its-sick כתב:
הראו מחקרית שהמתאם הגבוה ביותר בין ילדים להוריהם הוא ברמת ההכנסה, וזה תופס גם כשהם מאומצים. זה יותר חזק מכל דבר גנטי.
לגבי ישראל ההסבר הסביר בעיניי הוא שהיסטורית הגיעו מהמערב אנשים עם יותר הון ויותר השכלה, וזה דבר שמשמר את עצמו.
הדרכים לשנות את התלות בהורים היא קודם כל חינוך ושנית מיסי ירושה, וזה לוקח זמן.
כשהציבור בפריפריה הוא ברובו ימני קיצוני (שזה גם משהו שמגיעה לרוב מההורים), טבעי שלא יימצאו הרבה אנשים מקרבו שיתאימו למפלגת שמאל.
לפסול בגלל מוצאם אנשים ששואפים לתרום ולשנות את המצב הזה, זה הרבה יותר גזעני מההטיות הכלכליות שנובעות מהמצב ההיסטורי.
ואני לא מתווכח עם זה שישראל מאד גזענית. אני רק טוען שיש לעודד אנשים שפועלים נגד הגזענות ולא להפעיל סלקציה גזענית נגדם.
תוספת: רן כהן ומוסי רז הגיעו לדעתי מהקיבוצים, כך שזה לא ענין של צבע עור כמו ענין של השקפות וסביבה.
זה שרמת ההכנסה של ההורים משפיעה מאד על הסיכויים של הילדים לא אומר שאין אפליה גזענית.
או במילים - לילד אתיופי ממשפחה עשירה יהיה יותר קל בחיים לילד אתיופי ממשפחה ענייה, אבל עדיין הסיכויים שלו פחות טובים מילד אשכנזי ממשפחה עשירה.
לגבי הטענה שהמצב של האשכנזים בארץ נובע מזה שהם הגיעו עם יותר כסף מאירופה זה לא משהו שמגובה בעובדות, בשום צורה, וזה גם מתעלם מהצעדים שהשלטון (האשכנזי) עשה בימי ראשית המדינה.
ושמע, אני מסכים איתך ששיריונים או אפליה מתקנת אלו פתרונות בעייתים, אז אדרבא, תציע משהו יותר טוב, כי אם לא, להמשיך במדיניות שמנציחה (אפילו אם במידה מוגבלת) את המצב הקיים רק בגלל שזה עושה לך לא נעים לדבר על זה זה לא רציני.
ולקרוא לזה "סלקציה גזענית" זה קישקוש, אין אדם שבעולם שטוען שבמרצ צריכים להיות יותר מזרחיים בגלל שאשכנזים לא מתאימים להיות חברי כנסת מבחינה גנטית.
its-sick כתב:
למדינות ערב יש כל כך הרבה צרות פנימיות, שלהאשים בכל את הסטיגמות של המערב לגביהן זה וישפול טה'ינקינג.
הדיעה שלי אישית?
הדתות האברהמיות הן כולן חרא מזוקק. המערב פרח כשהנצרות נחלשה, המזרח התיכון בוער כי האיסלאם לא נחלש, וגם ישראל תושמד אם הדת תתחזק.
כי הכל היה דבש במזרח התיכון שלמצרים, סוריה, עירק, אירן וירדן היו מנהיגים חילוניים.