סומך כתב:
אני מסכים שיש בעייתיוות לקרא לזה מורשת רבין, בגלל זה גם סייגתי בהודעה המקורית שלי, וכתבתי "מה שנהוג לקרא מורשת רבין".
ומטלי, אתה עקבי מאוד ואחד הבולטים בהתנגדות לייחס לקבוצה ערכים כלשהם מעבר לאהדה גרידא. אני חלוק עליך מאוד בנושא. שוב, אני שואל, אז מה ההבדל בין אהדה להפועל, לבין אהבה למכבי, לבין אהדה לכפר סבא או אשדוד? רק מקום המגורים? הרי רבים מאוהדי הפועל לא גרים ולא גרו מעולם בתל אביב.
במדינות כמו ארה"ב או אוסטרליה, זה כנראה יותר פשוט, המרחק בין הערים מאפשר לאהוד קבוצה רק בגלל שיוך גאוגרפי, כמו אהדה של נבחרת (נגיד...) בארץ אין את זה. האהדה לקבוצות נגזרת הרבה פעמים משיוך אידיאולוגי/סוציואקונומי (בהכללה גסה, כמובן)
אם מחר אנשי ומנהיגי האליטה החדשה, המתנחלים, יחליטו שהם הכי מזדהים עם הפועל, קבוצת ההתיישבות העובדת. ויתחילו למלא את היציעים, אם, נגיד, בהקצנה לשם הדוגמא, כל האוהדים הותיקים יעזבו את הקבוצה עקב כך ואני אמצא את עצמי מוקף בשער 7 במתנחלים (שוב, במחילה מקומוניסים שבתור אדם הוא אדם נעים ותרבותי, אבל אני חולק עליו כמעט בכל אספקט אפשרי) אני לא יודע אם אני אוכל להמשיך להגיע למשחקים של הפועל. אבל מה קרה בעצם? הפסיקו לשחק עם אדום?
תשובות:
אין שום הבדל בין אהדה של הפועל תל אביב לבין אהדה לקבוצה אחרת.
אני באופן אישי אוהד את הפועל כי זה עבר לי מאבא שלי, שאותו אגב זה לא מעניין כיום בכלל.
כל אחד אוהד את הפועל מסיבותיו שלו, בד"כ זה בא מהבית.
אגב, אני חושב שאם תצא מגבולות הפורום, תגלה ששיעור אוהדי הפועל שרחוקים מאגף שמאל הוא הרבה יותר גדול ממה שאתה חושב (אבל כאמור, אני רק חושב כך, וזה לא ממש לא משנה בעיני).