אמיר כתב:
אתה בכח מנסה לא לקרוא?
ציטוט:
וכמו שכבר כתבתי (אתה רק מרפרף על ההודעות שלי? חבל, אני משקיע!) ב 2006 ישראל היתה אשכרה במלחמה אם החמאס, וכמו שכבר הצעתי לך, אפילו אם אני הולך לקראתך ואומר שעופרת יצוקה יצבה לך את המצב, מאז אין שום הוכחה שהמבצעים האלו עושים משהו.
ובכל מקרה, אני לא מוצא נתונים חודשיים של 2006 ו 2007.
כל הדיון נע סביב הטענה שלך שהמבצעים משיגים כלום על אוטו' ולכן ישראל לא צריכה להגיב בכוח גם הפעם, אם אתה מכיר בהשפעה של עופרת יצוקה אני חושב שהגענו ליעד.
אמיר כתב:
לגבי אל קייסי, אז אתה אומר שההרתעה עובדת על החמאס אלא אם אתה מחסל מישהו שלא מהארגון שלו אבל לא עובדת על הארגון שאותו חיסלת וגם זה רק פעם אחת?
כאילו, אני לא יכול להוכיח שזה לא נכון, אבל זה נשמע לי יותר ניסיון לאנוס את המספרים כדי שיתאימו לתזה שהבאת מהבית.
לא, אני בסך הכל ציינתי עובדה מעניינת שרלוונטית לדוגמה שהבאת.
אמיר כתב:
ובגלל שבאמת נשבר לי הזין לחפור באתר המעפן של השב"כ, אני אשאל אותך פעם רביעית פה באשכול -
ציטוט:
תביא לי מקרה אחד שבו החמאס קם בבוקר ומדליק חצי מדינה על כלום או לחלופין, מקרה אחד שבו אתה חיסלת בכיר או הפצצת את עזה והם לא הגיבו בגלל ההרתעה.
אחד (יש אחד אגב, במלחמת האזרחים שלהם, בערך, זה היה מסובך שם).
אתה לא חייב, כאילו זו לא עבודה שלך, אפשר להפרד כידידים, אבל אני גמרתי עם לחפור במספרים חודשיים וסיכומי אירועים.
נמתין ונראה מה הכתישה התודעתית האחרונה תשיג.
הסכמנו שיש שני דפוסי פעולה: 1. חמאס יורה בשגרה "טיפטופים" 2. מגיב בפעילות חריגה בהתאם לנסיבות חריגות.
הטענה שלי הייתה מלכתחילה שההרתעה באה לידי ביטוי בתקופת זמן קצובה בה הירי שבשגרה פוחת.
החתול של שרדינגר כתב:
בהסכמי הפסקת האש של עופרת יצוקה ועמוד ענן ישראל לא חילקה סוכריות מתחת לשולחן. היא עשתה את זה על השולחן ובגלוי. ההסכמים שיפרו באופן משמעותי את המצב של החמאס ושל כלל הפלסטינים, והחמאס ידע שירי עלול לנפץ את ההסכמות ומחוק את ההישגים שלהם. אנשים שיש להם מה להפסיד חושבים פעמיים לפני שהם יעשו משהו שיסכן את זה. כשאין להם מה להפסיד אין להם בעצם שום סיבה לא לירות.
כשהמדיניות של ישראל כלפי הרצועה היא לתת להם את היחס הכי גרוע בכל אספקט אפשרי כל עוד העולם מאפשר לה את זה, אין להם מה להפסיד.
כל הנסיונות ליצור "הרתעה" מזכירים את סצינת הסקילה מLife of Brian, כשהמוציא להורג משתמש באיום "You are only making it worse for yourself" נגד אדם שבין כה וכה עומד להיסקל למוות.
עופרת יצוקה הסתיימה בהפסקת אש חד צדדית ולא בהסכם/הבנות כלשהן.