הוקיץ' כתב:
purvis short כתב:
https://www.youtube.com/watch?v=WjcL1cDTIis למי שמעוניין לראות משחק מלא של וויליאמס.
סנטר הוא לא. אין לו כמעט שום מוב עם הגב לסל. הוא שחקן שעושה הכול מהכול, אבל אין לו איזה מוב שהוא שלו. כמעט את כל ההתקפות של פרטיזן הוא מתחיל. הוא מעביר את החצי תחת הלחץ של הכוכב האדום. מאוד אנרגי בהגנת הפיק אנד רול. ועושה רושם טוב מאוד בתחום הזה.
אבל לטעמי חייבים להביא לידו עוד שחקן פנים בעל יכולות סקורינג. אין ברירה. גם בפרטיזן הוא שיחק 4 ליד קווין ג'ונס שהיה יותר שחקן הפנים.
אז אין לו גו טו מוב. אז? גם ליוטר לא היה, זה לא הפריע לו להיות אחד הגבוהים הדומיננטים בארץ בשנים האחרונות (אגב וויליאמס מאוד מזכיר אותו מכמה בחינות).
הבן אדם עשה סדרה טובה מאוד נגד הכוכב האדום שזו קבוצה על סף טופ יורוליג ולא הראה שום בעיה לייצר שם נקודות. לדעתי הוא הולך להיות שחקן התקפה יעיל מאוד בארץ.
מבחינה הגנתית לא ראיתי אצלו שום בעיה להתמודד מתחת לסל עם צירבס שזה וואחד טנק. הוא גם מזיז רגליים יפה בהגנת פיק אנד רול.
מה שכן, לדעתי כל הקטע הזה של מתן כארבע הסתדר לנו טוב בסוף העונה כי ג'ף לוקח ריבאונד בשביל שלושה שחקנים וזה קצת מסתיר את החולשה הגדולה של מתן בתחום הזה. נגד ירושלים גם איידן עשה עבודה יפה מאוד בריבאונד. בלי ג'ף אני לא בטוח בכלל כמה זה יעבוד הסיפור הזה במידה ולא נחתים עוד שחקן פנים אלא מין פורוורד 3-4 כזה.
וויליאמס הוא ריבאונדר טוב אבל הוא לא ג'ף, ואלא אם איידן יוכיח שהוא שחקן שיכול לתת 20-25 דקות במשחק אנחנו עלולים להיות בבעיה.
ניתוח הרבה יותר הגיוני. בכלל, ההיקש הזה "אין לו משחק גב לסל אז הוא לא סנטר" הוא חסר כל קשר למציאות. לדיאנדרה ג'ורדן אין משחק גב לסל, אני מניח שגם הוא לא סנטר.
וויליאמס אמור להיות גם ריבאונדר מפלצתי, בבלגיה היה לו כמעט 11 למשחק ב-26 דקות וגם בפרטיזן הוא לקח ריבאונד בקצב טוב. גם במכללות, בעונת הסיניור היו לו 12 ריבאונדים למשחק (בדיוויז'ן 2) וכשהוא שיחק בביג-12 היו לו 7 ריבאונדים למשחק ב-20 דקות. אבל אני מסכים שבאופן כללי, ג'ף הוכיח את עצמו בצורה אולטימטיבית בתור סופרמן כזה ששולט בצבע בשני צידי המגרש, ואפשר לשים לידו הרכב של גמדים בלי שיהיו לכך השלכות. לשים עכשיו כל שחקן אחר בסיטואציה הזאת זה הימור מחדש, ולכן זו טעות שאני מקווה שלא נשלם עליה.
העניין הוא שמתן בתור 4 זו עובדה נתונה בלי קשר למי שתחתים לידו. כבר אין לו רגליים לשמור על מספרי 3, מה שהוא יכול לעשות זה להשתמש באגרסיביות ובניסיון שלו בשביל לשמור בצבע, וגם בהתקפה חוץ מלעמוד ולזרוק שלשות הוא לא יכול לעשות משהו. הוא לא יכול לשחק ליד שני שחקני פנים, זה יוצר הרכב כבד שישמור פחות טוב, ירוץ פחות טוב ויהיה עם פחות כלים במשחק העומד. יש גם את גינת בעמדה 4, איידן בעמדה 5, וויליאמס שישחק בעמדה 5.
הדבר היחיד שנשאר זה להחתים 3-4 אתלטי שיכול לקחת ריבאונד, לשמור כמה עמדות, לקלוע מבחוץ ולסיים כמו שצריך. שחקן כזה גם יכול לשחק 3-4 עם מתן ולחפות על החסרונות שלו בריבאונד ובאתלטיות למשל (בשנה שעברה שיחקו ליד מתן סימונס שהוא 2-3, וקצת קונגר שהיה כישלון מוחלט, ולא נתנו שום דבר מזה). להחתים עוד סנטר בנוסף לסגל הקיים לא ייתן כלום ורק ייצור עוד בעיות.