teknoboy כתב:
joshsoos כתב:
teknoboy כתב:
בר קולמוסא כתב:
19,
לאף אחד פה אין ספק שהם לא ישלימו עם כלא משודרג.
ברור לכולם פה שלפלסטנאים מגיע בצדק לחיות חיים נוחים וחופשיים, בדיוק כמו שאנחנו חיים.
אני שואל ברצינות - האם לא ברור לך (ולהם) שבעזרת מהלך מדיני הם ישיגו הרבה יותר?
אם אני היום יו״ר הרשות (ובהנחה שגם עזה תחת מרותי) האם לא יהיה לי יותר קל להשיג הישגים בדרכים של שלום?
הרי במשא ומתן ישראל תעמוד תחת לחצים אדירים - סנקציות, חרמות וכולי.
לישראל אין פריוויליגיה לסרב לתהליך מדיני. ההצדקה היחידה שיש לישראל לשמור על המצור היא החמאס ומעשיו, וכל סבב כזה מחזק את הלגיטימציה.
אז למה להם לעזאזל להמשיך?
עזוב את חוסר האמון והפחד, גם הישגים קטנים הם לא משיגים ככה.
ברור שהדרך להגיע לשם היא להושיט יד לשלום.
אבל כשהם מושיטים יד לשלום וחותמים עם ישראל על הסכם, באופן שיטתי ועקבי ישראל מפירה אותו (רק כדי לסבר את האוזן, הדוגמה האחרונה היא כמובן הפעימה הרביעית של שחרור האסירים, שהמדינה התחייבה עליו אבל לא טרחה לקיים. אגב, זה היה אחד המהלכים שהובילו לעימות הנוכחי, למי שעדיין מתעקש להפיל מאה אחוז מהאחריות על חמאס).
כמה חבל שהעובדות לא מסתדרות עם השנאה הפתולוגית האנטי ישראלית שלך. שום דבר שהוביל לעימות הנוכחי לא קשור לישראל.
כמה עובדות שכנראה נשמטו מזכרונך:
משך חודשים ישראל לא העבירה לעזה את הכספים שהיתה אמורה להעביר, עד כדי כך ששלטון החמאס כמעט התמוטט (טוב או רע אני לא יודע, אבל אין ספק שזה אחד הדברים שהובילו למצב הנוכחי).
ישראל הפרה את ההסכם שהביא לשחרורו של גלעד שליט (סירבה לשחרר את האסירים שנכללו בפעימה הרביעית).
לסבב הלחימה הנוכחי יצאה הממשלה בתירוץ שקרי של חיפוש אחר הנערים שנחטפו.
ישראל הכניסה את עזה למעגל האש כבר בימים הראשונים של "המבצע להשבת הנערים החטופים בחברון" בתירוץ שאם רק נכה את החמאס הרי שמייד הנערים יוחזרו.
שים לב שבלי לחפש בגוגל מצאתי לך ארבעה דברים מאוד חשובים שישראל עשתה שהובילו במישרין למצב הנוכחי.
ובנוסף, את השנאה הפתולוגית שלך לעולם אתה יכול לדחוף למקום שהשמש לא זורחת בו, ואת הטינה שלך אליי שמור בבקשה בלב, או שתבטא אותה בשנינויות החביבות על כולנו. סתם שפיכת ארס לא הולמת אותך.
רגע, איפה הלינקים? אתה כל כך שקוע בנסיון הפאתטי להאשים בכל דבר את ישראל מתוך השנאה היוקדת והפתולוגית, שהעובדות הכה פשוטות כאילו 'נעלמו' מעיניך.
חמאס חנוק לחלוטין, הרשות היא זו שחנקה אותו כשלא העבירה לו כספים לתשלום משכורות ל'עובדים' שלו, מצרים פוצצה לו מספר עצום של מנהרות וסגרה לחלוטין את מעבר רפיח. מה עושה ארגון על סף התמוטטות? כמו אדם שחייב כספים, נואש ומחפש דרך מילוט דרך פשע ובמקרה שלו טילים. רק מה, על מי הוא יירה את הטילים שלו, מצרים? הוא יודע מה מחכה לו במקרה הזה. אבו מאזן? נו באמת. מזל שיש את ישראל, זו היחידה שגם אשכרה מכניסה לו ציוד ואוכל ותרופות. דרכנו הוא חיפש, וגם מצא, את הפתרון.
תחפש קצת יותר בגוגל שלך, בטוח שתמצא לינקים קצת פחות גדעון לויים שיגלו לך את האמת הנורא פשוטה כאן.
ובחייאת חומד, איזו שנאה אליך ואיזה נעליים

הדבר היחיד שאתה מעורר זה פיהוקים מרוב הטרחנות הבלתי נלאית שלך, אבל אם זה הולך מתוך שנאה אנטישמית, ומגעגע מתןך שנאה אנטישמית, זו שנאה אנטישמית.