villa crespo כתב:
Fez כתב:
אתה זה שטועה ומטעה, וכנראה גם עם זיכרון מאוד קצר.
השיר הזה כבר שנים שיר ששרים בדרבי ובמשחק לפני דרבי וזהו בערך (ולפעמים אם יש משחק גמור של 20 הפרש אז גם שם). מעולם, אבל מעולם זה לא היה שיר שחייבים לשיר בכל משחק לא משנה מה. יש הבדל עצום בין להפסיק לבין לשיר פי 10 ממה שהיה נהוג בתור דוקא. מה שאתה קורא ״לשיר פחות״ זה בעצם לשיר רגיל, ואם אתה טוען אחרת אז אתה משקר. בדרבי עדיין חייבים להמשיך לשיר את זה בפנים של הדון אבל לעשות את זה שיר הדגל של מועדון הפועל תל אביב זה מטופש.
דבר שני, יש מאה דרכים לנהל מחאה בצורה אינטליגנטית בהרבה שתעביר את המסר ותמחיש את האבסורד. את הקהל שלנו זה לא באמת מעניין אלא להכנס חזק עם הראש בקיר.
ודבר שלישי, ואין לזה שום קשר לדברים שאתה כתבת שהם מוטעים מיסודם אבל אם אתה רוצה לנהל את הדיון העקרוני, אז בהחלט down the line אם נמשיך להפסיד במאבק הזה (כמו שקורה) והשיר הזה יתחיל אשכרה לעלות לנו בנקודות ורדיוסים ועתיד המועדון, עם כמה שזה מרתיח אותי אני לא מתכוון להקריב את המועדון בשביל לשיר אותו. אני מוכן לשיר שיר אחר. ולצערי ברור לי שאצל חלק גדול מהקהל זה לא ככה, והוא ילך כל הדרך אל הקבר בשביל העיקרון ובגלל שאנחנו ״צודקים״. שזה הניצחון האמיתי של הדון. וכן, זה חלק מהבעיה.
אני לא מתכווח איתך ששרים את השיר יותר מהעבר. אי אפשר לנתק את מה שקורה וברור שזה משפיע. אני גם ארענן את זכרונך על העובדה שלא התחלנו להיענש, כי התחלנו לשיר את השיר כל שבוע. קודם קיבלנו עונש על השיר הזה ורק אח"כ הגברנו את התדירות. ובמבחינתי זה טבעי.
ואם נסתכל עוד יותר אחורה, אז זה לא סתם שהחליטו להעניש על השיר הזה. כל פעם הענישו על שיר אחר וידענו שבסוף זה יגיע לשיר הזה. ובכל הזמן הזה ההנהלה טענה שאין סיכוי שזה יקרה ואם זה יקרה, היא תעמוד על שתי הרגלייים האחוריות (היא גם מודה בזה).
אז כן, אפשר למצוא גם מחאות יצירתיות ומתוחכמות יותר. השאלה היא למה המחאה הזו צריכה לבוא מאולטראס הפועל? אני חושב שאסור להתקפל וצריך לשיר את השיר הזה. מי שלא מסכים, או שהוא חושב שאסור להתקפל, אבל צריך לעשות משהו אחר או שהוא חושב שצריך להתקפל.
מה שאתה מסרב להבין, משום מה, זה שהסיכול הממוקד לא יגמר כשתפיק לשיר את זה. אז תפסיק לשיר את זה וכבר ימצאו על מה להעניש אותך.
אני גם לא מתכווח איתך שאם תהיה קהל קונצרטים שלא מקלל את מכבי ואם תפסיק להציק למכבי בניסיון לשנות את שלטון היחיד שלהם. בקיצור, אם תתנהג כמו שהמנהלת רוצה ולא תפריע למכבי, אז יכול להיות שיעזבו אותך.
אתה מוכן לזה, כי שתהיה לך קבוצה תחרותית בליגה, אני לא. זה לא בגלל שאני אנטי, אלא בגלל שזה לא שווה את זה.
אז בוא אני אהיה זה שירענן את זכרונך. ברור שלא התחילו להעניש אותנו בגלל ששרנו את השיר הזה יותר. התחילו להעניש אותנו בגלל שסופו תקף אוהד, כל התקשורת הזדעזעה מ-"הקללות הנוראיות" והאיגוד רצה להראות שלצד העונש לסופו הוא נכנס בנו. זה מה שקרה, אסור לשכוח את זה, וזו שערורייה שאין כדוגמתה.
אבל לעניננו, הטרמינולוגיה שלך היא חלק גדול מהבעיה. קודם כל, מה "טבעי" בזה שאנחנו שרים את זה פי 10 בעבר? זה "טבעי" רק בתור "דוקא", שזה מצב הצבירה הטבעי של הקהל שלנו. אם מדובר במחאה, זאת מחאה גרועה שגורמת רק נזק ויש 100 דרכים למחות בדרכים אפקטיביות יותר (וברור לי שרוב הסיכויים שגם זה לא יצליח). זה שהאיגוד עושה לנו "סיכול ממוקד" לא אומר שאנחנו צריכים לעזור לו. כל מה שאנחנו עושים זה להכנס עם הראש חזק בקיר. שרים את השיר הזה פי 10 ונותנים לאיגוד לעבור מהר מאוד מקנסות לעונשים אחרים בגלל שזו העמדה עשירית לדין, ונותנים לו גם הצדקה להכנס בהנהלה, ונותנים לו גם הצדקה לכך שהטיעונים שלנו על אכיפה סלקטיבית לא תופסים (כי אף קהל אחר לא שר את זה בתדירות כזאת). אנחנו בסה"כ עוזרים לו להעביר את הדיון המשפטי מהבעייתיות של החוק עצמו לזה שאנחנו לא מכבדים את החוק. אז כן, אנחנו מטומטמים ולא אכפת לנו שאנחנו כאלה. ואנחנו גם מפסידים ולא מסוגלים להודות בזה.
וכן, הטרמינולוגיה הדיכוטומית הזאת של "או ששרים את זה בכל משחק בקולי קולות או שאנחנו מתקפלים כמו חבורת פודלים של שימון" היא בדיוק המאפיין של הטמטום של הקהל שלנו. שום ניסיון לעשות דברים בצורה חכמה או פרקטית אלא כמה שיותר ראש בקיר במשך כמה שיותר זמן, כי אנחנו צודקים וזהו. וזה תמיד בא ביחד עם "אמרנו לכם וגם אמרנו להנהלה והיא מודה". כאילו ההנהלה היא פה איזה גוף נפרד מעולם אחר ולא חלק מאיתנו, והקורבן העיקרי של הסיפור הזה שתקוע בין הפטיש לסדן. כאילו אנחנו לא מעמידים אותה במקום בלתי אפשרי, ולא ממש מעניין אותנו ההשלכות, כי הרי העיקר שאנחנו "צודקים". ואנחנו באמת צודקים. אבל לא רק שאנחנו לא חכמים, אנחנו מאוד מאוד טיפשים.
וכאמור, אני לא אומר שצריך להפסיק לשיר את השיר הזה. אבל יכול להיות שהיום הזה יגיע (לפחות במתכונת הנוכחית). במיוחד אם נמשיך להפסיד את המלחמה הזאת בצורה כל כך מוחצת בכל החזיתות (כולל התקשורתית והמשפטית). וזה מרתיח, ולא צודק, ומעצבן לאללה. אבל יש לנו מאבקים יותר גדולים בליגה הזאת מאשר המאבק הזה, ובשביל להמשיך להאבק אותם אנחנו לא יכולים ללכת כל הדרך אל הקבר על מאבק שכבר הפך לקטנוני ושכרגע אנחנו נוחלים בו תבוסה.
ואחרון חביב, אתה חסיד גדול של כל הטרמינולוגיה הזאת של "אנחנו" מול "הם" שהיא מטופשת ומסוכנת בפני עצמה. אני מדבר פה על הקהל של הפועל (וגם עושה את זה בגוף ראשון) ולא על כל מיני פלגים שהחלטת שאני שייך אליהם באופן די שרירותי. אני עומד ברוב המשחקים עם הגוש ומעודד, אני בעד לקלל את שימון, בכדורגל אני מעל 15 שנים בשער 5 באופן קבוע (לאחרונה הולך פחות), אבל אני חושב שאנחנו מתנהגים באופן טיפשי, אז רגע האם אני "אנחנו" או "הם"? תעזור לי בבקשה כי יש לי כבר משבר זהות.
נדמה לי שאני בן אדם פרטי, אוהד הפועל, עם דיעה. לא כל דבר בחיים צריך לבוא עם פילוג דיכוטומי. אני יודע שאצלנו יש חלקים גדולים שרגילים לראות בשחור ולבן, אל תדבק מהם. והבקשה הזאת תופסת גם לפרביס. אני לא מעוניין לנהל כאן דיון בשם שני פלגים בקהל.