אדום מטלי כתב:
20 כתב:
לפי הדיווחים באשכול, קונטרר שימש כאיש שיווק להגדלת מאגר המפגעים, וכנראה היה לא רע.
אז כן, מותו מקטין את היכולות של החיזבאללה לפגוע בישראל (עם כל הכבוד למי שיתגייס עכשיו לפיגועים בגלל שהגיבור שלו מת).
ולשאלה השניה של החזית השניה - דווקא עכשיו כשחיזבאללה עסוק בסוריה, אפשר להניח שהוא לא יגיב בחריפות וזה זמן לא רע לפגוע בראשי ובתשתיות הטרור
אתה באמת מאמין שבעקבות החיסול היכולת של חיזבאללה לפגוע בישראל תקטן? היכולת של חיזבאללה לפגוע בישראל במצב הנוכחי תלויה בעיקר ב....רצון של חיזבאללה להשקיע ולפתח יכולות כאלה.
ולשאלה השנייה - חיזבאללה הבטיח לנקום. אפשר להגיד עליהם הרבה דברים, אבל הם לרוב מקיימים את מה שהם מבטיחים. טיל אחד על סיור אחד בהר דוב, חיל נהרג. היה שווה?
אני לא מדבר על אמונות, או תכנית 20 לשלום ובטחון.
כתבו כאן שקונטר הצליח לגייס עוד מפגעים. אז כן, בלעדיו היכולות של החיזבאללה פוחתות. לא בהמון. אבל פוחתות.
לגבי השאלה השניה - מה שתיארת אינו חזית שניה (התסריט שאמיר הציג). האם זה שווה הרוגים ישראלים? אני נגד הרוגים ובעד שלווה.
האם אני חושב שאם לא נעשה שום פעולה צבאית, החיזבאללה יישב לנצח בשקט ולא יתקוף אותנו? לא, אני לא חושב ככה. האם אתה חושב ככה?
אני חושב שהחיזבאללה יתקוף אותנו לפי כל מיני אינטרסים שלו. אם נשב בשקט - לא יודע מה יקרה (יש ארגונים שפעם היו תוקפים אותנו ועכשיו כבר לא. זה בודאי לא בזכות כל מיני חיסולים שעשינו להם). אני כן די בטוח שכל פעילות שלנו נגדו תקדם תקיפה שלו בתגובה. ואני לא מדבר על חזית שניה. מספיק טיל אחד על איזה סיור בגדר, והמחיר על החיסול הזה היה גבוה מידי.