ערן כתב:
האדום הצורר כתב:
אני שולח אנשים לאהוד את מכבי כשהם מדברים בצורה בלתי נסבלת מבחינתי על המועדון שאני אוהב (או כשהם המשתמש ערן).
אתה חתיכת יצור רציני, הא?
אתה לא אוהב את הפועל תל אביב. אתה אוהב את עצמך, ואוהב את הפועל תל אביב בתנאי שהיא תעמוד באידיאליים מופרכים שרק אתה רוצה בהם. הקשר בינך ובין קבוצת הכדורגל הפועל תל אביב הוא מדומיין בלבד. הוא מושתת על אוסף ערכים פנטסטיים שייצרת לעצמך בראש, שבינם ובין המציאות אין ולו קשר זניח. בעוד שאוהדי הפועל רואים בה קבוצת כדורגל, מועדון ספורט, אתה בוחר לראותה כקונספט. הייתי שולף את כל הציטוטים המביכים שלך בחודשים האחרונים - אתה ללא ספק השמאלני הכי פחות אינטליגנטי בפורום - אבל אתה יצור שוליים, אזוטריה נלעגת.
חשבתי הרבה אם לענות לך ואיך לענות לך. בסוף החלטתי לכבד אותך בתשובה רצינית, כי אני העליתי את שמך מלכתחילה.
אני אוהב את הפועל מאז הגול שיוסי מדר דפק ב-94 מול מכבי חיפה, וסביר להניח שעוד לפני זה, למרות שאין לי זכרונות קודמים. אני זוכר אותי ואת אחי יושבים מול הטלוויזיה ולא ממש יודעים אם לשמוח או להיות עצובים, כי בכל זאת הגול הזה עזר למכבי במאבק האליפות. הרבה לפני שפוליטיקה עניינה אותי, עניין אותי הקשר שלי עם אח שלי, שהפועל מייצגת בשבילי עד היום, ואז היה הדבר היחיד החשוב בכל הסיפור הזה שנקרא כדורגל.
אחרי שהתבגרתי קצת, ונהייתי שמאלני לא אינטליגנטי, הבנתי יותר לעומק את התפקיד החברתי שהפועל תל אביב תופסת בחברה הישראלית (ואתה יכול להכחיש אותו שוב, אתה יודע בדיוק כמוני שהוא קיים במובהק). מצאתי את עצמי מזדהה לאורך זמן עם משפטים שנזרקו כלאחר יד ביציע, עם האנשים שישבו סביבי, ועם העובדה שבכל משחק של הפועל אתה יכול לראות סביבך א/נשים מכל סוג. הקשר שלי עם אח שלי כבר לא היה הדבר היחיד שקשר אותי למועדון. עכשיו הכרתי אנשים רבים עם אמונות קרובות לשלי, שכמוני, הרגישו שהנוכחות שלנו יחד בבלומפילד מאפשרת להם לבטא את הקול שהרבה פעמים מושתק בחברת אנשים אחרים בישראל. קול שבבסיס שלו הוא מחאתי, הוא מעורר מחשבה, הוא מטיל ספק. להכחיש את הקול הזה שווה מבחינתי ללהכחיש את הפועל והרבה ממה שהיא מייצגת מאז ומתמיד.
לאפשר לאדם זר לשלוט במועדון, מבלי שיהיה לנו סיי לגבי השם שלו, הצבע שלו והסמל שלו יהיה מהלך מטומטם לחלוטין בעיניי. אין שום טעם בלנצח את מכבי בלי להיות הפועל. אז כן, לנתק את עמותת האוהדים מהמועדון ירחיק אותי מהמועדון מבחינה רגשית, ברמה מסוימת. זה הופך אותי לפחות אוהד הפועל ממך?
בעיניי, ההפך מכך.