deep red כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
בריאות טובה. חינוך דרעק, פער עצום בין שכר לעלות מחייה, תרבות שלטונית מושחתת. זה בגדול
תתעודד, איכשהו למרות "חינוך דרעק" בוגרי מערכת החינוך הגבוה של ישראל מבוקשים באוניברסיטאות מובילות בעולם, תחרותיים בקבלה למשרות דוקטורנט, פוסט דוק ובהמשך כחברי סגל. זה לא המונים, אבל ביחס לגודל המדינה זה די מרשים. הטובים חוזרים לישראל. יש מסביבי די הרבה חברה שרוצים להמשיך באקדמיה אחרי פוסט דוק במוסדות מובילים ואין להם מקום בארץ, אז הם "נאלצים" להסתפק במשרות באוניברסיטאות כמו אמרי, נורת' ווסטרן, ucsf, wash u, UofC.
מדובר על מדעי המחשב, מח, פיזיקה, מתמטיקה, שלא לדבר על מדעי הרוח.
לא יודע, לא נראה כ"כ רע. והכל במחיר מצחיק. יש מה לשפר, אבל לא הכל רע.
הערה קטנה לגבי ההשוואה בין מערכות הבריאות:
בעשור האחרון יצא לי לראות את ההבדלים, ממקור ראשון ולחוות אותם על בשרי.
אני מאוד מעריך את רמת הרופאים בישראל, אבל ליבי איתם ועם החולים, שהם צריכים לטפל בהם.
התנאים שמקבל החולה במרכז אירופה, בלי ביטוחים פרטיים, הוא בכמה רמות מעל למקובל בארץ.
בזמנו פרטתי נתונים על הנושא, באשכול אחר.
תאמין לי, מלבד רמת הרופאים, אין בכלל מקום להשוואה.
מערכת החינוך:
תתחיל מזה שבכיתה ממוצעת בארץ יילמדו פחות מ- 30 ילדים בכיתה. כמות שכל מי שאני מכיר פה, לא מאמין לי.
זה שהרבה מקבלים משרות בחו"ל, זה למרות מערכת החינוך, ולא בזכותה.
תראה את ההבדלים בארץ בהשגיות, בין האוכלוסיות השונות ובין הערים לפריפריה. שמיים וארץ.
הלוואי שהילדים בארץ יקבלו את התנאים, שכל ילד, ולא משנה מאיזה עיר/כפר/מעמד כלכלי הוריו/מוצא/מין/דת הוא/היא שייכים, מקבל פה.
תחבורה ציבורית:
בו נתחיל מהנקודה, שהיא תהייה נגישה לכולם, 7 ימים בשבוע, במחיר נורמלי (אוטובוסים ורכבות)
אני נוסע ב- 1 יורו ליום, בכל אמצעי התחבורה הקיימים (רכבות תחתית/עילית, חשמליות ואוטובוסים).
אז נכון, אני מתגורר במקום שהוא בשנים האחרונות בכל סקר, בחמישיה הפותחת, אז זה לא ממש פייר.
אני אבל נחשפתי לעוד מספיק מקומות ביבשת, שהם לא באותה רמה, אבל עדיין יש לישראל, הרבה מה לשפר, על מנת להגיע אליהן.
בסופו של יום, זה החלטות פוליטיות על תקציבים.
זה לא רק תקציב הביטחון הקדוש. זה עוד הרבה כסף, שבמקום להגיע למקומות, שישפרו את החיים בארץ לכלל התושבים, הם מועברים למגזרים של המקורבים.
שיהיה לכולם ערב אדום נפלא, נעים ו- שקט א.ב.