יובל כתב:
NARKOTIKA כתב:
יובל כתב:
נרקוטיקה, כמעט כל עובדה שכתבת היא לא נכונה, ו-19 צודק ב-100%.
אני סייגתי את העובדות, אבל בכל זאת, איך אתה יודע? יש לך להציג את המספרים של היום?
עזוב את ריאל וטוטנהאם. קח אותנו כדוגמא. פה בארץ, זה יצמצם את הפער בין מכבי לליגה או ירחיב?
יש פה 2-3 בעלים שמשקיעים כסף, ובגלל זה חיפה אלופה פה 10 שנים ומכבי תפסה גז. אז נכון, קבוצות כמו קריית שמונה כנראה כבר לא יצוצו, אבל זה יחזיר למפה מועדונים אבודים כמו הפועל פ"ת, ירושלים וכו'...
בארץ המצב כרגע שונה לגמרי. כל קבוצה מכניסה מינימום עשרה מיליון, ומקסימום 30 ומשהו מיליון (נגיד אנחנו, בעונה של אירופה), אבל בעלים עשיר יכול להכפיל תקציב של קבוצה פי חמישה ויותר.
מה שכן, יכול להיות שבעוד כמה שנים המצב יהיה הפוך, כמו באירופה - הכסף שיוזרם למכבי, למשל, יהפוך אותה למועדון מכניס הרבה יותר (לדוגמה, אם הם יצליחו להיכנס בקביעות לליגת האלופות), ואז הם יהיו מועדון הרבה יותר עשיר מכל השאר גם בלי מימון של בעלים, ותהיה חייב הכנסה חיצונית בשביל להתחרות איתם.
"בעולם שבאמת מתבססים על הכנסות בלבד ללא מימון חיצוני הפערים יהיו קטנים יותר. לא משנה איך תסובב את ההשלכות." - לא נכון, הדוגמה הכי ברורה היא הליגה הגרמנית שבה באיירן שולטת ללא תחרות (נדמה לי 22 אליפויות ב-44 שנים, הבאה בתור עם 5 אליפויות) כי יש לה הרבה יותר כסף מלשאר. הסיבה היחידה שהליגה האנגלית נשארה תחרותית היא בגלל הכסף שנכנס לצ'לסי וסיטי, שלקחו 4 אליפויות ב-9 השנים האחרונות. אתה מבין שאם לא הכסף הזה, יונייטד הייתה זוכה העונה באליפות תשיעית רצופה?
"דורטמונד היא מקרה מיוחד של מצב כלכלי קשה" - ממש לא נכון, דורטמונד מקום 11 בעולם בהכנסות ומקום שני בגרמניה. רק מה, היא עדיין מכניסה בקושי חצי מבאיירן, אז גם אם היא פוגעת בכמה שחקנים כמו לבאנדובסקי, קגאווה וגצה, אחרי שנתיים-שלוש היא מאבדת אותם ובאיירן חוזרת לשלוט.
"גם ריאל מדריד וגם יונייטד, שהם אולי 2 הכי מכניסות, נמצאות באופן רציף בגירעון שנתי." - שוב, לא נכון (והכוונה היא לא לזה שברצלונה יותר מכניסה מיונייטד). שני המועדונים רווחיים. יש להם חובות, אבל הם קטנים, לא גדלים.
"אני עדיין חושב ההבדל בין ריאל למועדון מהמעמד השני יצטמצם, פשוט כי ההשקעה החיצונית בריאל (מעבר להכנסות) גדולה (באחוזים) מההשקעה החיצונית בטוטנהאם. אמנם לא בדקתי את זה ממש לאחרונה, אז אני מסייג, אבל עד כמה שאני מבין וזוכר את המצב מלפני שנים- זאת המציאות גם היום. הם בטח לא יוכלו יותר לקנות את בנזמה,צ'אבי, קאקא ורונאלדו באותו קיץ" - גם זה לא נכון, איזו השקעה חיצונית יש בריאל? פשוט ההכנסות שלה הן הגבוהות בעולם, ופי שלושה משל טוטנהאם. בלי כסף חיצוני כמו בצ'לסי או בסיטי, אין שום סיכוי לסגור פערים מקבוצות כמו ריאל.
תשמע, אני מתנצל שזה בקצרה, פשוט מחוסר זמן, אבל בגדול, גם אתה כתבת עובדות ללא שום ביסוס, רק שאתה לא סייגת אותם. גם אני יכול לרשום שממה שקראתי עד היום מה שכתבת פשוט לא נכון, השאלה אם יש לך מספרים ולינקים לתימוכין. לי אין, הייתי מנסה לחפש, אבל שוב- זמן וזה.
בכל מקרה, מנצסט'ר יונייטד עד לפני כמה שנים נמצאו בחובות עתק, והעניין הוא לא לנסות לצמצם פערים בין סיטי ליונייטד, אלא בין ווסטהאם ליונייטד. יש בריאל מדריד המון השקעות חיצוניות. הם לווים כספים מבנקים במאות מיליונים, ולא, זה לא על סמך הכנסות מחולצות וכרטיסים.
מה לא נכון בזה שדורטמונד לא במצב כלכלי קשה? זה מועדון שהיה על סף פירוק לפני כמה שנים. הם תמיד נאלצים למכור כוכבים כדי להכניס כסף.
עם פיר פליי או בלעדיו הם היו מוכרים.
אגב, במקרה של מכבי, אם נניח לעובדה שהם הגיעו לאו שהגיעו בגלל שחוק הפייר פליי לא נכס לתוקף, מספיקה שנה אחת (אפילו אחרי רצף) שבו הם לא יעלו לליגת האלופות- והם אלה שיצטרכו להצמטמם ולמכור שחקנים. אני חושב שבטווח הארוך החוק הזה יביא לקיצוץ חלקי בשכר השחקנים, שהוא מנופח מעבר לכל פרופורציה, וזה מבורך.
אני לא בא לשים את עצמי על הגדר בשביל החוק הזה, אני אפילו לא קראתי עליו מספיק, אבל להגיד שהוא מעמיק פערים ומכריח את דורטמונד למכור, ולהביא את די מריה כדוגמא, זה פשוט בולשיט.