יובל כתב:
1. הפסד מביש. לא ייאמן שהצלחנו להפסיד לקבוצה שעושה סבוטאז' למאמן שלה בצורה המובהקת ביותר. כל הזרים חוץ מגפני פשוט עושים סבוטאז' לפרנקו ואפילו לא מתאמצים להסתיר את זה, במשחקים הקודמים שלהם הם הפסידו לקבוצה גרועה מאוד כמו אילת (שראו כמה היא גרועה ביום שבת) למרות שהמשחק היה ביד שלהם, ולפני כן התבזו ב-50 הפרש בספרד. ורק הקבוצה הגרועה, המטומטמת והלוזרית שלנו לא מצליחה לנצח אותם. באמת שאפילו אם היינו רק גרועים היינו מנצחים, הבעיה שבנוסף לכך שאנחנו גרועים אנחנו גם כאלה לוזרים ומטומטמים. קבוצה כזאת נרפית שלא מסוגלת להתעלות פעם אחת, קבוצה שלא מסוגלת להריח דם ולשחק בהתאם (ואין יריבה יותר נוחה לעשות את זה מולה מאשר ירושלים במצבה הנוכחי), קבוצה של מסוגלת לייצר מומנטום, לקחת loose balls, ליהנות ממתנות של היריבה, לא להיחנק ברגעים קריטיים. מעבר לכך שאנחנו קבוצה חלשה מבחינה מקצועית, בכל אספקט מנטלי ותחרותי הקבוצה הזאת בתחתית של התחתית. פשוט דיכאון.
2. שרון אברהמי מאמן מביך. לא קשור לרמות האלה. הסיבה היחידה שצריך להישאר איתו עד סוף העונה היא כלכלית, הגארד שצריך לבוא הרבה יותר חשוב ממאמן מחליף. זה הדבר היחיד שאני יכול להגיד להגנתו.
זה מתחיל בחוסר ההיררכיה המוחלט שיש בסגל. לא ראיתי דבר כזה. האל"ף-בי"ת בקבוצת כדורסל זו היררכיה נורמלית. יש חמישייה ראשונה, יש מחליפים, כל אחד מקבל את הדקות שלו פלוס מינוס, כל אחד יודע את מקומו. יש חמישייה קבועה ורק במקרה של פציעה או מצב קיצוני משנים. ורק אצל אברהמי כאוס מוחלט. כמו שהוא נראה על הקווים כך גם הקבוצה. קבלו את הנתון הבא: בכל הסיבוב הזה לא פתחנו פעם אחת עם אותה חמישייה שני משחקים רצוף! סה"כ 7 חמישיות שונות בעשרה משחקים. איפה יש דברים כאלה?
ותהיו בטוחים שגם במשחק הבא נפתח בחמישייה אחרת, או לפחות תקוו, כי החמישייה שפתחה היום הייתה זוועתית. רוברט בכושר רע, בסדר. אבל איך תרוויח אותו בחזרה אם לא תעלה אותו בחמישייה? או שאתה מסוגל להסתדר מעכשיו והלאה בלעדיו? ועוד במיוחד שבשני המפגשים הראשונים נגד ירושלים (בגביע ווינר ובליגה) הוא היה מצוין והסתדר נהדר עם פישר. אז במקום להעלות אותו נגד פישר, אתה משאיר אותו על הספסל, ומעלה אותו אחר כך נגד גפני ודאנקן, שכל אחד עם טיפת שכל ישר מבין שזה מצ'אפ הרבה יותר גרוע מבחינתו. ומי אמור לעשות סל בחמישייה שהעלית (כשבתחילת המשחק ההתקפות איטיות ומסודרות ואין ריצה בדרך כלל)? למי אמורים ללכת? אז כמובן שהולכים על הפיתרון הגרוע ביותר, נותנים לאלן לשחק פוסט-אפ או פייס-אפ. מביך, פשוט מביך. אלן הוא שחקן נהדר שנמצא בכושר הכי טוב בקריירה שלו, אבל שחקן שיוצר לעצמו הוא לא, אז למה לעזאזל הולכים אליו בתור אופציה התקפית? אין לי שמץ של מושג. ממש פלא שלא הצלחנו לעשות סל למרות שירושלים ממש התחננו שנקלע.
למה לא לפתוח עם רוברט וקונגר במקום וויליאמסון ומתן? גם לא לגמור את רוברט ולהעלות אותו עם מצ'אפ יותר נוח, גם להכניס את קונגר לעניינים ולשלב אותו בחמישייה הראשונה, גם להעלות חמישייה שמסוגלת לייצר איזשהו יתרון התקפי. במקום זה הוא מעלה את בלאט, רוברט וקונגר מהספסל. יופי של שילוב הגנתי, בלאט ורוברט ביחד על המגרש. מה חשבת שיקרה? מאוד הגיוני לזרוק את קונגר למים בחמישייה כזאת ולצפות שהוא יעשה משהו. במקום להעלות אותו בחמישייה הראשונה עם רביב, סימונס ואלן.
ואני יכול להמשיך עוד ועוד. כל הכאוס הזה במקום היררכיה גומר שחקנים. אתה גומר את רוברט. אמיתי סוף סוף שיחק טוב במשחק הקודם, אז מה היום? שתי דקות, אפילו לא הספיק לעשות טעות אחת, וישר לספסל עד סוף המשחק. מתן פותח בחמישייה שלא בצדק, אבל נראה איכשהו סביר במחצית הראשונה. מה אתה עושה? מייבש אותו כל המחצית השנייה ואז מעלה אותו 10 שניות לסוף. אחלה דרך להתנהל עם השחקנים שלך.
קבוצה לא מאומנת זו קלישאה נוראית, אבל במקרה שלנו היא נכונה. אין לנו כלום. ההגנה בדיחה. האיזורית הזאת בדיחה, לא ראיתי איזורית עם כל כך הרבה חורים. איזורית שאחרי בדיוק שלוש מסירות פשוטות מובילה לשלשה פנויה מהפינה. למה רוברט אשם שהוא חור הגנתי ולא אברהמי שלא מצליח להחביא אותו? עובדה, שנה שעברה רועי חגאי הצליח איתו בנהריה (לא הפך אותו לשחקן ההגנה של השנה אבל עשה עבודה יותר טובה). ורוברט היה אותו שחקן, שעושה את מה שהוא יכול אבל עדיין 2.16 עם רגליים איטיות, אז האשם הוא אברהמי שלא מצליח להוציא ממנו שום דבר. הוא אפילו לא ניסה כלום חוץ מלהחליט ששומרים את האיזורית הפתטית הזאת. בהתקפה המצב עוד יותר גרוע כי זו גם ככה קבוצה מוגבלת עם מעט מאוד כלים שיוצרים יתרון יחסי על ההגנה. ועל זה אנחנו מקבלים קבוצה שאין לה שום שיטת משחק או עיקרון כלשהו. פשוט עושים כל פעם משהו אחר ומקווים שזה יצליח. מה ששחקן מחליט באותו רגע זה מה שעושים ומקווים שזה יצליח, אם זה לשחק פיק-אנד-רול (עם שחקנים פיק-אנד-רול בינוניים) או לדחוף כדור לפוסט גם כשאין שם שום יתרון. אפס תחכום, אפס מחשבה.
ואפשר ללכת לרזולוציות יותר גבוהות. אחרי שבמשחק הקודם הייתה את הפארסה עם אנג'איי, זורק העונשין הכי גרוע בליגה, היום קיבלנו את זורק העונשין הכי גרוע אחריו - ליאור אליהו, שחקן של 40% עונתי מהקו. ומה עושים? נותנים לו לזרוק פעם, ועוד פעם, ועוד פעם, במקום פאקינג לפוצץ את אמאמא שלו ולשלוח אותו לקו. 23 נקודות - 11/18 מהשדה, 1/2 מהקו. במחצית הראשונה הוא קלע 8 סלי שדה, ואף שחקן לא טורח לשלוח אותו לקו.
3. קונגר נראה מפחיד, במובן השלילי של המילה מן הסתם. מקווה שזה רק פיק ברכיים לא מוסבר ושהוא ייראה אחרת מעתה והלאה. ושוב, ומצטער שאני נשמע כמו תקליט שבור, צריך לחזור לשחרור של אוואנס. חודש וחצי עד שהאסימון ירד שהשחרור שלו היה טעות עצומה (סביב המשחק נגד חיפה כשוויליאמסון לא שיחק), ועוד חודש וחצי לקח לחפש תואם אוונס - 3-4 אתלטי, שיכול לקחת כדור לסל, לקלוע מבחוץ מדי פעם, לרוץ את המשחק, לשמור כמה עמדות וכו'. אז בסך הכל עברו שלושה חודשים שבמקום להשתפר בהם ולהחליף את השחקנים החלשים באמת, בזבזנו אותם בשחרור של שחקן מצוין, שהסתיימו בהבאה של שחקן באותו סגנון בדיוק רק פחות טוב, שאני מקווה שהוא ייתן חצי מהתרומה שאוואנס נתן, ואני מניח שאני לא היחיד שחותם על זה עכשיו.
כל מילה. עצוב ומביך שזה המאמן שלנו. כל כך מעט כדורסל ושכל במשחק שבאמת גורם לתהות אם הם באמת מתאמנים פה או שהשכונה חוגגת על חשבוננו...