אמיר כתב:
Serp und Molot כתב:
הנחנת היסוד שלך מוטעית. למה אתה או מישהו אחר צריך לעזור להם?
העם אמר את דברו - טוב לנו ואל תפריעו.
הנחת היסוד של שמאל חברתי זה שהמדינה והחברה יכולה וצריכה לעזור לעניים, למקופחים ולדפוקים.
NARKOTIKA כתב:
מי יכול לעזור לאנשים שלא רוצים לעזור לעצמם?
העם אמר את דברו זה אנדרסטייטמנט.
אנחנו מדינה פתוחה תקשורתית. גזען פה הוא גזען כי זה מה שהוא בוחר להיות ולא בגלל שהתקשורת מאכילה אותו גזענות. אין פה תירוצים או הקלות.
השכבות החלשות פה בוחרות פעם אחר פעם באנשים חשוכים, גנבים, פושעים ולוחמי אוליגרכים.
אתה מנסה לשכנע והם דופקים לך "חחחחח רק ביבי" בתגובה.
אף פעם לא לקחתי את הבחירות קשה כמו הפעם.
שיסתדרו פה אנשי הפריפריה, אני אתרכז בעצמי, ואולי תוך כמה שני אתעופף מפה.
העניים לא רוצים לעזור לעצמם זו קראת הקרב של שמרנים\ימנים\אבירי שוק חופשי בכל העולם. תהיה בריא אם אתה רוצה להאמין בזה, רק אל תקרא לעצמך שמאל חברתי.
וזה אגב בולשיט, רובם המכריע של העניים והדפוקים רוצים מאד לעזור לעצמם, ואני חושב ששמאל אמיתי אמור לנסות לעזור להם, אפילו אם הוא חושב שההצבעה שלהם לכנסת היא שגויה.
תחשוב שניה מה אתה בעצם אומר -
אני בעד צימצום פערים חברתיים*
* של כל האנשים שהצביעו שמאלה ליאיר לפיד. אני רוצה לעזור לזוגות צעירים להצליח להגיע לדירה*
* כל עוד שפחות מחמישים אחוזים מהישוב שבו הם גרים הצביע לגוש הימין. ואחרי זה לא מבינים למה בפריפריה (שאגב להפיל את תוצאות הבחירות עליה זה פשוט בולשיט) מסתכלים על השמאל בארץ כמו חבורה של מתנשאים צבועים שלא באמת מתעניינים בשכבות החלשות.
ומה אם אותם אנשים הצביעו לממשלה שמחזיקה מיליוני בני אדם תחת משטר כיבוש, מדכאת אותם ומתעללת בהם, מוענת מהם זכויות אדם בסיסיות והורגת עשרות ומאות מהם בשנה?
מה אם אותם אנשים הצביעו לממשלה שמחזיקה אלפי פליטים במחנות ריכוז?
מה אם אותם אנשים הצביעו לממשלה שמתייחסת לערבים בישראל כאזרחים סוג ב', על כל המשתמע מכך?
מה אם אותם אנשים הצביעו לממשלה שמעבירה ועוד תעביר חוקים גזענים ואנטי-דמוקרטיים?
מה אם בגלל אותם אנשים אני הולך לקבל ממשלה מחרחרת מלחמה שתביא לטילים על האיזור שבו אני גר כמו בקיץ האחרון?
מה אם בגלל אותם אנשים והמלחמות שלהם עשרות חיילים יכולים למות כל רגע?
מה אם אותם אנשים נהרו בהמוניהם בשבוע האחרון של הבחירות אל חיקו של ביבי רק בגלל ההסתה הדוחה שלו נגד שמאלנים וערבים?
ובנוסף לכל הדברים האלה, מה אם בגלל אותם אנשים, גם המצב הכלכלי של מצביעי השמאל והמרכז ימשיך להיות גרוע? אתה יודע, זה לא שהשמאלנים העשירים החליטו מטוב לבם להצביע לשמאל רק כדי לעזור לאותם עניים, ולהם זה בכלל לא משנה. יש עניים, ויש פחות עניים שאולי מצליחים להסתדר, זה לא שהשמאל היה עוזר רק למסכנים בפריפריה.
אז מבחינתי, הרבה הרבה לפני שהם עניים ומקופחים, הם גזענים, פשיסטיים ומחרחרי מלחמה שמתעללים ומדכאים את האוכלוסיות הבאמת עניות ומדוכאות, ובנוסף הורסים כל סיכוי ל-40% האחרים לחיות פה בשלום ובכבוד כלכלי כמו שהיינו רוצים. ולאנשים שאחראיים בהצבעות שלהם לכל הדברים האלה יש לי פחות ופחות אמפתיה. וכמובן שאם השמאל היה בשלטון הוא היה עוזר לכולם (אף אחד לא הציע אחרת), אבל אני מצביע לשמאל בשביל לעזור לאוכלוסיות המדוכאות באמת שחיות תחת השלטון הישראלי, שעוברות סבל והתעללות יומיומיים - והם, בניגוד למסכנים שאתה מדבר עליהם שהולכים ומצביעים ליכוד, לא יכולים להשפיע במאום על החיים שלהם בין אם כי אין להם זכות הצבעה או שיש להם אבל אף אחד לא סופר אותם - ואני גם מצביע בשביל שיהיה כאן יותר טוב עבורי ועבור הסביבה שלי.
דרך אגב, איך בדיוק הייחולים שלך לסנקציות (שאני כמובן מזדהה איתם באופן מלא), מתיישבים עם הדאגה שלך לעניים מצביעי הליכוד?
וכמו שכתבו לך, איך הסנקציות האלה שיפגעו בכלל אזרחי ישראל כולל מצביעי מרצ, יותר הוגנות מהיחס שמופגן פה לתושבי שדרות שכוללים מצביעי מרצ (96 מתוך 10,767 מצביעים. 0.89%)?
ברמה הפרקטית זה לא מוסיף, אבל אני לא חושב שליחס אל המזרחים והפריפריה (היחס בפועל, לא איך שהם תופסים את היחס הזה) קשר יותר מקלוש לתוצאות הבחירות, ואני מסכים עם כל מילה ש-RedWorld כתב בהקשר הזה.
פרח.