תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 23 יוני 2025, 15:44

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 25 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: צפון איטליה
הודעהפורסם: 16 יוני 2013, 22:50 
סמל אישי של המשתמש
אני נוסע עם המשפחה לצפון איטליה לשבוע באמצע-סוף יולי (לא בדקתי, אבל אני מעריך שבכל מקרה זה ייפול על משחק כלשהו של הפועל).
בעיקרון אנחנו מתכננים לשכור קראוון, ולנסוע דיי בחופשיות באזור הצפון, וזה גם (ביחד עם עוד לא מעט אירועים שקורים הקיץ) טיול בת מצווה לאחותי, אז מקום אחד שאנחנו ככל הנראה בטוח נלך זה הגרדה לנד, חוץ מזה המסלול הוא דיי חופשי.
אנחנו משפחה דיי גדולה (2 הורים ו4 ילדים אם אח שלי ישתחרר מהצבא, ילדים בגילאים 13 עד 20 (או 18 אם אחי לא ישתחרר)), ככה שצריך למצוא משהו שרוב האנשים במשפחה לפחות יהנו ממנו.
מישהו היה? המלצות למקומות? כמו שאמרתי, המסלול דיי גמיש.

In Rabash we trust

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: צפון איטליה
הודעהפורסם: 16 יוני 2013, 23:57 
סמל אישי של המשתמש
אני אישית הייתי בטווח שבין ורונה לונציה עם המשפחה שבוע וממה שאני זוכר האיזור של הגרדה זה איזור עם הרבה מסלולים יפים, אגמים ואוכל לא רע. חוץ מזה, יש שם לונה פארק בן של זונה. אני מאמין שעם איזה ספר טיולים בינוני תדעו להסתדר באזור הגרדה

http://www.haadumim.com/?page_id=385

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2013, 00:02 
סמל אישי של המשתמש
ספר טיולים כבר יש :ROSE:
אבל אם יש לך המלצה על מסלול שהיה טוב במיוחד אני אשמח אם תרשום.

In Rabash we trust

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2013, 00:09 
אני באיזור בתחילת ספטמבר, מגיע מכיוון שוויץ.
נמצא שם 5 לילות, המסלול שלי זה 2 לילות בקומו- לילה ורונה- לילה ונציה- לילה דלומיטים (חובה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2013, 01:29 
מאוד מקוה שתיפול על מזג אויר נעים כמו שהאזור הזה ידוע בו, ולא שרב קיצוני ומגעיל כמו שנפל עלי ועל כל אירופה בערך לפני 6 שנים בדיוק(נסעתי באותם תאריכים שאתה נוסע מהעשירי עד ה20-21 בערך), שמעתי שהצפון הקרוב לאזור שויץ וליכטנשטיין הוא האזור השווה- (אגם קונסטנץ), לדעתי אם אתה מחפש בגוגל "צפון איטליה" אתה מגלה יופי של מידע, אני אישית, בטיול שאני עשיתי הייתי בין הקו של רומא לונציה בכל מיני אזורים, גם בפארק המדובר בורונה הייתי, באמת מקום יפה.. כדאי גם לחפש איזה פארק מים שווה, הבנתי שיש כמה פארקים מאוד איכותיים באירופה, לא יודע מה באיטליה אבל שווה לך לבדוק.
גם ונציה זה מקום לא רע, אם כי פחות עניין אותי אישית, יותר אהבתי את אזור טוסקנה ובולוניה, אלה חבלי ארץ מהיפים שיצא לי לראות, בכיף הייתי חוזר לשם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2013, 02:11 
סמל אישי של המשתמש
יש מילאנו וטורינו.
יש ג'נובה על החוף.
יש בורונה את הבית של יוליה ואת המרכז העתיק.
יש את ונציה.
לחובבי האלכוהול יש את בסאנו די גראפה מולדת הגראפה ולימונה ושאר העיירות סביבה מולדת הלימונצ'לו.
שאר אגם גארדה, גארדהלנד, סירמיונה עם המבצר העתיק שיורד לחוף השורץ ברווזים.
אגם קומו מדהים בנוף, במיוחד כשמשקיפים מלמעלה, ויש גם סיפורים נחמדים אם לוקחים שיט עם מדריך ואפשר גם סתם לאכול גלידה על החוף ולהאכיל את היונים והברווזים.
הדולומיטים ורכס המרמולד שבהם יפים, המנטליות של האנשים שם יותר אוסטרית למרות שהאזרחות שלהם איטלקית.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2013, 02:17 
סמל אישי של המשתמש
צפון איטליה :HEART2: :ROSE: :HEART2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2013, 02:36 
סמל אישי של המשתמש
או קי, אני קצת אפרט, מסלול כללי יש לנו (למרות שאם יש משהו באמת שווה שלא כלול בו תמיד אפשר לסטות מהמסלול).
וגם אם הסדר עוד לא נקבע, ככל הראה נגיע לאזור אגם קומו, כמובן לדלומיטים שמה אנחנו מתכוונים להישאר באזור 3-4 ימים, ולאגם גארדה, ורונה וכל המסביב.
אנחנו עדיין מתלבטים אם שווה "לבזבז" יום ולהגיע לונציה.
השאלה היא יותר על אטרקציות כלליות באזור, ואם יש דברים מומלצים שהייתם בהם.
בכל מקרה תודה לכל העונים :ROSE:

In Rabash we trust

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2013, 04:19 
סמל אישי של המשתמש
שער 5 הוא קרנבל כתב:
או קי, אני קצת אפרט, מסלול כללי יש לנו (למרות שאם יש משהו באמת שווה שלא כלול בו תמיד אפשר לסטות מהמסלול).
וגם אם הסדר עוד לא נקבע, ככל הראה נגיע לאזור אגם קומו, כמובן לדלומיטים שמה אנחנו מתכוונים להישאר באזור 3-4 ימים, ולאגם גארדה, ורונה וכל המסביב.
אנחנו עדיין מתלבטים אם שווה "לבזבז" יום ולהגיע לונציה.
השאלה היא יותר על אטרקציות כלליות באזור, ואם יש דברים מומלצים שהייתם בהם.
בכל מקרה תודה לכל העונים :ROSE:
ונציה יותר שווה מכל מה שיש לך במסלול גם יחד.
גלח לך שלושה ימים לפחות מכל השאר וטייל בוונציה (שהיא הרבה יותר גדולה ומרתקת מכל מה שמראים לתיירים, אני אישית חושב שצריך שבוע לפחות).

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2013, 05:27 
חייב להיות בוונציה, אבל היא שווה רק יום אחד, אין מה לעשות שם יותר מזה.
מצטרף להמלצות על סירמיונה והכפרים שלידה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2013, 08:48 
סמל אישי של המשתמש
אני לא מתכוון בזלזול או משהו, אבל מה יש שם עוד חוץ מהגונדולות?
תזכרו גם שמדובר ב2 אחיות קטנות שלי שלראות מבנים ומוזאונים משעמם אותם אחרי 3-4 שעות (בעיקר הקטנה יותר).

In Rabash we trust

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2013, 08:52 
סמל אישי של המשתמש
וונציה זו עיר ענקית ויפהפיה על איים, מלאה מבנים מכל התקופות וביניהם תעלות מים. נוף מיוחד מאד. אנחנו שוטטנו חמישה ימים וכיסינו בקושי חצי ממנה.
אם אתה צריך לשעשע ילדות אז אין לך כל כך מה לטייל, פשוט לך ללונה פארקים, יש כאלה גם באיטליה.
כמו שאתה מתאר אותן אז גם כל מה שכבר תכננת ישעמם אותן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2013, 09:09 
סמל אישי של המשתמש
דולומיטים חובה. אם אתה ואבא שלך בכושר אז עם אופניים.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2013, 09:46 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:
וונציה זו עיר ענקית ויפהפיה על איים, מלאה מבנים מכל התקופות וביניהם תעלות מים. נוף מיוחד מאד. אנחנו שוטטנו חמישה ימים וכיסינו בקושי חצי ממנה.
אם אתה צריך לשעשע ילדות אז אין לך כל כך מה לטייל, פשוט לך ללונה פארקים, יש כאלה גם באיטליה.
כמו שאתה מתאר אותן אז גם כל מה שכבר תכננת ישעמם אותן.

האמת שקצת לכלכתי וזה נכון בעיקר לקטנה.....
מה גם שעם כל הכבוד לבת מצווה שלה, נעשה גם דברים שהיא לא אוהבת ;)
בכל מקרה הכוונה זה לעשות דברים שמשלבים וגם וגם, כמו למשל טיולים רגליים בדלומיטים, ראפטינג באותו אזור שמצאנו, וכמובן גם כמה מקומות שסתם עולים ברכבל להסתכל.
השאלה זה אם בונציה יש לעשות דברים גם קצת יותר אקטיביים (כמו הגונדולות), שכמובן גם משלבים את הנוף והמבנים המיוחדים.

In Rabash we trust

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2013, 09:56 
סמל אישי של המשתמש
הגונדולות מאד יקרות, זה משהו שעושים רק פעם אחת.
יש בזול יותר שיט לאיים הקצת יותר מנותקים. באי מוראנו יש המון מנפחי זכוכית, שם אפשר לראות איך מנפחים וגם לקנות זכוכיות מיוחדות.
קרא על זה ברשת, הראה לה תמונות של זכוכיות מיוחדות ושאל אותה מראש כמה זה מעניין אותה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2013, 10:11 
סמל אישי של המשתמש
אנחנו פשוט נהנינו להסתובב בעיר וללכת לאיבוד. זה כמו להסתובב בשמורת טבע (עירונית) רגע לפני שהיא נעלמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2013, 10:30 
סמל אישי של המשתמש
הפועל כתב:
אנחנו פשוט נהנינו להסתובב בעיר וללכת לאיבוד. זה כמו להסתובב בשמורת טבע (עירונית) רגע לפני שהיא נעלמת.
זה בדיוק מה שאנחנו עשינו. אני מת לחזור לשם שוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2013, 10:50 
אני אצטרף לאשכול הזה בשאלות על שווייץ (סליחה מראש שלא פתחתי אשכול נפרד, טופוגראפית וגיאוגראפית יש דמיון מסוים לדעתי):
גם אני נוסע בתאריכים דומים - שבוע בשווייץ באמצע יולי.
אנחנו משפחה של זוג הורים (אני ואשתי) ו-2 ילדים (הטיול זה הוא לכבוד הבת-מצווה של הילדה הגדולה).
מכיוון שאנו לא אוהבים להחליף מקומות לינה, אז הזמנו מלון באגם לוצרן לכל התקופה.
מקומות שנהיה בהם בוודאות: אגם לוצרן, לפחות אחד ההרים המפורסמים (יונגפראו או טיטליס או פילאטוס), אי הפרחים באגם קונסטנץ (גבול גרמניה).
מקומות שבאים בחשבון: האיזור של יונגפראו (העיירה הציורית גרינדלוואלד, אינטרלאקן), קניון הארה + מפלי רייכנבך, מזרח-שווייץ (נסיעה ברכבת מסנט-מוריץ לטיראנו על גבול הדולומיטים של צפון איטליה).
פארק שעשועים שאנו שוקלים לבקר בו: פארק אירופה בגרמניה (ליד פרייבורג).

