אוגוסטוס היל כתב:
כמה מרוויחים זה חלק מהתמונה.
יש להרבה אנשים מקורות נוספים ופה ההבדלים מתחדדים. אני רואה את זה מאוד חזק בסביבה שלי.
העניין הוא שבדור הבא, יהיו הרבה הרבה יותר צעירים שלהורים אין כסף לעזור.
לדעתי לולא עזרה של רוב ההורים, הבועה הזאת היתה מתפוצצת מזמן
ולגדל 4 ילדים עם 25 ברוטו זה לא פשוט. בטח שהייתם קטנים הם הרוויחו פחות וההוצאות היו גדולות יותר, אז בכלל קשה אחר אם כן יש מקורות נוספים.
דבר נוסף שלפני 20 שנה בית בפרדס חנה עלה רבע מהיום במונחים ריאלים ונטל המשכנתאות היה הרבה פחות חריף
בזה אני מסכים, אכן הדור הבא והנוכחי (שהוא הדור שלי) הוא דור מדאיג מאוד, אני לא מאמין שלהורים שלי יהיה כסף לעזור לי לרכוש דירה.
אבל זה לא אומר שצריך לדאוג כדי שלהורים שלי יהיה כסף לדאוג לי לדירה, אלא לדאוג שלי יהיה מספיק כסף לקנות/לשכור לעצמי דירה.
(אגב, ברור שהמחיר של הבית עלה, ההורים קנו אותו ב100,000 ושיפצו ב2 שיפוצים בעלות כוללת של בערך 70,000, היום לפי המחירים באזור הוא יכול להימכר בכיף ב2 מ' שקל)
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
כל הדיון הזה מחטיא לחלוטין את כוונת המשורר (במקרה הזה - הסופר/הפובליציסט).
הרעיון המקורי היה להבהיר, שמדיניות משרד האוצר בשנים הקרובות תהיה לדאוג למעמד הביניים בישראל. זו מדיניות לגיטימית, היו בחירות דמוקרטיות, העם הצביע ברגליים ואמר שזה מה שהוא רוצה.
הויכוח האם מעמד ביניים זה מי שמרוויח 20 ברוטו או 13 ברוטו - הוא לא העיקר פה. ובכל מקרה, גם אם יאיר לפיד היה "מנותק" ומעמד הביניים הוא מי שמרוויח 13 ברוטו ולא 20 ברוטו - אז טוב שהוא כתב את הפוסט הזה, כי ככה הוא למד. לא בושה ללמוד, ולא בושה שאחרי שבוע בתפקיד הוא עדיין לא יודע הכל.
* למרות האמור לעיל, אני חוזר על עמדתי שמי שעושה 20 ברוטו הוא חלק ממעמד הביניים.
אבל בשביל להגיד שהאוצר ידאג למעמד הביניים צריך להגיד קודם כל מי זה מעמד הביניים, הרבה מאוד אנשים שמרוויחים כזוג 10,000 שקל חושבים (ודי בצדק לפי לא מעט מדדים) שהם מעמד הביניים, ולעזור לריקי כהן זה לא אומר בהכרח לעזור להם.
וזה לא אומר ללמוד, זה להכיר את המצב בשטח, לבדוק קצת נתונים, לדעת מי העם.
אם לפיד אומר שהוא שריקי כהן הייתה רק דוגמא והוא מתכוון לדאוג לכל למעמד הביניים (אם נמשוך אותו למעלה - 9000-20,000 (למרות שלטעמי זה 6,500-16,500)), אז זה מצוין, אם הוא דואג רק לריקי כהן זה רע מאוד.