אדום נחמד כתב:
האוהדים קנו 20 אחוז- עובדה.
הקבוצה נכשלה- עובדה.
אבל תן לי סיבה אחת רצינית למה יש קשר בין הדברים, ולמה אם לא היינו קונים את החלק שלנו - דברים היו נראים אחרת.
מעולם לא אמרו כאן שהקבוצה צריכה להיות רק שלנו, בלי מישהו שיתן כסף.
אתה סתם שופך רעל. אבל זה בסדר. גם לי בא לשפוך רעל.
האוהדים עשו דבר מדהים בעונה שעברה. הם הצליחו להעיף בעל בית שהגיע רק בשביל מעמד ויח"צ על חשבון המועדון שלנו.
נעשה מאבק שאין לי מילים לתאר את ההערכה שלי אליו, למרות שלא הייתי חלק פעיל בו. ברצינות מלאה.
באותו קיץ רכש חיים רמון את הקבוצה וטען שהוא יביא עימו קבוצת משקיעים. לאף אחד לא היו חלומות גדולים על אליפות, גם לי לא, ורק חלמנו על קבוצה מאוזנת כלכלית ומנוהלת בצורה שרצינו.
מה שקיבלנו זה ספינים תקשורתיים בחסות מושיק תאומים ("אני נכשלתי כמנהל" , אז למה היה האיש הראשון שישב ליד חיים רמון כשרכש את הקבוצה?) וניהול כלכלי ומקצועי גרוע.
מהרגע שהחליטו להשאיר את ניצן בשביל לחסוך קצת כסף (עוד לפני שהתגלתה המחלה הארורה, החלמה מהירה) ועד לרגע שהתחילו להחתים לנו כל מיני ג'ון פנסטלים בשביל לקנות אותנו.
על הדרך לא התביישו לדרוש מאיתנו מנוי+חבר עמותה בטענה שהעתיד של המועדון תלוי בנו. חלק גדול מהקהל ביצע את הפקודה והציל בעצמו את הפועל.
חיים רמון ושות' לא שמו שקל בהפועל, וזו דעתי עד שמשיהו יוכיח ל אחרת. הם כן קנו את הקבוצה מטביב, אבל יו איזה קטע, כשאתה רוצה להיות בעלים של עסק אז אתה לא רק משלם עליו, אתה גם צריך להשקיע בו.
ועכשיו, כשלחלק מהאוהדים (שהם אפילו לא מייצגי דעת הקהל בעייני) יש מניה בקבוצה, אתה יושב ושואל את עצמך מה הם בעצם עושים? איפה השקיפות שהבטיחו, איפה הניהול הנכון, החזון, היחס לקהל (מישהו ראה את מחירי הכרטיסים לאחרונה?) ושאר הדברים שנורא רצינו שישתנו. הכל נמחק. כי הם סה"כ ילדים קטנים בגן של הגדולים. כי חיימק'ה מכפכף אותם, ומפה אשמור כבר על השפה היפה.
כואב לי הלב על אנשים תמימים שחושבים שהם יכולים לשנות ולהשפיע על הכרישים שמנהלים את הפועל. אבל הם לא סופרים אותנו, אנחנו רק משאבת כסף עבורם, עוד הזדמנות לחשיפה ציבורית.