red in blood כתב:
אז הטענה שלך היא שאם לאישה ספציפית תהיה ״בעיה״ שהיא מתגרה משירת גברים, אז שלא תגיע למקום שיש בו גברים ששרים,
אבל בגלל שיש גברים שמתגרים משירת נשים, אז לנשים אסור לשיר באירועים ציבוריים?
איפה ראית שהגעתי למסקנה הזאת ?
הרב שם קרא לא להגיע כי נשים שרות שם, ולכן אסור לגברים בקהל להיות שם.
סביר להניח, מניסיון עבר, שאם היו רק גברים שרים שם, לא היה לו בעיה והוא לא היה קורא לא להגיע כי לנשים אסור להיות שם.
לא הבנתי
ומה זה אומר לא היה שייך?
אם זה שפעם לא היו לנשים צרכים - אני מניח שאתה יודע שמדובר בשטויות.
אם זה שפעם לא הייתה מודעות לצרכי הנשים - אתה מודע לכך שפעם לפני היווצרות הדתות הייתה בחברה מטריארכיה, והדתות שקמו הן אלו שכיפפו והחלו לדכא את הנשים, כן?
לאפשרות השנייה. ומה זה אמור לעניין אותי מי גרם לדיכוי הנשים ?
כל העיניין הזה מגוחך ואף מגעיל בעיני, אבל גם כשמדובר בדחיקת האנושיות ובהצנעה של כל פרט, מכפפים את הנשים לצרכי הגבר ולא ההפך (או אפילו בצורה שווה). איך הגעת לזה ?
Officer Barbrady כתב:
נכון, כי גברים זה לא נשים. לגברים ונשים יש אופי שונה, והיהדות לא מתביישת להגיד את זה. לנשים אסור להיות רבניות, דיינות או פוסקות. נשים מטפלות בילדים ובבית והן עיקר הבית. הן לא עולות לתורה, הן לא חזניות והן בטח שלא זמרות. כל מי שיגיד לך אחרת על היהדות משקר ומסלף ומשנה את היהדות לצרכים שלו. ישבו חכמים וגזרו ואין לשנות ולו אות אחת מדבריהם.
היהדות אולי לא מתביישת להגיד שיש הבדל בין גברים לנשים, אך לחלק מהמסקנות שהגעת בעקבות זה אין שום קשר.
בכלל, יש לך לעיתים הסתכלות די רדודה לטעמי (בלי לפגוע ח"ו) על כל העניין של הלכה.
אני בטוח שהרב עובדיה זצ"ל שהיה שומע בזמן לימודו אום-כולתום הוא שקרן וסלפן שמשנה את היהדות לצרכיו שלו.