תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 21 יוני 2025, 23:57

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 4007 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 134  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: פיגוע ירי רצחני בשומרון
הודעהפורסם: 16 נובמבר 2015, 12:46 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
דרך אגב, גם ההצלחה הגדולה בהיסטוריה של הריסת בתי מחבלים לא חסכה חיים אפילו של אדם אחד, ולא הרתיעה אף אחד מלבצע את הפיגוע שהוא חשב לבצע.
ג'סט סייניג.

איך אתה מודד כמה מחבלים לא יצאו לפיגוע? כמה מחשבות חבלניות נקטעו ולא המשיכו לידי מעשה?

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 נובמבר 2015, 12:49 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
teknoboy כתב:
דרך אגב, גם ההצלחה הגדולה בהיסטוריה של הריסת בתי מחבלים לא חסכה חיים אפילו של אדם אחד, ולא הרתיעה אף אחד מלבצע את הפיגוע שהוא חשב לבצע.
ג'סט סייניג.

איך אתה מודד כמה מחבלים לא יצאו לפיגוע? כמה מחשבות חבלניות נקטעו ולא המשיכו לידי מעשה?

אני לא מודד כמה פיגועים נמנעו או יצאו לדרך עקב הריסות בתים.
השב"כ מדד בזמנו, ויחד עם צה"ל המליצו לממשלה לוותר על זה (על סמך המחקר שנערך), והממשלה השתכנעה וקיבלה החלטה כזאת (אאל"ט ממשלת שרון).
מדי פעם מחליטים אחרת ואחר כך משנים את דעתם וחוזר חלילה, לא ממש ברור על סמך מה, שהרי לא פורסם על נתונים חדשים או על מחקר שסותר את המחקר הקודם.
על פניו נראה שחוזרים להרוס בתים כל פעם שהציבור קצת מתחמם, ומפסיקים אחרי תקופהת שקט קצרה, אם כי אני מודה שלא ציירתי ציר זמן וכל זה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 נובמבר 2015, 12:57 
סמל אישי של המשתמש
כמה זמן המדיניות הזאת קיימת? עשור? כמה אפשר להסיק בעשור? אולי יש לשב"כ נתונים חדשים, ואני חושב שכבר הביאו פה בכיר בשב"כ שתמך בהריסת בתים.
לדעתי, זאת פגיעה מידתית ולגיטימית הרבה יותר מאשר עונש קולקטיבי על הכפר.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 נובמבר 2015, 13:21 
Officer Barbrady כתב:
כמה זמן המדיניות הזאת קיימת? עשור? כמה אפשר להסיק בעשור? אולי יש לשב"כ נתונים חדשים, ואני חושב שכבר הביאו פה בכיר בשב"כ שתמך בהריסת בתים.

מה עשור?
זה קיים עוד מהאיניתיפאדה הראשונה בסוף שנות ה80.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 נובמבר 2015, 13:31 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
1. כמה זמן המדיניות הזאת קיימת? עשור? כמה אפשר להסיק בעשור? אולי יש לשב"כ נתונים חדשים, ואני חושב שכבר הביאו פה בכיר בשב"כ שתמך בהריסת בתים.
2. לדעתי, זאת פגיעה מידתית ולגיטימית הרבה יותר מאשר עונש קולקטיבי על הכפר.

1. אתה באמת לא מבין שיש הבדל של שמיים וארץ בין זה שיש בכירים שתומכים בX לבין זה שמחקר מערכתי העלה שX לא מועיל?
2. זהו, שגם הריסת בתים היא ענישה קולקטיבית. מה אשמה אחותו בת השבע של מי שהורסים את בית משפחתו?
ובניגוד לאיזה עוצר על כפר, פה מדובר בצעד שהורס את חייהם של כל בני המשפחה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 16 נובמבר 2015, 13:39 
אדום נחמד כתב:
לירון האדום כתב:
אדום נחמד כתב:
העניין הוא שאף אחד לא יתווכח שיש לזה פוטנציאל הרתעתי. גם ללאנוס את אשתו של המחבל מול עיניו יש פוטנציאל הרתעתי, ואולי אפילו איזה אשה תסגיר את בעלה כדי שלא יאנסו אותה.
אבל בואו נזכור בהריסת הבתים פוגעים בחפים מפשע, ופגיעה בחפים מפשע יכולה לעבור בגרון רק אם זה ממש מציל חיי אדם. ממש בקצה הגבול של הפעולות שמותר לעשות.

ישראל הורסת בתים כבר עשור, והאלימות הפלסטינית לא פסקה ולא דעכה. אני מזכיר שהמטרה היא למנוע את הטרור ולא רק לתפוס את מבצעיו.

והערה אחרונה-
אתם מצדיקים פגיעה בחפים מפשע בשביל להשיג השגים מלחמתיים. זה אומר שעכשיו אנחנו מצדיקים פיגועי סכינים ברחובות?

א. יש פה כמה שמתווכחים וטוענים שאין בזה שם הרתעה.
ב. אפשר גם לרצוח את אשת המחבל לאחר שאנסו אותה ולתת לחיות לאכול את הגופה שלה, מדוע רק לאנוס אותה? (אם אתה מגזים בשטויות שלך, אז תגזים עד הסוף)
ג. כמו סעיף ב'. תשווה פיגועי סכינאות שמגיעים במטרה לרצוח אנשים באופן אקראי לבין הריסת בית מחבל שאמורה להרתיע מחבלים אחרים.

א. אמרתי פוטנציאל הרתעתי. כשאתה מאיים על מישהו שיהיו תוצאות למעשים שלו, יש מצב שזה ישפיע עליו. השאלה היא האם הפוטנציאל הזה מתממש, והאם זה היה שווה את זה.
ב. בכוונה הקצנתי, כדי להראות שלא מספיק שהושגה התוצאה הרצויה, אלא האם גם היה שווה לשלם את המחיר המוסרי שאתה משלם. ברור לי שלאנוס את אשתו של מפגע זה לא משהו שאדם שפוי יתמוך בו, אבל גם חשבתי שלהרוס בית משפחה (שכוללת גם זקנים ותינוקות) זה לא משהו שיתמכו בו. גם אם במקרה מסוים וספציפי זה תרם, אולי.
ג. לא, אני משווה את זה לצעירים שחושבים שבעזרת אלימות רצחנית כלפי אזרחים הם ירתיעו את אזרחי ישראל מלהמשיך לתמוך בדיכוי צבאי של בני עמם. ברגע שאתה מאפשר פגיעה בחפים מפשע, אתה לא יכול להתחבא מאחורי מסיכות. זה מה שאתה עושה, וכדאי שזה יהיה ברור.

א. מסכים.
ב. ההקצנה אינה במקום,לגבי אותם "זקנים ותינוקות" - בפעם הבאה שהמחבל יחשוב טוב טוב אם המשפחה שלו חשובה לו או לא.
אם הוא רוצה שהם יחיו בנחת תחת קורת הגג שלהם או שהוא מעדיף לפגוע באזרחים ישראלים וכך גם לא רק הוא אלא גם משפחתו תיפגע.
ואם לו למחבל לא אכפת מאותם זקנים ותינוקות להגדרתך - אז יואילו אלו שרוצים בטובתם להגיע לשרותי הביטחון ולתת מידע אודות אותו מחבל.
ג. אני מבין את אותם מחבלים, אני מבין גם מדוע הם עושים זאת אבל מטרתנו היא להראות להם שזאת לא הדרך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 נובמבר 2015, 13:41 
NARKOTIKA כתב:
Officer Barbrady כתב:

מה עשור?

נרקטויקה אם אתה כבר פה -
לירון האדום כתב:

נרקטוקיקה - מתוך סקרנות, מי מהשופטים בדימוס בעליון אמר שהלחץ
הציבורי השפיע עליו או על אחרים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 נובמבר 2015, 13:45 
teknoboy כתב:
ג'סט סייניג.

לא הרתיעה אף אחד?
לא חסכה אף חיים?
אתה יכול להראות נתונים או מהיכן הסקת את זה? (אחרת הקביעה המוחלטת שלך לגבי יעילות ההריסה (אפס אחד גדול) היא דמגוגיה זולה ומוטב כי תתקן את מה שכתבת)

לי באופן אישי אין מספיק ידע על מנת להחליט בנוגע להריסת הבתים (אבל בכל מקרה כל החלטה צריכה להיות לשני הצדדים (מחבלים יהודים או ערבים שמבצעים פשעי שנאה) אבל אני סומך על שופטי בג"ץ ששם דווקא באחת מהפסיקות האחרונות אני רואה אי הסכמה קלה עם עם מה שטקנו כתב

"השופט נעם סולברג הסביר בפסק הדין, שבו נדחתה עתירה לביטול הריסת בתים מכוח תקנה 119 לתקנות ההגנה (שעת חירום), את ההיגיון שמאחורי הריסת הבתים:

מחבלים מתאבדים הדגישו בפרֵדות המוקלטות מחיי העולם הזה את ההטבות שבהן יזכו משפחותיהם, כמעין פיצוי על לכתם, ואף תארו עד כמה המחשבה על הטובה שתצמח למשפחתם ליוותה אותם ממש בסמוך למעשה. בהציבם דגש מיוחד על בית משפחת המחבל, מסמנים אפוא ארגוני הטרור עצמם את 'הבטן הרכה' שבה הרתעה עשויה להועיל.

"מן המקובץ עולה, כי הריסת בתי מחבלים תוסיף לתחשיב העלות-תועלת שאותו עורך מחבל פוטנציאלי את הידיעה על כך שקרוביו ישלמו מחיר על מעשיו... אולם ההרתעה נועדה להשפיע לא רק במישרין על הלך-מחשבתו של המחבל, אלא גם להניעו ממעשיו באמצעות התערבות מצד בני משפחתו... החשש מפני הרס ביתה, נועד לרתום את משפחת המחבל הפוטנציאלי לממש את השפעתה לכיוון הרצוי, להניעהּ מלהעמיד לרשותו את מעגל התמיכה הקרוב, ובכך להטותו מלחבור לטרור או לממשו. הנה כי כן, ההרתעה תורמת, ולוּ גם במעט. המעט הזה, בנסיבות הזמן והמקום, עשוי לעתים להיות גורם מכריע; לשבט או לחסד.‏[20]"

ולמי ששכח, הועדה קבעה כי הרתעה היתה יעילה בתחילת דרכה (2000) אבל הלכה ונשחקה עם הזמן עד שהפכה ללא רלוונטית בסביבות 2005 כשמאז הרס בתי מחבלים הפך למאוד נדיר (חזר שוב ב2014 עם רצח שלושת הנערים), אולי אחרי כזאת הפוגה זה יחזיר קצת את ההרתעה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 נובמבר 2015, 13:54 
סמל אישי של המשתמש
http://www.haaretz.co.il/misc/1.1502799
בראש הוועדה עומד האלוף אודי שני, ראש אגף התקשוב במטכ"ל. יעלון ביקש מהוועדה לבחון אם הריסת בתי משפחות של מחבלים, בעיקר מחבלים מתאבדים, מגשימה את מטרתה - הרתעת פלשתינאים נוספים מפני מעורבות בפיגועים. שני הגיע למסקנה כי לא הוכח שמדובר בהרתעה אפקטיווית, פרט למקרים מועטים יחסית, וכי נזקן של ההריסות עולה על תועלתן, משום שההרתעה - המוגבלת בלאו הכי - אינה שקולה לשנאה ולאיבה שמעורר הצעד הקשה בקרב הפלשתינאים.

לעומת זאת, קבע מחקר פנימי של צה"ל שפורסם בסוף 2003 וסיכם את אלף ימי הלחימה הראשונים בעימות, כי "עד היום אין הוכחות להשפעה מרתיעה של הרס הבתים". מספר הפיגועים, מציין הדו"ח, אף עלה כמה חודשים לאחר שהחל צה"ל להרוס בתים. האלוף (מיל') יצחק איתן, ששימש כאלוף פיקוד המרכז בשנתיים הראשונות של העימות, אמר לפני כמה חודשים כי הריסת פועלת בכיוון ההפוך מזה שמצפה לו ישראל. לדבריו, הצעד הזה מהווה תמריץ לפיגועי נקמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 נובמבר 2015, 13:56 
pokara כתב:
teknoboy כתב:
ג'סט סייניג.

