אמיר, יש משהו נכון במה שאמרת. לגבי החלק השני של השימוש במתמטיקה אני לא מסכים איתך.
היום במקרה הייתה אזכרה של סבא בירושלים, כולם נפגשו שם והכרתי גם מעין בן דוד רחוק שהוא גם במקרה סמנכ''ל של חברת הייטק ובעל תואר במדעי המחשב.
בקיצור, אמנם הוא קצת הקצין אבל זה הפוך לגמרי ממה שאמרת - שבכלל התואר 90% מתמטיקה ברמה פסיכית, לפעמים הרבה יותר ממקצועות ההנדסה למיניהם, ושלא רק ש90% מהתואר הוא בכלל מתמטיקה, אלא עניין התכנות לא נכנס בכלל לתמונה, נותנים לך שיטה ודרך איך ללמוד שפות לבד - ויאללה לעבודה.
העניין של המתמטיקה, הוא שזה נותן לך כלים לפתור בעיות מכל מיני כיוונים שונים ודרכים שלא חשבת שתחשוב עליהם לגבי פתירת הבעיה, יותר נכון התואר הוא מעין ארגז כלים שמקבלים, דבר שעוזר מאוד בפיתוח מערכות ואפליקציות תוכנות וואט-אבר. כל זאת בגלל הטענה שלו שמחשב פועל בצורה מאוד מאוד מסוימת, מחשב זה מכונה ומה שתגדיר בה - זה מה שיהיה, אין פה מקום לטעויות.
וכן, אני אחד שהכי מחפש דרכים קלות בחיים, אז כמובן ששאלתי את השאלה "נו סבבה, שרדתי את התואר ואת המתמטיקה, עכשיו אני מתכנת! אצטרך להשתמש בכל הכלים שלמדתי בתיכנות?" הוא אמר לי גם אם תתכנת משהו שנשמע פשוט, שאתה כבר יודע שהוא קיים - לדוגמה משחק פוקר פשוט, שזה כבר קיים ואתה יודע את החוקים של המשחק, כמה קלפים יש בחבילה והכל, עדיין יהיה לך קשה מאוד לתכנת בלי להשתמש בכל כך הרבה מתמטיקה, על הסתברות המספרים שייצאו בחפיסה ועל כל החישובים של הניקוד וההתאמות של הקלפים אחד עם השני ועוד מליון ואחד חישובים.
עכשיו תחשוב מה זה לייצר כזה דבר מאפס, והרבה יותר מסובך מזה.
בקיצור המון מתמטיקה.
דווקא שהוא סמנכ''ל בחברת הייטק ומרוויח המון, ואגב גם יזם יש לו כמה פרויקטים שהוא מפתח עם כל מיני אנג'לים של מימון למיניהם - דווקא אמר לי ללכת ללמוד מנהל עסקים, אבסורד אה? כמה שטוענים שאין במקצוע הזה כלום, יש לו 3 חברים שהוציאו תתואר, כל אחד השתלב בחברה אחרת, חי נושם בועט וגם נהנה מהעבודה שלו. ובכללי זה תואר הרבה אבל הרבה פחות מעיק ממדעי המחשב.