף התעקש על לימודי הליבה (ועדין מתעקש) כדי להבטיח שהעתיד הכלכלי של המדינה לא יפול "רק" על מעמד הביינים הבורגני שהולך ונשחק בכל מקרה.
3. חוק 0 אחוז מע"מ, חוז זה הוא לא פתרון לבעיית הדיון, אלא פלסטר שנועד לעזור למעמד הביינים, בנוסף החוק נ"ל הוא חלק ממקשה של מספר חוקים וצעדים (מחיר למשתכן שהיה כבר אז, מחיר מטרה, הלאמת אדמות קק"ל וכו') שנועד להוריד את מחירי הדירות. כלומר ההתסתכלות על החוק הזה כדבר אחד ויחיד ולא כחלק ממקשה של צעדים ותהליך ארוך זה לא רציני והסתכלות שטחית על המצב. בנוסף בתקציב אשר לא עבר ובגינו הלכו לבחירות לפני שנה + היו לא מעט הצעות לישום ועדת אללוף, וכן השקעה בחינוך (בית הספר של החופש הגדול למשל כמשהו עכשוי), בבריאות (רפורמת גרמן) וכו'.
הסתכלות על תהליכים כלכלים חברתים על פרק זמן של שנה היא התסכלות צרה המעידה בעיקר על עינו של המסתכל, בדיוק כמו אלו שבאים עכשיו בטענות שמחירי הדיור עוד לא ירדו. הרי אין סיכוי שהם ירדו תוך שנה ללא קשר לפעולות כאלו או אחרות של הממשלה.
עכשיו כמובן שאפשר להגיד שהמהלכים שהוא יוזם הם לא נכונים / מספקים והכל אבל בהשוואה למה שעשו מפלגות אחרות הוא נמצא במקום יחסית טוב,
ושוב אציין לא הצבעתי לו, ואני גם כנראה לא אעשה את זה בעתיד ויש לי לא מעט טענות כנגד דברים שהוא עושה / אומר אבל לא הכל שחור לבן כמו שאתם אוהבים להציג את זה בפורום, בטח לעומת החלופות האפשריות, וזה הרי הכל בפוליטיקה, בחירה בין אופציות קימות או יצירת אופציות כאלו.