redrony כתב:
טוב, לדעתי טוטו וסהר זה פנצ'ר בתוכניות של המועדון. זה אומר בעצם שאין חלוץ ברמה גבוהה ישראלי וזה משאיר חור (לא מדבר על שיווק ומכירת מנויים). הקישור האחורי שלנו לא עמוק, לא רואה איך מוותרים על לינגנה כרגע. אפילו אם רייכרט מגיע (וזה נראה לי סאגה שגם אם תסתיים טוב, ייקח כמה חודשים) צריך אותו.
גם בקישור ההתקפי יש לנו בעיה כי למרות שיש הרגשה של פקק שם, השחקן הבכיר היחידי זה בומבה. חוץ ממנו כולם ילדים (ספורי, שקל, אלטמן, יחזקאל), אי אפשר לבנות עליהם. אנטאל הוא בעיני קריטי, במיחד אם הולכים לשחק עם חלוץ אחד. שחקנים מהירים שיכולים לשחק על הקו הם חשובים מאוד.
בהנחה שחייב להיות בלם זר, יש כאן בעיה. אבל מצד שני, קבוצה שתניע כדור טוב, עם שחקני קישור התקפי מוכשרים עם יכולת ליצור יתרון ע"י דריבל או על הקו, יכולה (בהנחה שאליפות היא לא המטרה שלה) להסתדר שנה אחת עם חלוצים פחות טובים.
זה פנצ'ר, אבל אולי יתברר שגם זה קרה לטובה בסופו של דבר. סהר חלוץ טוב (לא קרוב ללהיות שווה את הסכומים שהפועל הציעו לו, שלא לדבר על ההצעה של אלונה), אבל מבחינת העמדה שלו במגרש והמערך שהמאמן כנראה רוצה לשחק איתו הוא פחות מתאים. טוטו תמוז הוא בול מה שצריך מבחינת עמדה במגרש, אבל אתה לא יודע באיזה כושר תקבל אותו אחרי הפציעות בעונה שעברה ומיעוט המשחקים (והשערים).
אופרטיבית, אנטל הוא שחקן מצויין אבל הפער בינו לבין החלופות הישראליות שתוכל למצוא לעמדה הזו קטן בהרבה מהפער בין החלוצים שיש לנו לחלוץ הזר שאתה יכול להביא. לטעמי צריך לרדת לגמרי מאנטל, להביא קשר ישראלי שראוי להרכב ראשון (מוגרבי, סיראז' נאסר, דיא סבע, אמיר עגייב) ולמצוא חלוץ זר ברמה טובה שישחק ליד ביטון. זה לא נכון לצייר את המצב בקישור באופן כזה דרמטי - יש לך ארבע עמדות על המגרש שמתוכן שלוש כבר מאויישות ע"י פינטילי, בומבה ולינגאנה. רשימת הקשרים הצעירים שלנו שהבאת היא נראית מדאיגה אבל בסך הכל מדובר על עמדה אחת בהרכב הפותח שכל השמות האלו מתחרים עליה אלא אם יביאו שחקן בכיר יותר לעמדה הזאת, המצב בקישור הוא טוב למדי (תמיד יכול להיות יותר טוב, אבל חודשיים אחורה לא היית אפילו חולם על כזאת סיטואציה). החתמה עתידית של גיא אסולין או בן רייכרט רק תעמיק את הספסל שלנו (אני יודע שהם לא על אותה עמדה, אבל זה נותן אופציות בקישור), אבל אסור שזה יהיה תחליף להחתמה של קשר התקפי ישראלי ראוי, אחד מהשמות שציינתי או כל אחד אחר שלא קפץ לי לראש.