shlomi1100 כתב:
להפועל יש משבר זהות חמור לאחרונה.
ההתנהלות של המועדון כזאת רעה וגורמת לי לחשוב ברצינות על לא לעשות מנוי לראשונה אחרי 20 שנה.
אני באמת שואל, אותם אוהדים שרצים עכשיו לעשות מנוי, למה אתם עושים? מה מניע אתכם? אני אישית כבר שבור מהמצב ורוצה שהעונה תסתיים לפני שהתחילה
שאלת ואני אענה.
להפועל יש משבר זהות מאז שאני אוהד אותה, מעולם לא היה שקט, או יותר נכון שקט לאורך זמן מבחינה ניהולית. אבל אני לא אוהד את הנהלות הפועל, אני אוהד את הפועל, כמובן שאני מייחל ליום שנפסיק להתעסק בטיב הניהול במועדון ושיבוא מישהו מספיק רציני ויבין את הפוטנציאל שטמון בקבוצה הזאת, באוהדים שלה, בנוף השונה (והוא באמת שונה) מבחינת מרקם האנשים שאוהדים אותה, ושום ארגון אוהדים לא יכול לפגוע בה, וזה לא נאמר מתוך איזה "אני מאשים" כי אני חושב שבטוטאל גוף האוהדים עושה טוב להפועל על אף שלפעמים הוא מועד קצת, שורה תחתונה אלה שמשוייכים אליו באמת אוהבים את הפועל ולא כמו שיש הטוענים שהם אוהדים את עצמם.
אני עושה מנוי כי אני יודע שאין לי אופציה אחרת, לא משנה מה המצב ויתרה מכך בתקופה שאתה יודע שהולכת להיות זיפת, אני מרגיש צורך להיות שם, לעמוד מול היריבים הספורטיבים שלנו (גם אם זה יעלה לי בהשפלות) ולהגיד להם הנני - עם הפועל חי ! וזה ממש לא משנה מה המצב של קבוצתי, זוהי קבוצתי.
אני שבור כמו רבים, אני ממש לא חושב שאני שונה מאף אחד, אני גם לא מסיונר ולא אנסה לשכנע אחרים לעשות מנוי כי אני יכול להבין את תחושתם שהם לא רוצים להזין את החבורה שמנהלת כרגע את הפועל ובונה על כספם, אני אוהד, אני אשים את הכסף, גם אם זה רק בשביל שהם יוכלו לקנות לעצמם מקום ביציע הכבוד מבלי להבין את גודל האחריות שיש להם לקהל אוהדי הקבוצה.
אין פה רציונאליות בעולם של אהדה לקבוצת כדורגל, זה הכי אמוציונלי ואני אוהב את הפועל ודווקא עכשיו אני לא יכול לנטוש אותה, בשנות ה-90 היה בי כעס עצום כלפי כל האוהדים שהדירו את רגלם מבלומפילד רק בגלל שחשבו שזה מה שיביא את השינוי, דה פקטו הם חזרו שניה לפני שהפועל נאבקה על הירידה ואחרי זה באו העונות הטובות.
לפעמים צריך לדעת לבלוע רוק ולסחוב קדימה, גם אם אנחנו מלאים בהאשמות שהם צודקות מבחינתו (והם צודקות), תנו להם להרגיש מגוחכים ופתטים (כי זה מה שהם), אני רוצה לעודד את הפועל, להיות שם לצידה גם בטוב וגם ברע, וזה יהיה אם אני אעשה מנוי וגם אם אני לא אעשה מנוי, נהפוכו - מנוי רק מקל לי על ההוצאות המטורפות שגם ככה יש לי מסביב להתמכרות הזאת (אבסורד, אבל נכון).
בברכת רק הפועל !
גם כשקשה