pokara כתב:
איזה קטע, יש לנו דיעה שונה

דעתי היא שמעבר לפגיעה במורל הכללי של לוחמי חמאס (וישנה פגיעה גם אם הם לא מראים זאת, בעצם הם עדיין בהכחשה), ישנו סיכוי שזה ירתיע את אחמד בן 1ה16 מלהצטרף לשירותי החמאס (ויכול להיות שלא, אבל להזיק זה בטח לא יזיק).
ומעבר לרשום מעלה, על כל אדם שהחליט שדרך הטרור והפיגועים כנגד ישראל היא דרכו לדעת שהסיכוי שיראה את נכדיו קלוש עד לא קיים במיוחד אצל אחד שהפך את זה לדרך חיים ודמם של ישראלים רבים נמצא על ידו.
למה אתה חושב את זה?
כי לי נראה שלא הצלחת לפגוע ביכולת או המוטיבציה של החמאס לירות על ישראל, נהפוך הוא, אחרי ניסיון החיסול של דף הם ירו עליך שיא של טילים ופצמ"רים, ולא הצלחת לדחוק אותם לעמדה יותר נוחה לך במו"מ, נהפוך הוא, החמאס דורש עכשיו יותר ממה שהוא דרש לפני צוק איתן תמורת הפסקת אש, והעולם פחות בעדך.
ומה זה "להזיק זה בטוח לא יזיק", אפילו אם מתעלמים מכל הילדים שמתו בעזה, מעל 60 יהודים כשרים מתו לך בצוק איתן, אני חושב שאתה צריך להראות השגים טיפה יותר גדולים מעוד פעם מ"למרות שהם לא מפחדים לירות טילים עכשיו, אולי הם יפחדו אחרי שהם יוציאו את העצבים על מוחמד דף".
בוא אני אשאל אותך אחרת, איך אתה מבדיל בין פעולה מוצלחת לבין כזו שלא, הרי אני מנחש שכולנו מסכימים שיש פעולות מסויימות שלא ישיגו כלום, מה המדד שלך שלפיו אתה אומר שצוק איתן הצליח.
כי אם המדד שלך הוא "אולי יש הרתעה למרות שאין הוכחות" אז גם לנגן להם תיסלם בפול וויליום ממחסום ארז אולי יכול להיות להרתיע.
ובטח פחות אנשים ימותו מזה.