לא הרתיעה אף אחד?
לא חסכה אף חיים?
אתה יכול להראות נתונים או מהיכן הסקת את זה? (אחרת הקביעה המוחלטת שלך לגבי יעילות ההריסה (אפס אחד גדול) היא דמגוגיה זולה ומוטב כי תתקן את מה שכתבת)

לי באופן אישי אין מספיק ידע על מנת להחליט בנוגע להריסת הבתים (אבל בכל מקרה כל החלטה צריכה להיות לשני הצדדים (מחבלים יהודים או ערבים שמבצעים פשעי שנאה) אבל אני סומך על שופטי בג"ץ ששם דווקא באחת מהפסיקות האחרונות אני רואה אי הסכמה קלה עם עם מה שטקנו כתב

"השופט נעם סולברג הסביר בפסק הדין, שבו נדחתה עתירה לביטול הריסת בתים מכוח תקנה 119 לתקנות ההגנה (שעת חירום), את ההיגיון שמאחורי הריסת הבתים:

מחבלים מתאבדים הדגישו בפרֵדות המוקלטות מחיי העולם הזה את ההטבות שבהן יזכו משפחותיהם, כמעין פיצוי על לכתם, ואף תארו עד כמה המחשבה על הטובה שתצמח למשפחתם ליוותה אותם ממש בסמוך למעשה. בהציבם דגש מיוחד על בית משפחת המחבל, מסמנים אפוא ארגוני הטרור עצמם את 'הבטן הרכה' שבה הרתעה עשויה להועיל.

"מן המקובץ עולה, כי הריסת בתי מחבלים תוסיף לתחשיב העלות-תועלת שאותו עורך מחבל פוטנציאלי את הידיעה על כך שקרוביו ישלמו מחיר על מעשיו... אולם ההרתעה נועדה להשפיע לא רק במישרין על הלך-מחשבתו של המחבל, אלא גם להניעו ממעשיו באמצעות התערבות מצד בני משפחתו... החשש מפני הרס ביתה, נועד לרתום את משפחת המחבל הפוטנציאלי לממש את השפעתה לכיוון הרצוי, להניעהּ מלהעמיד לרשותו את מעגל התמיכה הקרוב, ובכך להטותו מלחבור לטרור או לממשו. הנה כי כן, ההרתעה תורמת, ולוּ גם במעט. המעט הזה, בנסיבות הזמן והמקום, עשוי לעתים להיות גורם מכריע; לשבט או לחסד.‏[20] "

ולמי ששכח, הועדה קבעה כי הרתעה היתה יעילה בתחילת דרכה (2000) אבל הלכה ונשחקה עם הזמן עד שהפכה ללא רלוונטית בסביבות 2005 כשמאז הרס בתי מחבלים הפך למאוד נדיר (חזר שוב ב2014 עם רצח שלושת הנערים), אולי אחרי כזאת הפוגה זה יחזיר קצת את ההרתעה

נו באמת אז השופט סולברג אמר את זה, הרי נרקוטיקה כבר אמר -
NARKOTIKA כתב:
the worker כתב:
קודם כל, אם אני יכול להביע את דעתי הצנועה אין פה בכלל שאלה וברור שזה צעד הרתעתי שבמסגרת האפשרויות הקיימות הוא גם נחוץ וחייבים להמשיך להשתמש בו.

אם אין פה בכלל שאלה, בוא ננעל את האשכול, היית אומר לי מההתחלה ולא הייתי מבזבז זמן

the worker כתב:
שנית, מהיכרות כללית עם הנפשות הפועלות בבית המשפט העליון, קשה לי להניח כי ההחלטות שלהם מבוססות על לחץ ציבורי ולא ירדו שם לעומק עומקו של עניין לפני שנתנו החלטה תקדימית שכזו.

בית המשפט מושפע מלחץ ציבורי ותקשורת, צריך להיות באמת חייזר כדי לחשוב אחרת. ואם אתה לא מאמין לי אז יש מספיק שופטים בדימוס שהודו ואמרו שמי שטוען אחרת משקר. זה שהם "שמאלנים קיצוניים" יחסית להתלהמות הבהמתית שהולכת פה במדינה לא משנה את זה. א ני גם לא יודע מה זה ירדו לעומק העניין, הם שופטים, לא חוקרים ולא ביטחוניסטים. ו... תקדימית? באמת? מה תקדים בזה?
ן.

