הפועל כתב:
19 כתב:
הפועל כתב:
19 כתב:
לא אמרתי להעות מחירים, אמרתי לא לגבות 50 שקל למשחק ליגה אחרי שגבית מחיר ממוצע גבוה יותר פר משחק על מנוי.
או לפחות עם מינימום הגינות, ולהודיע מראש שמנוי עולה ככה, ומחיר כרטיס למשחק יהיה 50 שקל, ולתת לאנשים את הבחירה.
לא עושים את זה אחרי שמכרת מנויים, ואם כן אז מי שעושה את זה הוא נוכל.
מנוי זה לא רק עניין של כסף. סביר להניח שלרוב המנויים יש סיבה חשובה לא פחות לרכישת המנוי, של הבטחת המקום ביציע ללא טירחה. אפילו אם היה יותר זול במקצת לקנות כרטיס לקופה, עדיין אני ולדעתי גם רוב המנויים היינו מעדיפים לשלם קצת יותר ולא להתעסק כל משחק עם מירוץ אחר כרטיסים אפילו אם הם (נניח) זולים בממוצע ב10% ממחיר המנוי.
העניין העיקרי פה זה באמת העניין של ההגינות, שדורש שלפחות העונה אם כבר יתנו לכרטיס מחיר שהוא במינימום זהה לזה שמנוי משלם.
כנראה שרק בארץ כולם גאונים עסקיים ויודעים למה אנשים עושים מנוי, כי בחו"ל זה אחרת. סתם בדקתי, דורטמונד מחיר מנוי מאחורי השער 187 יורו, מחיר כרטיס 15.30, זה ל17 משחקי ליגה, ובמנוי גם נכללים שלושה משחקי בתים בצ'מפיונס ליג.
אתה מתחייב לשנה שלמה, מבטיח את הכסף על כל המשחקים גם אם תגיע וגם אם לא, מראה נאמנות למוצר ולמועדון, ואתה חושב שאתה צריך לשלם יותר? למה?
באמת שכל פעם האנשים במדינה הזו מפליאים אותי מחדש. במקום שיבקשו להוריד מחירי מנוי ובהתאם אליהם מחירי כרטיסים, או מחירי כרטיסים ובהתאם מחירי מנוי, (כי כן, יש קורלציה ברורה ביניהם, בכל מקום), מתנדבים לשלם יותר כסף מאשר משתמש חד פעמי. מדהים.
אני לא חושב שאני צריך לשלם יותר, והייתי רוצה שהמועדון יתייחס אלי בכבוד. במקביל אני גם חושב שמחיר למשחק מול סכנין לשערים זולים צריך להיות 50, לא 80/88, וזה עדיין הוגן למנויים כי ברור לי שכרטיס למשחק גדול אמור לעלות משמעותית יותר.
כל זה (ועוד) לא סותר את העובדה, שכאמור יש שיקולים חשובים בקנית המנוי מעבר להוזלת הכניסה למשחק. למשל כמעט כל מי שקונה לשער 2 לא ילך כל משחק לרדוף אחרי כרטיסים, גם אם תבטיח לו שזה יצא לו יותר זול. כך שזה לא נכון להציג את זה כעיסקה של מחיר זול יותר ותו לא
איך כל זה סותר את זה שאתם דואגים למחירים של אנשים שמגיעים פעם ב... ולא למחירים של אנשים שמגיעים כל שבוע?
לא ראיתי מישהו מציע את הרעיון המהפכני של לקצץ במחיר מנוי. גם זה יגדיל את מספר הצופים, ואללה, אם מישהו רוצה להביא פעם בעונה את בן דוד שלו, זה נמצא הכי למטה בסדר העדיפויות. מעדיף שהוא ישלם 70 במקום 50, אבל שהמנוי הקבוע ישלם 800 במקום 1100. בהנחה שהרווח חייב להשאר קשיח. ככה אתה גם מתגמל את מי שנאמן למועדון, וגם מגדיל מעגל מנויים. איך זה לא יותר טוב?
למכור מנויים לפי מחיר איקס, ואחר כך כרטיסים זולים יותר, מעבר לזה שזה לא חכם, זה יראה לך בדיוק מה בעלי הקבוצה חושבים על איכות המוצר שלהם ואיך הם מתייחסים אליו. סוחטים כמה שאפשר מהמכורים, ואז ממקסמים רווח מהשאר. בלי שום אסטרטגיה ומחשבה ליותר מחודשיים קדימה.
אני לא מכיר מועדון אחד בעולם שמחיר המנוי בו לא זול משמעותית מאשר כרטיסים בודדים. אצלם זה לא מבטיח כניסה לכל השנה? הסתכלתי עכשיו על לברקוזן, מנוי במחיר מלא זה 260 יורו, כרטיס ממוצע עולה 20 (יש אצלם חלוקה למשחקי A B C, A עולה 36, B 20 וC 12), ל17 משחקים.
אתה מתחייב לכל השנה, ברור שתקבל כניסה לכל השנה, זו המהות של המנוי, זה לא איזה שירות מיוחד שאתה מקבל, זה אינטרס של הקבוצה שתעשה את זה ותשלם מראש על כל השנה.