ערן כתב:
אני חושב שחיילים שבויים זה חלק (נוראי) ממלחמה. לא מבין מה השתנה מכל מלחמות ישראל, בהן נפלו עשרות שבויים, שפתאום עברנו לטבוח באזרחים כדי למנוע מהשבוי ומחוטפיו לצאת חיים מהסיפור. כלומר, אני מבין מה השתנה, אתם כנראה לא.
ערן, זו ראייה מעט חד מימדית, לא? כלומר, זה הדבר היחיד שהשתנה?
לא היו לנו מלחמות מהסוג הזה מעולם - כלומר מלחמות בהם אנחנו כל כך חזקים יותר, וצריכים לרסן את עצמינו בכל צעד.
מה שקרה באותו אירוע הוא שישראל אמרה "נקודתית, פה, אני לא מוכנה לרסן את עצמי בכלל. יהיה המחיר אשר יהיה". (עזוב לרגע את עניין הנקודתית).
אתה כל כך בטוח שישראל (כמדיניות או כפקודות בשטח) לא התנהגו כך גם בעבר? אתה משווה בין סיטואציה של נפילת שבויים - נגיד כוח צהל שכותר ואין לו סיוע, אז כולם הולכים עייפים לשבי לבין חטיפה? בחטיפה צה"ל עומד על הרגליים, עם כוח אש מלא. אתה בטוח שצה"ל לא היה מגיב גם לסיטואציה של נפילה בשבי לו יכל?
אל תשכח יש הבדל מוסרי גם בין שבי לבין חטיפה - נפילה בשבי היא פעולה מוסרית של האויב. בדר"כ מדובר בכוח כנוע.
חטיפה היא פעולה פחות מוסרית, היא הרי לא נועדה לחוס על הנכנעים. אין צבא שחוטף חיילים, יש צבא שמכניע חיילים.
אין לי בעייה עקרונית עם ניסיונות החטיפה של החמאס, מבחינתם זה הגיוני לחלוטין, אבל זה המחיר (שתמיד ישלמו) כשמנסים לחטוף חיילים לצבא כשיר וכוחני, זה סיכון גבוה יותר.
(עכשיו כשאני אומר זה המחיר, אני לא בהכרח מצדיק את המחיר במקרה זה בפועל, אני רק טוען שבניגוד לסיטאוציה של שבי, יש הבדל ענק ביכולת וברצון הצבא לעצור את הפעולה).