Noam כתב:
pokara כתב:
Noam כתב:
היה להם גב בינלאומי, וזה מספיק.
(למעשה, אפשר לומר הכרחי ומספיק, אבל זה נתון לויכוח ואלה כבר פלפולים לוגיים לא קשורים)
אתה חושב שיש לישראל זכות קיום לגיטימית? (או יותר נכון, בכלל הרעיון הזה של מדינה ליהודים לגיטימי?)
טוב, הבטחתי ועכשיו יש לי פנאי להגיב.
אתה בטח מבין שהשאלה שלך היא שאלה מורכבת, ושהתשובה היא תלוית קונטקסט.
כשמדינת ישראל קמה, היא בעצם קמה כדי לפתור בעיה של אירופה האימפריאליסטית. אין ספק שליהודי
אירופה הייתה בעיה. זה התחיל באנטישמיות, אח"כ שואה, ואין ספק שהיה נדרש פתרון כלשהו. וברוח ההגדרה העצמית שאפפה את אותה תקופה מישהו החליט שיהדות היא עם וקמה התנועה הציונית (יכול להיות שאני לא לגמרי מדייק פה בפרטים, אני מודה שאני פחות בקיא בתקופה הזאת של ההיסטוריה), וכמובן שברוח האימפריאלית מדובר בפתרון מאוד נוח, שכן במקום שאירופה תידרש לשלם מחיר אמיתי כדי לפתור את הבעיה, אפשר לפתור אותה על הגב של הערבים מהמזרח התיכון (פלסטינים או סתם שבטים, זה לא באמת משנה). זה בעצם מה שהוביל לקולוניה ציונית בארץ ישראל, לסכסוך בלתי נמנע, ולרצון מיידי (או כמעט מיידי) להגדרה עצמית של אותה אוכלוסייה שישבה פה, כשברור שאלה שני דברים שלא הולכים ביחד.
לכן התשובה לשאלה בקונטקסט ההיסטורי היא
לא חד משמעי. אם אירופה הייתה רוצה לפתור את בעיית היהודים, היא הייתה צריכה לעשות את זה על חשבונה, ולא להתלבש על רעיון של איזה כמה הזויים שטוענים שלפני 2000 שנה הדת שלהם הייתה עם, והוא שלט במזרח התיכון.
אגב, נגיעה קטנה בלי קשר ישיר לנושא. החלק העצוב של העניין לדעתי, שאני לא חושב שיצא לי לעסוק בו בפורום עד היום, הוא שהגזענות האירופאית פעפעה גם לתוך היסודות של התנועה הציונית, שהוסיפו עליה את כל הרעיונות הרעים שיש בדת היהודית ויצרו את המפלצת הרעיונית הזאת של הציונות. בכל מה שנוגע למדינת ישראל, מבחינה פנימית וחיצונית, הציונות היא אם כל חטאת. זה קו מחשבה די מורכב, ואני מפחד שאני לא מצליח להעביר אותו דרך הפורום בצורה שאני רוצה, אבל אני חושב שבעצם כל הבעיות במדינה הן אחת. הבעיה של הפלסטינים, של אזרחי ישראל הערבים, של היהודים יוצאי מדינות ערב (שבעצם נגררו בעל כורחם לסכסוך ע"י הציונות), של האתיופים ושל כל תת קבוצה אחרת שרלוונטית לעניין (אפילו השמאל) היא בעצם אותה הבעיה, ומקורה הוא הציונות. אם תרצה אני אשמח לנסות לפרט קצת יותר, אבל זה פחות קשור למה ששאלת.
אז בסופו של דבר בן אדם אמור גם להיות פרגמטי, וזה שהמדינה הוקמה בחטא לא אומר שעכשיו הפתרון הוא לקפל ולחזור לאירופה, כמו שהפתרון הוא לא להעביר את הפלסטינים לירדן. אז אני חושב שכן יש מקום למדינת ישראל, אבל בדגש על מדינת
ישראל , ולא מדינה
יהודית . הבעיה היהודית מהמאה ה19-תחילת 20 חלפה. העולם עבר להתעסק באיסלאם, והיום הבעיה העיקרית של היהודים, בארץ ובעולם, היא הציונות. לכן את כל דרכי הפתרון שאתם מציעים אני פוסל. לא רק שהן לא טובות, הן גם לא יכולות לעבוד. לא משנה אם זה שתי המדינות של מפלגת העבודה או חזון מדינת האפרטהייד של בנט. אין באמת הבדל בין כל ההצעות האלה.
אז יש שתי דרכים אמיתיות שאפשר ללכת בהן. הראשונה היא להגיע לפתרון אמיתי, והוא לצערי לא יגיע בלי התערבות חיצונית, מהסיבה הפשוטה שהציונות היא לא פרטנר לפתרון אמיתי, והשנייה היא ה"לנצח נאכל חרב" של נתניהו.
כרגע נראה שמדינת ישראל הולכת בדרך השנייה, ומשכללת את הרעיון יום יום ליותר פאשיסטי, גזעני ורצחני, אז נותר לי רק לקוות שיום אחד זה יחמיר מספיק כדי שמישהו גדול יקום ויפתור את זה. ובינתיים, ואני מודה שזאת תקווה מאוד צינית, שהחרב לא תפגע בי אלא באחרים.
ניתוח מעניין ומאוד הסכמתי איתו למעט הקטע בו כתבת "וברוח ההגדרה העצמית שאפפה את אותה תקופה מישהו החליט שיהדות היא עם",
תראה, בהגדרה העצמית שלי, יהודי נמצא בתחתית הסולם (לא מאמין ואפיקורס מוחלט)
אבל מעבר להגזמות ושטויות אחרות, לפחות החל מהמאה ה9 לפנה"ס (מצבת מישע) , התנך מראה לנו שאכן היה כאן עם שהגדיר את עצמו כיהודים (כבר אז הוא היה כובש, רק שאז ברוח התקופה, הוא היה הרבה פחות הומני), כך שהשאיפה של היהודים להתאחד שוב בציון (במיוחד עם היחס הגזעני (אפרטייד ברומניה, רציחות ופוגרומים בשאר רחבי היבשת) דיי מובנת.
השאלה אם כך היא עד מתי זה נכון וצודק ללכת אחורה בזמן כדי להחליט למי המקום הזה "שייך"?
והשאלה היותר חשובה..... האם לכל עם מגיעה מדינה?
(דרך אגב, יכול להיות מאוד שלולא ההתבדלות (ויש האומרים הגזענית) היהודית מקרב האוכלוסיה האירופאית (לבוש ומנהגים שונים והתכנסות בתוך עצמם) אז לא היה צורך כלל במדינה יהודית שכן הגזענות הנגדית לא הייתה מתעוררת (כי בסופו של דבר בכל אחד מאיתנו יש גזען קטען), אבל עדיין יש כאלו כמו אופיסר שמעדיפים מצב כזה על פני הטמעות באוכלוסיה המקומית והשמדת העם העתיק בעולם שעדיין קיים)
ועכשיו לקטע הפרגמטי, כי זה באמת לא חשוב מה היה והרבה יותר חשוב מה יהיה....
אתה פוסל את בוזי וגם את בנט,
אתה מסכים שהבעיה העיקרית היום היא האיסלם,
מה הקו האדום שלך? (זה בו כבר לא תצטרך להיות ציני,
או במילים אחרות, מה אתה מוכן לתת לפלשתינאים או בכלל?