Lion Den כתב:
גרמנרי כתב:
לא מעניינים המשרדים הקיקיוניים האלה, אני לא חולק.
זה שהוא היה ציוני שהאינטרסים שלו היו מדינת ישראל ולא שום דבר אחר.
המשרדים הקיקיוניים מוכיחים שהוא לא היה כזה.
גרמנרי כתב:
מה הכוונה אפס השפעה במבצע אנטבה? הוא זה שהורה לבצע תוכנית מבצע, והפעיל לחץ עצום על רבין לבצע את התוכנית, להזכירך הוא היה שר הביטחון במהלך המבצע, אם אין לשר הביטחון שום אחריות מבצעית אז מה בדיוק הוא עושה שם?
בשביל להורות על מבצע צבאי במדינה המיליטריסטית במערב לא צריך להיות גיבור גדול, רק לזרום עם הצבא. ובכלל, זה שהמבצע הצליח זה יותר עניין של מיומנות צבאית והרבה מזל. לא קשור לפרס.
גרמנרי כתב:
מבצע ענבי זעם לא תרם בכלום חוץ מזה שהוא תרם להפסקת ירי קטיושות בלתי פוסק על תושבי הצפון ללא נפגעים רבים, אמנם זה לא מבצע שאנו יכולים להתגאות בו בתור ניצחון מוחלט, אבל המטרה הושגה.
המטרה הושגה. פשוט נפלא שלא נפלו שם קטיושות מאז. איך לא עורכים יום חג לכבודו בקרית שמונה?
גרמנרי כתב:
שכחת את מבצע קדש, שפרס בזכות הקשרים האדוקים שלו עם ממשלת צרפת הצליח לגייס למבצע 70,000 חיילים מצרפת ובריטניה ולכבוש את סיני ולהשמיד בסיסים צבאיים.
עכשיו אתה טוען שסופר פרס, מעמדתו ה-הו כה משפיעה כמנכ"ל משרד הבטחון, יכול להוציא מעצמות למלחמה, ועוד בשנות החמישים...
גרמנרי כתב:
הכור בדימונה זה רשת הביטחון הישראלית , לא יודע מה היינו עושים בלעדיה.
תפקידו של פרס בהקמת הכור הוא אוברייטדֿ.
רשת הבטחון שהכור מספק היא אוברייטד.
אין לי מילים אפילו להגיב לשטויות שרשמת פה,
אמנם זה די בנאלי אבל אני אסביר לך משהו שאתה אולי לא יודע:
אמנם הרמטכ"ל , שר הביטחון, ראש השב"כ, ראש המוסד,המפכ"ל, וראש הממשלה ויועצים אסטרטגיים נוספים לא הולכים עם סכין בין השיניים ורוצחים מחבלים,
אבל הם מקבלי ההחלטות והם אלו שלוקחים את האחריות.
ככה זה עובד בכל מערכת עסקית\מדינית.
וכן, ברור שהחלק של פרס בהקמת הכור הוא אוברייטד, הרי הוא לא עירבב את הבטון ותקע מסמרים נכון?
אין לי מה להמשיך מפה.