20 כתב:
אחד עם כיפה כתב:
teknoboy כתב:
אחד עם כיפה כתב:
אבל זה הכרחי לביטחון שלי.
המחשבה שרק שליטה בעם אחר תביא לך ביטחון היא בדיוק הסיבה לכך שאין לך ביטחון, ובנוסף אתה גם מקבל בונוס - אתה וילדיך תחיו כל חייכם על החרב.
הלוואי שזה לא היה המצב. הלוואי שאם הפלסטינים היו מקבלים עצמאות הם היו שכנים טובים שלנו. הלוואי שלא נצטרך לחיות על החרב. הלוואי שלא נצטרך להתגייס לצבא.
אולי באמת בהקשרים היסטורים וחברתיים אחרים האיסלמיסטים הקיצוניים יכולים להרפות. לצערי, לא רואה את זה באופק. אני לא מתנגד אידיאולוגית לפיתרון שהצעת, אני פשוט חושב שזה נאיבי מאוד.
אני מסכים איתך שזה נאיבי מאוד להאמין שאם רק נציע את ההצעה הנכונה אז יהיה פה שלום שלווה מנוחה ונחלה.
אני לא בטוח בכלל שאם ניסוג חד צדדית מהשטחים יהיה פה יותר טוב מבחינה בטחונית. יכול להיות שכן והפלסטינים יתמקדו אז בבניית המדינה שלהם, אבל גם יש סיכוי לא רע שלא.
אני די בטוח מה יקרה אם נישאר בשטחים - מדינת אפרטהייד / מדינה דו לאומית; בידוד בינלאומי גובר; פגיעה אנושה באינטרסים הבטחוניים של ישראל; סופה של הציונות.
לפיכך האופציה הראשונה עדיפה בעיני וצריך לעשות אותה נכון.
כמה זמן אתה חושב שהגדה תישאר שקטה יחסית? שנה? חמש שנים? עשר שנים? שלושים שנה?
כמה זמן אתה חושב שישראל תוכל או ראוי להמשיך להחזיק בשטחים כ"בעיה זמנית שממתינה לפתרון" עם שני מיליון אנשים בלי זכויות? עוד עשר שנים? עשרים שנה? חמישים שנה?
נסיגה חד צדדית היא לא תכנית מדינית בשיתוף פעולה עם הפלשתינאים ולכן אין שום סיבה שהם יגיבו עליה בצורה שתתאם את הציפיות שלך כאחד שרואה את עצמו עושה להם טובה.
היה אפשר לחשוב שהלקח של עזה אמור להילמד במיוחד עכשיו כשיש מבצע בעזה אבל כנראה שיהודים באמת לא מסוגלים ללמוד אפילו מטעויות שלהם.
אם אתה נסוג, גם בצורה חד צדדית, אתה צריך לתת לפלשתינאים משהו לעבוד איתו. נסיגה כזאת לא תוכל להיות מלווה בשליטה ישראלית על כל המעברים וגם צריכה לספק להם אפשרות ייצוא ויבוא וחופש תנועה (שלפחות בגלל הגאוגרפיה של הגדה זה יצטרך להיות או דרך ישראל נמלים ובן גוריון או דרך ירדן עקבה/אילת ועמאן או גם וגם), אחרת גם בגדה אתה תשיג בדיוק מה שהשגת בעזה ואת זה אף אחד לא רוצה.
עוד פעם - היה עדיף להגיע להסכם. אני לא חושב שהסכם אפשרי. אין לי ציפיות שהפלסטינים יכתתו חרבותיהם לאתים. יכול להיות שבטחונית יהיה יותר גרוע מאשר לפני הנסיגה. בכל מקרה זה עדיף על פני מדינה דו לאומית / מדינת אפרטהייד שלשם נגיע.
ברור שישראל לא יכולה לשלוט במעברים. אתה מכיר מדינה ששולטת במעברים של מדינה אחרת? רצוי שהגבול של הגדה עם ירדן יהיה פתוח למעבר סחורות, אבל זה לא יכול להיות תלוי בנו.