19 כתב:
מעדיף כמה שנים של חרם וסנקציות, על האופציות האחרות (כל שנתיים שלוש סבב של כמה עשרות/מאות הרוגים או מדינה אחת דו לאומית).
לא רואה פתרון אחר.
אם לא יזוז כלום אחרי כמה שנות חרם, מקסימום אני חותך לאירופה ומספר לעצמי את הסיפור שלימדו אותי פה, שמי שמצביע לממשלה הזו ומעלה אותה לשלטון, אז מגיע לו.
מעבר לכך שאני נגד חרם על ישראל היות ואני חלק מהמדינה הזאת (וגם אם יש לי הרבה הסתייגיות וטענות למנהיגיה ומהלכיה, זאת עדיין אותה מדינה שמעניקה לי ולמשפחתי ביטחון אישי ובטחון ורווחה כלכלית),
אני גם לא כל כך בטוח שרבים יראו בממשלה הקיימת את זו שאחראית לירידה ברמת החיים והקשיים שיגרמו מכך, אלא יעדיפו להאשים את העולם באנטישמיות (בסך הכל רוב מצביעי הליכוד לאורך השנים היו האוכלוסיות היותר חלשות (שבמילא מצבם לא יכול להיות רע יותר) ואלו של בנט מונעים מאידאולוגיה דתית שבעיקרון חזקה מהרצון לרווחה).
וגם אם תושבי הבועה במרכז שחייהם מאוד יפגעו בעקבות כזה מהלך, יצליחו לשכנע את אלה הרשומים מעלה וכולם ביחד יצביעו לשמאל, אני ממש לא רואה מנהיג כזה במחנה השמאל שבכלל מסוגל להוביל תהליך שלום אמיתי.
(ולפני כל זה, אני בטח לא רואה את הצד השני (חמאס) בכלל שואף לכזה הסכם כשברקע חרם על ישראל, בטח כשהוא רואה מהצד כיצד הפערים בינו לבין ישראל מצטמצמים (היות והחמאס ימשיך לקבל את הכספים שלו מהפטרוניות הערביות ואותנו יחנקו כלכלית), אלא יעדיף למשוך את הזמן ולתת לישראל לגסוס לתוך עצמה.