אשמח גם כן לקבל הצעות ורעיונות נוספים לטיולים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2013, 12:16 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:
הפועל כתב:
זה בדיוק מה שאנחנו עשינו. אני מת לחזור לשם שוב.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2013, 12:55 
סמל אישי של המשתמש
עופר, הייתי באינטרלאקן וקניון הארה לפני עשרים ומשהו שנים.
מאינטרלאקן אני לא זוכר יותר מדי אבל אמא שלי טוענת שהיה שם מדהים.
מקניון הארה אני זוכר שזה מסלול הליכה שנבנה באמצע קניון מאוד יפה אבל באמצע המסלול התחיל לרדת מבול, שהגשם שהציף את נתיבי איילון במרץ היה טפטוף לעומתו, ובגלל שזה לא מסלול מעגלי היה צריך לעבור את כל המסלול במזג אוויר שלא מתאים למעבר אדם. בקיצור, ביום שאתה מתכנן לארה תבדוק מה מזג האוויר הצפוי.
בטיטאליס האטרקציה היא רכבל במנהרה בתוך הקרח שמוביל לראש ההר ושם משחקים בשלג עד שנמאס.

גם באי הפרחים מיינאו כדאי לבדוק את מזג האוויר כי יש הרבה הליכה בין החנייה לאי עצמו (אתה חונה, עובר נקודת ביקורת ושם עולה על גשר לתוך האי). על האי עצמו אין לי יותר מדי מה להגיד כי הגעתי אליו במזג אוויר גרוע ולא היה שום סיכוי שנלך ברגל את כל הגשר.
בקונסטנץ לא נתקלתי ביותר מדי אטרקציות חוץ מאיזה קניון גדול.
עוד בצפון שווייץ יש את מפלי הריין עם נקודת תצפית אחת בנויהאוזן ו/או שפהאוזן ונקודת תצפית נגדית מדשן (DESCHEN אם אני זוכר נכון).
למוזיאונים אני מניח שלא תרצו להיגרר עם ילדות קטנות אז אתם יכולים ללכת למרכז העתיק של בזל עם המרפסת של הרצל ובניין העיריה המפואר עם כל מיני ציורי קיר נחמדים. יש בבאזל גם שני מוזיאונים ראויים שאת השמות של שניהם שכחתי. אחד מהם מכיל תצוגות של כל מיני פסלים ממוכנים של זה מגניב, קוראים לזה מוזיאון טינגלי או משהו בסגנון על שם האמן יוצר הפסלים.

בכלל לחובבי נופים נהיגה ברחבי שווייץ בלי מטרה ובלי כניסה לערים היא מושלמת גם מבחינת איכות הכבישים וגם מבחינת הנופים שבהם הם עוברים.
אפשר גם לגוון ולנסוע בדרכי היער השחור.

בכלל גם אגם לוצרן והרי האיזור אמורים להיות מאוד יפים, עד כדי כך שציירי נופים שווייצרים העדיפו לקבוע שם את מגוריהם, ככה שבעיה למלא את הזמן שלכם אפילו בכלום לא אמורה להיות.

אם כבר קונסטנץ אז בצד הבווארי של האגם יש את לינדאו ועוד כמה עיירות חוף והנוף מכביש החוף מאוד יפה, בתנאי כמובן שאתה לא נופל על יום של ערפל ומבול כמוני ואז הנוף הוא סתם יפה לפרקים.
אם מזג האוויר מתאים אז חובה עליך ועל אשתך לעצור באחד הבירגרטנים שם לאיזה ליטר של בירה בווארית ראויה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2013, 12:57 
סמל אישי של המשתמש
מה המרחק משם לסרדיניה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2013, 13:16 
סמל אישי של המשתמש
נראה שהעיר באיטליה שהכי קרובה לסרדניה היא רומא או הפרבר שלה פיומצ'ינו.
מג'נובה היא נמצאת בסביבות ה700 ק"מ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2013, 13:17 
סמל אישי של המשתמש
ItaiH6 כתב:
נראה שהעיר באיטליה שהכי קרובה לסרדניה היא רומא או הפרבר שלה פיומצ'ינו.
מג'נובה היא נמצאת בסביבות ה700 ק"מ.

תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2013, 13:55 
ItaiH6 כתב:
עופר, הייתי באינטרלאקן וקניון הארה לפני עשרים ומשהו שנים.
מאינטרלאקן אני לא זוכר יותר מדי אבל אמא שלי טוענת שהיה שם מדהים.
מקניון הארה אני זוכר שזה מסלול הליכה שנבנה באמצע קניון מאוד יפה אבל באמצע המסלול התחיל לרדת מבול, שהגשם שהציף את נתיבי איילון במרץ היה טפטוף לעומתו, ובגלל שזה לא מסלול מעגלי היה צריך לעבור את כל המסלול במזג אוויר שלא מתאים למעבר אדם. בקיצור, ביום שאתה מתכנן לארה תבדוק מה מזג האוויר הצפוי.
בטיטאליס האטרקציה היא רכבל במנהרה בתוך הקרח שמוביל לראש ההר ושם משחקים בשלג עד שנמאס.

גם באי הפרחים מיינאו כדאי לבדוק את מזג האוויר כי יש הרבה הליכה בין החנייה לאי עצמו (אתה חונה, עובר נקודת ביקורת ושם עולה על גשר לתוך האי). על האי עצמו אין לי יותר מדי מה להגיד כי הגעתי אליו במזג אוויר גרוע ולא היה שום סיכוי שנלך ברגל את כל הגשר.
בקונסטנץ לא נתקלתי ביותר מדי אטרקציות חוץ מאיזה קניון גדול.
עוד בצפון שווייץ יש את מפלי הריין עם נקודת תצפית אחת בנויהאוזן ו/או שפהאוזן ונקודת תצפית נגדית מדשן (DESCHEN אם אני זוכר נכון).
למוזיאונים אני מניח שלא תרצו להיגרר עם ילדות קטנות אז אתם יכולים ללכת למרכז העתיק של בזל עם המרפסת של הרצל ובניין העיריה המפואר עם כל מיני ציורי קיר נחמדים. יש בבאזל גם שני מוזיאונים ראויים שאת השמות של שניהם שכחתי. אחד מהם מכיל תצוגות של כל מיני פסלים ממוכנים של זה מגניב, קוראים לזה מוזיאון טינגלי או משהו בסגנון על שם האמן יוצר הפסלים.

בכלל לחובבי נופים נהיגה ברחבי שווייץ בלי מטרה ובלי כניסה לערים היא מושלמת גם מבחינת איכות הכבישים וגם מבחינת הנופים שבהם הם עוברים.
אפשר גם לגוון ולנסוע בדרכי היער השחור.

בכלל גם אגם לוצרן והרי האיזור אמורים להיות מאוד יפים, עד כדי כך שציירי נופים שווייצרים העדיפו לקבוע שם את מגוריהם, ככה שבעיה למלא את הזמן שלכם אפילו בכלום לא אמורה להיות.

אם כבר קונסטנץ אז בצד הבווארי של האגם יש את לינדאו ועוד כמה עיירות חוף והנוף מכביש החוף מאוד יפה, בתנאי כמובן שאתה לא נופל על יום של ערפל ומבול כמוני ואז הנוף הוא סתם יפה לפרקים.
אם מזג האוויר מתאים אז חובה עליך ועל אשתך לעצור באחד הבירגרטנים שם לאיזה ליטר של בירה בווארית ראויה.

תודה רבה איתי על כל העצות האלה.
ואגב מזג-אוויר ... מזג-אוויר סגרירי וקר מדיי כבר הספיק לי בפעם הקודמת (והראשונה) שהייתי בגרמניה (לפני שנתיים וחצי - שהייה של יום וחצי בגלזנקירשן וקלן , נסיעה למשחק של הפועל נגד שאלקה בצ'מפיונס).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2013, 15:48 
ואם בענייני הפועל עסקינן, אז לא אתנגד להגרלה קרובה בליגה האירופית למפגש (שוב) מול ואדוז מליכטנשטיין, כשהמשחק הראשון יהיה בחוץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 25 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: