תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 21 יוני 2025, 19:21

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 35 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: פליטים ונושא "המדינה הראשונה שבה האדם דורך"
הודעהפורסם: 14 ינואר 2014, 14:09 
סמל אישי של המשתמש
מתוך סקרנות חיפשתי קצת באינטרנט מידע על הנושא הזה. אני רואה הרבה מאוד פעמים את הטענה הזו שפליט נחשב לפליט רק במדינה הראשונה מחוץ למדינתו שבה הוא דורך (מה שנשמע לי טיפה מטופש).
קראתי באמנה בנושא הפליטים של האו"ם ובעוד כמה אתרים ומצאתי מדי פעם את המושג "First safe country" או "Third safe country". מישהו במקרה מבין בנושאים האלה טיפה ומוכן לחלוק את חוכמתו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: פליטים ונושא "המדינה הראשונה שבה האדם דורך"
הודעהפורסם: 14 ינואר 2014, 15:01 
סמל אישי של המשתמש
ציטוט:
טענה הרווחת, "הם כבר היו במצרים ולכן הם לא פליטים יותר", לא נכונה. אף אמנה בינלאומית אינה שוללת מאדם את מעמד הפליט על סמך זה שחצה יותר מגבול אחד. למעשה, רוב הפליטים עוברים ביותר מארץ אחת לפני שהם מגיעים לחוף מבטחים.
לפי סעיף 1 לאמנה בדבר מעמדם של פליטים מ-1951, פליט הוא אדם "הנמצא מחוץ לארץ אזרחותו בגלל פחד מבוסס היטב להיות נרדף מטעמי גזע, דת, אזרחות, השתייכות לקיבוץ חברתי או להשקפה מדינית ואינו יכול להיזקק להגנתה של אותה ארץ או אינו רוצה בכך בגלל הפחד האמור; או הנמצא עקב המאורעות האמורים מחוץ לארץ שבה היה קודם לכן מקום מגוריו הקבוע, והוא חסר אזרחות, ואינו יכול לחזור לאותה ארץ או אינו רוצה בכך בגלל הפחד האמור".

העניין היחיד שכן קשור לסדר חציית הגבולות על-ידי מבקשי המקלט הוא הסכמי ההחזרה שנחתמים בין מדינות. כך, למשל, הסכם דבלין מאפשר למדינות החברות באיחוד האירופי להחזיר את מבקשי המקלט למדינה הראשונה החברה באיחוד שדרכה הם עברו. ההסכם הזה ספג ביקורת לא מעטה וב-2011 בית המשפט האירופי לזכויות אדם אף קבע שהחזרת מבקשי המקלט מבלגיה ליוון, שנעשה בהתאם להסכם דבלין, אינה חוקית, מכיוון שמבקשי המקלט אינם זוכים ביוון לביטחון. מאותה הסיבה לא כל הסכם שייחתם (אם בכלל) עם "מדינה שלישית" יהיה בהכרח חוקי.
ולא שנחתם כזה, כי מתברר שגם אוגנדה לא מחכה להם.

http://www.ha-makom.co.il/article/8-mistanenim

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 ינואר 2014, 15:09 
סמל אישי של המשתמש
האם אדם שברח מארצו משום חובת שירות צבאי מגיע לו שיקבל מעמד פליט?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 ינואר 2014, 15:21 
dr.avi כתב:
האם אדם שברח מארצו משום חובת שירות צבאי מגיע לו שיקבל מעמד פליט?

אולי תנסה לברר מה אופי השירות הצבאי באריתראה לפני שתדקלם לנו מדף המסרים של משרד הפנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 ינואר 2014, 15:33 
סמל אישי של המשתמש
פליטים לא אמורים לבוא בתור משפחות?

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 ינואר 2014, 15:37 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:

לא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 ינואר 2014, 15:44 
סמל אישי של המשתמש
ערן כתב:
ציטוט:
טענה הרווחת, "הם כבר היו במצרים ולכן הם לא פליטים יותר", לא נכונה. אף אמנה בינלאומית אינה שוללת מאדם את מעמד הפליט על סמך זה שחצה יותר מגבול אחד. למעשה, רוב הפליטים עוברים ביותר מארץ אחת לפני שהם מגיעים לחוף מבטחים.
לפי סעיף 1 לאמנה בדבר מעמדם של פליטים מ-1951, פליט הוא אדם "הנמצא מחוץ לארץ אזרחותו בגלל פחד מבוסס היטב להיות נרדף מטעמי גזע, דת, אזרחות, השתייכות לקיבוץ חברתי או להשקפה מדינית ואינו יכול להיזקק להגנתה של אותה ארץ או אינו רוצה בכך בגלל הפחד האמור; או הנמצא עקב המאורעות האמורים מחוץ לארץ שבה היה קודם לכן מקום מגוריו הקבוע, והוא חסר אזרחות, ואינו יכול לחזור לאותה ארץ או אינו רוצה בכך בגלל הפחד האמור".

העניין היחיד שכן קשור לסדר חציית הגבולות על-ידי מבקשי המקלט הוא הסכמי ההחזרה שנחתמים בין מדינות. כך, למשל, הסכם דבלין מאפשר למדינות החברות באיחוד האירופי להחזיר את מבקשי המקלט למדינה הראשונה החברה באיחוד שדרכה הם עברו. ההסכם הזה ספג ביקורת לא מעטה וב-2011 בית המשפט האירופי לזכויות אדם אף קבע שהחזרת מבקשי המקלט מבלגיה ליוון, שנעשה בהתאם להסכם דבלין, אינה חוקית, מכיוון שמבקשי המקלט אינם זוכים ביוון לביטחון. מאותה הסיבה לא כל הסכם שייחתם (אם בכלל) עם "מדינה שלישית" יהיה בהכרח חוקי.
ולא שנחתם כזה, כי מתברר שגם אוגנדה לא מחכה להם.

http://www.ha-makom.co.il/article/8-mistanenim

יש עוד נקודה. שקשורה אם למדינת המוצא אין גבול משותף עם המדינה שבה מבקשים את מעמד הפליט? אז הפליט אינו חסין מהאישום על כניסה לא חוקית. כלורמ מי שהלך ברגל מאריתריאה לישראל? במצרים (אם היו מכירים בו כפליט....) אי אפשר היה להאשים אותו ב"הסתננות" אזרח סורי שבורח מסוריה היום ומגיע לישראל? חסין מהעמדה לדין אם הוא מבקש מקלט מדיני. אריקתראי לא. זה חסר משמעות במיוחד בהתחשב בעובדה שאי אפשר להחזיר אותם לארצות המוצא.
אבל מה חשוב מה החוק חושב? יש פה 50 או 80 אלף איש שלא מפריעים לאיש כל מה שצריך זה לתת להם תעודת תושב ולהרשות להם לעבוד. ולדאוג שהגבול יהיה סגור. אהה הם כושים....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 ינואר 2014, 15:53 
סמל אישי של המשתמש
redblood כתב:
Officer Barbrady כתב:

לא

אז אם אני בורח ממוות וודאי, אני משאיר את המשפחה מאחורי? נשמע הגיוני.

בני יעקבי, ישראל השקיעה המון כסף ומשאבים לכדי להעלות עשרות אלפי שחורים לישראל ונתנה להם אזרחות. לא נראה לי שהבעיה כאן היא עם צבע העור(למרות שזה מאוד מפתה לטעון לגזענות על רקע צבע עור).

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 ינואר 2014, 15:57 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
redblood כתב:
Officer Barbrady כתב:

לא

אז אם אני בורח ממוות וודאי, אני משאיר את המשפחה מאחורי? נשמע הגיוני.

בני יעקבי, ישראל השקיעה המון כסף ומשאבים לכדי להעלות עשרות אלפי שחורים לישראל ונתנה להם אזרחות. לא נראה לי שהבעיה כאן היא עם צבע העור(למרות שזה מאוד מפתה לטעון לגזענות על רקע צבע עור).

וממש אין גזענות כלפי אותם עשרות אלפי שחורים, קליטה נעימה. לא יהודים בהירי עור מקבלים כאן יחס הרבה יותר טוב מהם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 14 ינואר 2014, 15:58 
אנשים מופרדים מהמשפחות שלהם, סבתא שלי ברחה לבד מפולין. אני אמסור לה שזה לא הגיוני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 14 ינואר 2014, 16:13 
סמל אישי של המשתמש
19 כתב:
אנשים מופרדים מהמשפחות שלהם, סבתא שלי ברחה לבד מפולין. אני אמסור לה שזה לא הגיוני.

כל הסבאים והסבתות שלי....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 14 ינואר 2014, 16:16 
סמל אישי של המשתמש
19 כתב:

הם טוענים שבמקום להתגייס לצבא הם ברחו. עדיין לא שמעתי סיפורים על מחנות עבודה או השמדה שמהם הם ברחו. ועדיין, אם הייתי חוצה את הגבול למצרים, הייתי דואג שהמשפחה שלי תהיה איתי לפני שאני חוצה לישראל. הפליטים שהגיעו בתחילת-אמצע המאה הקודמת לארה״ב(לא רק היהודים) הגיעו במשפחות.

אחד אדום, זה עצוב שזה היחס שהם מקבלים, אבל זה אולי מטיפשות יותר מאשר גזענות. גם מפוני גוש קטיף הלבנים עדיין חיים בקראוונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 14 ינואר 2014, 16:19 
אז אתה גיבור או עשיר במיוחד.
עדיין לא הבנתי אם הם לא פליטים, למה לא מגרשים אותם מפה.
זה בטח בגלל השמאל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 14 ינואר 2014, 16:29 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
19 כתב:

הם טוענים שבמקום להתגייס לצבא הם ברחו. עדיין לא שמעתי סיפורים על מחנות עבודה או השמדה שמהם הם ברחו. ועדיין, אם הייתי חוצה את הגבול למצרים, הייתי דואג שהמשפחה שלי תהיה איתי לפני שאני חוצה לישראל. הפליטים שהגיעו בתחילת-אמצע המאה הקודמת לארה״ב(לא רק היהודים) הגיעו במשפחות.

אתה יודע, זה לא שהם תופסים מטוס לישראל ונוחתים ישר בנתב"ג. מדובר במסע מטורף. הרבה פעמים המשפחות נשארות מאחור מהסיבה הפשוטה שיש להם סיכוי יותר גבוה להישאר בחיים אם הם יישארו במדינות המקור. יש לא מעט עדויות על ילדים שנחטפו בדרך ונשים שנאנסו. זו הסיבה לכך שרוב המהגרים הם גברים צעירים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 ינואר 2014, 16:34 
סמל אישי של המשתמש
הם באמת עוברים דרך מצרים. מצרים חתומה על אמנת הפליטים גם כן. אם המטרה שלהם היא להינצל ממוות, למה הם לא נשארים בקהיר(מקום ליברלי, מפוקח, עם שגרירויות זרות ותקשורת חופשית)? ואם כסף לא מעניין אותם, למה לא לשהות במתקן שישראל בנתה להם, שמספק להם את כל הצרכים הבסיסיים?
אני לא שואל בציניות, אני באמת מנסה להבין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 ינואר 2014, 16:42 
על מה הם מתלוננים בכלל ?
כלומר, מה הדרישות שלהם ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 14 ינואר 2014, 16:42 
מה זאת אומרת למה?
הם מבקשים שיבדקו את בקשות המעמד שלהם, כמו שמתחייב מהאמנה שישראל חתומה עליה. ישראל לא עושה את זה. בתור פליט מוכר מגיע לך לעבוד ושירותי בריאות וכיו"ב.
ישראל יכולה כמובן להודיע לאו"ם שהיא מסירה את עצמה מהאמנה, ואז באמת לא לבדוק ולצפצף על העולם.
בינתיים היא רק טוענת שאיכשהו אנחנו קיבלנו את כל השקרנים (88% מהאריתראים שברחו מאריתריאה זכו להגנת פליט ברחבי העולם), אבל לא בודקים ושולחים את הרמאים מפה, אלא כולאים אותם במעמד ביניים של איזו הגנה קבוצתית שבה אסור להם לעבוד ואסור להם כלום.

כרגע הגבול סגור, אף אחד לא נכנס, וישראל בוחרת להשאיר כ50,000 איש שאסור להם לעבוד בדרום תל אביב, אבל העיקר שממשיכים לגזור קופונים על ייבוא עובדים זרים כל שנה. המזל שלהם שאת העם המטומטם הזה קל להסית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 ינואר 2014, 17:08 
סמל אישי של המשתמש
אתה יודע מה אוסטרליה עושה עם פליטים?
זה נכון שבישראל קשה ללא יהודי לקבל מעמד חוקי וקבוע בארץ, מדיניות ההגירה נוקשה. זה נובע מהעבודה שאת רוב המשאבים והכספים משקיעים בהגירת וקליטת יהודים, דבר שלא קורה במדינות אחרות. לא מזמן ראיתי סרט תיעודי על פלשתינאים הומואים שלא מקבלים מעמד בישראל, ובחו״ל הם קיבלו בקלות. אני גם חושב שישראל לא מסתירה את העובדה שלא-יהודים לא ממש רצויים כאן(לא יהודים ע״פ ההלכה לצערי אלא ״זכאי חוק השבות״), וזה גם במחיר של גירוש פליטים וילדים של עובדים זרים שנולדו כאן.

וסתם שאלה, מה לדעתך צריך לעשות במקרה של נהירת פליטים סורים לישראל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 ינואר 2014, 17:16 
סמל אישי של המשתמש
ע"פ עדויות של חלקם הבדואים שובים אותם בסיני, ולא משחררים אותם עד לקבלת כופר.
לחלק לא קטן מהם הם גם קוטעים אצבעות, סתם בשביל הכיף.
נשמעו גם סיפורים על קבירה של פליטים בחיים.
אי אפשר לתאר את הזוועה הזאת, אחרי שברחו מארץ מולדתם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 ינואר 2014, 17:25 
אז טענותיהם הם שישראל לא בודקת אפילו את הבקשות שלהם ולא נותנת להם את המעמד של פליט לפי החוק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 ינואר 2014, 17:28 
סמל אישי של המשתמש
ישראל, ממשלתה, והעם המטומטם בציון אלופים בלא לפתור בעיות, כי זה יצריך קונפליקט ועשיית צעד
לא נטפל בעניין הפלשתינאי, הוא יעלם לבד - 1970
לא נטפל ונחליט מה לעשות בעניין הפליטים, איכשהו זה יסתדר
לא נטפל בכושילירבעק, זה יצריך קונפליקט עם מישהו ועשיית מעשה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 ינואר 2014, 17:29 
19 כתב:

עדיין לא הבנתי אם הם לא פליטים, למה לא מגרשים אותם מפה.
זה בטח בגלל השמאל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 ינואר 2014, 17:51 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
אתה יודע מה אוסטרליה עושה עם פליטים?
זה נכון שבישראל קשה ללא יהודי לקבל מעמד חוקי וקבוע בארץ, מדיניות ההגירה נוקשה. זה נובע מהעבודה שאת רוב המשאבים והכספים משקיעים בהגירת וקליטת יהודים, דבר שלא קורה במדינות אחרות. לא מזמן ראיתי סרט תיעודי על פלשתינאים הומואים שלא מקבלים מעמד בישראל, ובחו״ל הם קיבלו בקלות. אני גם חושב שישראל לא מסתירה את העובדה שלא-יהודים לא ממש רצויים כאן(לא יהודים ע״פ ההלכה לצערי אלא ״זכאי חוק השבות״), וזה גם במחיר של גירוש פליטים וילדים של עובדים זרים שנולדו כאן.

וסתם שאלה, מה לדעתך צריך לעשות במקרה של נהירת פליטים סורים לישראל?

צריכה להיות מדיניות הגירה מסודרת שכוללת בתוכה גם התייחסות לפליטים ובפרט התייחסות לפליטים המגיעים ממדינות "אויב".
המדיניות הזאת צריכה להיות מתוקפת מבחינה חוקתית ובהתאם לאמנות השונות שישראל חתומה עליהן.
הנושא הזה הוא מורכב. בזה אין ספק. אבל זה כבר קרה וקורה בכ"כ הרבה מקומות אחרים בעולם. רק צריך ללמוד מהטעויות של אחרים וניתן להרוויח חומר אנושי שאפילו מוכן, השם ישמור, להצטרף למעגל העבודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 ינואר 2014, 18:01 
סמל אישי של המשתמש
ברבריידי, סתם בשביל הקטע אני מציע לך לבדוק איך ולמה באה לעולם אמנת הפליטים המדוברת, ומי יזם את כל הנושא ולמה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 ינואר 2014, 20:29 
הגלמוד מלוד כתב:
אז טענותיהם הם שישראל לא בודקת אפילו את הבקשות שלהם ולא נותנת להם את המעמד של פליט לפי החוק?

כן. והבקשות המעטות שכן נבדקו נדחו.
כרגע כל קהילת הפליטים חיה בפחד, במשפחות רבות האבא קיבל זימון למתקן הכליאה החדש, מה שצפוי להשאיר את האמא והילדים לבד ובלי יכולת לפרנס את עצמן.
ויש אנשים שהולכים למשרד הפנים מספר פעמים לחדש את אשרת השהייה, לא מחדשים להם ואז עוצרים אותם כי אין להם אשרה.
אשכרה חושבים פה שבמקרה הגיעו כל כך הרבה אנשים ממדינה קטנה כמו אריתראה, הרי כל אחד חולם להיות פליט כשהוא יהיה גדול... מי שהקשיב לנאומים בהפגנות של שבוע שעבר יכל לשמוע שאחד הדברים שמנהיגי הקהילה חזרו עליהם זה שברגע שהם יוכלו לחזור לאריתראה הם יעשו את זה בשמחה, כי זו המולדת שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 ינואר 2014, 20:43 
סמל אישי של המשתמש
100%anti beitar כתב:
הגלמוד מלוד כתב:

כן. והבקשות המעטות שכן נבדקו נדחו .
כרגע כל קהילת הפליטים חיה בפחד, במשפחות רבות האבא קיבל זימון למתקן הכליאה החדש, מה שצפוי להשאיר את האמא והילדים לבד ובלי יכולת לפרנס את עצמן.
ויש אנשים שהולכים למשרד הפנים מספר פעמים לחדש את אשרת השהייה, לא מחדשים להם ואז עוצרים אותם כי אין להם אשרה.
אשכרה חושבים פה שבמקרה הגיעו כל כך הרבה אנשים ממדינה קטנה כמו אריתראה, הרי כל אחד חולם להיות פליט כשהוא יהיה גדול... מי שהקשיב לנאומים בהפגנות של שבוע שעבר יכל לשמוע שאחד הדברים שמנהיגי הקהילה חזרו עליהם זה שברגע שהם יוכלו לחזור לאריתראה הם יעשו את זה בשמחה, כי זו המולדת שלהם.

תיקון קטן: עד כמה שאני יודע אמנם ישראל מאשרת הרבה פחות בקשות מכל מדינה אחרת, אבל אפילו היא מאשרת חלק מהבקשות.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 ינואר 2014, 20:46 
קראתי איפשהו שבגלל שלצה"ל יש לכאורה בסיס צבאי באריתראה, הוא לוחץ לא להכיר בפליטים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 ינואר 2014, 20:49 
סמל אישי של המשתמש
צור ש. כתב:
קראתי איפשהו שבגלל שלצה"ל יש לכאורה בסיס צבאי באריתראה, הוא לוחץ לא להכיר בפליטים.

יש כל מיני "יחסים ביטחוניים" עם אריתריאה, ועל כן (לדעתי זה חלק מהתשלום של ישראל עבור מה שהיא מקבלת מאריקריאה) המדינה לא מוכנה להכיר בשלטון שלהם בתור מה שהוא, כלומר סכנה לאזרחים שלו עצמו.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 ינואר 2014, 20:49 
teknoboy כתב:
100%anti beitar כתב:
הגלמוד מלוד כתב:

כן. והבקשות המעטות שכן נבדקו נדחו .

תיקון קטן: עד כמה שאני יודע אמנם ישראל מאשרת הרבה פחות בקשות מכל מדינה אחרת, אבל אפילו היא מאשרת חלק מהבקשות.

אף בקשת מקלט של סודנים ואריתראים לא התקבלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 ינואר 2014, 20:51 
סמל אישי של המשתמש
טוב, מדינת ישראל מצליחה להפתיע אפילו אותי לרעה (וגם ככה דעתי על המדינה לא משהו).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 35 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: