ערן כתב:
למדתם בחבר'ה כינוי חדש, "תאצ'ריזם"? נו, לבריאות שיהיה. כמובן שלא הגבת לעניין. לא אני כתבתי "17 שנה", אתה עשית מהלך לוגי דמגוגי וכרכת יחדיו מנהל גרוע (הרציקוביץ), מנהל לא טוב (שניידר) ואחד שעשה טעויות אבל נשאר והמשיך להשקיע ולשפר עד שקצר תוצאות (גולדהאר); גם כרכת יחד את סמי סגול, שלא הבין הרבה והפקיד את הונו בידי מנהלים לא טובים, אבל לא גרם נזק להפועל תל אביב אלא החזיר אותה להיות אימפריה ספורטיבית (מילים גסות בעולם הפנטזיה שלכם), יחד עם אלי טביב ושאול אייזנברג. חביבי, אם כולכם הייתם כותבים ברמת טיעונים כזו בכל העבודות האקדמיות שלכם, היו מנפנפים אתכם. אני יודע שבפורום כדורגל אתם חושבים שאפשר לחפף, אבל לא את כולם.
ברור לי שיש בעלים פרטיים, ויש בעלים פרטיים. אבל גם ברור לי שבעלים פרטי אין פירושו הצלחה, למעשה בחלק גדול מהמקרים לא, ברור לי שהאינטרסים שלו לרוב לא זהים לטובת המועדון והאוהדים, ובעיקר ברור לי שתמיד מתישהו מגיעים לבעלים הפרטי החרא. וברור לי שעם עמותת אוהדים זה טכנית לא יכול לקרות. עמותת אוהדים יכולה לנהל טוב, יכולה לנהל רע, יכולה לגרום לתקציב גדול, יכולה לגרום לתקציב רע. היא לא יכולה להביא למצב שהבעלים הוא מישהו שלא רוצה בטובת המועדון ורק מנסה לחלוב אותו. כי האוהדים הם הבעלים. כזה פשוט.
ולא כרכתי שום דבר. אמרתי דבר פשוט - אחרי שנה אחת עם תנאי פתיחה מזעזעים ובעלות אוהדים חלקית שבסופה סיימנו בדיוק במקום הראוי לנו מבחינה תקציבית אתם, המיסיונרים שמטיפים נגד בעלות אוהדים, מסיקים כמובן שצריך לנטוש את זה ומהר.
והדי מכבי שבמשך 17 שנה חוו בעיקר כשלונות תחת בעלות בעלי הון לא הסיקו משום מה שצריך להיפטר מהמודל. זה דווקא כן נראה לך הגיוני?
הייתי אומר שאני מקווה שכשאתה כותב בעיתון אתה לא מעוות ככה את המציאות מוציא דברים מהקשרם ומתייחס רק למה שנוח לך. למרבה הצער אני יודע שבנושא הזה ספציפית זה כן נכון.
חיפה ומכבי בכדורגל, ומכבי בכדורסל, שלושת המועדונים הגדולים בארץ יחד עם הפועל בכדורגל, נמצאות שנים על גבי שנים (קרוב למאה לדעתי במצטבר) תחת בעלות פרטית.
בקרוב למאה שנים האלה, הבעלים הפרטיים ניהלו טוב, ניהלו רע, גרמו לתקציב גדול, גרמו לתקציב רע. באיזו נקודת זמן, בקרוב למאה שנים המצטברות האלה, אחת מהן הגיעה למצב שבו הבעלים לא רצה בטובת המועדון ורק ניסה לחלוב אותו?