el dudernio כתב:
אמיר אני לא יודע מה ארה"ב חושבים אני יודע מה הם עושים אבל באמת שלא ניכנס לזה.
דמוקרטיה מודרנית בנויה על שלוש ראשויות, חוק, ביצוע ומשפט אשר לא תלויות זו בזו.
כאשר הרשות המבצעת (הממשלה) צריכה לבקש מהרשות המחוקקת (הכנסת) לשנות פסקי דין של הרשות השופטת (בתי המשפט) זה בעייתי.
אם אותם אסירים עברו על החוקים עליהם להיות בכלא, אם הם מסוכנים לציבור, עליהם להיות בכלא.
לשחרר, אסירים, בגלל לחץ ציבורי זה מסוכן לדמוקרטיה, לפחות לדעתי.
בנוסף כמו שכבר אמרתי בדיון על צוק איתן אני נגד להתייחס לאנשים (חיים או מתים) כסחורה או מטבע לתשלום חובות, וזה שהדבר מתבצע ע"י
החמאס לא אומר שישראל אמורה לשחק את המשחק הזה (שוב דעתי אישית, וזה אומר כל מה שמשתמע מזה בנוגע לאסירים המנהליים).
תראה, אם אתה חושב שעסקות חילופי שבויים זה דבר לא חוקי זה עניין אחד, תעתור נגד לבג"ץ ונראה, לדעתי הבלתי מקצועית (המציג אינו עו"ד) זה שטויות אבל בסבבה.
אבל להגיד שאתה לא יכול לספר לאזרחים מה קורה בגלל שיהיה לחץ ציבורי ואז זה יחיב את הממשלה לעשות משהו לא חוקי זה טיעון מופרע לגמרי, זה לא דמוקרטי, אפילו לא מתגונן.
שלא לדבר על זה שאתה יכול להצדיק עם זה פחות יותר כל דבר שבעולם.
el dudernio כתב:
טכנו,
1. לא דיברתי על התאוריה אלא על הפועל (ראה מה שכבתי לאמיר).
2. יש הרבה דברים לא דמוקרטים בדמוקרטיה, בטח בדמוקרטיה הישראלית, אבל אנחנו לא פועלים בריק, ולא באידיליה רעיונית, מי שמבקש לשפוט לפי האידיאל במקום לא אידיאלי עושה חטא גדול.
למשל, משק הגז, ליברמן ולפיד תומכים עקרונית במתווה, אבל הצביעו נגד כי הם ב"אופוזציה" זה דמוקרטי? התשובה היא לא, מנגד העם כנראה יצביע נגד אם יהיה משאל עם, אז הם צריכים להצביע נגד
"דעתם" כדי לשקף את רצון העם? ואם ככה למה לא כל דבר מוכרע במשאל עם? וכו'. לכן אני אומר שכל דמוקרטיה מבצעת "פשרות" ביחס לאידיליה לפי המצב הקיים. כולי תקווה שהכיבוש יפסק ותקום
לידינו מדינה פלשתינאית עצמאית כדי שנוכל להרשות לעצמינו להיות "קצת" יותר דמוקרטים.
3. הקשר הוא פשוט, לא כל הזמן צריכים להגיב להכל, למרות שזאת זכותינו אין זאת חובתינו (היה ביחס לתקשורת אבל נכון ביחס לכל).
בטח שזה דמוקרטי.
בדמוקרטיה יצוגית אתה בוחר אנשים לפי ההבטחות שלהם ושופט אותם לפי המעשים שלהם.
ושמע, אם אתה חושב שלספר לציבור שיש אזרחים ישראלים שבויים אצל החמאס זו סכנה כזאת בטחונית שהדעת לא סובלת אותה ושווה להשעות עקרונות דמוקרטיים בשביל זה, בבקשה תסביר למה, אבל תעטוף את זה בטיעונים של הגנה על הדמוקרטיה.