תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 21 יוני 2025, 19:38

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 4007 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 134  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: פיגוע ירי רצחני בשומרון
הודעהפורסם: 15 נובמבר 2015, 21:12 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
dr.avi כתב:
סבבה, זורם איתך. הטכנאי של בזק, מה היה לו רע בחיים?

חיפשתי על הבחור בגוגל, עכשיו אני יודע עליו משהו, ואני מוכן לנחש.
אז אף שהתשובה הקודמת שלי היא הכי נכונה שאפשר לתת, כדי שלא תרגיש שאני "מתחמק" כמו שנרמז פה מקודם:
קודם כל הוא גר בג'בל מוכבר. לא יודע עד כמה אתה מכיר את החיים שם, אבל עם כל הכבוד לזה שיש לו מקום עבודה - החיים שלו מן הסתם לא טובים במיוחד (אין חינוך, אין שירותים עירוניים או תשתיות. למעשה הוא חי בשטח הפקר שאף אחד לא מתייחס אליו). אם אתה צריך יותר פרטים ונשבר לך הגוגל - אל תתבייש, אני פה.
בנוסף, אם אני מבין נכון הוא גר בשכנות למשפחות של המחבלים מבית הכנסת בהר נוף, שבתיהם נהרסו ימים ספורים לפני שהוא יצא לפיגוע. זה לא מפתיע, צה"ל ושב"כ מצאו כבר מזמן (ואף מצאו את הדרך להעביר את המידע לציבור וכמובן לממשלה, שקיבלה בזמנו את עצתם) שהריסת בתים לא מרתיעה אף אחד אלא מייצרת עוד מוטיבציה לפיגועים נוספים.

אופסי:
http://www.maariv.co.il/news/military/Article-512818
ציטוט:
אביו הסגיר אותו לישראל מחשש שביתם יהרס

http://www.haaretz.co.il/news/politics/1.2775918
ציטוט:
בדיון ביום חמישי אמרה נשיאת בית המשפט העליון מרים נאור, שעמדה בראש ההרכב שדן בעתירות לצד השופטים נעם סולברג וחנן מלצר, כי "תכלית התקנה היא תכלית הרתעתית, ולא עונשית. תכלית זו הוכרה כתכלית ראויה. הריסת בתים היא אמנם בגדר צעד חריף וקשה – בעיקר משום פגיעתו בבני משפחתו של המחבל אשר לעתים לא סייעו בידו ולא ידעו על תכניותיו. אולם, בהינתן הכוח ההרתעתי בשימוש בתקנה, לעתים אין מנוס מלעשות בה שימוש. כאשר המעשים המיוחסים לחשוד הם חמורים במיוחד, ייתכן שיהיה בכך די כדי להצדיק שימוש בסנקציה החריגה של הריסת ביתו, וזאת מתוך שיקולי הרתעה. כאלה הם כל המקרים מושא הצווים שלפנינו".

http://news.walla.co.il/item/2906258

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 נובמבר 2015, 21:31 
סמל אישי של המשתמש
הורסים בתים של מחבלים כבר עשור לפחות והטרור לא פסק.
אולי בעתיד יחליטו שבני המשפחה של המחבל יהיו בתוך הבית כשהורסים אותו בשביל לנסות להשיג יותר הרתעה.
אם גם זה לא יעזור, אפשר להרוס יישוב שלם. זה בטוח ירתיע יותר.

אוהד הפועל אינו זקוק לשום אישור ולשום המלצה בכל מה שקשור לקבוצה שלו. הרי איננו חולקים על כך שהיא מעצבנת, וכל מה שאנחנו מבקשים הוא רק שיסבירו לנו איך, איך הקבוצה המרגיזה הזאת בכל זאת כל כך שגיבה (ואדירה וכבירה ונצחית, ואדומה ונפלאה ובלתי מושגת)-ע.מ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 נובמבר 2015, 21:36 
סמל אישי של המשתמש
כל עוד מנהיגי הפלשתינאים שבשטחים הכבושים וגם במדינת ישראל ירצו שיהיה טרור וימשיכו להסית נגד מדינת ישראל יהיה טרור.
הריסת הבתים לא באה למנוע טרור אלא להקטין אותו במידת מה.

לא כדאי לפסול על הסף את מה שהציע גורדנה. אולי יהיה כדאי לשקול בעתיד את הצעתו של גורדנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 נובמבר 2015, 21:44 
סמל אישי של המשתמש
אשמח שגורדנה בעל הרעיונות יענה באשכול המקביל ולא יתעלם מהשאלה שהופנתה אליו
בברכה

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 נובמבר 2015, 22:22 
סמל אישי של המשתמש
אני מוכן לתמוך בהריסת בתי מחבלים בתנאי שמדובר גם בבתיהם של מחבלים יהודים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 נובמבר 2015, 22:42 
לא להרוס בתים לאף אחד בבקשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 נובמבר 2015, 22:50 
סמל אישי של המשתמש
roygordana כתב:
הורסים בתים של מחבלים כבר עשור לפחות והטרור לא פסק.
אולי בעתיד יחליטו שבני המשפחה של המחבל יהיו בתוך הבית כשהורסים אותו בשביל לנסות להשיג יותר הרתעה.
אם גם זה לא יעזור, אפשר להרוס יישוב שלם. זה בטוח ירתיע יותר.

בעבר הרסו בתים חופשי, הרבה יותר מעשור. לפני כמה שנים (עשור?) הפסיקו, בהמלצת מערכת הבטחון.
למיטב זכרוני, מאז מדי פעם מחזירים את הנוהג הזה, ומדי פעם מפסיקים אותו.
הדבר היחיד שלא משתנה הוא העובדה הפשוטה שהריסת בתים לא מנמיכה את להבות הטרור.
בהמשך למה שנכתב פה, למרבה הצער על כל בנאדם שמסגיר מחבל מפחד שיהרסו את ביתו (כמה מקרים כאלה יש באמת?) יש הרבה מאוד אנשים שלא עושים את זה, ובמקום זה הם והקרובים להם מסתובבים עם טינה ושנאה ורצון לנקמה במי שהרס להם את הבית.
מצד שני אם לא יהרסו בתים איך אנשים יספקו את יצר הנקמה שלהם? מה, אתה מצפה שאנשים יתחילו לעשות לינצ'ים ברחובות? דבר כזה לא יכול לקרות, מדובר בכל זאת ביהודים, רחמנים בני רחמנים.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 נובמבר 2015, 23:26 
סמל אישי של המשתמש
שווה להרוס 10 בתים של מחבלים ולו רק בישביל מה שקרה היום. אשכרה האבא הסגיר את הבן שלו, שהרג 2 יהודים בדם קר. זה שווה את הכל, גם את הפגיעה במשפחות חפות מפשע, שעליה אני מצר. לא שאני מצפה מטכנובוי וחבריו להסכים איתי, אבל לי זה מוכיח שהריסת בתי מחבלים היא נכונה וצודקת.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 15 נובמבר 2015, 23:26 
סמל אישי של המשתמש
אתה לגמרי מפספס את הביקורת, אופיסר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 נובמבר 2015, 00:07 
Officer Barbrady כתב:
שווה להרוס 10 בתים של מחבלים ולו רק בישביל מה שקרה היום. אשכרה האבא הסגיר את הבן שלו, שהרג 2 יהודים בדם קר. זה שווה את הכל, גם את הפגיעה במשפחות חפות מפשע, שעליה אני מצר. לא שאני מצפה מטכנובוי וחבריו להסכים איתי, אבל לי זה מוכיח שהריסת בתי מחבלים היא נכונה וצודקת.

מה אתה אומר, להרוס גם את הבית של ההורים של רוצח הנערה במצעד הגאווה? ומה עם הבתים של ההורים של רוצחי הנער מוחמד אבו חדיר, גם אותם להרוס?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 16 נובמבר 2015, 01:05 
אדום נחמד כתב:

הוא ממש לא מפספס את הביקורת.
בעבר היה טרנדי יותר לטעון שהריסת בתים היא לא אפקטיבית והדברים כמובן היו נתמכים בכל מיני ״אסמכתאות״ דמיקולו, והיום כשהטיעון נפל אז חוזרים לתירוץ המוכר והטוב ומציבים אל מול פתרון ההריסה את הדרישה לשיוויון עם מקרים של רוצחים יהודים.
אז כן, ברור שגם יהודים שרוצחים צריכים להיענש ביד הכי קשה שיש, אבל כרגע אנחנו מתמודדים עם טרור והסתה בלתי פוסקת שלוקחים בה חלק כמויות אדירות של אנשים ולא בכמה חולי נפש בודדים (ששוב אדגיש שאני האחרון שאתנגד שיחילו גם על אלה את סנקצית הריסת הבתים, אבל במצב הנוכחי זה קצת פחות דחוף במסגרת המלחמה בטרור).

עכשיו אם אני לא טועה אמורה להגיע איזה הודעה שטוענת שדבריי גזענים או לא הומאניים או משהו בסגנון, תקנו אותי אם אני טועה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 16 נובמבר 2015, 01:09 
the worker כתב:
אדום נחמד כתב:

בעבר היה טרנדי יותר לטעון שהריסת בתים היא לא אפקטיבית והדברים כמובן היו נתמכים בכל מיני ״אסמכתאות״ דמיקולו, והיום כשהטיעון נפל .

מה זה אומר הטיעון נפל? הוכח אחרת? כי אבא הסגיר את הבן שלו אז מש"ל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 נובמבר 2015, 01:20 
NARKOTIKA כתב:
the worker כתב:
אדום נחמד כתב:

בעבר היה טרנדי יותר לטעון שהריסת בתים היא לא אפקטיבית והדברים כמובן היו נתמכים בכל מיני ״אסמכתאות״ דמיקולו, והיום כשהטיעון נפל .

מה זה אומר הטיעון נפל? הוכח אחרת? כי אבא הסגיר את הבן שלו אז מש"ל?

המחקרים האחרונים שהוצגו לבג״צ מוכיחים שהפעולה אפקטיבית, נקודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 נובמבר 2015, 01:45 
לרשום נקודה זה אמנם מאוד חזק, אבל זה לא עוזר לשכנע.
א'. לא ראיתי בשום מקום שהוצגו מחקרים, כתבו שהוצג חומר "חסוי". וגם זה בגדר מה שכתוב. אם ראית מחקר שתומך בזה אני אשמח לראות.
ב'. לא רוצה לתת ציונים למחקרים אבל לעניות דעתי הרתעה נמדדת לאורך זמן. אם יש להם חומר מהחודשיים האחרונים זה אחלה, אבל זה רחוק מ"נקודה". זה קצת מצחיק לקחת עכשיו כל כך ברצינות ידיעה כזאת, גם השופטים מושפעים מהרחש, סה"כ בני אדם.

וכבר היו פה פעמיים סבבים של הריסת בתי מחבלים. פעמיים עצרו כי אחרי מספיק זמן התברר שזה עושה יותר נזק מאשר תועלת. זה ועדה צבאית של בוגי יעלון קבעה, לא ארגוני זכויות אדם.
עוד כמה שנים לפני הועדה הזאת ראש אמ"ן לשעבר וגם ראש שב"כ לשעבר כבר אמרו שמבחינתם זה הוכח כלא אפקטיבי. מי בינתיים טען את ההפך? אנשי המגה ביטחון בנט וליברמן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 נובמבר 2015, 02:01 
קודם כל, אם אני יכול להביע את דעתי הצנועה אין פה בכלל שאלה וברור שזה צעד הרתעתי שבמסגרת האפשרויות הקיימות הוא גם נחוץ וחייבים להמשיך להשתמש בו.
שנית, מהיכרות כללית עם הנפשות הפועלות בבית המשפט העליון, קשה לי להניח כי ההחלטות שלהם מבוססות על לחץ ציבורי ולא ירדו שם לעומק עומקו של עניין לפני שנתנו החלטה תקדימית שכזו.
שלישית, עכשיו אפשר להגיד שגם בשטח מתחילות התוצאות אחרי ההסגרה של ההורים את בנם המחבל. אולי זה הסממן של המדד לאורך זמן עליו אתה מדבר, אין לדעת.
רביעית, ממליץ לך לזרום עם הטרנד החדש ישן ולשאול האם אני בעד הרס בתי יהודים רוצחים, כי זה כרגע ה-טיעון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 נובמבר 2015, 02:14 
the worker כתב:
קודם כל, אם אני יכול להביע את דעתי הצנועה אין פה בכלל שאלה וברור שזה צעד הרתעתי שבמסגרת האפשרויות הקיימות הוא גם נחוץ וחייבים להמשיך להשתמש בו.

אם אין פה בכלל שאלה, בוא ננעל את האשכול, היית אומר לי מההתחלה ולא הייתי מבזבז זמן

the worker כתב:
שנית, מהיכרות כללית עם הנפשות הפועלות בבית המשפט העליון, קשה לי להניח כי ההחלטות שלהם מבוססות על לחץ ציבורי ולא ירדו שם לעומק עומקו של עניין לפני שנתנו החלטה תקדימית שכזו.

בית המשפט מושפע מלחץ ציבורי ותקשורת, צריך להיות באמת חייזר כדי לחשוב אחרת. ואם אתה לא מאמין לי אז יש מספיק שופטים בדימוס שהודו ואמרו שמי שטוען אחרת משקר. זה שהם "שמאלנים קיצוניים" יחסית להתלהמות הבהמתית שהולכת פה במדינה לא משנה את זה. אני גם לא יודע מה זה ירדו לעומק העניין, הם שופטים, לא חוקרים ולא ביטחוניסטים. ו... תקדימית? באמת? מה תקדים בזה?

the worker כתב:
שלישית, עכשיו אפשר להגיד שגם בשטח מתחילות התוצאות אחרי ההסגרה של ההורים את בנם המחבל. אולי זה הסממן של המדד לאורך זמן עליו אתה מדבר, אין לדעת.

זה בדיוק מה שלאורך זמן לא אומר.

the worker כתב:
רביעית, ממליץ לך לזרום עם הטרנד החדש ישן ולשאול האם אני בעד הרס בתי יהודים רוצחים, כי זה כרגע ה-טיעון.

הבנתי שזה נוח לך לברוח לשם, אבל אין פה שאלה בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 נובמבר 2015, 06:31 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:
Officer Barbrady כתב:

מה אתה אומר, להרוס גם את הבית של ההורים של רוצח הנערה במצעד הגאווה? ומה עם הבתים של ההורים של רוצחי הנער מוחמד אבו חדיר, גם אותם להרוס?

מדינת ישראל משתדלת להיות מדינת חוק. לא תמיד בהצלחה אבל משתדלת.
אם כוחות הביטחון יחשבו שזה יהווה הרתעה לעתיד ויצליחו לשכנע את בית המשפט העליון שזה נכון לעשות זאת הרי שכן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 נובמבר 2015, 08:29 
כל מילה של דה וורקר.
נרקטוקיקה - מתוך סקרנות, מי מהשופטים בדימוס בעליון אמר שהלחץ
הציבורי השפיע עליו או על אחרים?
כאשר השב״כ מציג חומר חסוי שמשכנע את שופטי העליון לאשר את ביתם של המחבלים,
אז אני יותא נוטה להאמין שאותו חומר חסוי שטוען שיש אפקטיביות להריסת הבתים
מאשר לטענות הפוכות שלך ושל טקנו ואחרים.
הרתעה מגיעה גם בצורה של ענישה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 נובמבר 2015, 08:42 
אדום אופטימי כתב:
אדום מטלי כתב:
Officer Barbrady כתב:

אם כוחות הביטחון יחשבו שזה יהווה הרתעה לעתיד ויצליחו לשכנע את בית המשפט העליון שזה נכון לעשות זאת הרי שכן.

מה אתה מתחמק? אם נהרוס את הבתים של הורי נוער הגבעות, לדעתך נוער הגבעות ימשיך לעקור עצי זית? אני די בטוח שאחרי הריסת שלושה בתים כאלה לפחות כמה נערים יחשבו פעמיים אם לעקור עצים.
הנקודה היא, שזה שסנקציה מסוימת כלפי מר x שאינו אחראי למעשיו של מר y תרתיע בעתיד עוד אנשי y מלעשות את מעשיהם, זה לא מספיק כדי להצדיק את הסנקציה הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 נובמבר 2015, 08:57 
סמל אישי של המשתמש
500 בתי משפחות מחבלים נהרסים מאז האינתיאפדה השניה, לא מרתיע אף אחד. ועדה צבאית מגיעה למסקנה שזה אמצעי לא יעיל.
בית אחד מיועד להריסה השבוע ואבי המשפחה מסגיר את הבן - "מדיניות ההריסות עובדת!!!"

:bang:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 16 נובמבר 2015, 09:13 
סמל אישי של המשתמש
העניין הוא שאף אחד לא יתווכח שיש לזה פוטנציאל הרתעתי. גם ללאנוס את אשתו של המחבל מול עיניו יש פוטנציאל הרתעתי, ואולי אפילו איזה אשה תסגיר את בעלה כדי שלא יאנסו אותה.
אבל בואו נזכור בהריסת הבתים פוגעים בחפים מפשע, ופגיעה בחפים מפשע יכולה לעבור בגרון רק אם זה ממש מציל חיי אדם. ממש בקצה הגבול של הפעולות שמותר לעשות.

ישראל הורסת בתים כבר עשור, והאלימות הפלסטינית לא פסקה ולא דעכה. אני מזכיר שהמטרה היא למנוע את הטרור ולא רק לתפוס את מבצעיו.

והערה אחרונה-
אתם מצדיקים פגיעה בחפים מפשע בשביל להשיג השגים מלחמתיים. זה אומר שעכשיו אנחנו מצדיקים פיגועי סכינים ברחובות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 נובמבר 2015, 09:27 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:

אתה אומר שפגיעה בחפים מפשע (שעליה אתה מצר) היא נכונה וצודקת?
אם הבנתי נכון, אז אתה בטוח מצדיק גם את כל הטרוריסטים בהיסטוריה שפגעו בחפים מפשע בשביל להשיג הרתעה...

ואם אחד מבני המשפחות שגר בבתים שנהרסו יחליט בעקבות זה לפגוע במישהו קרוב אליך זה עדיין יהיה שווה את זה?

אוהד הפועל אינו זקוק לשום אישור ולשום המלצה בכל מה שקשור לקבוצה שלו. הרי איננו חולקים על כך שהיא מעצבנת, וכל מה שאנחנו מבקשים הוא רק שיסבירו לנו איך, איך הקבוצה המרגיזה הזאת בכל זאת כל כך שגיבה (ואדירה וכבירה ונצחית, ואדומה ונפלאה ובלתי מושגת)-ע.מ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 16 נובמבר 2015, 09:31 
אדום נחמד כתב:
העניין הוא שאף אחד לא יתווכח שיש לזה פוטנציאל הרתעתי. גם ללאנוס את אשתו של המחבל מול עיניו יש פוטנציאל הרתעתי, ואולי אפילו איזה אשה תסגיר את בעלה כדי שלא יאנסו אותה.
אבל בואו נזכור בהריסת הבתים פוגעים בחפים מפשע, ופגיעה בחפים מפשע יכולה לעבור בגרון רק אם זה ממש מציל חיי אדם. ממש בקצה הגבול של הפעולות שמותר לעשות.

ישראל הורסת בתים כבר עשור, והאלימות הפלסטינית לא פסקה ולא דעכה. אני מזכיר שהמטרה היא למנוע את הטרור ולא רק לתפוס את מבצעיו.

והערה אחרונה-
אתם מצדיקים פגיעה בחפים מפשע בשביל להשיג השגים מלחמתיים. זה אומר שעכשיו אנחנו מצדיקים פיגועי סכינים ברחובות?

א. יש פה כמה שמתווכחים וטוענים שאין בזה שם הרתעה.
ב. אפשר גם לרצוח את אשת המחבל לאחר שאנסו אותה ולתת לחיות לאכול את הגופה שלה, מדוע רק לאנוס אותה? (אם אתה מגזים בשטויות שלך, אז תגזים עד הסוף)
ג. כמו סעיף ב'. תשווה פיגועי סכינאות שמגיעים במטרה לרצוח אנשים באופן אקראי לבין הריסת בית מחבל שאמורה להרתיע מחבלים אחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 נובמבר 2015, 09:35 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:
אדום אופטימי כתב:
אדום מטלי כתב:
Officer Barbrady כתב:

מה אתה מתחמק? אם נהרוס את הבתים של הורי נוער הגבעות, לדעתך נוער הגבעות ימשיך לעקור עצי זית? אני די בטוח שאחרי הריסת שלושה בתים כאלה לפחות כמה נערים יחשבו פעמיים אם לעקור עצים.
הנקודה היא, שזה שסנקציה מסוימת כלפי מר x שאינו אחראי למעשיו של מר y תרתיע בעתיד עוד אנשי y מלעשות את מעשיהם, זה לא מספיק כדי להצדיק את הסנקציה הזו.

איני מזלזל ידידי בעקירת עצי זיית שאליהם התייחסת. גם אני כימדומני לא כתבתי שצריך להרוס בתים של גנבי מכוניות פלשתינאים.
אני התייחסתי לרוצחים יהודיים שמותר לך בהחלט לקרוא להם מחבלים, שאליהם התייחסת אתה בהודעתך הראשונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 נובמבר 2015, 09:45 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
אדום נחמד כתב:

והערה אחרונה-

ב. אפשר גם לרצוח את אשת המחבל לאחר שאנסו אותה ולתת לחיות לאכול את הגופה שלה, מדוע רק לאנוס אותה? (אם אתה מגזים בשטויות שלך, אז תגזים עד הסוף)
ג. כמו סעיף ב'. תשווה פיגועי סכינאות שמגיעים במטרה לרצוח אנשים באופן אקראי לבין הריסת בית מחבל שאמורה להרתיע מחבלים אחרים.

בין ה"כמה שמתווכחים וטוענים" אני מציע שתכניס גם את הועדה הצבאית שקבעה שאין בזה שום הרתעה, גורמת ל"ליבוי שנאה" ו"עידוד טרור" ושמסקנותיה התקבלו ע"י הרמטכל ושר הבטחון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 נובמבר 2015, 09:48 
הפועל כתב:
לירון האדום כתב:
אדום נחמד כתב:

והערה אחרונה-

בין ה"כמה שמתווכחים וטוענים" אני מציע שתכניס גם את הועדה הצבאית שקבעה שאין בזה שום הרתעה, גורמת ל"ליבוי שנאה" ו"עידוד טרור" ושמסקנותיה התקבלו ע"י הרמטכל ושר הבטחון

רק הערתי לחברי אדום נחמש שיש וויכוח האם להריסת בתים יש פוטנציאל הרתעתי או לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 נובמבר 2015, 10:06 
סמל אישי של המשתמש
אמנם הפורום נועד גם לדיונים תיאורטיים. כן אני יודע שיש כמה כותבים שחזקים מאוד בתחום הזה.
כפי שכתבתי אני סומך על כוחות הביטחון הציוניים וצבא הכיבוש.

עובדתית אתמול או שילשום הגיע אב למחסום כוחות הכיבוש ובפועל הסגיר את בנו המחבל חסך לצבא הכיבוש מבצע חיפושים מפרך והתחככות מיותרת עם אוכלוסייה עויינת.
אני מאוד מקווה שצבא הכיבוש יקח זאת בחשבון בהחלטותיו במקרה זה ואם לא שלפחות בית המשפט של המדינה הציונית האפלה יקח זאת בחשבון בהחלטתו.

אני גם מקווה שלמשפחה לא יעונה כל רע מצד שוחרי השלום הגרים בסמיכות אליהם על מעשיהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 נובמבר 2015, 12:18 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
אדום נחמד כתב:

והערה אחרונה-

א. אמרתי פוטנציאל הרתעתי. כשאתה מאיים על מישהו שיהיו תוצאות למעשים שלו, יש מצב שזה ישפיע עליו. השאלה היא האם הפוטנציאל הזה מתממש, והאם זה היה שווה את זה.
ב. בכוונה הקצנתי, כדי להראות שלא מספיק שהושגה התוצאה הרצויה, אלא האם גם היה שווה לשלם את המחיר המוסרי שאתה משלם. ברור לי שלאנוס את אשתו של מפגע זה לא משהו שאדם שפוי יתמוך בו, אבל גם חשבתי שלהרוס בית משפחה (שכוללת גם זקנים ותינוקות) זה לא משהו שיתמכו בו. גם אם במקרה מסוים וספציפי זה תרם, אולי.
ג. לא, אני משווה את זה לצעירים שחושבים שבעזרת אלימות רצחנית כלפי אזרחים הם ירתיעו את אזרחי ישראל מלהמשיך לתמוך בדיכוי צבאי של בני עמם. ברגע שאתה מאפשר פגיעה בחפים מפשע, אתה לא יכול להתחבא מאחורי מסיכות. זה מה שאתה עושה, וכדאי שזה יהיה ברור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 נובמבר 2015, 12:42 
סמל אישי של המשתמש
דרך אגב, גם ההצלחה הגדולה בהיסטוריה של הריסת בתי מחבלים לא חסכה חיים אפילו של אדם אחד, ולא הרתיעה אף אחד מלבצע את הפיגוע שהוא חשב לבצע.
ג'סט סייניג.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 נובמבר 2015, 12:45 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:
Officer Barbrady כתב:

להרוס. חד משמעית. ואת הבית של האבא שהסגיר את הבן- לא להרוס. ואפילו הייתי אומר שאפשר לתת לו צ'ופר בדמות תמריץ כלכלי או אישורי כניסה לישראל וכו'.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 4007 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 134  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 16 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: