סתם כי בא לי אדום כתב:
אני מניח על החישובים שהוא עשה, הוא פשוט ציין זאת כמה פעמים. כנ''ל כלכלנים אחרים.
בסופו של יום, אפילו אינטואיטיבית משקיע לא ישקיע במוסד בעלי חובות הולכות וטופחות ותפוקה הולכת ופוחתת.
אז למה תשואות האג"ח של ארה"ב, אנגליה וישראל לא עולות?
סתם כי בא לי אדום כתב:
אם אתה מקצץ בתשואות מניבות בוודאי שיהיה לך ירידה בהכנסה ממיסים, כנ''ל העלאת מיסים מעל דרגה מסוימת.
אנחנו כרגע נמצאים במצב שעוד אפשר לטפל ביעילות בחוב.
אגב שאלה, האם המחקר הראה מה קורה במצב של מיתון שהממשלה הולכת וצוברת עוד ועוד חובות(וההשקעה שלהם היא אם בספק יעילה)?
אני לא מבין מה אתה מתכוון בדיוק בלקצץ תשואות מניבות, תשואות אג"ח זה הוצאות ממשלה, לא הכנסות שלה.
ומה זה אומר לטפל ביעילות בחוב?
יש שני דברים שאתה יכול לעשות עם החוב, לשלם אותו או לא לשלם אותו.
עכשיו זה נכון, יכול להיות שיהיה מצב בעתיד שבו יהיה יותר קשה לגייס כסף, ויכול אפילו להיות שתהיה לזה השפעה על יעדי הגרעון שלך, אבל רבאק, המצב הזה לא קורה עכשיו, למה אתה חושב שצריך לדפוק את הכלכלה עכשיו בגלל משהו שיכול לקרות מתישהו בעתיד?
סתם כי בא לי אדום כתב:
לא נראה לי שהבנת מה שכתבתי, אז אני יפרט. אין שום קשר בין תשואות על האג''ח לפוט. הערה הייתה לכך שעל אף טענתך שאף אחד לא לוקח ברצינות את חברות הדירוג, הורדת הדירוג של ארצות הברית,
כן השפיע על המשק. הפואנטה היא שלא כדאי לזלזל בדירוגי האשראי, בין אם הם נכונים ומשקפים את המציאות ובין אם לא.
כרגע יש לך תשואות נמוכות על האג''ח, אם זה ימשיך גם עם גירעון צובר, תפאדל. אם לא? היסטורית זה לא:
http://www.inbest.co.il/Articles.aspx?PageID=59זה החשש.
אני עדיין לא מבין מה אתה רוצה.
כל דבר משפיע על המשק בצורה כזו או אחרת, מה שאני לא מבין זה למה אתה מחפש אינדיקטורים אקזוטיים כשאתה פשוט יכול להסתכל על תשואות אג"ח שאומרות לך באופן ישיר את מה שאתה מנסה לפענח עם אופציות PUT.
זה כמו שתרצה לבדוק כמה עולה קרטון חלב, אבל במקום להסתכל על המחיר שלו אתה בודק מה המחיר של המניה של תנובה.
סתם כי בא לי אדום כתב:
אם המשק העולמי יתפוס את הגישה החדשה שאכן אין קשר בין רמת חוב לצמיחה, ואנחנו לא נהיה במיתון, אחלה. זה לא החשש כרגע.
לספרד היה עודף תקציבי לפני המיתון, התיאוריה הזו לא מחזיקה מים בשיט.
אבל ברצינות, תמצא לי מחקר אחד שתומך בטענה הזו, היו שניים, ושניהם הופרכו באופן די משעשע.
ואגב, אם תמצא מחקר כזה, רפובליקאים ישלמו לך ערמות של כסף, הם מחפשים הצדקה לקיצוצים שלהם בנרות כבר שנים, ולא הולך להם משהו.
אדום טורקי כתב:
אז לפי מה שאתה אומר ( תקן אותי אם אני טועה)
ארה״ב מחזיקה את הכלכלה בישראל ובעצם לפיד או כל שר אוצר אחר הם פיונים במשחק השח של ארה״ב בגדול
ארה"ב מחזיקה את תשואות האג"ח של ישראל מתחת למה שהן היו בלעדיה.
אני לא יודע בדיוק מה יקרה אם היא תפסיק לעשות את זה, אבל אני לא חושב שישראל תתפרק.
הנקודה שניסיתי להעביר היא שאני לא חושב שביבי יכול לקחת קרדיט על ההשג הזה.