bigi37 כתב:
Frank Serpico כתב:
EISEN כתב:
idan כתב:
צריך לתת עונשים פליליים לבעלי כלבים שלא מסרסים או מעקרים את הכלבים שלהם.
כל הכבוד למתנדבי העמותות למיניהם שבמקום להתחמם בבית קפאו מקור יחד עם הכלבים. (אני כמובן, לא אחד מהם. אני לא מתנדב בשום עמותה ולי היה חם בבית).
אני לא בא לחדש לאף אחד שאני אומר שהמצב של הכלבים בארץ הוא בלתי נתפס, גם אם כל משפחה בארץ תאמץ היום כלב, זה לא יפתור את המצב כי תמיד יהיו את הבהמות שיסעו לחו"ל או שיביאו ילד או שיעברו לבית יקר וישאירו את הכלב שהיה הורג את עצמו בשבילם מאחור, קשור לגדר או לעמוד חשמל.
הפתרון היום רך מדי (מי שלא מעקר או מסרס רק משלם יותר על הרישיון והחיסון כלבת).
הבעיה, שגם יש בהמות שמפחדים לשלם את הקנסות וגם אז בוחרים להיפטר מהכלב שלהם (ככה הגיע אלי הכלב שלי).
מי שיכול, שיאמץ כלב. אבל באמת מי שיכול, לא כגימיק לילדים או כדי שיהיה מעניין בסופ"ש. מי שבאמת יכול לקחת על עצמו את האחריות הזאת להיות בעלי כלב מהרגע שהוא לוקח אותו ועד סוף החיים (של הכלב או שלו...).
מי שלא יכול, שיתרום כמה שקלים לאחת העמותות שמפעילות כלבייה.

עידן

כל מילה. פשוט כל מילה.
בלי להיכנס לויכוחים של יחסים בין בני אדם לבעלי חיים וכו' - אם יהיה חוק שמחייב לסרס/לעקר כלבים, וכך ייעשה על כל הכלבים במדינה, בתיאוריה מה שיקרה זה שנשמיד את הכלבים פה, לא?
מעבר לכך, גם מהבחינה המוסרית אני מתקשה לקבל חוק שכזה. אני מבין שמצד אחד, יש פה יותר מדי כלבים והתוצאה היא שיש המון כלבים מסכנים. מצד שני, כמו כל בעל חיים, גם כלבים בטבעם שואפים להתרבות. לפעמים אנחנו חושבים על דבר דומה בהקשר של בני אדם, "למה הם הביאו ילדים אם אין להם כסף?", וברור לנו שעבור בני אדם אי אפשר לאסור על הבאת ילדים (לפחות לי ברור... לסין זה לא ברור). בקיצור, אני לא בטוח עוד מה דעתי בנוגע לעניין הזה, אשמח אם תפרטו מדוע אתם כ"כ תומכים בזה

בניגוד לבני אדם,
כלבים שאין להם דורש ולא מוצאים בית, בסופו של יום, אחרי שעברו טלטלות וייסורים, יורדמו.
כמות הכלבים שמורדמים מדי שנה נעה סביב המאה אלף כלבים. זה נתון שהוא לא הגיוני בכל קנה מידה אפשרי.
היום לצערי יש מנהג נוראי לקחת הביתה כלבה לא מעוקרת, לדאוג שתיכנס להיריון על מנת שהילדים "יחוו המלטה".
לאחר מכן לוקחים אותם מאמא שלהם ובמקרה הטוב מחפשים ומוצאים להם בית. כמובן כי במקרים הפחות טובים זורקים אותם, פשוטו כמשמעו ובאיזה עמותה ואחריהם המבול.
סתם בלי קשר, אני בהחלט חושב, שאם יש צפיפות אוכלוסין גבוהה מאוד וחוסר במשאבים (ע"ע סין) בהחלט יש מקום להגביל בחוק את נושא הבאת הילדים.