zapta כתב:
Maor7 כתב:
כמה נקודות על עגלות (כי זה באמת נושא שאפשר לכתוב עליו עכשיו 40 עמודים בפורום)
- זו העבודה הכי קשה בעולם/בין הקשות בעולם תקרא לזה איך שתרצה. (אומר את זה בתור אחד שרגיל לעבוד עבודות פיזיות מטורפות). זה לא הצד הפיזי או העמידה על הרגליים. זה הצד המנטלי והנפשי.
- זה מתאים לכולם, אבל לא כולם יצליחו בזה. אי אפשר להצביע על ה"אופי" המושלם למקצוע הזה (כן, זה מקצוע לכל דבר). לאו דווקא זה שנראה הכי טוב יצליח.
- כפי שמספרים, אכן יש בתעשייה הרבה נוכלים. בדרך כלל לא מדובר במאפיונרים אלא פשוט בישראלים שה$$ עלה להם לראש והם מרשים לעצמם להתנהג בצורה דוחה כמו לא לשלם לבנאדם כסף שמגיע לו/להעיף אנשים מהמגורים בהתראה של רגע וכד'.
- לא רק במקומות הנחשקים יש כסף. בהמשך ובניגוד לסעיף הקודם, בכל מקום אפשר להצליח ובגדול. השאלה היא רק על אלו אנשים תיפול, כמה הם מקצוענים בתחום וכמה הם ישכילו להשקיע ולהתמיד איתך.
- הכסף בדרך כלל לא מגיע כל כך מהר. הרוב הגדול אחרי מקסימום שבועיים חותכים הביתה (עיין ערך סעיף ראשון). כדי להתבסס על משכורת אחידה (ונאה) מדובר בעניין של כמה חודשים בדרך כלל. (כמובן שיש יוצאים מן הכלל שמהרגע הראשון פוגעים בול)
- והעניין האחרון, שהוא החשוב ביותר לדעתי, וזה למה אני חושב שכל מי שיש לו אפשרות כדאי לו לנסות עגלות - אפשר לעשות בעבודה הזאת סכומי כסף מטורפים. וכשאני אומר מטורפים תחשוב גבוה, הרבה יותר גבוה מ20 אלף בחודש.
את רוב הדברים שאמרת אני מצליח להבין אבל הקושי המנטלי פשוט לא מובן לי
הצד המנטלי נעשה קשה כשאין כסף אני משער, אם באמת אתה מרוויח ומוכר אז אני בטוח שאתה לא מבואס
בתכל'ס מכל מה שכתבת אני מבין שהכי חשוב זה למצוא בן אדם שאני סומך עליו ולתת לזה צ'אנס גם אם בהתחלה הולך לא משהו, אפילו אם זה חודש או חודשיים
זה מסוג הדברים שקשה להסביר אותם עד שאתה לא עובר את זה בעצמך.. אני אנסה בכל זאת לתת לך כיוון למה שמתרחש שם
נתחיל מזה שעגלות זה לא יום עבודה רגיל שמתחיל בשעה X ונגמר בשעה Y. ברוב המקומות הרציניים (לא מדבר על עסק של איזה ילד שקנה עגלה ומעסיק 3 עובדים) מהרגע שאתה נוחת אתה נכנס לסוג של טירונות. כולם בתחת של השני כל היום (בדרך כלל גרים באותו אזור/קומפלקס/שכונה) ככה שאתה חי, נושם ומדבר עגלות מהרגע שאתה מתעורר ועד שאתה נרדם. כשנגמר היום לפחות פעמיים בשבוע יש שיחות סיכום/הדרכות/חפירות על "מה קורה אנשים למה אין מכירות??!?!" כשבהרבה חברות זה מתבצע ערב-ערב באופן קבוע. קח בחשבון שתלוי מה אתה הולך למכור, אבל בדרך כלל גם יש תמיד מה ללמוד עוד ועוד. אתה מתחיל עם ספיצ'ים פשוטים, רץ עליהם קורע ת'תחת בעבודה וכאילו שזה לא מספיק - ביום החופשי שלך אתה גם מתחיל ללמוד חומר קצת יותר מתקדם, מתחיל לסגל לעצמך שיטות מכירה יותר מורכבות, לומד מהותיקים וכו'. בקיצור - לא נח.
ביום יום תדמיין את עצמך מגיע בבוקר לעגלה (לפעמים אחרי כמה ימים רעים שלא מכרת/בילויים עד שעות מאוחרות/בעיות מהבית.. כל אחד והחבילה שלו) ואתה, ורק אתה, אחראי על עצמך ועל היום שלך. אתה צריך להתמיד לעמוד על העגלה ולא להתפתות לאנשים שיסיחו אותך, להישאר עקבי בראש ובעיקר לשמור על המורל שלך. אומרים שעגלות זה נטו אנרגיות ויש בזה אמת - כל המכירה שלך מתבססת על אנרגיה, על "אטרף". אתה צריך לקום כל בוקר כמו אריה שרוצה לטרוף כל מה שזז, אתה צריך לדמיין את האנשים שעוברים לידך בתור הטרף הבא (בכוונה אני אומר כאלה דברים כי זה מה שפחות או יותר גם תשמע מאנשי העגלות כשתגיע לשם). יש שם תחרות בלתי נגמרת בין כל אנשי המכירות, לפעמים גלויה ולפעמים פחות אבל תמיד יש.
תתאר לך מצב שאתה עומד 5 שעות על הרגליים נותן מעצמך הכל ולא מכניס לכיס שקל? (הרי בעגלות אין בסיס. לא מכרת תחזור עם 0 הביתה אחרי 12 שעות עבודה).
תתאר לעצמך מצב, וזה קורה הרבה מן הסתם, שאתה עובד עם בנאדם מנוסה על ההעגלה שרק תופר מכירות במאות ואלפי דולרים ואתה תקוע על איזה 30 דולר מסכנים.
יש גם את עניין האנשים שאתה פוגש. אתה פוגש בעבודה הזאת כל טיפוס אפשרי שיש בגלקסיה הזאת. אנשים שיקללו אותך שפנית אליהם, אנשים שיחפרו לך שעות על דת, אנשים שישבו עלייך ימצצו לך תדם שעתיים ובסוף לא יקנה בשקל, אלפי אנשים שיעברו ותצעק להם בכל דרך שלימדו אותך והם עדיין אפילו לא יעצרו או יפנו את המבט אלייך.
תאמין לי שכשטסים מהארץ הכל נראה מבטיח ואתה אומר לעצמך שטויות.. אני בא בטירוף אני אתאמץ אני אתן הכל. אחרי שעתיים רעות בעגלה בא לך ללכת לעשן סיגריה ולחכות שהיום יגמר.
*רוב הדברים שאמרתי תקפים לעבודה בחברות רציניות כמו שכתבתי בהתחלה. יש הרבה אנשים שיבטיחו לך תנאים משוגעים, בית עם בריכה ומרצדס אבל תגיע ולא יהיה מי שיכוון וילמד אותך את העבודה. ככל שזה יותר רציני, יותר גדול, ככה גם "חיי ההעגלות" שתיארתי לך באים יותר ויותר לידי ביטוי. זה אמנם הרבה יותר קשה, אבל רק ככה מצליחים.