zink כתב:
סומך כתב:
אני רק שאלה.
יש משהו שאני לא מבין
מספרים שההחלטה שאין מנוס מפעילות קרקעית, שבעצם נכפית עלינו, הגיעה אחרי שהדרג הצבאי והמדיני הבינו שיש מנהרות שיוצאות מעזה לתוך ישראל. וזה איום אסטרטגי והפתעה גמורה וזה.
עכשיו, אני זוכר שגלעד שליט נחטף תוך שימוש במנהרה שכזו.
אז זה לא איזה הפתעה שהם יכולים לעשות את זה.
ובצהל לא חשבו שיש עוד מנהרות? ברצינות?
כי אם זה עבד לחמאס פעם אחת אז הם יוותרו על זה?
ועוד אני נזכר, שבכלל כל המבצע התחיל כשגילו מנהרה אחת ענקית ליד כרם שלום. וזה היה חמישה ימים לפני צוק איתן (אני לא יודע מה התחיל קודם, חשיפת המנהרה או החרפת ירי הטילים...)
אני לא טוען שהמנהרות האלו לא מהוות בעיה חמורה מאוד מאוד, אני רק חושב שיש פה קאזוס בלי.
כל כך קל לשקר לאנשים. כמו עם המבצע להשבת החטופים. לא שאני מבין למה מנסים בכלל, הציבור מספיק מוסת גם כך.
אשכרה, כל מה שצריך זה להגיד "[שם עצם] הטרור" בשביל לצאת למלחמה.
אין לי מושג עד כמה מנהרות הטרור האלו הן סיכון בטחוני לישראל (אני מנחש שהיה עדיף אם הן לא היו), אבל להגיד שבגלל זה אתה עכשיו בעזה?
הרי בהתחלה יצאנו למבצע בגלל הרצח בגדה, אז מה? לפני זה מנהרות הטרור לא היו איום קיומי?
ואח"כ בגלל הטילים, וארה"ב לא הייתי מוכנה שקנדה תירה עליה (למה זה תמיד מקסיקו שיורה טילים על ארה"ב?), אז מה? אם החמאס לא היה יורה על אשדוד אז מנהרות הטרור לא היו איום קיומי?
ואח"כ אנחנו בכלל נלחמים כי רצינו הפסקת אש אבל החמאס אמר לא, אז מה? אם החמאס היה מסכים להפסקת האש הן לא היו איום קיומי?
אז עכשיו כן, אתה יכול לבוא ולהגיד "לא, יצאנו למבצע מסיבות אחרות, אבל כשגילינו את מנהרות הטרור היינו חייבים להכנס קרקעית".
אז אתה בעצם אומר שאם היו מסדרים לשלושת הנערים הסעה מסודרת, או אם החמאס לא היה יורה על שדרות, או אם הוא היה מסכים להפסקת אש, ואז פתאום במצב של שגרה היית מגלה מנהרות, אז ביבי היה מגייס מילואים ונכנס לעזה?
נו באמת.
נכנסים קרקעית בגלל שלא הצליחו לעצור את ירי הרקטות מהאוויר, וצריך להראות ניצחון, אחרת חו"ח יתחילו לשאול בשביל מה כל זה היה טוב.
בכל מקרה, למי שגוייס, תהיו בריאים, ובאמא שלכם תשדלו לא למות, מכל המקומות בעולם למות עליהם\בהם, עזה צריך להיות אחת הבחירות הכי דפוקות שיש.
נ.ב.
ועוד משהו, לגבי הפסקת האש שהחמאס לא הסכים לה, אני יודע שזה לא נהוג לחשוב על ערבים כמו בני אדם, אבל תדמיינו שנייה מה היה קורה אם מספרי ההרוגים היה טיפה שונה.
אם חו"ח החמאס היה יוצא ממנהרת טרור, הורג 20 חיילים, חוטף 5 ואז אומר, טוב, הושגו המטרות, הפסקת אש, ישראל היתה מסכימה?
ועוד פעם, אני לא בא להצדיק שום דבר ואף אחד, כאילו מישהו צריך את חותמת הכשרות המוסרית שלי למשהו, אבל כשיש סירוב אפילו לנסות להבין (שעוד פעם, זה שונה מלהצדיק) את הצד השני, הסיכוי שיהיה לך משהו חוץ מסיבובים אין סופיים כאלו של אלימות שבסוף יגמרו רע מאד נראה לי קלוש עד לא קיים.
החלק שמתחיל בנ.ב.