תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 21 יוני 2025, 08:23

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 3551 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96 ... 119  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: Re: Re: Re:
הודעהפורסם: 23 אוגוסט 2014, 03:54 
deep red כתב:
teknoboy כתב:
deep red כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
בריאות טובה. חינוך דרעק, פער עצום בין שכר לעלות מחייה, תרבות שלטונית מושחתת. זה בגדול

תתעודד, איכשהו למרות "חינוך דרעק" בוגרי מערכת החינוך הגבוה של ישראל מבוקשים באוניברסיטאות מובילות בעולם, תחרותיים בקבלה למשרות דוקטורנט, פוסט דוק ובהמשך כחברי סגל. זה לא המונים, אבל ביחס לגודל המדינה זה די מרשים. הטובים חוזרים לישראל. יש מסביבי די הרבה חברה שרוצים להמשיך באקדמיה אחרי פוסט דוק במוסדות מובילים ואין להם מקום בארץ, אז הם "נאלצים" להסתפק במשרות באוניברסיטאות כמו אמרי, נורת' ווסטרן, ucsf, wash u, UofC.
מדובר על מדעי המחשב, מח, פיזיקה, מתמטיקה, שלא לדבר על מדעי הרוח.
לא יודע, לא נראה כ"כ רע. והכל במחיר מצחיק. יש מה לשפר, אבל לא הכל רע.

האוניברסיטאות בישראל מדרדרות באופן עקבי כבר כמה שנים בדירוגים למיניהם.

מכיר את הג'ורנאל לפסח "עשרת הטובים ביותר"? הדירוגים האלה על אותו משקל. עניינים של אופנה, כמה אתה קרוב פיזית למרכז וכהנה. תבוא לארה"ב וקנדה ותראה מה חושבים פה על תוצרי מערכת החינוך הישראלית. כיתות גדולות מדי, אין ספק, נימוסים גרועים. אבל יש משהו בתרבות שלנו שגם דוחף את הבוגרים לעשות דברים "לא מקובלים".
ולבלומי: יש לי ידידה שהתחתנה עם אדי (אדולף) ועברה לאוסטריה, גראץ, לטפל ב"נאצים מזדקנים" (הגדרה שלה, רפואה פנימית). אין אנשים בפרוזדור, בדיקות יותר זמינות. היא מספרת על רמת הרפואה בפריפריה שם דברים מזעזעים. כולל זמינות. מה שמשעשע הוא שאני יכול לספר אותו דבר על צפון ארה"ב.
ולגבי תחבורה ציבורית, בארה"ב, מחוץ לערים הגדולות היא לא קיימת ומחוץ לניו יורק מחורבנת. איך היא במקומות שבהם אין כרך של מיליון ומעלה באוסטריה? בבריטניה? זה עניין של כסף ומספרים, זה יגיע.
מצחיק שאני מסנגר ככה כשיש לי עצמי המון ביקורת, רק לא ברור לי למה אנשים מקצינים.

זה באמת דיון מיותר, אבל להסתכל על הסטודנטים כ"תוצרי מערכת חינוך" זה בעייתי גם כי זה מדד מאוד חד ממדי וגם כי כל העניין בבחינת מערכת חינוך כ*מערכת* זה לבחון מאיפה מגיעים אותם "מוצלחים". זה שיש כאן הרבה אנשים "מוצלחים" במונחים של השכלה גבוהה זה כנראה נכון. מה זה אומר ולמה זה קורה זאת שאלה יותר מורכבת. אני מניח שלתרבות שלנו יש חלק משמעותי. לחינוך פחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: Re: Re:
הודעהפורסם: 23 אוגוסט 2014, 03:54 
deep red כתב:
teknoboy כתב:
deep red כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
בריאות טובה. חינוך דרעק, פער עצום בין שכר לעלות מחייה, תרבות שלטונית מושחתת. זה בגדול

תתעודד, איכשהו למרות "חינוך דרעק" בוגרי מערכת החינוך הגבוה של ישראל מבוקשים באוניברסיטאות מובילות בעולם, תחרותיים בקבלה למשרות דוקטורנט, פוסט דוק ובהמשך כחברי סגל. זה לא המונים, אבל ביחס לגודל המדינה זה די מרשים. הטובים חוזרים לישראל. יש מסביבי די הרבה חברה שרוצים להמשיך באקדמיה אחרי פוסט דוק במוסדות מובילים ואין להם מקום בארץ, אז הם "נאלצים" להסתפק במשרות באוניברסיטאות כמו אמרי, נורת' ווסטרן, ucsf, wash u, UofC.
מדובר על מדעי המחשב, מח, פיזיקה, מתמטיקה, שלא לדבר על מדעי הרוח.
לא יודע, לא נראה כ"כ רע. והכל במחיר מצחיק. יש מה לשפר, אבל לא הכל רע.

האוניברסיטאות בישראל מדרדרות באופן עקבי כבר כמה שנים בדירוגים למיניהם.

מכיר את הג'ורנאל לפסח "עשרת הטובים ביותר"? הדירוגים האלה על אותו משקל. עניינים של אופנה, כמה אתה קרוב פיזית למרכז וכהנה. תבוא לארה"ב וקנדה ותראה מה חושבים פה על תוצרי מערכת החינוך הישראלית. כיתות גדולות מדי, אין ספק, נימוסים גרועים. אבל יש משהו בתרבות שלנו שגם דוחף את הבוגרים לעשות דברים "לא מקובלים".
ולבלומי: יש לי ידידה שהתחתנה עם אדי (אדולף) ועברה לאוסטריה, גראץ, לטפל ב"נאצים מזדקנים" (הגדרה שלה, רפואה פנימית). אין אנשים בפרוזדור, בדיקות יותר זמינות. היא מספרת על רמת הרפואה בפריפריה שם דברים מזעזעים. כולל זמינות. מה שמשעשע הוא שאני יכול לספר אותו דבר על צפון ארה"ב.
ולגבי תחבורה ציבורית, בארה"ב, מחוץ לערים הגדולות היא לא קיימת ומחוץ לניו יורק מחורבנת. איך היא במקומות שבהם אין כרך של מיליון ומעלה באוסטריה? בבריטניה? זה עניין של כסף ומספרים, זה יגיע.
מצחיק שאני מסנגר ככה כשיש לי עצמי המון ביקורת, רק לא ברור לי למה אנשים מקצינים.

זה באמת דיון מיותר, אבל להסתכל על הסטודנטים כ"תוצרי מערכת חינוך" זה בעייתי גם כי זה מדד מאוד חד ממדי וגם כי כל העניין בבחינת מערכת חינוך כ*מערכת* זה לבחון מאיפה מגיעים אותם "מוצלחים". זה שיש כאן הרבה אנשים "מוצלחים" במונחים של השכלה גבוהה זה כנראה נכון. מה זה אומר ולמה זה קורה זאת שאלה יותר מורכבת. אני מניח שלתרבות שלנו יש חלק משמעותי. לחינוך פחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: כלגנו״ב ״הסלמה בדרום״/מבצע שקרכלשהו שיביא שקט לחודשיים
הודעהפורסם: 23 אוגוסט 2014, 05:33 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
pokara כתב:
אולי לא הבנתי את כוונתך, אבל אתה מלין על כך שדובר צה"ל תיקן את הטעות שהושמעה קודם לכן לגבי מי משתמש באותו בית ספר שלידו נורו הפצמר"ים?

ברור שלא. אני "שמח לאידם" של הליצנים שהתלהבו מה"ידיעה" המקורית.

לא הייתי מאלה ש"התלהבו" מהידיעה המקורית אבל לא כל כך ברורה לי השמחה מתיקון הטעות.
שהרי גם על פי התיקון הפצמ"ר נורה מבית ספר ולא רק מבית ספר אלא מכזה שמשמש מקלט לאזרחים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אוגוסט 2014, 07:11 
סמל אישי של המשתמש
chimpfive כתב:
אין שם איזה פורום אנטישמים פרוגרסיביים שאתה יכול להצטרף ולהניח לנו לחודש חודשיים? שנים אותם זיוני מוח ממוחזרים.

:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אוגוסט 2014, 07:56 
סמל אישי של המשתמש
הסלע האדום כתב:
teknoboy כתב:
pokara כתב:
אולי לא הבנתי את כוונתך, אבל אתה מלין על כך שדובר צה"ל תיקן את הטעות שהושמעה קודם לכן לגבי מי משתמש באותו בית ספר שלידו נורו הפצמר"ים?

לא הייתי מאלה ש"התלהבו" מהידיעה המקורית אבל לא כל כך ברורה לי השמחה מתיקון הטעות.
שהרי גם על פי התיקון הפצמ"ר נורה מבית ספר ולא רק מבית ספר אלא מכזה שמשמש מקלט לאזרחים.

סלע יקר,
אתה עושה רושם של כותב אינטיליגנט. באמת לא ברור לך ?
השינאה לישראל ולמי שמחזיק ב"דעות הסטנדרטיות" של ישראל מעבירה אותו על דעתו. החמאס במשבר וגם הוא נכנס לכזה.
מה שחשוב שזה לא בית ספר של אונר"א . הרי אם מחר יופצץ ביה"ס הזה ספציפית ויהרגו בו בלתי מעורבים הוא יאשים את ישראל בפשע מלחמה.
כשישראל הפציצה בעבר מסדג , ולא סתם מסגד אלה כזה שבמרתפיו אמל"ח הוא ניזעק. כשנפגע בית כנסת הוא מחכך ידיו בהנאה מרובה . בבחינת שתי ציפורים במכה אחת. גם פגיעה בסוג של "סמל יהודי" וגם עוד כמה פצועים ישראלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: כלגנו״ב ״הסלמה בדרום״/מבצע שקרכלשהו שיביא שקט לחודשיים
הודעהפורסם: 23 אוגוסט 2014, 09:03 
סמל אישי של המשתמש
הסלע האדום כתב:
teknoboy כתב:
pokara כתב:

גם אתה לא הבנת אותי (ועוד אחרי שהסברתי).
הסמיילי המזלזל לא היה קשור לתקרית הירי, כמובן שלא למותו של הילד, ואפילו לא לטעות (שהמשתמש פידל היה כנראה קורא לה "שימוש מניפולטיבי בחצאי אמיתות") של הגורם הצבאי עלום השם, אלא רק לאלה שלעגו לטיעון שטרם נשמע, על פיו יש להטיל ספק בידיעות כאלה (שנמסרו שלא לייחוס וללא בדל ראיה), כנראה מתוך הנחה מוזרה שכל מידע שנמסר בשמו של "גורם בטחוני" הוא סוג של אמת מקודשת. הפעם הכאפה שנתנה להם המציאות לא היתה כואבת, אמנם, אבל היא שיעשעה אותי בכל זאת.

לא שזה ישנה משהו בפעם הבאה שאיזה קצין ינסה להפיץ שמועה כזאת או אחרת, אבל רק בגלל הסיכוי הקלוש שכן, היה שווה להסביר.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אוגוסט 2014, 09:03 
ציטוט:

ולמשפט הסיום שלך: מצטער אם אני מרגיז. תאמין לי שזאת לא כוונתי.
בכל מקרה, אני עדיין לא מצליח להרגיז למה אתם לא מסוגלים לשמוע דעה שהיא לא כמו שלכם, או אפילו תיאור של המצב העובדתי שאין עליו ויכוח בכלל, בלי לחטוף ג'ננה.
אבל אם זה באמת מרגיז עד כדי כך שזה פוגם באיכות חייך, יש בפורום אופציה של נודניקים (שלח פרטית למשתמש Bloodbrother אם אתה צריך הסבר טכני).

הדעה שלך לא היא שמרגיזה אותי. הרטוריקה שלך, חצאי האמיתות, וכמובן זה שאתה מתעקש שאני לא עונה לך לנושא כשאני מנסה להוציא משפט כולל יותר, הוא שמרגיז
אותי. גם התיאורים העובדתיים שלך הם רחוקים מלהיות עובדתיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אוגוסט 2014, 09:10 
אדום נחמד כתב:
fidel כתב:
מה שאני מנסה להגיד זה שאתה מנסה לייצר סימטריה, במקום שהסימטריה לא קיימת.
נוח מאוד ליצור מציאות מדומה שמראה ששני הצדדים זהים במוסריות שלהם,ומגיבים באופן זהה לנעשה.
אני חושב שאנחנו מהותית עולים במוסריות שלנו על ארגון החמא"ס,ולא נוציא להורג משת"פים בככר העיר.
ואני חושב שכאן הכשל שלך בהבנה של הסיטואציה כולה, אתה חושב שהתגובה שלנו להרג זהה לחלוטין לשלהם,
והיא לא, והדוגמה שנתתי היא חיסול המשת"פים.
באופן כללי, אני חושב שאתה נהנה לחלוק עם כולנו חצאי אמיתות, כמו במקרה קווי היסוד של האחדות חמא"ס-רש"פ,
ביטול ההרוגים האזרחים הרבים בעיראק, וגם במקרה הזה, זכותך להתמודד עם המציאות כמו שאתה
רוצה, זכותי לנסות להראות לך הסתכלות יותר רחבה על הדברים.

החמאס "ברברי" יותר, אבל אני לא היית ממהר להכניס פה מושגים כמו מוסר.
כשאתה שולח טון חומר נפץ ממטוס על בית ובו משפחות שלמות + משגר טילים במקרה הטוב ופעיל חמאס במקרה הרע, זה מוסרי יותר?

האם לאכול סטייק במסעדה זה מוסרי יותר מאשר לרצוח פרה?

לאכול סטייק במסעדה זה יותר מוסרי מלרצוח פרה, אתה לא אוכל את כל הפרה...
כשאתה שולח פצצה על בית ממולכד, גם אם הפצצה היתה מדויקת, התוצאות נוראיות.
אתה יכול לא להאמין לזה. אתה יכול לחשוב גם שאנחנו יכולים לשנות את כל העולם.
אני מנקודת מבט של אבא שבקושי מצליח לגרום לילד שלו לצחצח שיניים פעמיים ביום, פחות אופטימי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אוגוסט 2014, 09:13 
סמל אישי של המשתמש
fidel כתב:
ציטוט:

ולמשפט הסיום שלך: מצטער אם אני מרגיז. תאמין לי שזאת לא כוונתי.
בכל מקרה, אני עדיין לא מצליח להרגיז למה אתם לא מסוגלים לשמוע דעה שהיא לא כמו שלכם, או אפילו תיאור של המצב העובדתי שאין עליו ויכוח בכלל, בלי לחטוף ג'ננה.
אבל אם זה באמת מרגיז עד כדי כך שזה פוגם באיכות חייך, יש בפורום אופציה של נודניקים (שלח פרטית למשתמש Bloodbrother אם אתה צריך הסבר טכני).

הדעה שלך לא היא שמרגיזה אותי. הרטוריקה שלך, חצאי האמיתות, וכמובן זה שאתה מתעקש שאני לא עונה לך לנושא כשאני מנסה להוציא משפט כולל יותר, הוא שמרגיז
אותי. גם התיאורים העובדתיים שלך הם רחוקים מלהיות עובדתיים.

אז תהיה גבר ותתגבר על זה, או שתשים אותי בנודניקים אם כל כך קשה לך.

אגב, "התיאור העובדתי" שלך, כאילו אני מרבה לטעות ולהטעות, גם הוא רחוק מהאמת, שלא לומר סילוף מגמתי.
אתה חוזר ומדבר על בטעות עובדתית לא מהותית, כפי שהסברתי כבר באותו דיון, שאינה משנה מאום מבחינת המסקנה שאליה נסיתי לכוון באותה הודעה.
הייתי מצפה ממי שטוען שזו תופעה שיטתית אצלי להביא כמה וכמה דוגמאות, ולפחות אחת מהן חזקה ומוצלחת.

יש שיטענו שהחזרה הרפטטיבית שלך על חצי האמת הזאת היא מניפולציה דמגוגית זולה בשקל שבעים.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אוגוסט 2014, 09:38 
סמל אישי של המשתמש
ציטוט:
ראש הלשכה המדינית של חמאס, חאלד משעל, מודה לראשונה כי אנשי הארגון רצחו את שלושת הנערים גיל-עד שער, נפתלי פרנקל ואייל יפרח. דבריו מגיעים אחרי שביום רביעי, הודה בכיר חמאס סאלח אל-ערורי כי הזרוע הצבאית של הארגון אחראית לפיגוע.

מנהיג חמאס התראיין אמש (שישי) ממושבו בקטאר לעיתונאי מייקל איזקוף מהאתר "יאהו". לדברי משעל, חוטפי הנערים ורוצחיהם אמנם נמנו על חמאס, אך ההנהגה הפוליטית של הארגון, לטענתו, לא הייתה שותפה בסוד הפעולה וכלל לא ידעה עליה. "לא היינו מודעים לכך מראש", הדגיש משעל. "גילינו על הפעולה רק אחר כך, מההודאות שנמסרו לחוקרים בישראל". עם זאת, אמר משעל כי הרצח היה "מעשה לגיטימי נגד הכיבוש הלא-חוקי".

איפה מי שטען החמאס לא קשור לרצח? מעניין לשמוע כעת את תגובתו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אוגוסט 2014, 09:40 
משעל טוען פה שחמאס לא אחראי לרצח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אוגוסט 2014, 09:44 
סמל אישי של המשתמש
zink כתב:

טענה מעניינת.
אם כך, משעל יכול לטעון שכל מעשי הרצח שבוצעו ע"י אנשי חמאס היו (נגיד) ללא ידיעת ההנהגה הפוליטית ואז הוא יוצא נקי?
הוא יכול גם רטרואקטיבית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אוגוסט 2014, 09:45 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
הסלע האדום כתב:
teknoboy כתב:
pokara כתב:

הסמיילי המזלזל לא היה קשור לתקרית הירי, כמובן שלא למותו של הילד, ואפילו לא לטעות של הגורם הצבאי עלום השם, אלא רק לאלה שלעגו לטיעון על פיו יש להטיל ספק בידיעות כאלה (שנמסרו שלא לייחוס וללא בדל ראיה), כנראה מתוך הנחה מוזרה שכל מידע שנמסר בשמו של "גורם בטחוני" הוא סוג של אמת מקודשת. הפעם הכאפה שנתנה להם המציאות לא היתה כואבת, אמנם, אבל היא שיעשעה אותי בכל זאת.

מסכים איתך לגמרי שיש לפקפק בהודעות כאלה, בעיקר כאשר הן נמסרות זמן כל כך קצר אחרי האירוע.
אף פעם לא הבנתי את קוצר הרוח של ה"גורמים" להוציא את המידע. מה הבעיה לחכות יום-יומיים
ולהוציא הודעה מבוססת, אמינה ומגובה בצילומי אוויר שבד"כ צה"ל מצוייד בהם.
מצד שני, אינני מסכים שבמקרה זה "המציאות נתנה להם כאפה". הידיעה שאותו גורם בטחוני נחפז להפיץ
נועדה להראות שהחמאס ביצע שני פשעי מלחמה בפעולה אחת - הרג ילד ישראלי תוך שימוש
באזרחים פלסטינים כמגן אנושי וגרימת סיכון חמור לחייהם.
גם התיקון שהוציאו הבוקר מאשש זאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אוגוסט 2014, 09:46 
לא יודע מה הוא יכול ומה לא. פה הוא טוען שחמאס לא נתן הוראה לחטוף ולרצוח את הילדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אוגוסט 2014, 10:00 
סמל אישי של המשתמש
zink כתב:
לא יודע מה הוא יכול ומה לא. פה הוא טוען שחמאס לא נתן הוראה לחטוף ולרצוח את הילדים.

המשפט הבעייתי בראיון הוא זה:
ציטוט:
עם זאת, אמר משעל כי הרצח היה "מעשה לגיטימי נגד הכיבוש הלא-חוקי".

המעשה הלגיטימי נגד הכיבוש נעשה עשרה ימים לאחת השבעת ממשלת האחדות הפלסטינית.
כמה כותבים בדיון הזה טענו שכחלק מהקמת הממשלה הזאת החמאס חתם על הסכמה להפסיק את מעשי האלימות.
אם ראש החמאס מצדיק עכשיו את הרצח, ניתן להבין עד כמה הייתה רצינית החתימה החמאסית הנ"ל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אוגוסט 2014, 10:04 
סמל אישי של המשתמש
zink כתב:

אוקיי, אני אחדד.
האם לשיטתך חמאס אחראי לרצח רק כשהלשכה המדינית יודעת עליו מראש?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אוגוסט 2014, 10:09 
הסלע האדום כתב:
zink כתב:

המשפט הבעייתי בראיון הוא זה:
ציטוט:
עם זאת, אמר משעל כי הרצח היה "מעשה לגיטימי נגד הכיבוש הלא-חוקי".

המעשה הלגיטימי נגד הכיבוש נעשה עשרה ימים לאחת השבעת ממשלת האחדות הפלסטינית.
כמה כותבים בדיון הזה טענו שכחלק מהקמת הממשלה הזאת החמאס חתם על הסכמה להפסיק את מעשי האלימות.
אם ראש החמאס מצדיק עכשיו את הרצח, ניתן להבין עד כמה הייתה רצינית החתימה החמאסית הנ"ל.

זה מדויק וזו בעיה אחרת. החמאס כנראה לא גוף שמשא ומתן והסכמים איתו הם רעיון חכם. ספר לביבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אוגוסט 2014, 10:11 
dr.avi כתב:
zink כתב:

אוקיי, אני אחדד.
האם לשיטתך חמאס אחראי לרצח רק כשהלשכה המדינית יודעת עליו מראש?

אין לי שיטה, אני לא ראש של זרוע צבאית ולא יודע מי נתן את ההוראה.
ממה שאני מבין חמאס לא אחראי לפיגוע כי מדובר בחוליה עצמאית וסוררת.
מה עם כל הרוצחים אגב? נתפסו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אוגוסט 2014, 10:12 
סמל אישי של המשתמש
dr.avi כתב:
zink כתב:

טענה מעניינת.
אם כך, משעל יכול לטעון שכל מעשי הרצח שבוצעו ע"י אנשי חמאס היו (נגיד) ללא ידיעת ההנהגה הפוליטית ואז הוא יוצא נקי?
הוא יכול גם רטרואקטיבית?