הבנתי שזה נוח לך לברוח לשם, אבל אין פה שאלה בכלל.[/quote]

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 נובמבר 2015, 13:58 
לירון האדום כתב:
NARKOTIKA כתב:
Officer Barbrady כתב:

מה עשור?

נרקטויקה אם אתה כבר פה -
לירון האדום כתב:

נרקטוקיקה - מתוך סקרנות, מי מהשופטים בדימוס בעליון אמר שהלחץ
הציבורי השפיע עליו או על אחרים?

בעיקרון כתבתי שופטים, לא ספציפית בעליון, אבל גם משם יש דוגמאות.
דורית בייניש בראיון לערוץ 22 לפני שנתיים אמרה שזה לא אנושי לנתק את עצמך מהעם ומהתקשורת.
את הראיון קשה למצוא, אבל הנה דקה בגוגל:

http://www.themarker.com/law/1.1650898
ציטוט:
השופט בדימוס דן ארבל: "לא יכול להיות ששופט לא מושפע מהתקשורת"

http://www.news1.co.il/Archive/003-D-59748-00.html
ציטוט:
השופט מיכה לינדנשטראוס (היום מבקר המדינה) והמשנה לנשיא בית המשפט העליון (בעבר) מישאל חשין - כבר הצהירו ששופט צריך להיות "אדם על" כדי לא להיות מושפע.

ציטוט:
השופטת דניאלה שריזלי הצהירה בכנס עו"ד באילת, כי שופטים אכן מושפעים מהתקשורת

http://www.themarker.com/law/1.1644082
ציטוט:
העיתונות משפיעה על חומרת גזרי הדין - מגלה הספר "דלתיים פתוחות" של החוקרת ד"ר ענת פלג ■ שופטים שהתראיינו למחקר טוענים שחיים רמון זכה להקלה כי "הביקורת גרמה לשופטים להתקפל" ■ עונשו של עו"ד קלגסבלד הוחמר בשל הביקורת, וגם עונשו של קצב הושפע מהסיקו

ומה, אני לא מבין, זה כזה מפתיע? הם לא בני אדם? הם לא מסתובבים ברחוב, מדברים עם השכנים, קוראים עיתון? זה נראה לך הגיוני שבן אדם יכול לנתק את עצמו לגמרי ולא להכניס לעצמו פרסומות לתת מודע? מה הם אלים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 נובמבר 2015, 14:00 
אה, עוד הספקת ללגלג לפני שכתבתי את זה. למה להביך את עצמך בכח?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 נובמבר 2015, 14:02 
יש הבדל בין שומעים מה שקורה בתקשורת (מן הסתם) לבין מושפעים מלחץ תקשורתי.
בשנים האחרונות ובמיוחד בביהמ"ש העליון, הקביעות היו לאו דווקא לפי הלך הרוח ברחוב.
מה גם שעניין ההשפעה עליו ציטטת מדברת על מתחם הענישה ולא על החלטות "פוליטיות/בטחוניות"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 נובמבר 2015, 14:04 
קשה לכתוב "סליחה, טעיתי"?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 נובמבר 2015, 14:05 
סמל אישי של המשתמש
בג"צ מאוד מושפע מהלך הרוח ברחוב.
הוא מאשר (או מבליג) על דברים שאף בית משפט לא יכול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 נובמבר 2015, 14:06 
NARKOTIKA כתב:
קשה לכתוב "סליחה, טעיתי"?

אף פעם לא קשה.
א. שאלתי היתה באמת מתוך סקרנות ולא חשבתי שאתה משקר (ואם כך הובן, אז אני סליחה)
ב. אני עדיין חושב שהחלטות השופטים בעיקר בעניין זיכוי/הרשעה או צווי מניעה ניתנים בהתאם לראיות ולא בהתאם לרוח הציבור (וכך צריך להיות).
לצערי, וזה נושא אחר, מתחם הענישה מושפע רבות לא רק מהתקשורת אלא גם מצבע עור ודת)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 נובמבר 2015, 14:07 
KingAlpaca כתב:

ונראה לך שבג"צ מחליט לפי הלך הרוח ברחוב ולא לפי הראיות שמולו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 נובמבר 2015, 14:09 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 נובמבר 2015, 14:18 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
KingAlpaca כתב:

אני לא מבין את השאלה.
מדובר על בני אדם,
גם הטובים והנדירים שבהם הם לא רובוטים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 נובמבר 2015, 14:21 
סמל אישי של המשתמש
דיסקין בתחילת גל האלימות הנוכחי התייחס לנושא הריסת הבתים
וטען שהריסת בתים הוכחה כאפקטיבית, אבל רק בתנאי שההריסה נעשית בסמוך למעשה הטרור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 נובמבר 2015, 14:43 
סמל אישי של המשתמש
KingAlpaca כתב:
לירון האדום כתב:
KingAlpaca כתב:

אני לא מבין את השאלה.
מדובר על בני אדם,

בניגוד אליך

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 נובמבר 2015, 14:46 
KingAlpaca כתב:
לירון האדום כתב:
KingAlpaca כתב:

אני לא מבין את השאלה.
מדובר על בני אדם,

השאלה היא האם השופטים יפסקו לפי חומר הראיות שלפניהם או לפי הלך הרוח בציבור הישראלי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 נובמבר 2015, 17:20 
סמל אישי של המשתמש
pokara כתב:
teknoboy כתב:
ג'סט סייניג.

לא הרתיעה אף אחד?
לא חסכה אף חיים?

לגבי היעדר הרתעה - זה לא אני אמרתי, זה צה"ל ושב"כ (דומני שהיה פה לינק לפני כמה הודעות).
ההצלחה הגדולה שמדובר עליה היא המקרה שבו אב הסגיר את בנו שביצע פיגוע.
זה לא חסך חיים של אף אחד, פשוט מכיוון שהפיגוע המדובר כבר התרחש.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 נובמבר 2015, 17:22 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
pokara כתב:
teknoboy כתב:
ג'סט סייניג.

לא הרתיעה אף אחד?
לא חסכה אף חיים?

לגבי היעדר הרתעה - זה לא אני אמרתי, זה צה"ל ושב"כ (דומני שהיה פה לינק לפני כמה הודעות).
ההצלחה הגדולה שמדובר עליה היא המקרה שבו אב הסגיר את בנו שביצע פיגוע.
זה לא חסך חיים של אף אחד, פשוט מכיוון שהפיגוע המדובר כבר התרחש.

הסבירו
והראו
השופטים ראו חמור חסוי (אני מניח שראו איך פיגועים נמנעו על ידי ההורים שחששו שביתם ייהרס)
ויש לינקים שמוכיחים אחרת

ציטוט:
גם ראש השב"כ לשעבר אבי דיכטר תומך בהנחיות שהוציא ראש הממשלה ואומר כי מדובר במהלך מתבקש: "הריסת בתים היא אחד העונשים שמייצרים הרתעה יותר מכל דבר אחר. הריסת בית מתחרה רק בגירוש מבחינת חומרת העונש בעיני הפלסטינים, אך זאת בתנאי שמצמידים את ההריסה לרצח או לפיגוע. אם ההריסה מתבצעת רק לאחר חודשים, היא מאבדת מאפקט ההרתעה".

לדברי דיכטר, מחבל שהחליט להפוך לשהיד יחשוב פעמיים אם ידע מראש שבעקבות הפיגוע שיבצע, משפחתו תאבד את ביתה. "אני הייתי 43 שנים בשטח, ואני יכול להעיד עד כמה עונש של הריסת בתים יעיל", אומר דיכטר, "בערבית הקללה 'יחרב ביתכ', ייחרב ביתך, היא דבר איום ונורא. כשאתה אומר לערבי קללה כזאת, זה יכול להיגמר ברצח. הריסת ביתו של מחבל היא צעד אחד מתוך חבילה של צעדים, אבל מדובר באפקט הרתעה. הניסיון של השב"כ מוכיח זאת ללא כחל ושרק".

ציטוט:
ואכן, בשנים האחרונות הביעו שניים מהגורמים הביטחוניים הבכירים ביותר במדינה – הרמטכ"ל לשעבר, בני גנץ וראש השב"כ, יורם כהן – תמיכה פומבית במהלך, בשל הצורך לחזק את ממד ההרתעה בקרב מפגעי טרור פוטנציאליים. כמו כן, במהלך שנת 2010, בעת הרצאה שנשא הרמטכ"ל הנוכחי (אז אלוף פיקוד הצפון), גדי אייזנקוט, בכנס של "המכון למחקרי ביטחון לאומי", הוא טען כי "היו לא מעט מקרים שבהם משפחות הסגירו את בנותיהן ואת בניהן כי הם ידעו שהם הולכים לבצע פיגוע והיה להם חשש שביום שאחרי, ביתם ייהרס".

הרתעה, לא נקמה
כחיזוק לטענתו של הרמטכ"ל ולשינוי הכיוון שנקטו צה"ל והשב"כ, ניתן לקחת כדוגמה את תפיסתם של שני מחבלים, ב-9 בדצמבר 2014, שתכננו לבצע פיגוע נגד יהודים ובאמתחתם נמצאו סכינים. אלו נתפסו לאחר שאחת מהמשפחות פנתה לכוחות הביטחון והסבירה כי היא חוששת שאחד מבניה נעדר מהבית וכי הוא עומד לבצע פיגוע. היה זה כחצי שנה לאחר שראש הממשלה נתניהו שינה את המדיניות והחזיר את הריסת בתי המחבלים כמדיניות לגיטימית וקבועה.

מישאל חשין - 2003
ציטוט:
הטענה הראשונה היתה, שמטרת ההריסה היא ענישתו של חאמד, בעוד מטרה זו איננה נמנית על מטרותיה של תקנה 119. "תכליתה של תקנה 119 לתקנות ההגנה היא אמנם תכלית של הרתעה ולא תכלית של ענישה, וזאת ידענו מכבר", השיב השופט חשין. "יתר על כן, ההבחנה בין ענישה לבין הרתעה יכולה שתהיה דקה ועדינה, ואולם על דרך העיקרון יש וניתן להבחין בין השניים. בענייננו תכלית ההרתעה עומדת לעצמה ויש בכוחה כדי לתמוך בהחלטת המשיב".

טענה מעניינת אחרת היתה, שממילא הריסת היחידה לא תוביל להרתעתו של חאמד, ולפיכך לא תשיג את מטרתה. "התשובה לטענה תשובה פשוטה היא", כתב השופט חשין. "תכלית ההרתעה אינה אך בהרתעת היחיד - אותו יחיד שמבקשים להרוס את ביתו - אלא בהרתעת הרבים אף היא. אפשר אף כי עיקר הוא בהרתעת הרבים, ולעניין זה אין לנו אלא לקבל את עמדת המשיבים כי אכן יש במעשה הריסת ביתם של מחבלים כדי להרתיע מחבלים בכוח" .

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 נובמבר 2015, 17:35 
סמל אישי של המשתמש
אז כמו שכתבתי קודם - שיהיה לכם בהצלחה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 נובמבר 2015, 17:37 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:

1. מי זה "לכם"?
2. הצלחה במה?

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 נובמבר 2015, 17:40 
סמל אישי של המשתמש
פאביו כתב:
teknoboy כתב:

1. מי זה "לכם"?
2. הצלחה במה?
זה די ברור מאליו
1) למתאבדים שנשארים בארץ
2) בלשרוד

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 נובמבר 2015, 17:40 
פאביו מה אתה מביא לי פה ציטוט של חשין?
נו באמת, זה ברור שהוא יגיד ככה ויחליט ככה.
הרי הציבור ברובו חושב אותו דבר אז חשין נכנע לדעות הציבור.
ודיכטר? ויורם כהן? בחייך, מה הם מבינים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 נובמבר 2015, 17:41 
its-sick כתב:
פאביו כתב:
teknoboy כתב:

1. מי זה "לכם"?
2. הצלחה במה?
זה די ברור מאליו
1) למתאבדים שנשארים בארץ
2) בלשרוד

אני חושב שהכוונה היא
1. לתושבי מדינת ישראל
2. בהצלחה להמשיך לחיות בישראל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 נובמבר 2015, 17:41 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:
פאביו כתב:
teknoboy כתב:

1. מי זה "לכם"?
2. הצלחה במה?
זה די ברור מאליו
1) למתאבדים שנשארים בארץ
2) בלשרוד

1. ממה שיודע אתה איתנו אלא אם נסעת לפריס (וושינגטון מוסקבה בריסל ורומא גם ברמת סיכון אז לא ממליץ )
2. תודה :ROSE:

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 4007 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 134  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: