אני מבין את מה שאתם אומרים על השינוי ביחס, אבל אני יוצא מתוך נקודת הנחה שהיחס הוא אינסופי (שזה די הגיוני, לאור העובדה שהוא מתחיל מ1000 ערבים=חייל אחד, ונגמר במאה-מיליאירד-זיליון-ביליון אמהות=אני אחד). אני טוען שוייסמן לא משתמש פה במספרים לצורך השוואתי באמת, אלא כדי להראות שאי אפשר באמת להשוות בין חייל ובין מספר מסויים, סופי, של ערבים. אני חושב בערך במונחים של הקורס הראשון במבוא לתורת הקבוצות, כי זה הקורס שעשיתי ואלה המונחים שאני מכיר, וברור לי שזה קצת בעייתי להשתמש פה בעוצמות כי מדובר על שווי ולא על השוואה בין מספר איברים בקבוצות, אבל האינטואיציה שלי היא שכביכול שווי של חיי חייל הם מעוצמה א (הרצף) ביחס לשווי של חיי ערבי. כנ"ל, באותו יחס, במעברים שהוא עושה בהמשך. נניח וההנחה הזאת נכונה, והביטוי "מאה-מיליארד-זיליון-ביליון" די תומך בה, והשינויים ביחס בסטטוס המקורי של גלעד גם תומכים בה, זה אמור לפתור את הבעיה. לא? (*בהנחה שכן, צריך לחשוב גם האם זה יהיה נכון במידה והיחס הוא לא מעוצמה א אלא יחס אינסופי בן-מניה, ואם לא אז השאלה הגדולה כאן היא באמת, האם יש יחס קבוע\שמשתנה בצורה קבוצה שאפשר לתרגם אליו את המעברים שוייסמן עושה.)
_________________ הפועל אפרטהייד
|