נועם שחם כתב:
עומי - "הקבוצה נראתה טוב" זה לא מדד. בסופו של דבר, במבחן התוצאה אנחנו כרגע עם ציון נכשל, או מספיק בקושי, ואי אפשר לנקות את בן שמעון. הוא בראש המערכת המקצועית, והוא זה שכרגע לא מצליח להביא תוצאות.
ומעבר לכך - אני מוכן להפסיד, אבל להפסיד אחרי שעשינו את המקסימום. אתמול בחצי השני פשוט לא היינו במגרש, וזה פשוט לא יכול לעבור.
בואו נפריד כמה דברים:
את מבחן התוצאה לא עושים במחזור 6. אלא בסוף העונה וגם אז המבחן צריך להתייחס למטרות. אם אנשים ישפטו את העונה הזו לפי המרחק ממכבי, חבל על הזמן של כולם, זו באמת לא המטרה העיקרית העונה.
לגופו של נושא:
אני עדיין עומד על שלי וטוען, בן שמעון מאמן כדורגל מצוין, שעובד לעומק ולטווח ארוך ועדיין, למרות אתמול, הקבוצה הזו משחקת כדורגל שרואים שלמאמן יש השפעה על מה שקורה במגרש, ששחקנים יודעים מה צריכים לעשות ואיפה לעמוד ושהקבוצה שולטת במשחקים שלה. ההיפך הגמור ממה שהיה בשנתיים האחרונות. אתמול הפועל באו לשחק מחצית ראשונה ושיחקו משחק שעמד אחד לאחד בציפיות שלי לפחות מאיך תריך לשחק נגד 30 אלף איש בטדי. להחזיק את הכדור, להוציא את בית"ר מהמשחק ואתמול גם לשם שינוי, הם עשו בחצי הראשון מספיק מצבים בשביל שלושה משחקים. לא נכנס הכדור, קורה. גם לזה יש את הסיבות שלו.
ככה הפועל נראים מתחילת העונה וזה החלק הטוב. קבוצה ששולטת במשחקים, מכתיבה קצב וסגנון משחק.
אבל במקביל לכל הסנגוריה הזו, אני גם מודאג. מאוד. כי מאמן שיטתי כמו בן שמעון, לא יכול לבוא ולעשות חילוף כמו שהוא עשה אתמול עם גרזיצ'יץ'. החילוף הזה בעצם עומד בניגוד גמור לכל מה שהכדורגל שהוא הביא איתו מתבסס. כמובן ששני החילופים האחרים היו גרועים לא פחות. פדידה עוד איכשהו, למרות שלא שכל מה שכתבו כאן על שילוב שחקן כזה שיש לחץ הוא נכון ואותו דבר לגבי רן יצחק בשבוע שעבר וכנ"ל לגבי זה שהוא פתח עם זגורי וספורי יחד נגד פאנדורי בבלומפילד.
אני לא יודע מה הוא חושב לעצמו, ואני לא יודע אם זה נובע משחצנות או משהו אחר, אבל בתור מאמן שאני באמת מאמין בו, זה מדאיג אותי.
עדיין, אני לא אוהב את כל ההתלהמות נגדו פה ואת זה שאני מרגיש שמחכים לו בפינה רק בשביל לזרוק רפש. לכל אלה שקוראים לו אפס ושחצן וגונב דעת, קחו שנייה אוויר, ותחשבו מה קורה אם חו"ח הוא הולך הביתה.
קודם כל, מה האלטרנטיבה? איזה מאמן הייתם מביאים עכשיו שהוא גם איש מקצוע טוב יותר וגם לא שחצן/גונב דעת ושאר אלה. בין גונבי הדעת למאמנים הגרועים שמסתובבים פה אני מעדיף את גונב הדעת שאני חושב שהוא איש המקצוע הכי טוב שכרגע יש פה.
דבר שני, לפחות לפי הריקושטים שמסתובבים פה על מעורבות של אנשים שונים סביב המועדון הזה, אם בן שמעון הולך, הקבוצה הזו תתפרק. מה שעוד מחזיק אותה איכשהו זה שיש איש מקצוע חזק עם מעמד ורצונות שעוד איכשהו עובדים לפיהם. זה עדיין מאמן ששחקנים באים בשבילו והדברים האלה הם קריטיים בשביל מועדון שנמצא במקום שבו הפועל נמצאים עכשיו.
אני מאמין שבן שמעון, עם כל השחצנות שלו, יתאפס ויבין איפה הוא טועה. הוא רוצה להצליח, אין לי בזה ספק בכלל. בגדול, המאמן עושה בקבוצה עבודה טובה ולמרות הייאוש הנקודתי הזה, אני באמת מאמין שאנחנו נגיע, כבר העונה לימים טובים יותר.
בכל מקרה, אני כתבתי את זה כבר מספיק פעמים העונה, היה ברור לי שהחודשים הראשונים יהיו קשים. זה נכון שמבחינת נקודות הפועל היו צריכים להיות עכשיו עם עוד 7, וחלק מאיבודי הנקודות האלה הם ישירות על הראש לו (במיוחד אתמול), וחלק מהם פשוט נובעות מיכולת אישית של שחקנים ומזה ששחקני מפתח עדיין לא בכושר ולא מספקים את הסחורהאבל אין מה לעשות, זה כרגע המצב ותאמינו לי שהוא יכול להיות הרבה יותר גרוע. הרבה.
הפועל יהיו קבוצה טובה העונה ואם הכל יילך לפי התוכניות ולא יפרקו את הבסיס של הסגל, בשנה הבאה יהיה טוב יותר.