תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 20 יוני 2025, 01:07

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 495 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: מלפפונים והחתמות עונת 2015-16
הודעהפורסם: 06 אוגוסט 2015, 13:56 
יורם כתב:

זה אותו דבר, הכתב של וואן קשור לאתר הזה.
ידיעה של סוכנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: מלפפונים והחתמות עונת 2015-16
הודעהפורסם: 06 אוגוסט 2015, 15:26 
יובל כתב:
Fez כתב:
יובל, אם היית בודק היית רואה שברוקס קלע יותר מגפני בפחות דקות ובאותם אחוזים אם לא טובים יותר בשקלול (שזה בדיוק ההפך ממה שניסית טעון). כך שהדוגמה ועוד איך רלוונטית, וההקשר ברור - אין ואקום בכדורסל. שחק בקבוצה חלשה, תקלע יותר. שחק בקבוצה שיש בה 6 זרים ברמה של ליגת על בלי חוק רוסי (מונס), תקלע פחות. הרי לגבי אוואנס זה ברור שהוא לא היה עושה מספרים כאלה בפנתינאייקוס, לא הבנתי מה סלקטיבי פה. עשה מספרים טובים ב-״שאר הליגה״. ריון בראון בקבוצה המדוברת עשה מספרים בינוניים אבל איתו שיחק שחקן שעשה מספרים מצוינים ובלי קשר הוא אחלה שחקן (ג׳וליאן גמבל) וגם כתבתי אותו באשכול הזרים. בקיצור הכל תלוי הקשר ותלוי שחקן. אבל הטיעון כאילו באטל וריון בראון עשו את אותם מספרים הוא מגוחך לחלוטין זה ברור. קבוצות ברמות שונות לגמרי. אני לא מגדולי החסידים של באטל אבל הטענה לא רלוונטית. ספר את הטענה הזאת למישהו מהכדורסל הבלגי (שבאטל נחשב שם לאחד השחקנים הטובים בליגה וריון בראון זה שחקן שולי ואנונימי בקבוצה קטנה) והוא יצחק לך בפנים. באטל עשה לפני שנתיים מספרים מצוינים ובשנה האחרונה בינוניים (עדיין היה אחד משני המובילים במונס), זה לא נקרא ״חלשים״. לא שאני מחזיק מבאטל במיוחד, אני הייתי מביא את קוואמה וון לפניו (אם כבר להתפשר על הגנה אז לקבל כישרון התקפי באמת ענק לדעתי) שלא לדבר על ג׳וש סלבי נניח.
גיבסון בשורה התחתונה הוא 2 אבל הוא לא ״סווינגמן״ (2-3) אלא גארד. כן קומבו לא קומבו, זה תלוי איך אתה מגדיר את אובאנון נניח (וגיבסון לדעתי רכז טוב ממנו לעת מצוא אבל לא קריטי). לא יודע כמה ראית אותו אבל אני ראיתי אותו הרבה, בהתחלה גם אני חשבתי שהוא 2-3 אבל הוא לא.

לגבי מוזלי - רק נגיד שאני מקווה מאוד שזה לא נכון....

בדקתי וראיתי אבל אתה מתייחס רק לחלק ממה שאמרתי. גפני שיחק ליד שחקנים ברמת יורוליג והיה אופציה רביעית או חמישית בהתקפה בכל רגע שלו על המגרש, ברוקס שיחק ליד שחקנים ברמה של ליגה לאומית. חוץ מזה שגפני שחקן מעולה אבל שחקן התקפה מוגבל מאוד, אז מה ההשוואה ביניהם באה להראות? גם אם היית שם אותו במקום ברוקס בגלבוע ממש לא בטוח שהוא היה עושה מספרים יותר טובים. הוא לא שחקן שנמדד במספר הנקודות שלו אז אני לא מבין איך הוא רלוונטי. בכל אופן זה חלק מבעיה אחת שיש לי עם באטל, ויש איתו הרבה בעיות שכבר מניתי אותן.

לגבי גיבסון, ראיתי כמה משחקים מלאים שלו. גארד הוא כן (גם סווינגמן זה גארד), אבל לדעתי הוא לא רכז, לא קומבו ולא קרוב לכך (גם אובאנון לא לשאלתך). החדירה שלו בעייתית, קשה לו לתקוף את הפיק אנד רול וזה מגביל מאוד את היכולת ליצור מצבים לשחקנים אחרים. לוקה ביכולות בסיסיות בשביל רכז כמו הכנסת כדור לפוסט, לא יכול ליצור לאחרים אלא סקורר נטו. בשום אופן לא הייתי נותן לו לנהל את משחק ההתקפה, לבנות את משחק ההתקפה על הפיק אנד רול שלו (כמו שקטש משחק), לבנות עליו שייצור לאחרים וכו'. כמובן שהוא סקורר אדיר, קלעי מהטובים באירופה, שומר לא רע, יכול לשמור כמה עמדות, ובאופן כללי שחקן מעל הרמה שלנו ולכן הוא גם לא יחתום פה... ועדיין הוא לא יכול לתפקד כרכז (אפילו רביב יותר מתאים ממנו לתפקיד הזה וראינו איך זה הלך בעונה אחרונה) ולכן אם הוא היה חותם ולא היה מגיע רכז לידו משחק ההתקפה שלנו היה נראה כמו בעונה שעברה אם לא יותר גרוע.

הגזמת עכשיו חביבי. הרי זה בדיוק מה שאני טוען - שאי אפשר להשוות סטטיסטיקה של שחקן בקבוצה בדיחה (ריון בראון) כשהוא משחק ליד שחקנים ברמה נמוכה לסטטיסטיקה של שחקן בקבוצה טובה (באטל) שמשחק ליד שחקנים טובים אחרים רק כי הם באותה ליגה. אז אתה בעצם מנסה לסתור אותי ואומר אותו דבר... הרי מן הסתם לא טענתי שברוקס טוב מגפני אלא שההשוואה שלך לא היתה רלוונטית בדיוק מהסיבות שאתה בעצמך חזרת עליהן.

ההשוואה לסטיט רלוונטית מאוד (ובאטל היה קצת יותר טוב ממנו באותה קבוצה באותה עונה) אבל לריון בראון לא, זה הכל. אגב באטל גם שיחק עם אלכס יאנג באותה קבוצה באיטליה והיה נחשב קצת יותר טוב ממנו שם אבל זו השוואה יותר קשה של שחקנים לא באותו תפקיד וכל הסיטואציה שם שונה. שורה תחתונה אני פחות מתחבר לסגנון של באטל, אבל אם היה מגיע שחקן בסגנון אחר עם המספרים והרקורד שלו הוא היה נראה כמו שיחוק די רציני. כוכב על במכללות, מספרים יפים בבון ובליגה שניה באיטליה וסוג של שחקן העונה בבלגיה (כוכב המאמנים או מה שלא יהיה הטייטל הזה) בקבוצה ברמתנו בערך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אוגוסט 2015, 16:11 
לגבי מוזלי המדובר... הוא ספציפית כבר רחוק מאוד מלהיות קומבוגארד (וגם הרקורד שלו רחוק מלהרשים אבל זה סיפור אחר). מדובר בשחקן 2-3 פרופר עם כדרור בינוני מאוד שלא מסוגל להריץ פיק אנד רול ברמה בסיסית אפילו. מעבר לזה גם קליעה מבחוץ אין לו. הוא סווינגמן של חיתוכים, תנועה בלי כדור על חסימות וכו', אבל עם הכדור ביד הוא חלש. יש לו כמה דברים טובים כמו משחק מידריינג' טוב, שחקן הגנה טוב, מוסר טוב מהכנף אבל לדעתי שחקן קלאסי לרמות נמוכות שלא יכול לעשות את המעבר לרמות גבוהות יותר. מבחינת כישורים הוא בעצם 3 בגובה 1.92 וזה לא עובד ברמות יותר גבוהות מהרמות שהוא שיחק בהן.
בקיצור אני סומך על ראצ'ו שזה פרסום לא רציני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אוגוסט 2015, 16:14 
סמל אישי של המשתמש
Fez כתב:
יובל כתב:
Fez כתב:
יובל, אם היית בודק היית רואה שברוקס קלע יותר מגפני בפחות דקות ובאותם אחוזים אם לא טובים יותר בשקלול (שזה בדיוק ההפך ממה שניסית טעון). כך שהדוגמה ועוד איך רלוונטית, וההקשר ברור - אין ואקום בכדורסל. שחק בקבוצה חלשה, תקלע יותר. שחק בקבוצה שיש בה 6 זרים ברמה של ליגת על בלי חוק רוסי (מונס), תקלע פחות. הרי לגבי אוואנס זה ברור שהוא לא היה עושה מספרים כאלה בפנתינאייקוס, לא הבנתי מה סלקטיבי פה. עשה מספרים טובים ב-״שאר הליגה״. ריון בראון בקבוצה המדוברת עשה מספרים בינוניים אבל איתו שיחק שחקן שעשה מספרים מצוינים ובלי קשר הוא אחלה שחקן (ג׳וליאן גמבל) וגם כתבתי אותו באשכול הזרים. בקיצור הכל תלוי הקשר ותלוי שחקן. אבל הטיעון כאילו באטל וריון בראון עשו את אותם מספרים הוא מגוחך לחלוטין זה ברור. קבוצות ברמות שונות לגמרי. אני לא מגדולי החסידים של באטל אבל הטענה לא רלוונטית. ספר את הטענה הזאת למישהו מהכדורסל הבלגי (שבאטל נחשב שם לאחד השחקנים הטובים בליגה וריון בראון זה שחקן שולי ואנונימי בקבוצה קטנה) והוא יצחק לך בפנים. באטל עשה לפני שנתיים מספרים מצוינים ובשנה האחרונה בינוניים (עדיין היה אחד משני המובילים במונס), זה לא נקרא ״חלשים״. לא שאני מחזיק מבאטל במיוחד, אני הייתי מביא את קוואמה וון לפניו (אם כבר להתפשר על הגנה אז לקבל כישרון התקפי באמת ענק לדעתי) שלא לדבר על ג׳וש סלבי נניח.
גיבסון בשורה התחתונה הוא 2 אבל הוא לא ״סווינגמן״ (2-3) אלא גארד. כן קומבו לא קומבו, זה תלוי איך אתה מגדיר את אובאנון נניח (וגיבסון לדעתי רכז טוב ממנו לעת מצוא אבל לא קריטי). לא יודע כמה ראית אותו אבל אני ראיתי אותו הרבה, בהתחלה גם אני חשבתי שהוא 2-3 אבל הוא לא.

לגבי מוזלי - רק נגיד שאני מקווה מאוד שזה לא נכון....

בדקתי וראיתי אבל אתה מתייחס רק לחלק ממה שאמרתי. גפני שיחק ליד שחקנים ברמת יורוליג והיה אופציה רביעית או חמישית בהתקפה בכל רגע שלו על המגרש, ברוקס שיחק ליד שחקנים ברמה של ליגה לאומית. חוץ מזה שגפני שחקן מעולה אבל שחקן התקפה מוגבל מאוד, אז מה ההשוואה ביניהם באה להראות? גם אם היית שם אותו במקום ברוקס בגלבוע ממש לא בטוח שהוא היה עושה מספרים יותר טובים. הוא לא שחקן שנמדד במספר הנקודות שלו אז אני לא מבין איך הוא רלוונטי. בכל אופן זה חלק מבעיה אחת שיש לי עם באטל, ויש איתו הרבה בעיות שכבר מניתי אותן.

לגבי גיבסון, ראיתי כמה משחקים מלאים שלו. גארד הוא כן (גם סווינגמן זה גארד), אבל לדעתי הוא לא רכז, לא קומבו ולא קרוב לכך (גם אובאנון לא לשאלתך). החדירה שלו בעייתית, קשה לו לתקוף את הפיק אנד רול וזה מגביל מאוד את היכולת ליצור מצבים לשחקנים אחרים. לוקה ביכולות בסיסיות בשביל רכז כמו הכנסת כדור לפוסט, לא יכול ליצור לאחרים אלא סקורר נטו. בשום אופן לא הייתי נותן לו לנהל את משחק ההתקפה, לבנות את משחק ההתקפה על הפיק אנד רול שלו (כמו שקטש משחק), לבנות עליו שייצור לאחרים וכו'. כמובן שהוא סקורר אדיר, קלעי מהטובים באירופה, שומר לא רע, יכול לשמור כמה עמדות, ובאופן כללי שחקן מעל הרמה שלנו ולכן הוא גם לא יחתום פה... ועדיין הוא לא יכול לתפקד כרכז (אפילו רביב יותר מתאים ממנו לתפקיד הזה וראינו איך זה הלך בעונה אחרונה) ולכן אם הוא היה חותם ולא היה מגיע רכז לידו משחק ההתקפה שלנו היה נראה כמו בעונה שעברה אם לא יותר גרוע.

הגזמת עכשיו חביבי. הרי זה בדיוק מה שאני טוען - שאי אפשר להשוות סטטיסטיקה של שחקן בקבוצה בדיחה (ריון בראון) כשהוא משחק ליד שחקנים ברמה נמוכה לסטטיסטיקה של שחקן בקבוצה טובה (באטל) שמשחק ליד שחקנים טובים אחרים רק כי הם באותה ליגה. אז אתה בעצם מנסה לסתור אותי ואומר אותו דבר... הרי מן הסתם לא טענתי שברוקס טוב מגפני אלא שההשוואה שלך לא היתה רלוונטית בדיוק מהסיבות שאתה בעצמך חזרת עליהן.

ההשוואה לסטיט רלוונטית מאוד (ובאטל היה קצת יותר טוב ממנו באותה קבוצה באותה עונה) אבל לריון בראון לא, זה הכל. אגב באטל גם שיחק עם אלכס יאנג באותה קבוצה באיטליה והיה נחשב קצת יותר טוב ממנו שם אבל זו השוואה יותר קשה של שחקנים לא באותו תפקיד וכל הסיטואציה שם שונה. שורה תחתונה אני פחות מתחבר לסגנון של באטל, אבל אם היה מגיע שחקן בסגנון אחר עם המספרים והרקורד שלו הוא היה נראה כמו שיחוק די רציני. כוכב על במכללות, מספרים יפים בבון ובליגה שניה באיטליה וסוג של שחקן העונה בבלגיה (כוכב המאמנים או מה שלא יהיה הטייטל הזה) בקבוצה ברמתנו בערך.

רק שגפני היה השחקן הכי מוגבל התקפית בקבוצה שלו, היה על המגרש על טיקט של הגנה נטו, לכן אי אפשר להשוות אותו לשחקן שהוא חלק הרבה יותר מרכזי בהתקפה של קבוצה אחרת. באטל היה אמור להיות השחקן המרכזי בקבוצה שלו והוא גם שחקן התקפה נטו. יש הבדלים עצומים. באטל עשה 16 נקודות למשחק בעונה הראשונה שלו בבלגיה ועונה אחר כך באותה קבוצה עשה 11 נקודות באחוזים פחות טובים וגם הקבוצה הגיעה בערך לאותם הישגים. אני לא יודע איך אפשר לשייך את המספרים שלו למשהו אחר חוץ מהיכולת. אתה לא מודאג אם שחקן שעשה מספרים כאלה בעונה האחרונה בליגה פחות טובה מישראל חותם בהפועל ועוד בתור הזר הבכיר?
ולא אמרתי שטענת שברוקס שחקן יותר טוב מגפני. הראית שברוקס וגפני נתנו אותם מספרים ולכן זה כביכול מפריך את ההשוואה שעשיתי כי גפני שחקן הרבה יותר טוב, רק שבמקרה הזה גפני אמנם שחקן הרבה יותר טוב, אבל התקפית נטו הוא מוגבל מאוד וגם אם היית שם אותו בגלבוע כנראה שהוא היה נותן את אותם מספרים.

חוץ מזה שאני לא מבין למה נתפסת כל כך חזק דווקא להשוואה הספציפית הזו, כשמראש אמרתי שמדובר באינדיקציה ומועלם לא טענתי שריון בראון שחקן ברמה אחת מעל באטל. הנתון הזה לבדו לא חורץ גורלית אלא נותן אינדיקציה, תמונה חלקית (לא מנותקת מהמציאות לחלוטין ולא מדויקת לגמרי), אלא שמדובר בשחקן עם כל כך הרבה דגלים אדומים (ולא יותר מדי דברים שעומדים לזכותו מנגד לדעתי) שהופכים אותו להחתמה פוטנציאל גרועה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אוגוסט 2015, 16:31 
נו באמת, אולי תגיד שגפני מתחיל בג' וברוקס בב' אז ברור שזה לא אותו דבר. אתה סתם יורד לקטנות, שורה תחתונה אתה יכול במקום גפני להגיד ג'וזף ג'ונס סבבה? שחקן שה-"טיקט" שלו זה נטו התקפה (וברוקס קלע יותר ממנו באחוזים יותר גבוהים בפחות דקות). אתה סתם מתקטנן על פארש. הרי הפואנטה היא ברורה וזה שאין דין סטטיסטיקה בקבוצה חלשה כדין סטטיסטיקה בקבוצה חזקה, זה דבר מובן מאליו שאין מה להתווכח עליו בכלל.
מונס קבוצה עם 6 זרים טובים שקלעו בעונה שעברה כולם 7-12 נקודות (אף אחד לא קלע יותר), זו קבוצה עם הרבה אופציות בהתקפה וזאת היתה חלוקת הנקודות שם. באטל היה הקלעי השני שלהם במרחק 1.5 נקודות מהראשון. הזר הכי שולי וחלש שלהם (שגם מקבל הכי פחות דקות) זה ג'יימי סקין ששיחק בארץ שנתיים בתחילת הקריירה האירופאית שלו (כשהוא היה פחות טוב), זה בעצם הזר השישי שלהם ברוטציה אז תעשה את החשבון לבד. כאמור זו קבוצה ברמתנו פלוס מינוס (אולי יותר טובה) עם 6 זרים שכולם ברמה של ליגת העל. באטל נחשב שם לשחקן טוב מאוד, לפני שנתיים היה הכי טוב שלהם ובשנה האחרונה היה בין ה2-3 הטובים נניח. אני חושב שאם לדעתך זה נחשב רקורד גרוע אז אין לך פרופורציות וכדאי שתראה מה שחקנים אחרים עשו באירופה לפני שהגיעו לפה. לבאטל יש רקורד טוב מאוד, כאמור הבעיה שלי איתו היא בעיקר בסגנון ובהגנה שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אוגוסט 2015, 17:34 
סמל אישי של המשתמש
Fez כתב:
נו באמת, אולי תגיד שגפני מתחיל בג' וברוקס בב' אז ברור שזה לא אותו דבר. אתה סתם יורד לקטנות, שורה תחתונה אתה יכול במקום גפני להגיד ג'וזף ג'ונס סבבה? שחקן שה-"טיקט" שלו זה נטו התקפה (וברוקס קלע יותר ממנו באחוזים יותר גבוהים בפחות דקות). אתה סתם מתקטנן על פארש. הרי הפואנטה היא ברורה וזה שאין דין סטטיסטיקה בקבוצה חלשה כדין סטטיסטיקה בקבוצה חזקה, זה דבר מובן מאליו שאין מה להתווכח עליו בכלל.
מונס קבוצה עם 6 זרים טובים שקלעו בעונה שעברה כולם 7-12 נקודות (אף אחד לא קלע יותר), זו קבוצה עם הרבה אופציות בהתקפה וזאת היתה חלוקת הנקודות שם. באטל היה הקלעי השני שלהם במרחק 1.5 נקודות מהראשון. הזר הכי שולי וחלש שלהם (שגם מקבל הכי פחות דקות) זה ג'יימי סקין ששיחק בארץ שנתיים בתחילת הקריירה האירופאית שלו (כשהוא היה פחות טוב), זה בעצם הזר השישי שלהם ברוטציה אז תעשה את החשבון לבד. כאמור זו קבוצה ברמתנו פלוס מינוס (אולי יותר טובה) עם 6 זרים שכולם ברמה של ליגת העל. באטל נחשב שם לשחקן טוב מאוד, לפני שנתיים היה הכי טוב שלהם ובשנה האחרונה היה בין ה2-3 הטובים נניח. אני חושב שאם לדעתך זה נחשב רקורד גרוע אז אין לך פרופורציות וכדאי שתראה מה שחקנים כמו ליונס, סלבי וטריקו ווייט עשו באירופה לפני שהגיעו לפה. לבאטל יש רקורד טוב מאוד, כאמור הבעיה שלי איתו היא בעיקר בסגנון ובהגנה שלו.

נו, עכשיו אתה נותן דוגמאות של כישרונות-על עם אתלטיות ברמה של טופ NBA שגם נבחרו בדראפט והגיעו לפה בגיל 23, ומדבר איתי על הרקורד שלהם? אתה משווה אותם לשחקן בן 27 שכבר אין לו סיכוי לפרוץ, אין לו אתלטיות, אין לו סייז, לא מתפקד ברמות גבוהות (יורוקאפ ואפילו יורוצ'אלנג') ולא מסוגל לשמור? לא רציני בכלל. אני מקווה שהוא לא יחתום, לדעתי שחקן שאין לו כמעט סיכוי להיות פה שחקן ברמה באמת גבוהה שסוחב קבוצה למעלה, בוא נראה מה יהיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אוגוסט 2015, 17:45 
ברור שאני לא "משווה" אותם בתור שחקנים, וגם ערכתי את ההודעה כבר מזמן כי ידעתי שלזה תתפס. אני מדבר על הרקורד נטו ומתייחס לזה שאתה כל כך מזלזל בסטטיסטיקות שלו ממונס, זה הדבר היחיד שאני מתייחס אליו. די בטוח אגב שלפחות בעונה האחרונה מונס שאתה מזלזל בה היתה לוקחת אותנו בסדרה בלי יותר מדי בעיות, וגם התקציב שלהם מן הסתם גדול משלנו. מה שאמרתי פעם אחר פעם זה שאם היה שחקן בסגנון אחר עם הרקורד והסטטיסטיקות של באטל הוא היה מאוד מלהיב "על הנייר". ספציפית לגבי באטל אני מניח שהציפייה הריאלית אם הוא היה חותם זה לרכז ליגה טוב של סביב 14 נקודות ו-4 אסיסטים למשחק אבל עם בעיה בהגנה ומגבלה בהגעה לטבעת. אני הייתי מביא כמה וכמה שחקנים אחרים לפניו (כולל קוואמה וון אגב), כאלה עם יותר אפסייד אבל זה לא קשור לעובדה שבאטל שחקן טוב ומוכח באירופה שהניסיונות שלך לגמד את הרקורד שלו לרמת ריון בראון הם בעיני לא רציניים. העניין הוא שלא תמיד טוב ומוכח זה בהכרח הזרים שעושים את ההבדל (כמו שגם ראינו בעונה האחרונה שהאכזבות הכי גדולות היו מהמניות הכי בטוחות) - על זה ספציפית אני מסכים איתך וגם הסכמתי מההתחלה. אבל מצד שני אני גם יכול להבין שאי אפשר לבנות קבוצה רק על הימורים ופוטנציאלים בלי ניסיון רציני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אוגוסט 2015, 19:03 
חפרתם - get a room
:)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אוגוסט 2015, 19:10 
שמע, כל כך משמים פה לאחרונה שלא נראה לי שזה מה שיהרוג את הפורום :SMOKE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוגוסט 2015, 08:34 
אגב, חייב רק fun fact אחרון. מארק ליונס הגיע לנהריה עונה שעברה שניה אחרי שנחתך בבושת פנים מ... הליגה הבלגית. מקבוצה פחות טובה ממונס. באטל כשהיה באותו גיל היה שחקן העונה בבלגיה. זה מן הסתם לא אומר שהוא טוב מליונס (הוא לא) אבל עוד משהו קטן לשים בפרופורציות את הזלזול המוזר ברקורד של שחקן שכבר שנתיים מוביל קבוצה ברמה של מקומות 3-6 בארץ, שהיה כוכב קולג׳ים ענק שנבחר פעמיים לחמישייה הראשונה של הקונפרנס החזק ביותר, ובאופן כללי נתן מספרים טובים בכל מקום ששיחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 07 אוגוסט 2015, 16:12 
בקיצור בינתיים הוא האופציה הטובה ביותר מאלו שעלו..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוגוסט 2015, 09:44 
לפי ספורט 1,הפועל במו''מ מתקדם עם סי ג'י לסלי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוגוסט 2015, 10:03 
Meitar כתב:
לפי ספורט 1,הפועל במו''מ מתקדם עם סי ג'י לסלי

הפורוורד הראשון שמפרסמים שאנחנו מעוניינים בו מאז ההחתמה של אוואנס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 08 אוגוסט 2015, 11:02 
נראה שחקן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוגוסט 2015, 11:51 
שחקן טוב ובעיקר מוכשר, אבל זאת תהיה טעות ענקית לדעתי להביא עוד פורוורד.
ואם כבר מביאים עוד פורוורד אני מעדיף מישהו קצת יותר מלוטש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוגוסט 2015, 13:53 
סמל אישי של המשתמש
הניס כתב:
חפרתם - get a room
:)

מדובר כנראה באוהד הכדורסל היחיד שמבין כדורסל פי אלף יותר טוב מכל איש מקצוע או חבר הנהלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוגוסט 2015, 16:31 
סמל אישי של המשתמש
הגיוני שהוא יחתום, כי בסך הכל הוא בערך השחקן הכי לא מתאים שאנחנו יכולים להביא.

שחקן עם קליעה לא קיימת, לפני שנה בדי-ליג ב-44 משחקים עשה 8/48 מהשלוש והעונה ב-18 משחקים בדרום קוריאה לפני שנחתך משם עשה 4/16. כרגע אין לו שום דבר לתרום במשחק ההתקפה, הוא עושה את הנקודות שלו במתפרצת, ריבאונד התקפה, סיומת מתחת לסל, מדי פעם איזה מהלך פוסט-אפ או חיתוך לסל, אבל מחוץ לצבע הוא לחלוטין לא פקטור ואין לו שום דבר למכור. אין לו כישורים כדי לשחק בעמדה 3 וגם לא את הגוף ואת היכולת לשחק בעמדה 5. שחקנים כאלה בדרך כלל לא מצליחים בארץ, לא הייתי מביא אותו ברוב הסיטואציות אבל בטח ובטח שלא לקבוצה הנוכחית. לצערי נראה לי שלקטש אין מושג מה להביא כי כבר הבאנו זר לעמדות 3-4 ועוד זר שאמור לשחק בעמדות 4-5 אבל בכוח הוא יביא עוד פורוורד וככה זה גם ייראה.

גם לגבי הרמה שלו והיכולת שלו לפרוץ יש בעיקר סימני שאלה. הגיע מהתיכונים כפוטנציאל גדול, נתונים פיזיים של שחקן NBA לכל דבר עם 2.06 ואתלטיות עצומה, אבל בשלוש שנים במכללות לא הצליח לממש את ההבטחה, המנייה שלו ירדה בעקביות ובסופו של דבר הוא לא נבחר בדראפט לפני שנתיים. הייתה לו עונת רוקי סבירה בדי-ליג, אבל את העונה שעברה התחיל בדרום קוריאה, נחתך משם אחרי 18 משחקים, אחר כך ניסה את מזלו בפיליפינים ונחתך משם אחרי ארבעה משחקים (קורה גם לטובים ממנו), פורסם אחר כך שהוא חתם בפורטו ריקו אבל הוא לא הגיע לשם בסוף. היו הרבה סימני שאלה בארה"ב לגבי האופי שלו, והעובדה שחמש שנים אחרי שהוא הגיע למכללות, רשימת הדברים שאפשר להגיד לזכותו נשארה בערך אותו דבר ומסתכמת בנתונים הפיזיים והפוטנציאל שלו, לא מבשרת טובות. גם בחירת הקבוצות בעונה האחרונה ממשיכה את אותו קו, שחקן עם טונות של כישרון גולמי אבל לחלוטין לא מלוטש שלא מצליח להרים את הקריירה שלו צריך לנסות להרים את הקריירה שלו, ובמקום זאת הוא הלך למקומות כמו קוריאה והפיליפינים, ששם אם אתה לא דופק מספרים וסוחב את הקבוצה אתה נחתך מהר מאוד.

לגבי הרמה אני פחות מודאג, בסך הכל הוא רק מועמד, אבל אם אלה השחקנים שאנחנו מחפשים אנחנו בבעיה מאוד גדולה. אנחנו נמצא את עצמנו עם שלושה זרים שדורכים על אותן עמדות, זר אחד (אוונס) לעמדות 3-4, עוד זר אחד לעמדה 4, ועוד זר לעמדות 4-5 (ג'אדג') או שלחילופין התפקיד שלו יסתכם בלהיות מחליף של 15 דקות לרות'בארט. קבוצה בלי שום קליעה מבחוץ, עם פקק בצבע, שלא מסוגלת לעשות כלום במשחק עומד ועם קו אחורי חלש מאוד של שלושה גארדים בלבד שיהיו לו חסרונות מאוד גדולים מאיזשהו כיוון - או שנלך לעונה נוספת בלי רכז, או שתהיה לנו בעיה בקליעה (בעיה בטוח תהיה השאלה כמה היא תהיה גדולה), או שיהיה לנו קו אחורי שלא מסוגל לשמור, או הכל ביחד (בוא נראה גם איזה גארד זר יוחתם, בינתיים ראשל"צ החתימו את ליונס וקבוצות כמו אשדוד וקריית-גת החתימו גארדים כמו דיאנטה גארט ופול דילייני). במצב כזה הקבוצה תיראה בתחילת הליגה לא פחות גרוע ממה שנראינו בתחילת העונה שעברה, רק עם סגל שעלה הרבה יותר כסף והרבה פחות קרדיט. הבעיה הכי גדולה שאני רואה היא שהבנייה תהיה כל כך עקומה, שלא תספיק החלפת זר אחד בשביל לסדר את הפאזל. כי במקום שיהיה גבוה זר אחד שיכול לשחק בעמדות 4-5, יהיו לנו משום מה שני גבוהים שאחד מהם יכול לשחק רק ב-4 ואחד רק ב-5, ואז גם אם נשחרר אחד מהם כדי להביא גארד נישאר בבעיה כי הזר השני לא יוכל לכסות שתי עמדות. ואם נביא רק גארד אחד אז הוא יצטרך להיות יותר סקורר ופחות רכז, ואז גם אם קטש ייזכר פתאום שצריך עוד גארד לעמדות 2-3, עדיין ניתקע בלי רכז.

נערך לאחרונה על ידי יובל בתאריך 08 אוגוסט 2015, 17:22, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוגוסט 2015, 16:46 
ללכת לעונה בליגת הישראלית עם גארד זר אחד בלבד, עם קו חוץ שכולל רק את אמיתי, לימונד וזר, זה כל כך לא רציני. כל כך מופרך, שצריך לחתוך את זה כאן ועכשיו כשניתן לתקן.
הדבר הראשון שקבוצה בליגת העל צריכה זה שני יוצרים על המגרש בכל שניה בקו האחורי. מה שמסתמן כרגע זה עומס של שחקנים בעמדות 3-4 (נזכיר שגם מתן בסגל, ושאדון קטש נותן לו לשחק 4. הרי לא ראינו שינוי בעניין במשך כל העונה שעברה, מה שבוודאי גורם לי להיות מעודד לגבי הסקת המסקנות לקראת העונה הבאה...), וחוסר שחקנים בעמדות הכי חשובות בכדורסל היום: 1-2.
אתם מדמיינים מצב שבו הגארד הזר נח והפועל מנסה לייצר נקודות עם קו אחורי של רביב ואמיתי? זה רציני? זה קו אחורי שיכול לשחק 10-12 דקות ביחד? מי בונה קבוצה בצורה כזאת? מי הולך בליגה של גארדים על "כדורסל של פורוורדים". ואיך כדורסל של פורוורדים משתלב עם האמונה בכדורסל של פיק אנד רול? זה פשוט לא ייאמן. ומי בדיוק יקלע מבחוץ בקבוצה הזו? כשכל היריבות יצופפו בצבע על רוטברט. מי? זו קבוצה שהקליעה שלה מבחוץ עוד יותר גרועה ממה שהיה בעונה שעברה (ואין ספק שצריך כישרון כדי לבנות קבוצה כזאת) וזו קבוצה שהקו האחורי שלה יהיה פחות מייצר מזו של העונה שעברה (ואין ספק שצריך כישרון כדי לבנות קבוצה כזאת)
לעצור את זה עכשיו.
להפועל יש את רביב ורוטברט בחמישייה.
צריך לידם רכז (או קומבו) ולידו גארד שמשחק 2-3.
ליד רוטברט לחמישייה צריך שחקן לעמדה 4-5. ולספסל שחקן לעמדה 4-5.
הגיע הזמן להפסיק ולנסות להמציא את הגלגל (אחרי שנגמלנו מהשטות של "אנחנו משקיעים בישראלים ופחות בזרים"). להפסיק לייצר תאוריות ולבנות קבוצה כמו שצריך.
כי כמו שזה נראה כרגע כדאי מאוד שבתקציב ישאירו כסף להחלפה של שני זרים. ואולי גם של מאמן.
ולאו דווקא כי הזרים שהובאו לא טובים. עד עכשיו הובאו שחקנים עם רזומה בסדר גמור. אלא כי עושה רושם שהולכת להיות בנייה כל כך עקומה שאיכות השחקנים לא תצליח לכפר עליה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוגוסט 2015, 22:34 
סמל אישי של המשתמש
purvis short כתב:
ללכת לעונה בליגת הישראלית עם גארד זר אחד בלבד, עם קו חוץ שכולל רק את אמיתי, לימונד וזר, זה כל כך לא רציני. כל כך מופרך, שצריך לחתוך את זה כאן ועכשיו כשניתן לתקן.
הדבר הראשון שקבוצה בליגת העל צריכה זה שני יוצרים על המגרש בכל שניה בקו האחורי. מה שמסתמן כרגע זה עומס של שחקנים בעמדות 3-4 (נזכיר שגם מתן בסגל, ושאדון קטש נותן לו לשחק 4. הרי לא ראינו שינוי בעניין במשך כל העונה שעברה, מה שבוודאי גורם לי להיות מעודד לגבי הסקת המסקנות לקראת העונה הבאה...), וחוסר שחקנים בעמדות הכי חשובות בכדורסל היום: 1-2.
אתם מדמיינים מצב שבו הגארד הזר נח והפועל מנסה לייצר נקודות עם קו אחורי של רביב ואמיתי? זה רציני? זה קו אחורי שיכול לשחק 10-12 דקות ביחד? מי בונה קבוצה בצורה כזאת? מי הולך בליגה של גארדים על "כדורסל של פורוורדים". ואיך כדורסל של פורוורדים משתלב עם האמונה בכדורסל של פיק אנד רול? זה פשוט לא ייאמן. ומי בדיוק יקלע מבחוץ בקבוצה הזו? כשכל היריבות יצופפו בצבע על רוטברט. מי? זו קבוצה שהקליעה שלה מבחוץ עוד יותר גרועה ממה שהיה בעונה שעברה (ואין ספק שצריך כישרון כדי לבנות קבוצה כזאת) וזו קבוצה שהקו האחורי שלה יהיה פחות מייצר מזו של העונה שעברה (ואין ספק שצריך כישרון כדי לבנות קבוצה כזאת)
לעצור את זה עכשיו.
הגיע הזמן להפסיק ולנסות להמציא את הגלגל (אחרי שנגמלנו מהשטות של "אנחנו משקיעים בישראלים ופחות בזרים"). להפסיק לייצר תאוריות ולבנות קבוצה כמו שצריך.
כי כמו שזה נראה כרגע כדאי מאוד שבתקציב ישאירו כסף להחלפה של שני זרים. ואולי גם של מאמן.
ולאו דווקא כי הזרים שהובאו לא טובים. עד עכשיו הובאו שחקנים עם רזומה בסדר גמור. אלא כי עושה רושם שהולכת להיות בנייה כל כך עקומה שאיכות השחקנים לא תצליח לכפר עליה.

פרוויס, שתי נקודות:

1. ליד רות'בארט לא צריך עוד שני זרים לעמדות 4-5, אחרת תקבל עדיין פקק בצבע (זה לא שונה מהבנייה המסתמנת, עם שני זרים בצבע ועוד זר לעמדות 3-4 במקום 2-3). אלה הרי העמדות שהיית צריך להביא בהם זרים אם היית משאיר את שולדבראנד, שהוא 4 שמשחק אך ורק בחוץ, ובמקומו הבאת סנטר עם משחק פוסט. קבוצות שמשחקות עם סנטר ישראלי בחמישייה לא צריכות עוד שני זרים בפנים אלא זרים עם משחק חוץ שיכולים לרווח, אחד לעמדות 4-5 ועוד זר לעמדות 3-4, וזה לא שאתה נתקל בסייז מטורף אצל היריבות שלך (כולל ירושלים ומכבי), ככה הבנייה אצל כולן. לנהריה היו בעונה שעברה ליד רות'בארט את וויליאמסון שהוא 4-5 עם קליעה נקייה מאוד מחצי מרחק שגם יכול לדפוק שלשה באחוזים סבירים כשמכריחים אותו, ואת לאוסן שהוא 3-4 עם קליעה מבחוץ. ורק ככה זה יכול לעבוד, כי שחקן כמו רות'בארט צריך לידו שחקנים עם קליעה שירווחו את המשחק (ולא סתם הוא הצליח בקבוצה שהייתה מספר 2 בליגה בזריקות לשלוש). לחולון ששיחקה עם רוזפלט היה את שון אוונס שהוא 4-5, ואת מגווייר שהוא 3-4. מהבחינה הזאת, כריס אוונס הוא החתמה טובה לעמדות 3-4 אם הוא מגיע (או היה מגיע) ליד עוד זר גבוה אחד ושני גארדים.

2. בעונה שעברה הקליעה מבחוץ לא הייתה גרועה במיוחד. מבחינה סטטיסטית היא הייתה רק קצת מתחת לממוצע בליגה, גם באחוזים וגם בכמות זריקות. רק ששחררת את כל הקלעים שהיו בסגל. את אובאנון, מהקלעים היותר טובים בליגה, שהיה שחקן של שתי שלשות למשחק ב-40%. את שולדבראנד, שעם כל החסרונות עדיין היה איום גדול מבחוץ, ובכלום דקות קלע 1.3 שלשות ב-38%. את סקוט, שהיה קלעי אפקטיבי של 1.3 שלשות למשחק ב-35%. ואת סקוורר, שהיה קלעי אפקטיבי של שלשה משחק (גם במעט דקות) ב-36%. ובמקום מה הבאת? כלום. ומה מתכוונים להביא? גם כלום. הסגל שהולך לפתוח את העונה, אם לא יקרה משהו יוצא דופן, הולך להיות אחד הגרועים אי פעם מבחינת קליעה מבחוץ. ברמות היסטוריות. תחשבו על הקבוצה בעונה הראשונה בליגה, שבה שיחקנו עם שני זרים וקבוצות פשוט עמדו ונתנו לנו לזרוק ולא קלענו. ואז תחשבו הרבה יותר גרוע.

ולצערי הכיוון של בניית הקבוצה - גם אם קטש יתעשת ויביא בסוף שני גארדים זרים, עצם המחשבה לבנות קבוצה עם שלושה גארדים ואפס קליעה מבחוץ היא הזויה ומעוותת ברמה בלתי נתפסת - היא רק סימפטום של בעיה עוד יותר גדולה. קטש מאמן רע והוא לא יודע מה הוא עושה. כמו שניהול המשחק שלו נראה, ככה גם בניית הסגל. בלגאן אחד שלם, בלי מחשבה מחודדת אחת, רק כל מיני תאוריות ופילוסופיות שהמרחק ביניהן לבין המציאות רחוק מאוד. ולצערי כמו שזה נראה גם ההנהלה שלנו לא יודעת, לא יכולה או לא רוצה לשים לו בלמים ואיזונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוגוסט 2015, 23:01 
יובל, מקבל בגדול את מה שכתבת. הכוונה שלי הייתה שאתה צריך שני זרים שיכולים לשחק בעמדות הפנים, ולשחק ביחד. מסכים לחלוטין לגבי סוגיית הריווח.
אנחנו לא מכירים את אוונס מספיק, אבל לי לפחות הוא לא נראה מסוג השחקנים שיכול לשחק 4 באופן כמעט קבוע.
בשורה התחתונה הפועל צריכה שני שחקני חוץ ושני שחקני פנים. ולא כל מיני תיאוריות על קבוצת פורוורדים שתיצור פקק מטורף בעמדות 3-4 (ולא עם איזה שחקנים ברמה עולמית שיכפרו על הכשלים בעמדות האחרות) ותיצור מחסור הזוי בעמדות 1-2.
אני פשוט מסרב להאמין שמאמן בליגת העל יילך לעונה עם קו גארדים של לימונד, זר ואמיתי. זה לא נשמע לי אמיתי. אני תמכתי בוויתור על סקוט. אבל ויתרתם על סקוט כדי ליצור קו חוץ יותר בעייתי ממה שהיה בעונה שעברה? אלוהים אדירים.
ויש פה עוד סוגיה. מתן נאור הוא הישראלי השלישי של הפועל. אם יהיה אוואנס וג׳אדג׳ ועוד פורוורד זר, איפה בדיוק הוא יקבל דקות? בשביל מה השארתם אותו? עצוב לי בשביל מתן על מה שמצפה לו. זה לא מגיע לו. לא מספיק שבעונה שעברה קטש תקע אותו בעמדה 4 שבה מתן לא יכול לתרום כלום, עכשיו מביאים לעמדה שלו שלושה זרים?
מסכים עם מה שיובל כתב. זה נראה כמו איזה בניה לא ברורה, מאולתרת. וכדאי לעצור את זה עכשיו כי זה נראה רע מאוד.
ושוב, לא מאמין שמאמן כמו קטש הולך על גארד זר אחד. לא מאמין.
אם זה מה שקורה אז שההנהלה תשאיר בצד כסף לחילופי שני זרים ולמאמן. כי לצערי יש לי תחושה שנזדקק לזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 אוגוסט 2015, 00:38 
הנקודות כאן כל כך ברורות שהדיון לא רלוונטי
שיש לך 5 ישראלי עם משחק גב ובלי קליעה מבחוץ, להביא עוד 5 עוד 4 ועוד 3-4 זה פקק בצבע, זה יגרום לאותו משחק מסורבל ממנו סבלנו שנה שעברה לפרקים
רותבארט צריך לידו שחקן בעמדות 4-5 (רצוי עם קליעה כמו ווילאמסון,אסקה, אופייבו אבל לא חייב) ועוד פורוורד אגרסיבי
שיכול לתת דקות בעמדה 4 (פאלמר,מקגוויר, אפילו אוואנס שחתם אצלנו) וזה אמור להספיק ולסגור קו קדמי מצויין
זה מה שהיה שנה שעברה באילת,ראשון וחולון וזה עבד מצויין שחקן בעמדה 5 (יוטר,סמית,רוזפלט) שחקן בעמדה 4-5 (כדיר, קארמייקל, אוואנס) ושחקן 3-4 (פאלמר, מקגוויר, יאנגר) מה גם לנו יש את מתן שאמנם לא יכול לשחק 4 בקביעות אבל בהחלט יכול להביא שם דקות וזה עוד מיני סיבה למה לא להביא שחקן פנים נוסף

מה שכן צריך להביא ואת זה יובל אמר זה סווינגמן וזה זועק לשמיים, גארדים יוצרים בסופו של דבר מנצחים משחקים, זה מה שהקהל אוהב לראות
תארו לכם ששנה שעברה חיפה היו מביאים במקום הנינג איזה גארד יוצר איפה הם היו מסיימים את הסדרה והעונה
איך באמת אפשר לחשוב שבמצבת הגבוהים הנוכחית שחקן פנים יכול לשדרג אותנו יותר מאיזה קולינס, קרלון, נאנאלי.

הטעות הייתה שהחתמנו גבוה זר לפני שידענו את זהות הגבוה הישראלי

"תסתכלו על הקהל הזה, שבא לראות אותנו בכל שבוע וממלא את בלומפילד, שהולך איתנו לכל מקום גם בחו"ל, ולא מפסיק לעודד. ככה אנחנו צריכים להראות, מאוחדים וביחד, אנחנו צריכים להחזיר להם את החיוך והכבוד". וואליד באדיר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 אוגוסט 2015, 01:20 
האמת שלצערי הבעיה נראית עם אוואנס (לא באשמתו). אני חשבתי שהוא החתמה טובה בתור 3-4 אבל לא חשבתי שהוא בא בעצם כשחקן לקו האחורי נטו, בהנחה שמגיע עוד 4 ש-״יכלא״ את אוואנס בעמדה 3. ככזה אני בכלל לא בטוח שהוא האיש הנכון. חלק מהיתרונות שלו עשויים להתבטל לדעתי, ומנגד יעלו חסרונות אחרים. הוא לא נראה לי מספיק זריז ברגליים כדי לשמור על מספרי 3 אחרים בליגה באופן קבוע, הוא לא הראה שהוא מספיק טוב כקלעי מבחוץ כדי להיות שחקן חוץ ״במשרה מלאה״, ואולי הכי חשוב - הוא לא יכול לחלק דקות עם הגארדים. אם הוא לא יפגע מבחוץ (ואמנם הקליעה שלו בשיפור לאורך הקריירה אבל היא לא החלק החזק שלו) זו תהיה בעיה רצינית והוא ילך הביתה מוקדם לטובת 2-3 עם קליעה מבחוץ.
פרביס גם צודק לגבי מתן. אם מביאים עוד פורוורד, מתן מיותר לחלוטין. בעמדות 4-5 אין דקות בכלל, אוואנס ישחק בעצם רק בעמדה 3 ומתן יראה רק חלק מהשאריות שלו (כשחלק אחר ילך לאמיתי בהרכב של שלושה גארדים). כמה דקות זה כבר? 5-10 דקות? אני מבין את הבעייתיות עם מתן ועם המעמד שלו כסמל מול היכולת שבירידה, אבל לא יודע איך הסיפור הזה יעבוד. אם היה 2-3 במקום אחד הפורוורדים הזרים (כזה שהיה מחלק דקות עם הגארדים) זה היה נותן למתן הרבה יותר מקום להתבטא, ובאופן כללי היה יותר הגיוני.

אגב, סיג׳יי לסלי הוא סקורר מצוין. שחקן אחד על אחד ברמה גבוהה עם צעד ראשון מהיר מאוד, כדרור מצוין ל-4, ניתור אדיר ויכולת לתקוף את הטבעת וליצור מגע. הוא שחקן שבדי ליג היה גו-טו-גאי לכל דבר, כזה שמקבל את הכדור בסוף הרבע להתחיל מהלך מאחורי קו השלוש כמו גארד. מגיע לקו בלי סוף, 8 פעמים במשחק בתקנון ל-40 דקות גם בקולג׳ וגם בדי ליג כי הוא תוקף את הטבעת. ממש לא נכון שהוא שחקן התקפה רק של נקודות גארבג׳. הוא 2.06 עם זריזות של גארד וכדרור שהוא מיסמאצ׳ אדיר באחד על אחד מול כל גבוה. אבל ברור לדעתי שעדיף להביא 2-3 עם קליעה. וגם אני משער שאם זה לא יקרה עכשיו, זה יקרה יותר מאוחר במקום אחד הפורוורדים (לא בטוח אבל בסבירות די גבוהה אם לא נפתח טוב).

בסופו של דבר אפשר להצליח כמעט בכל קונספט אם בונים קבוצה טובה ומוכשרת שיודעת לנצל את היתרונות שלה טוב ולהחביא את החסרונות שלה. למשל, אם אתה בונה קבוצה שתהיה מפלצתית בריבאונד ובמשחק המעבר אז זה לבד ינצח לך הרבה משחקים. אילת היתה בנויה עקום לגמרי בעונה האחרונה עם חמישייה הזויה שלא נראתה פה כמותה (אפיק, פאלמר, אסברי, כדיר ויוטר כשוואייט על הספסל) בחלק גדול מהעונה והם איכשהו הגיעו לגמר. בניה מאוזנת זה לא, אבל גם צריך לזכור לקחת דברים בפרופורציות ולא להשוות כל דבר רק לקבוצה שלנו בעונה שעברה כל הזמן (שהיא מקרה נקודתי). There's more than one way to skin a cat. הבעיה היחידה שנראית לי די אבסולוטית היא הקליעה מבחוץ אלא אם תהיה התעלות של שחקנים מעבר לממוצעים שלהם, וסיכוי טוב שאם אוואנס לא יפגע משלוש הוא ישלם את המחיר. לפעמים קורים דברים מוזרים, קווין פאלמר לפני שהגיע לארץ היה קלעי שלשות מזעזע (23% בליגה היוונית עונה לפני שהגיע ובאופן כללי קלעי רע כל הקריירה) ופתאום פה נהיה אשף שלשות, אין לי ממש הסבר לזה. לאוואנס יש פוטנציאל כי הזריקה שלו לא רעה והיא מראה שיפור אבל קשה לבנות על זה.

בכל מקרה, צריך לקחת את כל הניתוחים האלה של טרום עונה בערבון מוגבל. יש פה עוד כל כך הרבה נעלמים שבלתי אפשרי לגבש תמונה באמת ברורה. אפשר לקשקש ולנתח, אבל לא הייתי יוצא בהצהרות החלטיות מדי בשלב הזה.

נערך לאחרונה על ידי Fez בתאריך 09 אוגוסט 2015, 02:01, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 אוגוסט 2015, 01:57 
Fez בגדול אני מסכים לחלוטין עם מה שאתה אומר רק לא מבין למה בסיטואציה שבה יביאו לסגל הקיים 4-5 נוסף+ רכז
מי שיצטרך לשלם את המחיר לטובת 2-3 עם קליעה זהו אוואנס ולא ג'אדג'.
אני לא רוצה לחתוך אף אחד לפני תחילת העונה כי זה לא רציני, אבל אני לא אוהב שמחתימים זרים לפני שיודעים את זהות הישראלים ותמיד יש לכך השלכות.

"תסתכלו על הקהל הזה, שבא לראות אותנו בכל שבוע וממלא את בלומפילד, שהולך איתנו לכל מקום גם בחו"ל, ולא מפסיק לעודד. ככה אנחנו צריכים להראות, מאוחדים וביחד, אנחנו צריכים להחזיר להם את החיוך והכבוד". וואליד באדיר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 אוגוסט 2015, 02:11 
אם נביא 4-5 אז ג׳אדג׳ באמת מועמד לשלם את המחיר מוקדם, אבל אני לא חושב שזה מה שיהיה. אם נביא 4 עם נטייה יותר החוצה (כמו לסלי) אז אוואנס או הוא יהיו בבעיה אם נצטרך לשנות קונספט. בכל מקרה יש פה כמובן הרבה מאוד מרכיבים וזה תלוי הרבה ברמה של השחקנים, בהשתלבות שלהם וכו׳ כך שזה לא רציני עכשיו לעשות ספקולציות כאלה. תהיה פה קבוצה עם 6 שחקנים חדשים מבין 7 שחקני הרוטציה הבכירים ויש פה הרבה מאוד נעלמים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 אוגוסט 2015, 03:01 
אני לא מכיר את לסלי לעומק אבל אם אתה טוען שיש לו זריזות וסקילס של גארד והוא יעיל בבידודים אז יכול להיות שהוא יותר אחורי, ואני לא יודע איך הקליעה שלו מבחוץ ועדיין הכל בתיאוריה כי הוא לא הגיע עדיין.
אני באמת מעדיף שאם יביאו גבוה אז שיהיה מתואם לסיטואציה שבה ג'אדג' יעזוב בהמשך ולא אוואנס, אני אישית אוהב כמה שיותר גמישות בסגל, זה מאוד יעיל ומסייע ושיש לך שני שחקני פנים שיכולים לשחק רק 5 בלי אף יכולת לקלוע שלשה או להוריד כדור לרצפה זה בעייתי,
אם יגיע שחקן בעמדה 4 שלא יכול לשחק 5 אני מאמין שאכן אוואנס ישוחרר כי לא ישארו עם שחקן אחד בסגל שיכול לשחק 5.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 אוגוסט 2015, 03:25 
לסלי 4 נטו, אין לו קליעה לשחק 3 או גוף לשחק 5. הורסטיליות שלו באה לידי ביטוי בהגנה ביכולת שלו לשמור על 4 עמדות (כשהוא רוצה) בזכות זריזות רגליים יוצאת דופן ותנועה לטרלית מצוינת. אבל בכל מקרה כרגע הוא רק מועמד לפי מקור אחד.
אני מניח שלא מביאים אף שחקן מתוך מחשבה שהולכים להחליף מישהו :SMOKE: למרות שסטטיסטית זה כמעט בטוח יקרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 09 אוגוסט 2015, 08:13 
כל מילה של פז כאן.
השאלה הגדולה נשארה אם אוונס הוא 3 עם נטיה לכיוון 2 או 4.
וגם כמה הוא באמת יכול לאיים על הסל מבחוץ.
מעבר לזה אין ספק שבמבנה הזה התרומה של מתן תהיה די קטנה כנראה.
אני לא חושב שרביעית זרים של באטל, אוונס, לסלי וגאדג זה סופר מופרך.
אבל זה לא אומר שלא יוחלפו שניים מהם במהלך העונה כמו שקורה כמעט בכל קבוצה בליגה ויכול לקרות גם השנה.
ובכל מקרה, הכל כאן כל כך על הנייר בשלב הזה, ככה שהפניקה קצת מוגזמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 אוגוסט 2015, 08:41 
סמל אישי של המשתמש
פז אני מתייחס אליך כאורים ותומים של הפורום בנושא.

עם מה שאתם אומרים נכון:
אז התכניות הן לקו קידמי של
רוטבארט ולסלי (חמישיה) + ג'דג כמחילף.
בעמדה 3 יהיה את אוונס (חמישיה) + מתן כמחליף שיצטרך לחזור לקליעה יציבה מ 3.
בקו האחורי יהיה לנו את
רביב ובאטל (חמישיה) + אמיתי כמחליף.

אם זה הסגל בגדול אני מבין שהבעיות המרכזיות הן :
1. קליעה מבחוץ.
2. היכולת של אמיתי להחליף אחד מהגארדים הפותחים (על אחת כמה וכמה במקרה של פציעה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 אוגוסט 2015, 08:46 
יובל כתב:
purvis short כתב:
לעצור את זה עכשיו.

פרוויס, שתי נקודות:

1. ליד רות'בארט לא צריך עוד שני זרים לעמדות 4-5, אחרת תקבל עדיין פקק בצבע (זה לא שונה מהבנייה המסתמנת, עם שני זרים בצבע ועוד זר לעמדות 3-4 במקום 2-3). אלה הרי העמדות שהיית צריך להביא בהם זרים אם היית משאיר את שולדבראנד, שהוא 4 שמשחק אך ורק בחוץ, ובמקומו הבאת סנטר עם משחק פוסט. קבוצות שמשחקות עם סנטר ישראלי בחמישייה לא צריכות עוד שני זרים בפנים אלא זרים עם משחק חוץ שיכולים לרווח, אחד לעמדות 4-5 ועוד זר לעמדות 3-4, וזה לא שאתה נתקל בסייז מטורף אצל היריבות שלך (כולל ירושלים ומכבי), ככה הבנייה אצל כולן. לנהריה היו בעונה שעברה ליד רות'בארט את וויליאמסון שהוא 4-5 עם קליעה נקייה מאוד מחצי מרחק שגם יכול לדפוק שלשה באחוזים סבירים כשמכריחים אותו, ואת לאוסן שהוא 3-4 עם קליעה מבחוץ. ורק ככה זה יכול לעבוד, כי שחקן כמו רות'בארט צריך לידו שחקנים עם קליעה שירווחו את המשחק (ולא סתם הוא הצליח בקבוצה שהייתה מספר 2 בליגה בזריקות לשלוש). לחולון ששיחקה עם רוזפלט היה את שון אוונס שהוא 4-5, ואת מגווייר שהוא 3-4. מהבחינה הזאת, כריס אוונס הוא החתמה טובה לעמדות 3-4 אם הוא מגיע (או היה מגיע) ליד עוד זר גבוה אחד ושני גארדים.

2. בעונה שעברה הקליעה מבחוץ לא הייתה גרועה במיוחד. מבחינה סטטיסטית היא הייתה רק קצת מתחת לממוצע בליגה, גם באחוזים וגם בכמות זריקות. רק ששחררת את כל הקלעים שהיו בסגל. את אובאנון, מהקלעים היותר טובים בליגה, שהיה שחקן של שתי שלשות למשחק ב-40%. את שולדבראנד, שעם כל החסרונות עדיין היה איום גדול מבחוץ, ובכלום דקות קלע 1.3 שלשות ב-38%. את סקוט, שהיה קלעי אפקטיבי של 1.3 שלשות למשחק ב-35%. ואת סקוורר, שהיה קלעי אפקטיבי של שלשה משחק (גם במעט דקות) ב-36%. ובמקום מה הבאת? כלום. ומה מתכוונים להביא? גם כלום. הסגל שהולך לפתוח את העונה, אם לא יקרה משהו יוצא דופן, הולך להיות אחד הגרועים אי פעם מבחינת קליעה מבחוץ. ברמות היסטוריות. תחשבו על הקבוצה בעונה הראשונה בליגה, שבה שיחקנו עם שני זרים וקבוצות פשוט עמדו ונתנו לנו לזרוק ולא קלענו. ואז תחשבו הרבה יותר גרוע.

ולצערי הכיוון של בניית הקבוצה - גם אם קטש יתעשת ויביא בסוף שני גארדים זרים, עצם המחשבה לבנות קבוצה עם שלושה גארדים ואפס קליעה מבחוץ היא הזויה ומעוותת ברמה בלתי נתפסת - היא רק סימפטום של בעיה עוד יותר גדולה. קטש מאמן רע והוא לא יודע מה הוא עושה. כמו שניהול המשחק שלו נראה, ככה גם בניית הסגל. בלגאן אחד שלם, בלי מחשבה מחודדת אחת, רק כל מיני תאוריות ופילוסופיות שהמרחק ביניהן לבין המציאות רחוק מאוד. ולצערי כמו שזה נראה גם ההנהלה שלנו לא יודעת, לא יכולה או לא רוצה לשים לו בלמים ואיזונים.

לאוסון לא היה 3-4.
הוא 4-5 עם קליעה מצויינת מבחוץ.
בקולג' הוא בכלל שיחק 5 ושיחק רוב הזמן בתוך הבקבוק.
כשהגיע לארץ משום מה שיחק רוב הזמן על קו השלוש למרות שזו לא העמדה הטבעית שלו. אבל בזכות הקליעה המצויינת שלו זה עבד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 אוגוסט 2015, 09:02 
נכון. לאוסן הוא 4-5.
וויליאמסון הוא 4 שיכול לשחק גם 3.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 495 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: