kobster כתב:
הייתי מנסח את זה יותר כאו אזרחות לכולם או הסדר מדיני עם גבולות וחוקים ברורים. נראה לי שדי ברור גם לנו וגם לצד הפלסטיני שלא תקום מדינה בגבולות 67 כי אף אחד לא יחזיר את אריאל לדוגמא ואף אחד לא ירצה מדינה שהגבול שלה עובר על כביש 6.
מתישהו איכשהו הקיפאון הזה ישבר. חבל שנגיע למצב בו לא תהיה לנו השפעה גדולה מדי על הפתרון, הרי ברגע שהילארי תתנה את הסיוע האמריקני בחתימה על הסדר מול הפלסטינים הדברים פה יתפוצצו, לכאן או לכאן.
לא נראה לי שהם יקבלו את זה, אתה דורש מהם לוותר על זכות השיבה שזה הדבר שכל האתוס הלאומי שלהם בנוי סביבו, אני חושב שיש מוכנות לוותר על זה אצלם, אבל אחרי זה גם לדרוש מהם שיקבלו הישארות של התנחלויות זה נראה לי יותר מדי בשבילם.
אבל שמע, תצייר מפה ותראה אם הם מסכימים, נכון לעכשיו כל הקטע הזה של חילופי שטחים זה בעיקר פוזה של להראות שאנחנו רציניים במו"מ.
ואגב, מספיק לחץ מדיני ואתה מפנה את אריאל כמו כלום, לא שאני חושב שיש סיכוי קרוב שלחץ כזה יקרה, אבל כמה זמן נראה לך אנשים יהיו מוכנים לאכול סנקציות כמו אירן לפני שהם אומרים תודה ושלום לכל ההתחלויות?
אמיר כתב:
נרי, לא ברור לי מה עובר עליך. הקרקע שעליה נמצאת מדינת ישראל, מהים ועד הירדן, מהחרמון ועד אילת, היא קרקע שלקחנו בכוח והיא שלנו בצדק כי נלחמנו עליה וניצחנו.
מה שלקחת בכח ונלחמת עליו הוא בצדק שלך?
כאילו באמת?
פולין ב 1939 היתה בצדק של הרוסים והגרמנים?
el dudernio כתב:
אמיר אני עובד עם לא מעט ערבים חלקם מהארץ וחלקם מחברון רבתי, אני מסכים איתך, לכן אני טוען שההתנגדות האלימה היא פסולה. לא רק שהיא פוגעת בחפים מפשכ היא גם בעיקר מחזקת את הימין בארץ.
קובי הקרקע שעליה נמצאת מדינת ישראל היא קרקע שניתנה לה ע"י אומות העולם.
אפשר לחשוב כבר מה גינויים שלי יעשו, כאילו החמאס קורא את פורום שדים ומתחזק מוראלית. אני לא עוקב, אבל יצא "הטרור: כיצד המערב ינצח 2 מהיר 2 עצבני, אבל הפעם ברצינות" או משהו שבו ביבי מראה איך גינוים של אלימות יביאו שלום?
ושמע, זה לא סתם דיון פדנטי, תמיד כשיש לך התפרצויות של אלימות, המהלך האוטומטי של הצד המדכא הוא להתמקד באופן שהמדוכאים מתנהגים (שהרבה פעמים הוא מלוכלך) מאשר בדיכוי עצמו.
אם לתת ציטוט מצוין שנעשה בהקשר אחר אבל מתאים לפה בול -

כשאתה מתעקש על הנארטיב הזה אתה לא מקטין את האלימות, אתה רק עוזר להעברה של הדיון למקומות שלא יעזרו לשום דבר, וזו אגב בדיוק המטרה של הימין.
ושמע, אם הפלשתינאים היו באים אלי ושואלים אותי איך לדעתי הם צריכים לנהל את המאבק מול ישראל, בהחלט יש מצב שהייתי מציע להם דרכי פעולה אחרות, אבל הם לא.
וסתם שאלה ככה מסקרנות, אתה חושב שהתנגדות אלימה היא פסולה, אם אני זוכר נכון אתה גם נגד חרם על ישראל, מה בדיוק אתה מציע לפלשתינאים לעשות?