KingAlpaca כתב:
MANDALA כתב:
לא הצליחו לשכנע חלק גדול מהציבור שביבי הוא אדם מושחת (הוא לא, אולי נהנתן, וגם זה בספק)

לא זכור לי שאמרתי משהו מצחיק, אשמח אם תעזור לי למצוא משהו כזה
דל פיירו כתב:
MANDALA כתב:
קראתי חלק גדול מהתגובות שנכתבו מזמן הבחירות וקצת מצחיק אותי לראות חלק מהחוסר המודעות שיש פה לכמה שמאלנים.
נכון שחלק גדול מאוד מההצבעה של ימנים היא שבטית-זהותית, אך מה גורם לכם לחשוב שבשמאל זה לא ככה (ואולי זה באמת העניין, יש פה יותר אנשים שחשובה להם הזהות הלאומית-יהודית מאשר כאלה שחשובה להם הזהות האוניברסלית-קוסמופוליטית-אנערף ?)?!
ולמה תמיד יוצאים נגד החרדים שכולם שם מצביעים ש"ס\אגודה כשאצל הערבים זה לא ממש שונה ?
בשני המגזרים, המגזריות שלהם היא מרכיב חשוב בזהות, שניהם לא מקבים סימפטיה רבה בציבור הישראלי, ועוד שאצל החרדים זה בשביל תקציבים למען דברים שחשובים להם ( אולי המרכיב הזה קיים גם אצל הערבים).
בסופו של דבר השמאל\התקשורת (היינו הך?) לא הצליחו לשכנע חלק גדול מהציבור שביבי הוא אדם מושחת (הוא לא, אולי נהנתן, וגם זה בספק), שרע פה במדינה מבחינה כלכלית, שלשמאל יש פתרון מבחינה מדינית ועוד.
עלית על הנקודה. זה באמת עצוב שאנשים במדינה באופן גורף (וזה לא רק החרדים והערבים), מצביעים לפי זהות סקטוריאלית ולא לפי חזון אידאולוגי. זה מעפן, לא ערכי ורדוד. יש לך ראש ממשלה גרוע, כולם יודעים שהוא גרוע, הוא הולך עירום בכיכר העיר כבר המון זמן אבל עדיין ממשיכים להצביע לו. ואל דאגה הזהות הלאומית יהודית תישמר כל עוד תצביע ימינה מחד"ש.
ממש לא אמרתי שזה חרדים וערבים, אמרתי שזה כולל את כל הימין והשמאל .
וזהות זה לא רק משהו סקטוריאלי, ממש לא. חבל שאתה מסתכל על זה כדבר כ"כ מצומצם