kobster כתב:
גאידמק לא מנהל שום מלחמה.
הןא זרק את השחקנים על קורנפיין והשריף שיתמודדו עם ההשלכות.
רצית להוביל מהלך אידאולוגי מהפכני ?
בוא, תוביל, תהיה פה, תתראיין, תעמוד בחזית.
חוכמה מאוד קטנה לשבת לו איפה שהוא לא יהיה ולתת לעובדים שלו להתמודד עם ההשלכות. זה לא מנהיג ולא מנהל, זה פוליטיקאי עלוב.
לגבי קורנפיין, איפה הוא היה כל השנים שהוא מנהל בפועל את בית"ר ? איך הוא נתן לגזענות הזו להתפשט ולאכול כל חלקה במועדון ? אם הוא באמת היה רוצה להילחם בגזענות, היו לו מספיק הזדמנויות.
את עצימת העין שלו מאירועי טוטו וטדי למשל, הוא אוכל עכשיו בענק. מי שנתן פרס לגזענים שלא יופתע מאף פעולה שלהם.
הוא וכל שאר המערכת הכשירו את השרץ שנקרא היציע המזרחי וניסו ככל יכולתם להימנע מלהתמודד איתם. עכשיו כבר אין לו ברירה. או שהוא נלחם או שהוא בחוץ.
דוגמא מעולה לסוג התגובות שעליו כתבתי.
אפשר לקחת כמעט כל משפט שכתבת ולהתווכח עליו, אבל זה לא הנושא. הרעיון שקורנפיין "נתן לגזענות להתפשט" הוא הרי נאיבי עד גיחוך, תראה לי איזשהו יו"ר קבוצת כדורגל בעולם שהיטה את תרבות האוהדים שלו במו ידיו, בלי עזרה מהמשטרה, מערכת החינוך, ההתאחדות וכו'. אלא שהנושא הוא לא קורנפיין, בטח לא גאידמק. הנושא (מבחינתי) הוא - האם קורה עכשיו משהו חיובי, מנקודת ראות הומניסטית? כי אם התופעה חיובית, הייתי מצפה שבבית מדרש לאהבת האדם כמו קהילת השדים האדומים יישמעו תגובות קצת שונות.
כמו שכתבתי למעלה, התסריט האידיאלי לשבירת הטאבו על מוסלמים/ערבים בבית"ר לא יתרחש. החיים לא עובדים כך. עכשיו נוצרה הזדמנות ואפשר לבדוק - האם כל היללות והריצות לכל מיני שוטרי אנטיפה קיקיוניים באירופה והזעקות "איפה פלאטיני" שהתפרסמו כאן, היו מתוך סלידה מגזענות? או שמא הן נבעו מתוך הנאה מכך שיש לכם נמסיס מושלם שתפארתכם נגזרת מתוך קלונו?
והאשכול הזה הוא אינדיקציה לכך שהתשובה היא לאו דווקא האפשרות הראשונה.
צטוט מתוך הודעה שהתפרסמה בפורום של בית"ר הבוקר. כדאי לכם לעיין שם קצת. מי שהמאבק בגזענות קרוב לליבו ירווה שם לא מעט נחת. לאלה מכם שעסוקים בתחביב האדום הרגיל, שהוא עצימת עיניים למציאות, הולך להיות אתגר לא פשוט.
ציטוט:
אני קורא את ההודעות של חבריי לפורום.
מצד אחד כואב לי הלב על מצבה של הקבוצה, הקרע בין אוהדיה. המציאות שנכנסנו אליה.
מצד שני אני מתמלא גאווה.
כשנכנסתי לפורום הזה לפני 8-9 שנים, אחת המטרות המרכזיות הייתה להוות את הקול השקול והשפוי של בית"ר. זה ששם קונטרה לחוליגנים שבינינו.
כבר אז ידענו שאנחנו רוב מוחלט שפשוט מפחד להביע את דעתו מול האלימות שהופנתה נגדינו.
היו כאן בפורום לא מעט בוגרים, אנשים שקולים עם משפחות ולצידם לא מעט נערים צעירים וטובים וערכיים.
אותם חבר'ה המשיכו לפקוד את היציעים ואת הפורום והנה אני רואה אותם נערים שגדלו והיום לא חוששים להביע את דעתם כבעבר.
אני לא אוהב להשתמש בביטויי מלחמה ומאבק כי בסופו של דבר מדובר בבית"ר ובאוהדיה. כן חשוב שיבינו מי שצריך להבין שיש רוב מוחלט (!!!) שמתנגד לדרך של אותו מיעוט קולני שהפעם לשם שינוי לא ישלים עם הדרך בו הוא בחר.
הפעם באמת ניתן לומר שהאריה שואג.