תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 18 יוני 2025, 23:22

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 225 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  הבא

הבעיה שלך עם הדת היהודית
אידיאולוגית/תיאולוגית- אני אתאיסט ולכן לא מתחבר לדתות באופן כללי. 65%  65%  [ 49 ]
פוליטית- היהדות מזוהה עם הימין הקיצוני והכהניזם. 12%  12%  [ 9 ]
תרבותית- היהדות מזוהה עם קמעות ואמונות תפלות, עם אוכלוסייה נחשלת ונבערת. 8%  8%  [ 6 ]
אני אדם מאמין וקרוב ליהדות, אין לי בעיה עם הדת. 15%  15%  [ 11 ]
סך הכל הצבעות : 75
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הבעיה שלך עם הדת היהודית
הודעהפורסם: 04 יוני 2015, 00:38 
סמל אישי של המשתמש
אין לי חברים אתיופים (לצערי כמה מחברי השכונה שלי הם אתיופים, וכשהייתי ילד נכחתי בכמה מהאירועים שלהם). מבחיה טכנית, רבים מחברי הקהילה באתיופיה הם גויים. חלקם עושים תהליך שהם קוראים לו גיור (כל קשר בינו ובין הגיור האמיתי מקרי בהחלט) וחלקם אפילו לא מתיימרים לעבור תהליך כזה(שהוא כולו למראית עין).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יוני 2015, 14:12 
אופיסר, הדברים שאתה אומר על היהדות, מאיפה\ממי אתה שומע אותם ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 יוני 2015, 23:05 
סמל אישי של המשתמש
MANDALA כתב:

אני הולך לאורם של גדולי ישראל, בעבר ובהווה.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 יוני 2015, 23:37 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
MANDALA כתב:

אני הולך לאורם של גדולי ישראל, בעבר ובהווה.

יעקב קבב, עובדיה ינעל העולם, אלון חזן, ודביר המדביר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יוני 2015, 16:16 
מי הם גדולי ישראל בעיניך באלף שנה האחרונות להוציא את המאה שנים האחרונות ?
כמובן, לא צריך לדייק יותר מדי, באופן כללי.

אני מהמר שרוב הגדולים שתמנה אומרים דברים שונים לגמרי ממה שאתה חושב וממה שהגדולים שלך מהמאה שנים האחרונות אומרים .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 יוני 2015, 03:40 
סמל אישי של המשתמש
MANDALA כתב:

אני מהמר שרוב הגדולים שתמנה אומרים דברים שונים לגמרי ממה שאתה חושב וממה שהגדולים שלך מהמאה שנים האחרונות אומרים .

1. במאות הקודמות לא היו כמעט חילונים, ודאי שלא פריצות ומינות כמו שיש היום. גם רפורמים לא היו.
2. הגאון מוילנא היה די דומה בדיעות שלו לגדולי הדור הנוכחים.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 יוני 2015, 12:42 
Officer Barbrady כתב:
MANDALA כתב:

1. במאות הקודמות לא היו כמעט חילונים, ודאי שלא פריצות ומינות כמו שיש היום. גם רפורמים לא היו.

אופיסר ידידי לא קראתי את כל הדיון, עונה לפסקה הזאת באופן ספציפי.
גדול הדור בשבילי הוא הרבי מילובביץ,משה רבינו של הדור, רעיא מהימנא.
יהודי שהידיעות שלו בנגלה של תורה וחלק הסוד שבתורה מרוממות מכל לשון.
אדם גדול בעל השקפה רחבה שראה את הניצוץ,את הנקודה הטובה שיש בכל אדם שבעולם.
אדם שהתיחס בריש גלי לכל נושא שקשור להות היהודית ולמדינת ישראל.
פתח את שערי היהדות החרדית אל שאר האומה וגרם לאהבת ישראל גדולה.
ממשיך את הקו של רבותי מהאדמו"ר הזקן עד חותנו הרבי הרייצ.
של לקרב באהבה,להראות את הנועם שיש בתורה,הפצת מעיינות תורת החסידות שמגלה את התורה ברובד אחר,מגלה את הבורא בכל פרט בחיים.

"העצבות נועלת שערי שמיים,התפילה פותחת שערי שמיים והשמחה בכוחה לשבור חומות"(הבעש"ט)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 יוני 2015, 16:16 
סמל אישי של המשתמש
אין חולק על העובדה שהרבי היה גדול עולם וגאון. עשה מהפכה של ממש וחותמו יישאר לדורי דורות.
בהיכרותי את הנפשות הפועלות בעולם, ובעולם היהודי בפרט, אין לי אלא לאמץ את הגישה הליטאית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 יוני 2015, 19:18 
ממש כמו מסי או רונאלדו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2015, 01:42 
סמל אישי של המשתמש
"גדול ישראל", הרמב"ם:
http://www.mechon-mamre.org/i/5112.htm
פסקה ח':
יהודי האונס ילדה גויה, אפילו בת 3 ויום, יש להוציאה להורג כי גרמה ליהודי תקלה כבהמה.
הטקסט ברור מאד, התחמקות ה"פרשנות" לא תעבוד בו:
ציטוט:
גוי הבא על בת ישראל--אם אשת איש היא, נהרג עליה; ואם פנויה היא, אינו נהרג. [י] אבל ישראל שבא על הגויה--בין קטנה בת שלוש שנים ויום אחד בין גדולה, בין פנויה בין אשת איש, ואפילו היה קטן בן תשע שנים ויום אחד--כיון שבא על הגויה בזדון, הרי זו נהרגת: מפני שבאת לישראל תקלה על ידיה, כבהמה. ודבר זה מפורש בתורה, שנאמר "הן הנה היו לבני ישראל . . . וכל אישה, יודעת איש למשכב זכר--הרוגו"

עוד בעיה שיש לי עם האורתודוקסיה היהודית

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2015, 02:40 
סמל אישי של המשתמש
בהמשך למה שדנו באשכול, האקונומיסט מפרסם נתון מדהים לפיו רק 15% מהגברים החרדים באנגליה עובדים. ועד כמה שזכור לי, גפני לא יושב בוועדת הכספים הבריטית. מדהים. רבי נהוראי אומר: מניח אני כל אומנויות שבעולם, ואיני מלמד את בני אלא תורה. לפי שאדם אוכל משכרה בעולם הזה, והקרן קיימת לו לעולם הבא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2015, 02:54 
סמל אישי של המשתמש
וזה בהמשך לאיסור שהטילו הבעלזים בלונדון על נשים לנהוג(למי שטען שה"קיצוניות״ החרדית קיימת רק בישראל).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 יוני 2015, 15:37 
סמל אישי של המשתמש
עוד בעיה שלי עם היהדות, זה שהיא במהותה דיקטטורה רצחנית וחסרת סובלנות מינימלית כלפי מי שאינו חלק ממנה
זה מלפני יומיים, על שריפת כנסיות
http://www.srugim.co.il/118235-%D7%9C%D ... D7%AA?di=1

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 יוני 2015, 23:26 
ציטוט:
אגב, אין לי שום בעיה אם רב היה יוצא נגד שריפת הכנסיה בטענות אחרות כגון שאת מצוות שריפת הכנסיות צריך לקיים העם כולו ולא כל יחיד ויחיד באופן פרטי, או שאין טעם היום לעשות זאת כי ממילא המדינה תבנה מחדש את הכנסיה, או שהמצאיות היום לא מאפשרת, לצערנו ולדאבוננו, לקיים את המצוה הזאת. אבל למה לשקר ולומר שזה נגד התורה?

ללא ספק טיעונים חזקים יש לו, לאליצור הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 יוני 2015, 23:39 
סמל אישי של המשתמש
ציטוט:
לדברי הגר"י יוסף: "יש לגנות בכל תוקף את התנהגותם הנלוזה של מציתי הכנסייה בצפון ולהענישם בחומרה רבה, שכן התנהגותם זו מחילה עליהם דין 'רודף' כלפי כל יהודי הארץ והעולם". הגר"י יוסף הוסיף ואמר: "הדת היהודית התגאתה תמיד בהיותה אור לגויים ולא חלילה להיפך".

ציטוט:
מוקדם יותר תקף הרב הראשי הגאון רבי דוד לאו את הצתת הכנסייה ואמר: "האצטלה האידיאולוגית שעוטים על עצמם אלו הנוהגים באלימות, הפכה להיות בשנים האחרונות תמרור שחור לכל העולם כולו. הפעולות שנעשו הבוקר ע"פ החשד בידי גורמים קיצוניים - נוגדות את ערכי היהדות ואת המוסר האנושי".

ציטוט:
שר הדתות דוד אזולאי (ש"ס) הגיע הערב (חמישי) לבקר בכנסייה שהוצתה אמש בטבריה. השר אזולאי כינה את המציתים "פושעים" וקרא למצות עימם את הדין במלא החומרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יוני 2015, 00:18 
סמל אישי של המשתמש
הטיעון ה"חזק" שלו זה דוגמת חשבון הבנק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יוני 2015, 02:36 
סמל אישי של המשתמש
אחד המשפטים הגדולים:
"הזונות מתלבשות צנוע כדי לא לפגוע ברגשות החסידים"
http://www.mako.co.il/travel-weekend/Ar ... e41006.htm

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יוני 2015, 11:21 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
ציטוט:
לדברי הגר"י יוסף: "יש לגנות בכל תוקף את התנהגותם הנלוזה של מציתי הכנסייה בצפון ולהענישם בחומרה רבה, שכן התנהגותם זו מחילה עליהם דין 'רודף' כלפי כל יהודי הארץ והעולם". הגר"י יוסף הוסיף ואמר: "הדת היהודית התגאתה תמיד בהיותה אור לגויים ולא חלילה להיפך".

דוגמה מצוינת לבעייתיות שמדברים עליה. תודה בשם איציק.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יוני 2015, 12:39 
סמל אישי של המשתמש
את הפנדל הוא בעט משישי ליום שבת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: הבעיה שלך עם הדת היהודית
הודעהפורסם: 22 יוני 2015, 07:20 
סמל אישי של המשתמש
תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 יוני 2015, 20:29 
Officer Barbrady כתב:
MANDALA כתב:

אוי ואבוי.
הזכרת את הגאון מווילנא דווקא ?
דווקא אתה שמסתכל בעין כ"כ צרה ורעה על הדור שזכה לעלות לא"י בחרת את הגאון מווילנא, הדמות הרבנית מהאלף שנה האחרונות בערך שהכי הבליטה את העניין של ארץ ישראל והעלייה אליה ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 יוני 2015, 21:10 
סמל אישי של המשתמש
מה דומים פרושים שעולים לא"י ליהודים חילונים או סתם גויים שמהגרים לא"י?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 יוני 2015, 21:41 
Officer Barbrady כתב:

הראה לי חילוק בין יהודים שומרי תו"מ לבין כאלה שאינם לעניין עלייה לא"י.
רק להזכירך מי עלה יחד עם עזרא- ממזרים, אסופים, שתוקים ועוד. רק להראות שזהות האנשים שעולה לארץ לא משנה את הערך כשלעצמו של האחזות יהודים בארץ.

חוץ מזה, וכי נראה לך שבמקרה דווקא כאלה שאינם שומרי תו"מ הם אלה שהתחילו את העלייה ?
למה הדתיים הם לא אלה שיזמו את העלייה לא"י ?
כמה הרב קוק התחנן שיבואו אנשים שנאמנים לתורת ישראל, אך למרבה ההפתעה הם לא באו (ולא במקרה).

אגב, יחזקאל בנבואת חזון העצמות היבשות מדבר בדיוק על זה.
שקודם העצמות יתעוררו, כלומר הגוף (הצד החומרי), רק לאחר מכן נכנסת הרוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 יוני 2015, 21:54 
סמל אישי של המשתמש
MANDALA כתב:
Officer Barbrady כתב:

הראה לי חילוק בין יהודים שומרי תו"מ לבין כאלה שאינם לעניין עלייה לא"י.
רק להזכירך מי עלה יחד עם עזרא- ממזרים, אסופים, שתוקים ועוד. רק להראות שזהות האנשים שעולה לארץ לא משנה את הערך כשלעצמו של האחזות יהודים בארץ.

חוץ מזה, וכי נראה לך שבמקרה דווקא כאלה שאינם שומרי תו"מ הם אלה שהתחילו את העלייה ?
למה הדתיים הם לא אלה שיזמו את העלייה לא"י ?
כמה הרב קוק התחנן שיבואו אנשים שנאמנים לתורת ישראל, אך למרבה ההפתעה הם לא באו (ולא במקרה).

לפני ייסוד תנועה הציונית, היו יהודים דתיים(אפילו אולטרא דתיים, המסע לא"י היה כרוך בעידן הישן בהרבה תלאות ולא כולם היו מוכנים לעבור את זה) ספרדים ואשכנזים שעלו לא"י באופן עצמאי. כשהציונים הגיעו לכאן, הם נתקלו ביישוב הישן שהיה כולו חרדי. זה לא מקרה שאת המושבה הראשונה בעידן הציוני הקים הרב סלומון, וזה בנוסף לחידוש הישוב היהודי בטבריה ע"י הרב אבולעפיה ומשפחת שלוש(החרדית) שהייתה ממקימי השכונות היהודיות בת"א-יפו.
ממשיכי דרכו של הגאון מוילנא מתנגדים באופן חריף לשלטון גוי-יהודי הציוני. יהודי חילוני זה מוטציה שקיימת רק ב-200 שנה האחרונות, לפני זה יהודים היו פורקים עול בצורה של המרת דת ואני בטוח שאתה יודע איך התייחסו למומרים בתקופה של הגאון מוילנא. אגב, גם חוץ מכמה חוגים חסידיים קיצוניים, גם החרדים האנטי-ציונים לא נגד עלייה של יהודים לא"י. הגאון רבי חיים קנייבסקי אמר שיהודים צריכים לעלות לא"י, הגראי"ל שטיינמן אמר שהבעיה בעלייה של יהודי צרפת היא הסכנה שהם יהפכו לחילונים ע"י הציונים, ולא העלייה כשלעצמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 יוני 2015, 22:03 
שוב, להסתכל על הכל בצורה שטחית ורדודה.
לא לנסות להבין לעומק את המניעים לכל הדברים הללו.
לא מאשים אותך, לצערי חלק ניכר מהיהדות החרדית היא כזו.
ומתוך כך היא מחקה מצוות שלמות מהתורה.

ערב טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 יוני 2015, 22:14 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
ממשיכי דרכו של הגאון מוילנא מתנגדים באופן חריף לשלטון גוי-יהודי הציוני.

אז בעצם אתה מגדיר את עצמך כאנטי-ציוני?
לא שיש לי מחלוקת איתך בנקודה הזאת, פשוט נחמד שסוף סוף מישהו מעז לומר את האמת. ריספקט.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 יוני 2015, 22:23 
סמל אישי של המשתמש
אני אכן אנטי-ציוני, אבל לפני שתשמח- הרב זוננפלד זצוק"ל, מראשי העדה החרדית בירושלים בתקופת המנדט, היה מארגן הפגנות חריפות נגד הציונים. המופתי של ירושלים פנה אליו בבקשה להתחבר ולהפגין ביחד, "שנינו מתנגדים לציונים", אמר. הרב סירב ואמר: "אתה נגד מה שיהודי בציונות, אני נגד מה שגויי בציונות".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 יוני 2015, 23:47 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
אני אכן אנטי-ציוני, אבל לפני שתשמח- הרב זוננפלד זצוק"ל, מראשי העדה החרדית בירושלים בתקופת המנדט, היה מארגן הפגנות חריפות נגד הציונים. המופתי של ירושלים פנה אליו בבקשה להתחבר ולהפגין ביחד, "שנינו מתנגדים לציונים", אמר. הרב סירב ואמר: "אתה נגד מה שיהודי בציונות, אני נגד מה שגויי בציונות".

כאמור, אני שמח רק על זה אתה מודה בזה בפומבי. הגיע הזמן שיהיה ברור שגם היהדות התורנית וגם הימין המשיחי מתנגדים לציונות ואם יתנו להם כוח הם יביאו גם לסיומה (לא הסיום הנכון, אבל רוב האנשים בכלל לא רוצים שזה ייגמר).
מצד שני אני די משוכנע שאתה לא תוותר על משהו שמגיע לך מהמדינה או משהו כזה וכמו כן לא תמרוד בחוקיה, ככה שכל האנטי שלך שווה לתחת והוא מהשפה אל החוץ.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 יוני 2015, 23:59 
טקנו, דבריך הם קצת מצחיקים לאור זה שדווקא הציבור הימני-תורני-משיחי הוא הציבור האחרון שבאמת עוד מתגאה בהגדרה שלו כציוני וחותר למימוש אותן המטרות (אם כי כמובן יש לו עוד מטרות מלבד המטרות שראשי הציונות החילונים הגדירו לעצמם).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 יוני 2015, 00:45 
סמל אישי של המשתמש
MANDALA כתב:
טקנו, דבריך הם קצת מצחיקים לאור זה שדווקא הציבור הימני-תורני-משיחי הוא הציבור האחרון שבאמת עוד מתגאה בהגדרה שלו כציוני וחותר למימוש אותן המטרות (אם כי כמובן יש לו עוד מטרות מלבד המטרות שראשי הציונות החילונים הגדירו לעצמם).

אבל לנוכח מה שאופיסר כתב כמה שורות מעליך הם פחות מצחיקים.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 225 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: