שלום לכולם, זה קצת ארוך אבל אני מקווה שתקראו...
קוראים לי עדי אריכא, אני אוהד הפועל ויושב קבע של שער 5 כבר 13 שנים, ואני סטודנט שאמור להתחיל שנה ו' בפקולטה לרפואת שיניים
כיום קיים הסכם בין ארגון הדסה לאוניברסיטה העברית שאומר שהדסה תממן ותארגן את השנים הקליניות בלימודים
בעקבות קשיים כלכליים אליהם נגררה הדסה הוחלט לפטר 104 מתוך 160 מהרופאים שמדריכים בפקולטה, בטענה שזה לא יפגע בהוראה.
בפועל - זה אומר שהפקולטה לרפואת שיניים תסגר בעקבות המהלך. מה המשמעות של זה? 1. כל הסטודנטים יישארו עם כלום ביד (אני למשל אחרי 5 שנים של לימודים שדרשו את כל הזמן שלי בערך, יכולים להעיד חברים שראו איזה רונדלים הייתי עושה להגיע למשחקים). לת"א אין אפשרות לקבל אותנו וחוץ מלנדוד לחו"ל לחפש לימודים אין ממש ברירה. 2. רוב מוחלט של רופאי השיניים בארץ מעכשיו יהיו מחו"ל (למעשה עושים אאוטסורסינג למקצוע רפואת השיניים) 3. מטופלים רבים - חולים אונקולוגים, ניצולי שואה חסרי אמצעים ובעלי נכויות שונות - יאבדו את המקום היחיד בו יכלו לקבל טיפול שיניים עד היום.
האוניברסיטה מבחינתה מחזיקה בדעה ששנת הלימודים תפתח כרגיל- למרות שהפקולטה הודיעה חד משמעית שעם הפיטורים זה לא ניתן לביצוע
למה אני פונה אליכם? כי אנחנו מנסים להעלות את המודעות למשמעויות ולסיפור ככלל, כי אני מנסה למצוא אנשים שיש להם קשר לאנשי תקשורת/אנשים בעלי השפעה באוניברסיטה העברית/אנשים עם קשר לפוליטיקאים - כדי לנסות לקדם את המאבק שלנו, ובמיוחד כי אני מכיר את האופי של אוהדי הפועל ככאלו שעושים מעבר למען מטרה נכונה (לא אני - אלו שיאבדו את האופציה הטיפולית שלהם)
כל מי שיוכל להיכנס לדף המאבק שלנו בפייסבוק "המאבק על עתידה של רפואת השיניים בישראל" (יש שם עוד מידע על כל הנושא) ולפרסם את הסיפור - זה יעזור מאוד
כל מי שיש לו דרך לעזור מעבר - אני אשמח אם יוכל לפנות אליי במייל aricha8@gmail.com (אני בכוונה מבקש לפנות אליי קודם כי יש גורמים שאנחנו עובדים מולם ולא נרצה כפילויות)
תודה מראש לכל מי שיוכל לעזור!