הוא טען בדיוק מה שהיה ידוע כבר חודשיים בערך, התארגנות נקודתית של אנשי חמאס בגדה ולא פעולה שהגיעה מהמפקדים בזרוע הצבאית או המדינית. יש לא מעט דוגמאות של פעולות שבוצעו בהתארגנות נקודתית ע"י אנשי חמאס בגדה (המחבל הבודד) כמו הרצח במחסום תפוח או הרצח בכביש הבקעה. בעזון (כפר חמאסי בין אלפי מנשה לקרני שומרון) זורקים אבנים כמעט מדי יום על רכבים ישראלים בכביש 55, מישהו חשב להבעיר את כל הגדה ואת הרצועה בגלל דבר כזה ? לא, מכילים את האירועים הנקודתיים האלה ומטפלים בהם בלי לתת לזה לזלוג לגזרות אחרות, צה"ל עושה את זה כבר שנים בגדה. במקרה של חטיפת הנערים היתה הוראה שהגיעה מהדרג המדיני אצלנו לא להכיל את האירוע אלא לצאת למבצע גדול עם המון כוחות בידיעה שזה עלול להבעיר את השטח בגדה וברצועה.

מעבר לכך, כשחמאס מתכנן פעולה בסדר גודל כזה,הוכח כבר שלארגון הטרור הזה אין בעיה לקחת אחריות או יותר נכון לקחת קרדיט על פעולה כזו כדי להראות לעם שלהם ולספונסרים שלהם שהם מכים באויב הציוני. הם לא לקחו אחריות על הפעולה הזו כי היא לא הגיעה מההנהגה שלהם או מהמפקדים בשטח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אוגוסט 2014, 10:18 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:
dr.avi כתב:
zink כתב:

טענה מעניינת.
הוא יכול גם רטרואקטיבית?

הוא טען בדיוק מה שהיה ידוע כבר חודשיים בערך, התארגנות נקודתית של אנשי חמאס בגדה ולא פעולה שהגיעה מהמפקדים בזרוע הצבאית או המדינית. יש לא מעט דוגמאות של פעולות שבוצעו בהתארגנות נקודתית ע"י אנשי חמאס בגדה (המחבל הבודד) כמו הרצח במחסום תפוח או הרצח בכביש הבקעה. בעזון (כפר חמאסי בין אלפי מנשה לקרני שומרון) זורקים אבנים כמעט מדי יום על רכבים ישראלים בכביש 55, מישהו חשב להבעיר את כל הגדה ואת הרצועה בגלל דבר כזה ? לא, מכילים את האירועים הנקודתיים האלה ומטפלים בהם בלי לתת לזה לזלוג לגזרות אחרות, צה"ל עושה את זה כבר שנים בגדה. במקרה של חטיפת הנערים היתה הוראה שהגיעה מהדרג המדיני אצלנו לא להכיל את האירוע אלא לצאת למבצע גדול עם המון כוחות בידיעה שזה עלול להבעיר את השטח בגדה וברצועה.

מעבר לכך, כשחמאס מתכנן פעולה בסדר גודל כזה,הוכח כבר שלארגון הטרור הזה אין בעיה לקחת אחריות או יותר נכון לקחת קרדיט על פעולה כזו כדי להראות לעם שלהם ולספונסרים שלהם שהם מכים באויב הציוני. הם לא לקחו אחריות על הפעולה הזו כי היא לא הגיעה מההנהגה שלהם או מהמפקדים בשטח.

ציטוט:
בכיר חמאס סאלח אל-ערורי הודה כי הזרוע הצבאית של הארגון אחראית לפיגוע.

באמת צריך יותר מזה?

חוץ מזה ממתי כל מה שמשעל אומר זה קדוש?
אולי ידעו על החטיפה ובגלל סופה הטראגי משעל מנסה להתנער ממנה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אוגוסט 2014, 10:24 
אם ממילא אתה מניח שמשעל שקרן ושהוא ידע אז בשביל מה ההתפלפלות הזו שלך ומה הנסיון לשכנע אחרים.
שכל אחד יחשוב מה שבא לו.
מה שברור זה שאנחנו בישראל אחראים להבערת השטח באותה מידה אם לא יותר מהחמאס. היה ברור שהולכים להסלמה מול החמאס ברגע שנכנסנו לגדה. לגיטימי לחלוטין אם יודעים מה עושים, אגב.
רק פעם הבאה שיגידו לך שפני ישראל לשלום אל תאמין כל כך מהר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 23 אוגוסט 2014, 10:26 
מה לא ברור? בוחנים את הדברים ומתייחסים רק למה שמתאים לאג'נדה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אוגוסט 2014, 10:27 
סמל אישי של המשתמש
לא נותן להם הנחות, הם חבורה של חלאות (במיוחד משעל) שמקריבים את העם שלהם על מאבק שאין להם סיכוי לנצח בו בצורה צבאית רק כדי לקבל עוד כסף ועוד סיוע מהספונסרים שלהם שחלקו בכלל לא מגיע למי שהוא אמור להגיע.
במקרה הספציפי הזה, כל מי שהתבטא עד עכשיו אמר שהפעולה הזו לא בוצעה בהוראה של הזרוע המדינית או הצבאית ושל המפקדים בשטח. לחמאס בגדה יש מפקדים לכל אזור, אני מניח שישראל יודעת בדיוק מי הם ואין פעולה בסדר גודל כזה שיוצאת לפועל בלי הידיעה שלהם. אחרי שנודע על החטיפה נכנסנו ללב רמאללה וחברון והוצאנו משם את אנשי החמאס הבכירים לחקירה. אף אחד מהם לא ידע על ההתארגנות הזו. אז אם המפקדים בשטח לא ידעו, נראה לך שמשעל או הבכירים ברצועה ידעו על זה ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אוגוסט 2014, 10:36 
סמל אישי של המשתמש
ציטוט:
כוחות מיחידת ימ"מ בשיתוף שירות הביטחון הכללי עצרו לאחרונה בשכונת שועפאט שבמזרח ירושלים את חוסאם אל-קוואסמה, שנחשב למפקד החוליה שחטפה את שלושת הנערים. אל-קוואסמה נחקר והודה במיוחס לו. גורמי ביטחון פלסטיניים מסרו לוואלה! חדשות כי לאל-קוואסמה, תושב חברון, יש אח פעיל חמאס, ששוחרר במהלך עסקת שליט וגורש לרצועת עזה. לטענת הגורמים הפלסטיניים, אין ספק כי פקודת החטיפה ניתנה בהכוונת הנהגת חמאס בעזה ובחו"ל. קבוצת משוחררי שליט השוהה בעזה פועלת תחת חסותו של שר הפנים הפלסטיני לשעבר, פתחי חמאד. יחד עם בכיר חמאס באנקרה, סאלח אל-ערורי, הם אחראים לתכנון של עשרות ניסיונות פיגועים ברחבי הגדה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אוגוסט 2014, 10:37 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:
dr.avi כתב:
zink כתב:

טענה מעניינת.
הוא יכול גם רטרואקטיבית?

הוא טען בדיוק מה שהיה ידוע כבר חודשיים בערך, התארגנות נקודתית של אנשי חמאס בגדה ולא פעולה שהגיעה מהמפקדים בזרוע הצבאית או המדינית.

גם זה עדיין לא ברור. לטענת המדינה זה היה מורכב יותר והייתה מעורבות עזתית בפיגוע הזה.
http://www.haaretz.co.il/news/law/1.2398191
בקיצור, בפרשה זאת רב הנסתר על הגלוי ואני מניח שבעתיד היא תפוענח במלואה.

(אגב, בערוץ הראשון דיברו קודם על צעיר חרדי שנעלם בירושלים וביקשו את עזרת הציבור בחיפושים.
אני לא רואה לזה אזכור בשום מקום אז אולי זה כבר נגמר בטוב. נקווה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אוגוסט 2014, 10:39 
סמל אישי של המשתמש
zink כתב:
אם ממילא אתה מניח שמשעל שקרן ושהוא ידע אז בשביל מה ההתפלפלות הזו שלך ומה הנסיון לשכנע אחרים.
שכל אחד יחשוב מה שבא לו.
מה שברור זה שאנחנו בישראל אחראים להבערת השטח באותה מידה אם לא יותר מהחמאס. היה ברור שהולכים להסלמה מול החמאס ברגע שנכנסנו לגדה. לגיטימי לחלוטין אם יודעים מה עושים, אגב.
רק פעם הבאה שיגידו לך שפני ישראל לשלום אל תאמין כל כך מהר.

אני כבר מזמן נואשתי מלשכנע.
נותר לי רק להעמיד דברים על דיוקם ושכל אחד ייקח מזה מה שנראה לו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אוגוסט 2014, 11:08 
סמל אישי של המשתמש
זה לא עניין של לשכנע כמו שזה לנסות וליישר את המציאות לפי האג'נדה.
להיתלות בכך שחמאס לא לקח אחריות כי זה היה זמן קצר אחרי החתימה על ממשלת האחדות זה משעשע כי כשהנהגת חמאס רוצה לעשות משהו אז ממש מעניין אותם הסכמים בכתב או בעל פה, הם יקחו אחריות ויתרברבו על הפעולה הזו. תמיד אפשר להאשים את התוקפנות של האויב הציוני.
זה לא הדין במקרה הזה והציטוט שהבאת רק מוכיח את זה (גורמים פלסטיניים זה הכי טוב שינון מגל יכל לעשות ?) כי כשתפסו את מי שתיכנן את החטיפה התברר שאף אחד בהנהגת הארגון או מהמפקדים בשטח לא ידע על זה ואם הוא קיבל סיוע אז זה סיוע נקודתי שקורה כמעט כל יום ובכל מחסום שהם מנסים להעביר כסף ואמל"ח בין הרצועה לגדה.
אם אתה ממש רוצה להחמיר, אל תאמין לאף מילה שנאמרה מהצד הישראלי ומהצד של החמאס, תסתכל על דפוס ההתנהגות של החמאס לפני ואחרי הפעולה. אם הם היו אחראים לזה, לא נראה לך סביר שהם היו לוקחים אחריות ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אוגוסט 2014, 11:40 
סמל אישי של המשתמש
dr.avi כתב:

אני כבר מזמן נואשתי מלשכנע.
נותר לי רק להעמיד דברים על דיוקם ושכל אחד ייקח מזה מה שנראה לו.

התבגרת ידידי.
הויכוח חסר טעם. צריך לרשום את דעתך וכאן לעצור.
לאלוף במילואים יש אג'נדה והוא יטבל את דבריו כאן בשקרים . הוא יכתוב כאן כמו איזה איש שב"כ שפעיל כיום בשטחים שיודע איך עובדים כיום תאי החמאס בשטחים.
הוא לא יבחל בלנצל דם של נערים כדי לנגח את ביבי , ( שגם בעיני הוא טיפוס מאוס).
כל הזמן ידבר על אג'נדות של אחרים ( כאילו שאג'נדה זה דבר פסול) כאילו שהאג'נדה שלו קדושה. כמובן שימוש בשקרים לגיטימית. בדיוק כמו של החברים בחמאס.
זה היה הסיגנון בפורום וכך הוא כיום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 23 אוגוסט 2014, 11:45 
מי היה מאמין...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אוגוסט 2014, 12:11 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:
זה לא עניין של לשכנע כמו שזה לנסות וליישר את המציאות לפי האג'נדה.
להיתלות בכך שחמאס לא לקח אחריות כי זה היה זמן קצר אחרי החתימה על ממשלת האחדות זה משעשע כי כשהנהגת חמאס רוצה לעשות משהו אז ממש מעניין אותם הסכמים בכתב או בעל פה, הם יקחו אחריות ויתרברבו על הפעולה הזו. תמיד אפשר להאשים את התוקפנות של האויב הציוני.
זה לא הדין במקרה הזה והציטוט שהבאת רק מוכיח את זה (גורמים פלסטיניים זה הכי טוב שינון מגל יכל לעשות ?) כי כשתפסו את מי שתיכנן את החטיפה התברר שאף אחד בהנהגת הארגון או מהמפקדים בשטח לא ידע על זה ואם הוא קיבל סיוע אז זה סיוע נקודתי שקורה כמעט כל יום ובכל מחסום שהם מנסים להעביר כסף ואמל"ח בין הרצועה לגדה.
אם אתה ממש רוצה להחמיר, אל תאמין לאף מילה שנאמרה מהצד הישראלי ומהצד של החמאס, תסתכל על דפוס ההתנהגות של החמאס לפני ואחרי הפעולה. אם הם היו אחראים לזה, לא נראה לך סביר שהם היו לוקחים אחריות ?

תקרא לזה אג'נדה אבל לא מעניין אותי להבין את החמאס.
את הרצח ביצעו אנשי חמאס ומבחינתי החמאס אחראים לזה. נקודה.
שילמדו להשתלט על האנשים שלהם ולא לגלגל עיניים לשמיים אחרי שהם רוצחים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 3551 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96 ... 119  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: